ablanıza çok üzüldüm((
benim de teyzem sırf eşi ailesinin etkisinde kaldığı için anlaşamayarak kaç yıl sonra boşandı. aileler insanın karakterini ne kadar etkiliyor. araya mesafeyi koymak lazım.
alt kata taşınıp annesine bakacak olmak evlatlık rolüne tersmiş
annesini kefenlemeden mezara sokmadan ayrı ev düşüncesi beyimizi sinir ediyormuş
bu tip bir insana laf anlatmak deveye hendek atlatmak gibi bir şey
bu gibi insanların evlenip genç kızların hayatlarını karartmaya ne hakları var
birde doğan günahsız çocukların tabi....
kendi evimiz yapilana kadar yaklasik 1 sene kayinvalidemle yasadim.
ilk zamanlar iyiydik hostuk sonrasinda ne mi oldu ?
1 sene sonunda ben patladim ve aglama krizine girmistim.
tabi bununla beraber evliligimin ilk senesi cok guzel gecmesi gerekirken benim icsel bozuklugumla gecti.
sevgilinizin evi ister dublex ister triplex isterse saray olsun ayni evde 2 kadin asla ama asla olmaz.
cok samimi bir sekilde sizden ricam boyle biseyi kabul etmeyin lutfen!!!!
umarim anlatabilmisimdir.
birebir yaşıyorum bu olayları.pek bahsetmedim daha önce burda.bende 4 yıldır k.validemlerle birlikte oturuyorum.ev dublex,ara kapımı kapattığımda 2 oda 1 banyom var.mutfak ortak alan.çok şükür sorunsuz geçiyo ama biçok şeyden fedakarlık etmen gerekiyor.
yani cnm en iyiyiyle yaşayacaklarını anlattım.ama seninki çok düşkünmüş oğluna ve huzur vermiceni düşünüyorum.bütün umutlarını oğluna bağlamış ve başkasıyla paylaşmak zor gelebilir.çok iyi düşünmelisin hakkında hayırlısı olsun...
sen bu çocukla evlenirsen kesinlikle kayınvalidenle oturacaksın..başka şansın yok ..neden mi ? çünkü nişanlın annesini yalnız bırakamaz gibime geliyor..hem anne hem baba olmuş çocuklarına ve haliyle annesine karşı borçlu hissediyor kendini..ben böyle hissetim yazdıklarından..
olurda ayrı ev tutsanız bile ,hep vicdanı sızlayacak ve her fırsatta annesini sizde kalmak için eve getirecek yada siz her gittiğinizde orda kalacaksınız..
çok zor durumun..ben ikna edeceğini yada fikirlerini değiştireceğini sanmıyorum..
hiç sorma canım etkilemekte ne kelime
resmen ailesinin beyniyle hareket ediyor
.......
erkek arkadaşınla detaylıca konuş
bakalım aradaki dengeyi tutturabilecekmi?
evet bencede. sanki bi ana baba onlarda var. o zamanlar kadınlar niye ailelerini bırakıp evleniyor. herkes kendi ailesiyle yaşasın arada buluşsunlar. böle olsun o zaman evlilik. ama işte ana babadan kaynaklanıyor herşey. duygu sömürüsü yapıyor bazıları. benim 80 lik dedemle 75 lik anaanenem köyde tek başlarına yaşıyor. bütün çocukları ayrı. kışın bile gelmezlar rahatsızlık vermemek için.
senin yorumlarını diğer başlıklardan hatırlıyorum
ne düşündüğünü tam olarak doğrudan söylüyorsun
ve de haklısın da
şuanda bile diyor ki yalnız başına yıkanırken düşse başını çarpsa haberimiz olmayacak, aynı şekilde senin de başına gelebilir. ama aynı evde olunca birbirimizi kollarmışız.
allah korusun öyle bir şey olsa ben suçlanırım bide. bunu anneme söyledim siz akşama kadar çalışıyorsunuz akşama kadar yalnız olmayacak mı bu kadın dedi
hakkatten işin çok zor..nişanlını ikna edebileceğini hiç sanmıyorum..ama kayınvalidenin düşünmesi gerekir bütün bunları..siz yeni evli olacaksınız sizinle kalmam yakışık olmaz..alt katınızda yada üst katınızda otururum.arar sorarsınız.gelir gidersiniz..herkes düzenini bilsin demesi lazım ama kayınvaliden başta istiyor zaten..
keşke muıtlu olacağına inansam bunu sorun etme beraber gül gibi geçinir gidersiniz dicem ama, gelin kaynanın aynı evde yaşayıpta geçindiği nerde görülmüş..
özel hayatınızın olmaması zaten başlı başına sıkıntı yaratacak..
Arkadaşlar merhaba
Kayınvalide ile aynı evde yaşamak başlığını neredeyse sonuna kadar okudum-79 sayfa :)
Herkes bir olmuş gibi aynı fikirde, bunun olamayacağını söylüyor ben de korktum açıkçası. Kendi durumumu anlatayım
Erkek arkadaşımın annesi dul, 4 yaşından beri oğlunu tek başına büyütmüş başka da çocugu yok. Şuanda hayattan tek isteği ömrü boyunca oğlu ile beraber yaşamak. Nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum, bu konu açılınca ben kötü vicdansız bi kızmışım gibi görünüyor, halbuki kendimi tam ifade edemiyorum
Şimdi ayrı şehirlerdeyiz istanbulda yaşamazsak ben onların şehrine tayinimi aldırırsam çok güzel 3 katlı bir villaları var orada yaşanabilir. Ancak evi öyle bir yapmış ki alt katta salon ve mutfak, üst katta dip dipdibe 3 tane oda, çatı katı ise henüz tamamlanmamış normal bir oda(misafir odası olacakmış)
O istanbula gelirse nasıl olur bilmiyorum apartman dairesinde hele beraber hiç yaşanmaz. Ben bir sürü alternatif önerdim, mesela aynı mahallede bile yaşamak çok zor gelirdi bana eskiden ama ondan vazgeçtim sonuçta yalnız bi kadın onu öyle bırakmaya vicdanım el vermez üzülürüm. Önce bu villaya çok yakın başka ev alalım kredi çekelim beraber öderiz biz alalım ama o oturur dedim. Kadının derdi para ev filan değilmiş sadece yalnız yaşamaktan korkuyormuş. Karşılıklı 2 daire alınır birbirimize çok yakın oluruz dedim. O zaman kendini dışlanmış hissedermiş. Banyolar bile aynı nasıl olacak, düzenimiz ayrı olmalı, istedigi gibi gelir gideriz diyorum. Ben onu çok sevdigimden değil ama ona mecburum o benim sorumluluğum, benim için çok fedakarlık yaptı sokağa atamam diyor. Yani aynı apartmanda çok yakın bir daire bile tutsak sokağa atmış oluyormuşuz. İlla aynı ev olacak gibi. aynı anda mı banyoya gireceksiniz sanki diyor. hem kayınpeder olsa anlarım anne ile yaşanır ev içinde rahatça kıyafetinle gezersin diyor.
Ben kendi düzenim olsun istiyorum evimde rahat etmek istiyorum, onun ev düzenini pek beğenmedim estetik duygusu hiç yok. Bir sürü ıvır zıvır biriktirmiş gereksiz aksesuarlar eşyalar, bana fenalık gelir. 60 yaşından sonra kadını tamamen değiştiremeyiz ki. Banyolarına baktım saç fırçası kıl dolu benim en büyük takıntımdır. Ne olur ayrı bir banyosu odası olan bi ev olsa bize istediği kadar gelip gitse ama bunlar gözümüze batmasa
Bende mükemmel bi ev hanımı değilim, bir kere çalışıyorum, ikincisi bu yaşıma kadar ailemle yaşadım hiç tek başıma evi çekip çevirmedim. Ögreneceğim şeyler mutlaka vardır. O bana karışacak, söyledikleri yaptıkları bana batacak biliyorum. İstemiyorum işte.
Benim size sorum ben buna nasıl bir çözüm bulabilirim nasıl ikna edebilirim bana fikir verir misiniz lütfen.
annem de diyor ki bu konuları şimdiden konuşmayın
aileler devreye girince bizle beraber konuşuruz
veya sen kadınla kendin konuşursun sen açıklayınca o anlar
sizce anlar mı benim istemediğimi düşünürse? onu kırmadan söylemeye çalışırım. kendi annem gibi de sevmeye çalışırım aslında o konuda problem yok
evet bencede. sanki bi ana baba onlarda var. o zamanlar kadınlar niye ailelerini bırakıp evleniyor. herkes kendi ailesiyle yaşasın arada buluşsunlar. böle olsun o zaman evlilik. ama işte ana babadan kaynaklanıyor herşey. duygu sömürüsü yapıyor bazıları. benim 80 lik dedemle 75 lik anaanenem köyde tek başlarına yaşıyor. bütün çocukları ayrı. kışın bile gelmezlar rahatsızlık vermemek için.
sizi çok iyi anladım
ben de istemiyorum artık, kendi annem bile bana batıyor başkasına tabiri caizse uyuz olurum gibi geliyor
ben de çok merak ediyorum bu sorunun cevabını
inşallah anlaşabiliriz çok istiyorum, ama aile söz konusu olunca beyinleri gidiyor dediğin gibi.
Erkekler hep tek taraflı düşünüyor. Kızlar zaten genelde ağaç kovuğundan çıkıyorlar ya, varsa yoksa kendi aileleri.
benimkine göre aileye bakmak erkeğin göreviymiş yani kızın değil. bir oğlu bir kızı olsa oğlunun evinde kalırmış bence tam tersi ben annemi erkek kardeşime bırakmak istemem düşkün durumda olsa. gelinin eline mi düşecek ben sarıp sarmalarım.
gerçi kadının kızı olmadığı için bu konuyu tartışmanın anlamı yok olsaydı belki o şekil bi çözüm bulmaya çalışırdım:)
ama neden problem çıktıktan sonra ayrılalım ki dimi, ondan sonra aramız soğuyacak iyi anlaşabileceksek bile birbirimizi sevmeyeceğiz. ben iyi olalım istiyorum.
evlenmekten vazgeç desem..
çok ağır olur dimi
ama napıyım başka seçenek yokki..
tamam annesini düşünüyor ama birazda seni düşünsün..bir orta yol bulunsun ve herkesin gönlü olsun dimi ?
İşte bu tür anneler bence, oğullarını evlendirmesinler.mümkünse kapı dışarı falan da çıkarmasınlar.dizinin dibinden ayırmasınlar ve hatta oğullarının turşusunu kursunlar.kursunlar ki mutlu bir yuva hayali kuran kızlarımızın başlarını yakmasınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?