aslında çokta cesaretli değilimdir. gözyaşım hazırdır hemen ağlarım pısırığım da denilebilir. ama bilmiyorum o an Allah bir güç kuvvet verdi sanırım banabu aarada benim kayınvalide de dul. eşimin babası eşim 5 yaşındayken vefat etmiş
bence hiçbirini kabul etmezin yaaaa. bu annesini istememek değil ki...sokağa atmak değilki. kayınvalidesi de gitsin annesiyle yaşasın madem. anneannede yalnızmışbirbirlerine can yoldaşı olurlar.
cesaretine hayran kaldım desem yeridir. genelde imzadan sonra bunlar söylenir ama sen en doğru ve güzelini yapmışsın. herkes yapabilse önünü görür en azından.evlendikten sonra gelin istemez eşi "ee evlenirken biliyordun kabul etmiştin " der. sen başından hesaplaşmışsın. keşke konu sahibi de yapabilse ama o onun annesi 4 yaşından beri yalnız bakıyormuş ona yani bu ihtimal sıfıra yakın derecede düşük. bence muhtemel sonuç değişmeyecektir. istanbulu bırakıp onların memkeletine gitmek ne kadar doğru tartışılır ama kadının istanbula gelip 120m2 dairede burun buruna olmaları da ayrı bir sıkıntı. en azından 3 katlı villada karşılaşma olasılıkları 1/3
Daha flört döneminde bu ağır konularla boğuşuyorsunuz, iş resmileştikçe dozaj artacaktır haberiniz olsun.....
ay bide bişi söyleyim mi herşeyi bırak çevrenin soruları ve beklentileri bile yıldırıyor insanı. mesela sürekli kaynanaı sorcaklar sana. nasıl anlaşabiliomusunuz. yok yemek yapıo mu vs. sırf bunlar bile insana yetiyor.
benim aynı apartmanda oturan bi arkadaşım vardı mesela. kayınvalidesiyle aynı apartman ayrı ev. ve kaynanası benim kaynanadan 15 yaş küşük. yemekleri zaten birdi ama gidip temizliğinide o yapıodu. mesela bana durmadan sorup duruyordu kaynanan yemek yapıomu. ev işi yapıo mu diye. ne bilim başka arkadaşlar laf çakıodu bizim evimiz ayrı gibisinden
benim akrbalar taraflar onun iş yapmasını beklio onun akrabaları tanıdıkları sadece benim iş yapmamı bekliyor. ve sonuçta her iki tarafta bi şekilde doluyor. ne kadar iyi olursan ol sorun çıkıyor yani.
eşimde aynısını söylemişti.yok ben izin vermem evin düzeni senin istediğin gibi olacak demişti
bak biz ayrı olduğumuz halde evime geldiğinde bile neden eve paspas sermediğimden tut kullandığım eşyalara kadar laf söyledi.
aynı evde olsakk oooooooo hepsini istediği gibi yapardı eminim.Bütün eve de paspas sererdi
sonrası sana uymadığı için anlatmadım. benim eşim 4 kardeş.ben beraber yapamam.hepimizde kalırsın dedim. daha çok köpürdü ben gezecek miyim diye:))) en azından 6 -7 ay bize izin ver dedim. ben evliliğe alışayım evime alışayım eşime alışayım. 6-7 aydan sonra bana hiç ısınamazsın dedi.yok yok dedim ısınırım.:))
neyse bu 6-7 ay fikrine ikna ettik. ben bu arada bütün düzenimi kuracaktım. ben onun evine değil o benim evime gelecekti. bu beni bi nebze daha iyi hissettirecekti.evlendik. odası falan bende yani. görümcemde kalmaya başladı. gittiğimde benimle hiiiççççç konuşmuyordu.
sonra eltime geçti. nasıl oldu anlamadım ama eltimde kalmaya karar verdi bir anda. geldi bütün eşyalarını topladı gitii( abartmıyorum iğnesine kadar)
kabul etme cnm sakın.....olmazzzzzz...inana bu yaz sıcaklardan bunaldım neredeyse iç çamaşırlarımla gezdim evde.belki küçük bir detay ama önemli.annen baban gelip rahat rahat kalamaycaklar sen de. bir arkadaşınız gelip akşam rahatça oturamayacaksınız.
daha neler nelr........
kabul etmiyor ailem de.benim yapamayacağımı düşünüyorlar ki öyle zaten dersin.bırak ailen konuşsun bu ev olayını...
bende empati yapınca cok kotu hissettim ve paylaşmak istedim duygularımı.hep derlerdı de pek anlamazdım ama kk sayesınde ınsan daha ıyı anlıyor hep kadın kadın ile ugrasıyor.
ben de çok takdir ettim
imzadan önce söylemesi süper olmuş en aznıdan baştan postayı koymuş
umarım ben de yapabilirim kızlar
zaten derdim başkasına atmak filan değil ama özel hayatım olsun istiyorum, zaten o kadar katı fikirli olsam ayrılırdım bile uğraşmazdım bu kadar
şuanda haftada 1 görüştüğümüz için telefonda bunları söylemiyorum boşuna gerginlik olacak
kızlar 3 katlı villa dediğim çok aşırı büyük bir yer değil, sadece müstakil bi ev. 3 katı toplasanız 200m2 filan. tabiki istanbul şartlarına göre daha iyi, ben de orda yaşamak isterim temiz hava bol gıda. istanbul düşkünü değilim. ama bu anne faktörü işleri değiştiriyor
hiç bu tartışmalara girmeyip istanbuldan taşınamam mı desem sizce??? çünkü şehir değiştireceksem şuandaki çok iyi işimi ve kariyerimi bırakıp normal memurluga geçmem lazım. o da diyor ki ben senin işini bırakmanı tercih etmem kariyerin çok güzel diyor. yani o konuda anlayışlı.
annesi de diğer şehirden ayrılmak istemiyor aslında, istanbul çolk büyükmüş onu korkutuyormuş orda yaşayamazmış.
en kötü ihtimal orda yaşaamyı erteleyip onu istanbula çekicem artık annesinin gelmeyeceği kesinleşirse. tabi bunu çaktırmadan nasıl anlıcam bilmiyorm
aslında çokta cesaretli değilimdir. gözyaşım hazırdır hemen ağlarım pısırığım da denilebilir. ama bilmiyorum o an Allah bir güç kuvvet verdi sanırım banabu aarada benim kayınvalide de dul. eşimin babası eşim 5 yaşındayken vefat etmiş
bence hiçbirini kabul etmezin yaaaa. bu annesini istememek değil ki...sokağa atmak değilki. kayınvalidesi de gitsin annesiyle yaşasın madem. anneannede yalnızmışbirbirlerine can yoldaşı olurlar.
arkadaşım haklısın, bu kadar derinini düşünemiyorum bile
ama bana kendi işini yaptırmaya çalışan biriyse zaten balık baştan kokar:) kendini beğenmişliğimden demiyorum yanlış anlaşılmasın ama ben o şekilde büyümedim bu saatten sonra değişmem çok zor
akşam 7.30 da evde oluyorum zaten birde ekstra iş yapamam bana ağır gelir
zaten bu sayfalarda yazdıklarınızın hepsini derleyip toparlıcam düzgün şekle getirip savunmamı o şekilde yapıcam:))) çok yardımcı oluyosunuz yaa muhteşem bi forum bu
17 senelik evliliğinin 16 senesini kaynana yanında geçirdi ablam.....
son bir senedir çıkan tartışma sonunda ayrı eve çıktı
ayrı evden kastım bir kat aşağısı
kocası bu durumu kabullenemedi...
anası babası yaşlı bakıma muhtaçlarmışşşşş(herkesten sağlıklı her ikiside)
onları yalnız bırakamazmış ....
seçim yaptı ve üç çocukla ablamı hiçe sayıp anasının evine tekrar yerleşti.....,
şimdi anasıyla babasıyla yaşıyor
ablamlada boşanma sürecindeeler....
hasta ruhlu bir düşüncey le verilmiş bir karar ortada suçu olmayan üç çocuk 16 senenin kahrını çekmiş bir kadın
sebep annesinden ayrılamamak....
bunlar birer örnektir sizde öyle olursunuz diye bir kural yok
en azınan karşılıklı dairelerde oturmanız ilişkiniz açısından daha sağlıklı olur gibime geliyor
bu konudaki tavrınızı siz ve aileniz net bir şekilde dile getirin
Yıllar önceye gittim birden aynı hatayı benden yaptım hatta hayatımın hatasıydı...eşimin babası eşim çok küçükken ölmüş eşim taa Ozaman söz vermiş ben sana bakıcam seni yalnız bırakmıcam diye ve bana bunları anlattığında her nekadar ayrı bi evim olmasını çok istesemde hiç tereddütsüz kabul ettim aynı evde yaşamayı çok duyygulanmıştım çünkü hemen annemi düşündüm ben olsam napardım dedim ve bu bağlarına saygı gösterdim AMMAAA evlenince gördüm yaptığım hatayı....sürekli her şeye karışan oturduğuma kalktığıma hatta yediğime bile Of offf anlatsam roman olur neyse sonuçta yüzlerce kez boşanmaya karar vermeler falan ama onuda yapamadı çünkü eşimi çok seviyordum her konuda anlaşıyorduk ama iş anneye gelince hiç birşey yapmıyordu o da beraber yaşamanın zor olduğunu ama ayrı eve çıkarsada ömür boyu mutsuz olcağını söylüyordu bende kesinlikle ayrı ev muhabbeti yapmadım hep ondan bekledim ama sonunda noldu en ağır antidepresanlara sakinleştiricilere talim ettim artık ikisi birbirini yemeye başladı çünkü ben ruh gibiydim sürekli tartışıyorlardı VEE eşim çıkıyoruz artık yeter dedi çıktık ama benim en güzel yaşlarım ağlayarak üzülerek geçti genç yaşta ağır depresyonlarla uğraştım.Eşim ayrı evin tadını alınca o da geçen yıllarına yanıyo çünkü aralarında mesafe ve saygı oluştu aynı şekilde benlede neyse çok uzattım sonuç olarak ev ev üstüne olmuyo ama inanın kaynvalidem burası benim evim sen sonradan geldin tavrını yapmasaydı oradan çıkmazdım çünkü bende anneyim.umarım sana yanlış örnek olmam vebal almak istemem belkide siz çok güzel anlaşır anne kız gibi olursunuz sana her konuda yardımcı olur birbrinize destek olursunuz inşallah. ama çok çok iyi düşün canım MUTLULUKLAR...
17 senelik evliliğinin 16 senesini kaynana yanında geçirdi ablam.....
son bir senedir çıkan tartışma sonunda ayrı eve çıktı
ayrı evden kastım bir kat aşağısı
kocası bu durumu kabullenemedi...
anası babası yaşlı bakıma muhtaçlarmışşşşş(herkesten sağlıklı her ikiside)
onları yalnız bırakamazmış ....
seçim yaptı ve üç çocukla ablamı hiçe sayıp anasının evine tekrar yerleşti.....,
şimdi anasıyla babasıyla yaşıyor
ablamlada boşanma sürecindeeler....
hasta ruhlu bir düşüncey le verilmiş bir karar ortada suçu olmayan üç çocuk 16 senenin kahrını çekmiş bir kadın
sebep annesinden ayrılamamak....
bunlar birer örnektir sizde öyle olursunuz diye bir kural yok
en azınan karşılıklı dairelerde oturmanız ilişkiniz açısından daha sağlıklı olur gibime geliyor
bu konudaki tavrınızı siz ve aileniz net bir şekilde dile getirin
bence kendi hayatından feragat etme. insanlar kendi zincirlerini kırıp büyük şehre taşınmak istiyor sen küçüğe gidiyorsun. gittikten sonra anlarsın. normal memurluğa geçme kısmı ise tam bir fiyosko olur sonucu. yani değer mi sorusunu sorman lazım. herkes de bu arkadaş gibi şanslı olamaz bu da bir gerçek.
insan yeri gelince öz anne babasına katlanamayabiliyor bazen. hele ki hernekadar tanıyor olsanda yabancı bir adamla aynı evde yaşamak ilk zamanlar zor gelecek emin ol. senin normal zamanda yaptığın bir hareketi o yapınca gözüne batacak yadırgayacaksın. alışman zaman alacak. ama sonra elbet alışacaksın. Ama annesine alışamayacaksın emin ol. çünkü balık baştan kokar derler ve sen şuan tedirginsin evlendiğin zaman vay haline. Bana kalırsa o kadınla aynı evde yapamazsın. Ya en üst katı onun yaşamını sürdürebileceği bir küçük ev haline getirin wc, mutfak, banyo salonu ayrı olsun. Yada eşini muhakkak ikna et annesine makul bir dille birlikte yaşayamayacağınızı anlatsın. Şimdiden kolay gelsin...
O halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?