- 17 Temmuz 2012
- 267
- 49
- 318
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bunları okuyunca aklıma oğlum geldi ilerde bizlerde cocuklarımızı evlendırırken gelinlerimiz bizi istemeyecek.ben katlanamam diyecek.peki tek kaldıgımızda yanımızda kimse kalmadıgında bizler ne hissedeceğiz acaba bilemedim.
kvniz yaşlı bir insan değilmiş,bakımada muhtaç değil.kvniz ne kadar rest çekerse sizde rest çekin..başkasının olmazları yüzünden olurluğu kaybetmek daha kötü.sonradan kötü olmaktansa baştan isteklerinizi,taviz vermeyeceklerinizi bilmeleri daha doğru..ben kvmi severim ama aynı evde asla yaşayamam,düzenlerimiz,yaşantımız bambaşka bardakları sıralamamız bile ayrı,asla aynı evde yaşayamayız ki siz daha taptaze gelin-damat olacaksınız.paylaşımlarınız farklı olacak,birbirinizi yeni bambaşka bir ortamda tanıma fırsatınız olacakken 3. bir kişiyle birbirinizi doğru anlamanız bile çok zor olur.bu durum sadece banyodan ibaret değil,birbirinize cilveleriniz,tartışmalarınız,sarılıp gülüşmeleriniz,birarada mısır patlatıp kahve içerek koltuğa ayaklarınızı uzatıp film seyretmeleriniz,müzik açıp dans edişleriniz bambaşka bir sürü paylaşımınız olacak 3.bir kişinin gözleri üzerinizde olmaması gereken durumlar olacak.bence erkek arkadaşınız durumu çok fazla abartıyor..sizinde fikirlerinizde ısrarcı olduğunuzu bilmeleri gerekir.
Bunları okuyunca aklıma oğlum geldi ilerde bizlerde cocuklarımızı evlendırırken gelinlerimiz bizi istemeyecek.ben katlanamam diyecek.peki tek kaldıgımızda yanımızda kimse kalmadıgında bizler ne hissedeceğiz acaba bilemedim.
cnm ben bu konuyla baş edememiştim en sonunda annemlere söylettim.annemler istemeden sonra kayınvalidemlere geldiler konuşmak için . annem de konuyu açtı. nasıl oturacaklar gibilerinden. kayınvalidem açtı ağzını yumdu gözünü. birlikte oturacağız diye.
ben yapamam dedim herkesin içinde.gerekirse ayrılırız dedim.nişan falan olmasın istemiyorum dedim. ne yapayım bencil oldum açıkçası biraz. eşime çok aşıktım ama ne yapayım ömür boyu mutsuz olacağıma,ağlayacağıma bir gün ağlarım. (benimki zor bir kadın).
senin de bu şekilde aile büyüklerin konuşabilir. alışık olduğu bir yaşam tarzı değil yapamaz diye.o an kayınvalidenin tavrını anlarsın hemen zaten.
NOT: kayınvalidem ve annem bu yüzden birbirini sevmez. kaynana çünkü o gün annemi inanılmaz tersledi.ki annem çok ağır ve sakin bir kadındır hiç haketmedi onun o davranışlarını. sen de de bu durum olabilir diye söylüyorum.
ben de aynı şeyleri düşündüm. büyük konuşmayayım ama kimseyle kalmam. ayrıca çocuklarımızın hayatları ve gelecekleri üzerine plan yapmamalıyız bence.Bunları okuyunca aklıma oğlum geldi ilerde bizlerde cocuklarımızı evlendırırken gelinlerimiz bizi istemeyecek.ben katlanamam diyecek.peki tek kaldıgımızda yanımızda kimse kalmadıgında bizler ne hissedeceğiz acaba bilemedim.
eşimde aynısını söylemişti.yok ben izin vermem evin düzeni senin istediğin gibi olacak demiştikatlanılacak bir durum ise katlanabileceğimi sanmıyorum. çalışan bir insan olduğum için evde pek zora gelmeye alışkın değilim, ayrıca beğenmediğim eşyalar konarsa hiç hoşlanmam , gerçi erkek arkadaşım herşey senin istedigin gibi olcak orası önce senin evin diyo ama
annesini tek bırakmasın ama yanyana da yaşamayalım yani
onun açısından rahat onun hayatı değiişmeyecek bitek ben gelicem yanına benimse tüm hayatım değişecek
şuan ayrı mı yaşıyorsunuz peki nasıl oldu?? halledebildiniz mi sorunu?
ben kapılar ayrı olmak koşulu ile he rtürlü alternatife razıyım. sadece dibimde bi kadın olmasını istemiyorum önümdeki 30-40 yıl
gönlüm istemiyor mantığım istemiyor tamamen huzursuzum bu konuda. neresinden tutarsam olmuyor
ben de kendi yerime koyup empati yaptım
tek çocuk dogursam aynı bu şekilde evlendircek olsam
eğer gelin bana böyle yapıcı yaklaşırsa onun dediğini kabul ederim yani karşılıklı evler
ayrıca rahatım için de böylesini yeğlerim orası ayrı
ben de aynı şeyleri düşündüm. büyük konuşmayayım ama kimseyle kalmam. ayrıca çocuklarımızın hayatları ve gelecekleri üzerine plan yapmamalıyız bence.
eşimde aynısını söylemişti.yok ben izin vermem evin düzeni senin istediğin gibi olacak demişti
bak biz ayrı olduğumuz halde evime geldiğinde bile neden eve paspas sermediğimden tut kullandığım eşyalara kadar laf söyledi.
aynı evde olsakk oooooooo hepsini istediği gibi yapardı eminim.Bütün eve de paspas sererdi
sonrası sana uymadığı için anlatmadım. benim eşim 4 kardeş.ben beraber yapamam.hepimizde kalırsın dedim. daha çok köpürdü ben gezecek miyim diye:))) en azından 6 -7 ay bize izin ver dedim. ben evliliğe alışayım evime alışayım eşime alışayım. 6-7 aydan sonra bana hiç ısınamazsın dedi.yok yok dedim ısınırım.:))
neyse bu 6-7 ay fikrine ikna ettik. ben bu arada bütün düzenimi kuracaktım. ben onun evine değil o benim evime gelecekti. bu beni bi nebze daha iyi hissettirecekti.evlendik. odası falan bende yani. görümcemde kalmaya başladı. gittiğimde benimle hiiiççççç konuşmuyordu.
sonra eltime geçti. nasıl oldu anlamadım ama eltimde kalmaya karar verdi bir anda. geldi bütün eşyalarını topladı gitii( abartmıyorum iğnesine kadar)
kabul etme cnm sakın.....olmazzzzzz...inana bu yaz sıcaklardan bunaldım neredeyse iç çamaşırlarımla gezdim evde.belki küçük bir detay ama önemli.annen baban gelip rahat rahat kalamaycaklar sen de. bir arkadaşınız gelip akşam rahatça oturamayacaksınız.
daha neler nelr........
kabul etmiyor ailem de.benim yapamayacağımı düşünüyorlar ki öyle zaten dersin.bırak ailen konuşsun bu ev olayını...
cesaretine hayran kaldım desem yeridir. genelde imzadan sonra bunlar söylenir ama sen en doğru ve güzelini yapmışsın. herkes yapabilse önünü görür en azından.evlendikten sonra gelin istemez eşi "ee evlenirken biliyordun kabul etmiştin " der. sen başından hesaplaşmışsın. keşke konu sahibi de yapabilse ama o onun annesi 4 yaşından beri yalnız bakıyormuş ona yani bu ihtimal sıfıra yakın derecede düşük. bence muhtemel sonuç değişmeyecektir. istanbulu bırakıp onların memkeletine gitmek ne kadar doğru tartışılır ama kadının istanbula gelip 120m2 dairede burun buruna olmaları da ayrı bir sıkıntı. en azından 3 katlı villada karşılaşma olasılıkları 1/3
çok yakın bir tanıdığım aynı bu durumdaydı sonuç ne mi oldu 1 yıllık evlilik boşanmayla sonuçlandı (
bir tanidigimda kayinvalidesi ile ayni evde yasadi ve 5 sene tahammul etti..ayrildi adam ikinci bir kadinla evlendi kadin onuda delirtti sonunda oldu herkes kurtuldu..
yani herkes bir olmuyor sonucta cok mukemmel kayananlarda var...allah rast getirsin artik :))
........................
Zor bir karar...
Allah yardımcınız olsun................
sonuç resmen mucize olmuş. her film böyle tatlı bitmiyor ki canım
Yanyana dairede oturma imkanınız varken bunun dışlamak olarak yansıtılması çok saçma. İmkanınız olmasa eşinize hak verebilirim. Ama her sunduğun seçeneğe, çatı katı, yana daire falan, bunlara saçmasapan bahaneler bulması hoş değil. Bence de diren. Yalnız yaşama şansın varken neden hayatını bir başkasıyla paylaşasın ki. Hiç bir şey istediğin rahatlıkta olmaz. Hiçbir şeyi canın istediği zaman yapamazsın. Makina gibi yaşarsın. Gözüne batanlar da cabası. Kayınvaliden mükemmel bir insan olsa bile birlikte yaşayarak mutlu olacağını sanmıyorum. Eşinizin ikna edilmesi gerek. Bence çatı katı da değil, yanyana iki daire. Sonuçta kötü bir şey istemiyorsunuz. Bu arada şu durum daha da kötü. Kayınvalide evi çok benimserse siz onun yanında kalıyor gibi de olabilirsiniz. Tüm düzeni kendine göre ayarlayabilir. Tam felaket. Çalışıyorum diyorsunuz. Geleneksel bir kadın tipi değilseniz kayınvalidenizi öz anne gibi görüp rahat hareket etme imkanınız yok. Umarım ikna edebilirsiniz.