eşimle yurtdışı

valla iki çocuk ikiside minicik..
gitseniz bile evden dışarı çıkamazsınız.
Maddi açıdan iyi olacaksa ya bırakın sadece eşiniz gitsin ya da mümkünse erteleyin.
Hele bi de doğumu orda yaparsanız.. yalnız başınıza.. zaten bi bebek var hala ihtiyaçlarını senin karşılamak zorunda olduğun, üstüne bi tane daha.. ay yok, ben asla ama asla cesaret edemezdim.
Biraz felaket tellallığı gibi oldu ama doğru olan da bu yani.

Reactions: ZOE
Ama canım bir sene az bi zaman değil ya beraber yada gitmesin yada ben gidip bir süre sonra gelirim

Evet bunlar gerçekler maleseffff bende bunları düşünüp korkuyorum

Her ulke farkli tabii ama sanirim cogu avrupa ulkesi sadece dogumla vatandaslik vermiyor. Ayrica sezeryandan sonra normal dogum yaptirmazlar, hele ki bu kadar ardarda dogumda direk sezeryanla alinir. O acidan korkmayin. Gidin bence, ingiltere degilse dogum masrafi dusuk olur, devlet hastanelerinde bedavaya geliyor sosyal devletlerde. Ayrica degisik bir deneyim olur.

Vatandaşlık önemli değil olsa iyi olur ama bazı ülkelerde çok zorluyorlarmış normal doğum için diye biliyorum

niye yaptirmasinlar arkaadsim
çokda guzel yaptirirlar Tr deil ki ,dr un ajandasi onemli deil Avrupada ..

ha annennin sagligi el vermez o ayri konu

Vatandaşlık önemli değil olsa iyi olur ama bazı ülkelerde çok zorluyorlarmış normal doğum için diye biliyorum
Dogru, normalde asla istek uzerine sezeryan yok ama sezeryandan sonra normal dogumda risk olustugu icin bu sefer denormal doguma izin vermiyorlar. Yani sizin durumunzda zaten standart prosedur sezeryan. Oncesinde normal olsaydi yine normal dogurturlardi, o kesin.

eşiniz ne iş yapıyo? bi de siz çalışıyomusunuz, eğer giderseniz işiniz nolcak?

niye yaptirmasinlar arkaadsim
çokda guzel yaptirirlar Tr deil ki ,dr un ajandasi onemli deil Avrupada ..

ha annennin sagligi el vermez o ayri konu
Ondan yaptirmiyolar zaten canim, sezeryandan sonra normal dogum riskli, bu riski almak istemiyorlar, hele ki sezeryan iki yil icinde olduysa normal isterim diye aglasan da yaptirmiyorlar.

Daha yeni hamilesin e zaten 9 ay geçecek tek çocukla. Gidiş tarihi nedir?
Ama 2. Bebeğin doğuma denk gelirse ben şahsen gitmezdim. Zaten 2 çocuktan gözünü açamayacaksın,dil öğrenmek için okula gitmen lazım e çocuğu nereye bırakacaksın?Sanmaki dışarda gezerken kendiliğinden dil öğreniliyor (tr de genelde öyle sanılıyor ya) 1 buçuk sene y.dışında kalan biri olarak söyleyebilirim ki 1 sene y.dışında kalmak pek matah birşey değil çektiğin sıkıntıya değmez. İlla gideyim dersen biraz git doğuma yakın gelirsin. Ha diyince vatandaşlık vermiyorlar zaten araştırmak lazım.

Kocam nereye ben oraya diyenler benve bu konuda çok yüzeysel bi cümle kuruyorlar , benim gibi Doğu'ya ailesinin ortasına farklı Kültür'e , imkansızlıklara , uyum sağlayamadığı.bi topluma, aşırı beklentili ve kompleksli eş ailesi ve toplumun içine düşseler yine de aynı cümleyi kurarlar mı çok ama çok merak ediyorum , yoksa benim gibi hergün kendini yer yer bitirir mi ? Zorlu Şartları yasamadan kocam nereye ben oraya çok ama çok pembe bi cümle , bin pişmanlıkla geçen Gençliği kimse geri veremiyor ;(((((((

Git orada doğur çocuğunu o ülkenin vatandaşı oluyor sanırım öyle,ne güzel avrupa birliginin tüm nimetlerinden yararlanır.Elimde geçmişi arayan bir telefon olsa anne beni yurt dışında doğur diye arardım..

Yabanci dil derken ingilizceden bahsediyorsunz sanirim.
Oyle pek kolay olmuyor cat pat cumlelerle kendini kurtarmak. Zorlaniyor insan.
Kocan hakimse yabanci dile o zmn olabilir.

Olacak hem de çok oyyy hep böyle olur zaten benim iki yıla yakın çocuk olmadı o zamn niye yoktu bu fırsat şimdide ardarda oldu hep yanlış zaman
Hangi ülke bilmiyorum ama bence gözünü karart ve git.Eminim çocukların çok daha iyi şartlarda yetişecek..Çocuğun çok küçük zaten ne güzel oranın dili ve türkçe anadili olacak.Doğacak çocugun sanırım oranın vatandaşı olacak..Maas fazlaymış bir de o avantajı var..Yani neredeyse dezavantaj yok 1 yıl sürmez belki memnun kalır işveren eşinden.Senin içinde bir tecrübe olmuş olur.Bazen basit nedenlerden dolayı o kadar firsatı iteliyoruz ki.Ne olcak öğrenirsin dili.Eskiden almanyaya göç eden alamancılar nasıl ögrendiyse sen de öyle ögrenirsin.:)

Ha
Haklısınız yok ben olaya o yönden bakmadım bizim durumlar farklı öyle durum olsa tabikide böyle konuşulmaz ama şartlar iyiyse neden olmasın ki

Eşim pöh devlet işi 1 sene sonra bitecek maaşı 5-6 bin dolar civarı olacak ayrıca burdaki maaşıda almaya devam edecek hangi ülke olacağı sınavdan sonra belli olacak kazanırsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…