- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
-
- Konu Sahibi zeysmother
Onunlada görüşeceğimdoktorunla görüş ...
Ama canım bir sene az bi zaman değil ya beraber yada gitmesin yada ben gidip bir süre sonra gelirimbizimde öyle bi ihtimalimiz var ama çocuk yok hamile değilim onun için giderim düşünmeden. ama hem hamilesin hem küçük çocuğun var ben olsam kocamı yollarım 1 sene ailemin yanında kalırdım. bu şahsi fikrim. çünkü çocuklarının geleceği için kocanın oraya gitmesi çok önemli. ama sen tek başına başedemezsin orda 2 çocukla. o yüzden bırak bacım 1 sene sabret kocan gitsin sen onu bekle derim "şahsen"..
Evet bunlar gerçekler maleseffff bende bunları düşünüp korkuyorumvalla iki çocuk ikiside minicik..
gitseniz bile evden dışarı çıkamazsınız.
Maddi açıdan iyi olacaksa ya bırakın sadece eşiniz gitsin ya da mümkünse erteleyin.
Hele bi de doğumu orda yaparsanız.. yalnız başınıza.. zaten bi bebek var hala ihtiyaçlarını senin karşılamak zorunda olduğun, üstüne bi tane daha.. ay yok, ben asla ama asla cesaret edemezdim.
Biraz felaket tellallığı gibi oldu ama doğru olan da bu yani.
O bır tek amerıkada var dıye bılıyorumbebişinde çifte vatandsaş olursa mis gibi olur :)
Vatandaşlık önemli değil olsa iyi olur ama bazı ülkelerde çok zorluyorlarmış normal doğum için diye biliyorumHer ulke farkli tabii ama sanirim cogu avrupa ulkesi sadece dogumla vatandaslik vermiyor. Ayrica sezeryandan sonra normal dogum yaptirmazlar, hele ki bu kadar ardarda dogumda direk sezeryanla alinir. O acidan korkmayin. Gidin bence, ingiltere degilse dogum masrafi dusuk olur, devlet hastanelerinde bedavaya geliyor sosyal devletlerde. Ayrica degisik bir deneyim olur.
niye yaptirmasinlar arkaadsimHer ulke farkli tabii ama sanirim cogu avrupa ulkesi sadece dogumla vatandaslik vermiyor. Ayrica sezeryandan sonra normal dogum yaptirmazlar, hele ki bu kadar ardarda dogumda direk sezeryanla alinir. O acidan korkmayin. Gidin bence, ingiltere degilse dogum masrafi dusuk olur, devlet hastanelerinde bedavaya geliyor sosyal devletlerde. Ayrica degisik bir deneyim olur.
Hiç düşünmeden giderim.
Kocam nereye ben oraya.
Ben nereye kocam oraya.
Dogru, normalde asla istek uzerine sezeryan yok ama sezeryandan sonra normal dogumda risk olustugu icin bu sefer denormal doguma izin vermiyorlar. Yani sizin durumunzda zaten standart prosedur sezeryan. Oncesinde normal olsaydi yine normal dogurturlardi, o kesin.Vatandaşlık önemli değil olsa iyi olur ama bazı ülkelerde çok zorluyorlarmış normal doğum için diye biliyorum
eşiniz ne iş yapıyo? bi de siz çalışıyomusunuz, eğer giderseniz işiniz nolcak?Merhabalar eşimin işi gereği 1 yıl yurtdışında çalışma durumu var tabi bu sınavla olcak.bana sordu bende iyice gazladım yeni farkına vardım gidelim çok iyi olur felan bu avrupa ülkelerinden biri olacak sınav sonrası açıklanacak nere olduğu. Şimdi benim beş aylık bir kızım var ve bir aylıkda hamileyim düşük riskide var nasıl olacak oraya gidersem doğum felan maddi açıdan çok çok iyi olacak ama bilemedim vazmıgeçsek gidersek bende gidebilirim. bu arada yabancı dilimde çok zayıf sizce napsam yerimde olsanız ne karar verirdiniz
Ondan yaptirmiyolar zaten canim, sezeryandan sonra normal dogum riskli, bu riski almak istemiyorlar, hele ki sezeryan iki yil icinde olduysa normal isterim diye aglasan da yaptirmiyorlar.niye yaptirmasinlar arkaadsim
çokda guzel yaptirirlar Tr deil ki ,dr un ajandasi onemli deil Avrupada ..
ha annennin sagligi el vermez o ayri konu
Kocam nereye ben oraya diyenler benve bu konuda çok yüzeysel bi cümle kuruyorlar , benim gibi Doğu'ya ailesinin ortasına farklı Kültür'e , imkansızlıklara , uyum sağlayamadığı.bi topluma, aşırı beklentili ve kompleksli eş ailesi ve toplumun içine düşseler yine de aynı cümleyi kurarlar mı çok ama çok merak ediyorum , yoksa benim gibi hergün kendini yer yer bitirir mi ? Zorlu Şartları yasamadan kocam nereye ben oraya çok ama çok pembe bi cümle , bin pişmanlıkla geçen Gençliği kimse geri veremiyor ;(((((((Aynen öyle
Hangi ülke bilmiyorum ama bence gözünü karart ve git.Eminim çocukların çok daha iyi şartlarda yetişecek..Çocuğun çok küçük zaten ne güzel oranın dili ve türkçe anadili olacak.Doğacak çocugun sanırım oranın vatandaşı olacak..Maas fazlaymış bir de o avantajı var..Yani neredeyse dezavantaj yok 1 yıl sürmez belki memnun kalır işveren eşinden.Senin içinde bir tecrübe olmuş olur.Bazen basit nedenlerden dolayı o kadar firsatı iteliyoruz ki.Ne olcak öğrenirsin dili.Eskiden almanyaya göç eden alamancılar nasıl ögrendiyse sen de öyle ögrenirsin.:)Olacak hem de çok oyyy hep böyle olur zaten benim iki yıla yakın çocuk olmadı o zamn niye yoktu bu fırsat şimdide ardarda oldu hep yanlış zaman
Haklısınız yok ben olaya o yönden bakmadım bizim durumlar farklı öyle durum olsa tabikide böyle konuşulmaz ama şartlar iyiyse neden olmasın kiKocam nereye ben oraya diyenler benve bu konuda çok yüzeysel bi cümle kuruyorlar , benim gibi Doğu'ya ailesinin ortasına farklı Kültür'e , imkansızlıklara , uyum sağlayamadığı.bi topluma, aşırı beklentili ve kompleksli eş ailesi ve toplumun içine düşseler yine de aynı cümleyi kurarlar mı çok ama çok merak ediyorum , yoksa benim gibi hergün kendini yer yer bitirir mi ? Zorlu Şartları yasamadan kocam nereye ben oraya çok ama çok pembe bi cümle , bin pişmanlıkla geçen Gençliği kimse geri veremiyor ;(((((((
Eşim pöh devlet işi 1 sene sonra bitecek maaşı 5-6 bin dolar civarı olacak ayrıca burdaki maaşıda almaya devam edecek hangi ülke olacağı sınavdan sonra belli olacak kazanırsaHangi ülke bilmiyorum ama bence gözünü karart ve git.Eminim çocukların çok daha iyi şartlarda yetişecek..Çocuğun çok küçük zaten ne güzel oranın dili ve türkçe anadili olacak.Doğacak çocugun sanırım oranın vatandaşı olacak..Maas fazlaymış bir de o avantajı var..Yani neredeyse dezavantaj yok 1 yıl sürmez belki memnun kalır işveren eşinden.Senin içinde bir tecrübe olmuş olur.Bazen basit nedenlerden dolayı o kadar firsatı iteliyoruz ki.Ne olcak öğrenirsin dili.Eskiden almanyaya göç eden alamancılar nasıl ögrendiyse sen de öyle ögrenirsin.:)
Yok eger sınavı kazanırsa o ülkenin elçiliğinde çalışacakYabanci dil derken ingilizceden bahsediyorsunz sanirim.
Oyle pek kolay olmuyor cat pat cumlelerle kendini kurtarmak. Zorlaniyor insan.
Kocan hakimse yabanci dile o zmn olabilir.