eşimle yurtdışı

herşeyin hayırlısını dile..bence engelleme hiç birşeyi olursa gidin olmazsa kalın...

Hiç düşünme şansın varsa git. 1 sene dil kursuna gidersin bebeğin doğar. Sonra sende işe başlarsın. Gittiğin ülkede eminim sosyal şartlar daha iyidir. Ha ama eşin tek gidecekse gönderme. Ya beraber ya hiç :KK66:
Ben işe başlayamamki iki çocuk bana muhtaçlar bi sene zaten ben doğuma iki ay kadar orda kalırım kendimi toparlayınca geri dönerim eşimin yanına

ne kadar anlayisli olsa da dogumdan, bebeginin ilk anlarindan mahrum kalacak.. esiniz simdi yurtdisinda surekli gelip gitme durumu olamaz.. esiniz ne zaman gidecek.. diyelim bir ay sonra.. yani doguma kadar hatta esiniz turkiyeye gelemezse siz oraya gidene kadar iki bebegini de goremeyecek.. avrupa'dan niye korkuyorsunuz ki.. anneniz dogumdan once gelsin size yardim etsin..

Size kesinlikle katılıyorum, çok doğru yazmışsınız.

Ben işe başlayamamki iki çocuk bana muhtaçlar bi sene zaten ben doğuma iki ay kadar orda kalırım kendimi toparlayınca geri dönerim eşimin yanına

Yukarıda alıntı yaptığım arkadaşa katılıyorum. Yurtdışında doğum yapmaktan çekiniyorsunuz sanırım.

ne kadar anlayisli olsa da dogumdan, bebeginin ilk anlarindan mahrum kalacak.. esiniz simdi yurtdisinda surekli gelip gitme durumu olamaz.. esiniz ne zaman gidecek.. diyelim bir ay sonra.. yani doguma kadar hatta esiniz turkiyeye gelemezse siz oraya gidene kadar iki bebegini de goremeyecek.. avrupa'dan niye korkuyorsunuz ki.. anneniz dogumdan once gelsin size yardim etsin..
Yok korkum o değil avrupadan niye korkum ki ben iki bebekle nasıl yaparım diye kardeşimin okulu var annem gelemiyebilir ben doğumdan sonra giderim yanına bilmiyorum şartlar elverirse ordada olur ailemden biri yanımda olursa tek başıma kalkamam altından

bildiğim kadarıyla eğer sezeryanlı iseniz sizi normal doğuma zorlamazlar.. yani ölümüne normal doğum sloganı olduğunu sanmıyorum hastanelerde.. doktorunuz muayene eder, konuşursunuz şimdiden kasmayın kendinizi..

Yukarıda alıntı yaptığım arkadaşa katılıyorum. Yurtdışında doğum yapmaktan çekiniyorsunuz sanırım.
Ben ilkinde çok zorlandım öyleki değil yürümek lavaboya gidemiyordum bayağı yattım hasta bezleri sürekli kardeşim baktı hatırlamak bile istemiyorum tek başıma yapamam doğurmak kolay ya sonrası annemin yanımda olması lazım

bildiğim kadarıyla eğer sezeryanlı iseniz sizi normal doğuma zorlamazlar.. yani ölümüne normal doğum sloganı olduğunu sanmıyorum hastanelerde.. doktorunuz muayene eder, konuşursunuz şimdiden kasmayın kendinizi..
İlki sıkıntılı geçtiği için korkum doğum halledilir de sonrası var işte

Yok korkum o değil avrupadan niye korkum ki ben iki bebekle nasıl yaparım diye kardeşimin okulu var annem gelemiyebilir ben doğumdan sonra giderim yanına bilmiyorum şartlar elverirse ordada olur ailemden biri yanımda olursa tek başıma kalkamam altından
Basvurular bittimi .siz nezaman basvurdunuz

ne yazik ki hersey gorundugu gibi degil,yurtdisinda ben ve bicok arkadasim dogum yaptik,hepimizin esleri yabanci,hatta benim esim doktor ve epiduralimi bile esim yapti ama hesaba katmadiginiz sey duygusal bosluk,dinlenme ihtiyaci ,calisan bir es ve 5 aylik bakima muhtac bir bebek..hastanelerden 1 hafta boyunca salmiyorlar genelde eve ve refakatci kabul edilmiyor..
konu sahibinin yavrusu henuz 5 aylik,dogum yaptiginda hala bebek arabasindan kurtulmamis olcak yavru ,misal markete gidecek yada doktora kadincagiz yollarda hangi bebekle ugrassin ki dogumu kisa denk geliyor yani eylul ekim dedin mi avrupa buz kesiyor,inanin hersey esinin ustune yuklenir,bu iliskiyi sadece yipratir benim fikrim..

ne yazik ki hersey gorundugu gibi degil,yurtdisinda ben ve bicok arkadasim dogum yaptik,hepimizin esleri yabanci,hatta benim esim doktor ve epiduralimi bile esim yapti ama hesaba katmadiginiz sey duygusal bosluk,dinlenme ihtiyaci ,calisan bir es ve 5 aylik bakima muhtac bir bebek..hastanelerden 1 hafta boyunca salmiyorlar genelde eve ve refakatci kabul edilmiyor..
konu sahibinin yavrusu henuz 5 aylik,dogum yaptiginda hala bebek arabasindan kurtulmamis olcak yavru ,misal markete gidecek yada doktora kadincagiz yollarda hangi bebekle ugrassin ki dogumu kisa denk geliyor yani eylul ekim dedin mi avrupa buz kesiyor,inanin hersey esinin ustune yuklenir,bu iliskiyi sadece yipratir benim fikrim..
Basvurular nezaman cnm yada bittimi ..heryilmi yoksa

Hmm haklısınız, yaşayan daha iyi bilir bu durumu. Benim çocuğum yok ama doğum olunca sonrasında vs eşim yanımda olsun isterim, ama geride bakılması gereken başka bir bebek olunca başka sorumluluklar olunca en mantıklı olanı yapmak lazım sanırım.

Oturma izni felan sorun değil devlet yollucak zaten biliyorum avrupada genellikle normal yolla yapılıyor doğum ama benim için çok zor ilki sezeryan olduğu için ve daha beşaylık kızım arası uzun olsa normal doğum denerim belki ama bi yaş bile yok nerdeyse
Hmmm yorumlarınızı okudum. nereye gideceğiniz belli olduktan sonra, gitmek için bir süre vaktiniz olur. O süre içinde gideceğiniz yerin yaşam ve hastane olanaklarını araştırırsınız.
O zaman, çocuklarla ilgili bir sıkıntı olup olmayacağını anlarsınız. Bir sıkıntı olmayacaksa durmayın. Hem eşin için hem de senin için yeni bir deneyim olur.
Bu arada bence doğumu sıkıntı etme. Nasılsa sezaryandan 2 yıl geçmeden kimse normal yada doğal doğumu zorlamaz. Benim kafama takılan tek sorun, bizde kocalar refakatçi kalıp her an eşlerinin yanında kalabiliyor. Ama Avrupada refakatçi yok. Dilimde iyi değil diyorsun. Bu konuda eşine ihtiyaç duyar mısın?
İşte bence sen bunu bi düşün....

git bacım valla magdme maasıda iyimis hic durma burda avrupada ki insana saygıyı nerde bulcan baska hem cocukalrının gelecegı icin git

Yorumlarin hepsini okumadim... Avrupa´da yasayan biri olarak bir seyler söylemek istiyorum..
1. Bazi arkadaslarin dedigi gibi refakatci kabul edilmiyor, dogumdan sonra ihtiyaci olan ailelerin evlerine belirli saatlerde hemsire geliyor anneye yardim etmek icin fakat süresini bilmiyorum belki sadece ilk aylarda geliyordur.
2. Dilin yoksa cok zorlanirsin kocan olmadan doktora vs. gitmek zor olur..eger türklerin cogunlukla yasadigi bir ülkeye giderseniz türk doktor yada calisan olur..isiniz daha kolaylasir.
3. Avrupa´da gitgide irkcilik artiyor, yani %50 %50 irkciliga maruz kalmayada bilirsin kalada bilirsin(komsu, doktor, carsi vs.)...nasil ifade edecegimi bilemedim ins. anlamissindir... burada dogup büyüyenlerden bile MÜKEMMEL bir sekilde o ülkenin dilini bilmeleri bekleniyor cok abartiyorlar bu konuyu, dil kurslari ya aksam yada sabahlari oluyor ve oturma izni almak icin sart kosuyorlar dil ögrenmeyi, cocuguna kocan yada tanidigin baksin diyorlar ( bir akrabamin basina gelmisti)
4. Türkiye´de dogup büyüyen Istanbul´dan Ardahan´a gitmeyi gurbet sayanlar Avrupa´da yasanilan gurbeti anlayamazlar. Dil bilmemek (cevap verememek), sadece irkin ve dinin yüzünden dislanmak vs. bunlar icin sinirlerinin psikolojinin saglam olmasi/kalmasi lazim. su anda Türkiye´de bile Suriyeliler geldi bizden fazla yardim aliyorlar deniliyor yani düsünün 60 yildir Avrupa´da yasayan Türkler hakkinda neler düsünülebilecegini.
5. Sizi korkutmak istemiyorum, bazi kanallarin Avrupa yayinlarini izliyorsaniz görmüssünüzdür cocuk daireleri sudan sebeplerle cocuklari ailelerin ellerinden aliyor, burada aileler cocuklari düsüp biyerleri yaralanladigi zaman doktora götürürken cok tedirgin oluyor.

Bana sorarsaniz gitmeyin..inanin sadece iyi para kazanmakla mutlu olamiyor insan...buranin havasi bile bunaltiyor insani..akraba,konu-komsu, arkadas yeni cevre kurmak kolay degil... burada dogup büyüyenler Türkiye´ye dönme telasinda ben de onlardan biriyim...inanin Türkiye´miz Avrupa´dan bin kat daha güzel...hayat sartlari insanin kaderiyle alakali bizden durumu daha iyi olan binlerce kisi varki..hem dilini biliyorsun...türk oldugun icin dislanmiyorsun...havasi güzel...
yine de gitmek istereniz gidin ama yukarda yazdiklarimi göze alarak gidin yoksa zorlanirsiniz

Uzun zamandır yazılmamış nette ararken buldum bu konuyu. Sınav Mart ayında yapıldı. 2 yıllık bir görev. Sınav sonucu ne oldu eşinin? Kazandı mı? Ben komiser eşiyim. Yazılıdan çok yüksek puan aldı eşim. Mülakatı bekliyoruz. Oğlum 33 aylık. Endişelerim var benim de, kendim eğitimci olduğum için "oğlum eğitim anlamında bir şey kaçırırsa..." endişesi güdüyorum. Bu fırsatı kaçırmak da istemiyorum. Benim eşim de sırf ben istiyorum diye hazırlandı. Allah hayırlısını versin. Ha büyük ihtimalle Avrupa olacak demişsiniz ama garantisi yok. Dünyanın her yerindeki her ülke olabilir. Puana da bağlı. Cevap yazarsan dertleşebiliriz ne yapacağız edeceğiz diye:) Eğer kazandıysa eşin benim fikrim, ülkeye bağlı olarak karar ver, eğer gelişmiş bir ülkeyse git. Doğurursun da, büyütürsün de. Zor olur ama hayat boyu çok ilginç bir deneyimin olur. Ben de çok garantici biriyimdir ama bu arada bir şeyleri kaçırmak da var. :KK66:

X