eşimle yurtdışı

Eşim pöh devlet işi 1 sene sonra bitecek maaşı 5-6 bin dolar civarı olacak ayrıca burdaki maaşıda almaya devam edecek hangi ülke olacağı sınavdan sonra belli olacak kazanırsa

Bunu gerçekten düşünüyor musunuz,koşa koşa gidin bence..Dolarkac türk lirası,orda hesaplı yaşarsınız büyük kara geçersiniz.

maa$i çok guzelmis, sen git yada gitme kendin karar verebilisin ancak ama kocani mutlaka gonder ..

Bunu gerçekten düşünüyor musunuz,koşa koşa gidin bence..Dolarkac türk lirası,orda hesaplı yaşarsınız büyük kara geçersiniz.
Bende onu düşünüyorum ama işte bakalım yarın konuşacam eşimle istiyorum ama tek başıma nasıl yaparım iki çocukla teki beni çok yoruyor annem yardımcı oluyor

Bende onu düşünüyorum ama işte bakalım yarın konuşacam eşimle istiyorum ama tek başıma nasıl yaparım iki çocukla teki beni çok yoruyor annem yardımcı oluyor

Hangi ülke bilmiyorum smaavrupa ülkelerinden biri olacak sanırım.bence 2 bebege de bakabilirsin,olumlu düşünmek lazım bu konularda.:) sirf bebklerin idaresi zor olur diye bu fırsati tepmemek lazım.

Ayrı ayrıda nasıl olurki kaç kere doğuracam çocuk eşim yanımda olsun istiyorum yada bir süre sonra geri dönerim
doguma yakin gidip dogurup gerimi geleyim diyorsun

ayrilmak istemiyorsan git tabiki dedim ya o senin bilecegin is,sadece esin bu firsati kaçirmasin demek istedim i$ oalrak ..

Ben olsam giderim hic dusunmeden..
2 cocukla zor olur evet ama esinizin maasiyla rahat yardimci bulablirsinz
Ve orda sadece esin ve cocuklarinla aile baglarin cok daha guclenir

Hiç düşünmeden git.Yani heryeri bilmemde Amerika geçmişim var,herşeyin orda da çok rahat olduğunu net biliyorum.1 yıl kalacağınız için çocuğunuzada dil konusunda yararı olur diyemeyeceğim.Ama şunu bilinki Türkler heryerde :KK71: Eminim gittiğiniz yerde hiç olmassa 2 3 tane türk arkadaşınız olucaktır.İki satır ingilizce çalışıverin şakır şakır konuşmanıza gerek yok gayet anlıyorlar zaten el kolla bile tarif edince.En azından amerikalılar ben dil okulunda bişeyler öğrenene kadar beni gayet iyi anladılar :KK70: :KK70: Çok zorlanıcağınızı sanmıyorum.Keyifli bir anı bile olabilir :KK36:

Merhabalar eşimin işi gereği 1 yıl yurtdışında çalışma durumu var tabi bu sınavla olcak.bana sordu bende iyice gazladım yeni farkına vardım gidelim çok iyi olur felan bu avrupa ülkelerinden biri olacak sınav sonrası açıklanacak nere olduğu. Şimdi benim beş aylık bir kızım var ve bir aylıkda hamileyim düşük riskide var nasıl olacak oraya gidersem doğum felan maddi açıdan çok çok iyi olacak ama bilemedim vazmıgeçsek gidersek bende gidebilirim. bu arada yabancı dilimde çok zayıf sizce napsam yerimde olsanız ne karar verirdiniz

alt tarafı 1 sene, hiç düşünme git derim, hangi ülke bilmiyorum ama ben de 3 sene avrupada bir ülkede yaşadım, dil bilmeyenler için de, anneler için de her türlü imkan var, zaten eşin elçilikte çalışacaksa elçiliğin her türlü imkanı var. yarı zamanlı bir yardımcı tutulabilir sana, o bebeklerle ilgilenirken sen de bir yabancı dil kursuna gider sosyalleşirsin, elçilikte çalışanların hanımları toplu özel ders alıyor genelde, öyle bir atraksiyona girersiniz, haftasonalrı da gezersiniz, avrupa içinde ülke değiştirmek çok kolay, her yer birbirine yakın. çok zorlanırsan annen gel git yapar yanınıza ya da türkiyeden yatılı yardımcı götürürsünüz, bahsettiğin maddi olanaklarla mümkün. gerçi türk, bulgar, arnavut yardımcı bulmak da çok kolay oluyor avrupada.

Doğuma yakın sizin aileden biri gelemez mi kısa bir süreliğine, anne kardeş, arkadaş? O olmazsa doğumdan önce kendi temponda yavaş yavaş işlerini yaparsın. Bu sürede bir yardımcı bulursun mesela tam doğumdan önce, bir aylık maaş verirsin. Her işine yardımcı olur. Avrupa da her yerde Türkler var sonuçta. Türk camilerine filan giderek, hatta elçilikte birileriyle iletişim kurarak yardımcı olacak tecrübeli Türk bir yardımcı bulabilirsin. O bir aylık maaşı da iki çocukla konforun için harcamış olursun.

Peki şimdi doğru mu anladım, eşinizin kardeşi sınava girecek, nereyi kazanırsa hepinizde oraya gideceksiniz. Yoksa eşinizin kardeşi sınava girecekti sizde biz neden bu sınava girip yurt dışına gitmeyelim mi dediniz?
Yok kardeşi felan değil eşim sınava girecek ben kardeşi demedim ki yanlış mı anlaşıldım öyle olsa benim ne işim var

X