Eşimle tartıstık

Ehhhh nereye giderse gitsin. Ben dedelerim öldüğünde 1 hafta sonra gayet normaldim. Ama bu adam size babalık yapmış. Özel bir bağ var. Lütfen açıkça bu dusuncesizligini konuşun. Çok merakliysa kp kendi gitseymis. Kendinizi net ifade edin. Ben kimsenin düğününe gitmezken senin beni üstelik baş sağlığı bile diyemeyen insanların düğününe götürmek istemen ayıp değil mi diye.
Ki yaş döneminde olmasanız bile gitmek istemeyebilirsiniz. Görümce, kayın onların düğünü değil ki.

İyi de o işlerin hepsini kavgasız da halledebilirdi.
Siz de hiç ılımlı yanasmamissiniz yani karşılıklı bir sacmalama var
Kavgasız olmazdı çünkü eşim hep mesgul kendi işi dısında baska seylerle de ilgileniyo bu yuzden bende bana vakit ayırmadıgından yakınıyorum. Bu yuzden plan yapmıştım
Zarf Verip çıkalım dediğinde gitmem istemiyorum akrabaların aramadı tiri virisi yerine tamam ben arabada beklerim verir gelirsin gibi bir öneri sunabilirdiniz mesela. Çözüm üretmeye hiç yanaşmamişsiniz
Akrabalatın aramadı zart zurt demedim ki. Ben düğüne gidemem dedim oda ısrarla iki dalika girelim dedi bende gitmek istemiyorum dedim.

Sizi azcik taniosa bence oyle bi ortama sokmak istemezdi. Pek sizi anlayan biri gibi durmuyor. Despot despot sus demesi de cok kaba geldi ayrica. Ben olsam ben de arıza çıkarırım yalan yok. Soylemek vaaar soylemek var. Biliyorum takatin yok sen iki dk dur disarda ben verir cikarim diye söyleyebilirdi.

Son düzenleme:
Sizci azcik taniosa bence oyle bi ortama sokmak istemezdi. Pek sizi anlayan biri gibi durmuyor. Despot despot sus demesi de cok kaba geldi ayrica. Ben olsam ben de arıza çıkarırım yalan yok. Soylemek vaaar soylemek var. Biliyorum takatin yok sen iki dk dur disarda ben verir cikarim diye söyleyebilirdi.
Beklediğim sadece buydu

Dedenizi kaybettiğiniz için öncelikle size baş sağlığı dilerim.

Ve sizi haklı buluyorum. Yas sürecinde müzikli kalabalık ortamda olmak istememeniz normal.

Asıl şuan bunu anlamayıp sizi eleştiren hemcinslerime hayretler içinde bakıyorum.

Ve eşinizi gerçekten çok anlayışsız buldum. Ben olsam özür dilemem.
Kaybı olan benim, istemediğim bir yere gitmeye zorlanan benim, fırsattan istifade içinde ne kadar tuttuğu varsa söylediği benim. Bir de özür mü dileyeceğim? Oldu.

Kimin bir tarafı kalkmış şuan gayet net görüyorum.

Allah yardımcın olsun. İyi niyetli düzgün ve hassas birine benziyorsun. Allah eşine anlayış versin.

Dedenizi kaybettiğiniz için öncelikle size baş sağlığı dilerim.

Ve sizi haklı buluyorum. Yas sürecinde müzikli kalabalık ortamda olmak istememeniz normal.

Asıl şuan bunu anlamayıp sizi eleştiren hemcinslerime hayretler içinde bakıyorum.

Ve eşinizi gerçekten çok anlayışsız buldum. Ben olsam özür dilemem.
Kaybı olan benim, istemediğim bir yere gitmeye zorlanan benim, fırsattan istifade içinde ne kadar tuttuğu varsa söylediği benim. Bir de özür mü dileyeceğim? Oldu.

Kimin bir tarafı kalkmış şuan gayet net görüyorum.

Allah yardımcın olsun. İyi niyetli düzgün ve hassas birine benziyorsun. Allah eşine anlayış versin.
Çok sagolun tesekkür ederim aminn inşallah

Birazda aile korkusu var tabi o tarafa hiç hayir denmiyor.ben kayinpederede kızdim yahu herşeyi de evlenip gitmiş oglandan beklemeyin giderken kendi bı zarf alamiyormu?yok illa dedikleri olup o adam oraya gidecek bu adamlarda kukla gibi olup arada kalacaklarına baba benim önemli isim var (karısını yada bahçeyi karıştırmadan)gelemiyorum diyebilmeli🙄!

eşinizle karşıliķlı olarak birbirinizi idare edebilirsiniz bence. duygusal yaklasmaniz cok normal fakat yasadiklarimizdan dolayi gunluk hayatimizi erteleyemeyebiliriz.insan iliskilerine mecburuz ve cenazenizin uzerindende baya zaman gecmis.esiniz bencilce davrandiginizu dusundugu icin sinirlenmis olabilir o da ilgi bekliyor aslinda farkli bir adim atmanizi istiyor gibi

Birazda aile korkusu var tabi o tarafa hiç hayir denmiyor.ben kayinpederede kızdim yahu herşeyi de evlenip gitmiş oglandan beklemeyin giderken kendi bı zarf alamiyormu?yok illa dedikleri olup o adam oraya gidecek bu adamlarda kukla gibi olup arada kalacaklarına baba benim önemli isim var (karısını yada bahçeyi karıştırmadan)gelemiyorum diyebilmeli🙄!
Aslında o tarz problemler önceden çok oluyodu ama eşim aradaki dengeyi çogu zaman kuruyo. Aile terapisine gittik. Çogu zaman ilgili ve sevgili. Bugun kötü bi ruh halinde benimde hassas oldugum bi konu tolere edemedik. Babasına gideriz dememiş bugun işlerimi halledebilirsem gideriz demiş ama bu kısmı sonradan söyledi

eşinizle karşıliķlı olarak birbirinizi idare edebilirsiniz bence. duygusal yaklasmaniz cok normal fakat yasadiklarimizdan dolayi gunluk hayatimizi erteleyemeyebiliriz.insan iliskilerine mecburuz ve cenazenizin uzerindende baya zaman gecmis.esiniz bencilce davrandiginizu dusundugu icin sinirlenmis olabilir o da ilgi bekliyor aslinda farkli bir adim atmanizi istiyor gibi
Benim için geröekten çok yeni hala kabullenemiyorum. Bu durumda eşim nasıl ilgi beklemiş olabilir ki. Düğüne gitmenin eminim onun içinde bi önemi olmadıgına. Dogru bi teklifle gelmedi.

Arkadaslar eşim eve geldi uygun bi dille kendimi anlatmaya gidiyorum. İnşallah çözebilirix

Arabadan inmeyin eşiniz 5 dk verip gelsin ortak bir yol olmuş olur sizde kimsenin yüzünü görmezsiniz

Şu izguzarliklari da hiç anlamiorum gitmedigin düğüne falancayla zarf yollamaya calismak nedir telgraf memuru muyum ben. Sonra verirsin ya da verme. Bizim toplumda herkes birbirini ayakcisi olarak kullanmaya ne bayilio arkadas. Ana da baba da olsa abuk subuk yormaya hakki yok kimse kimseyi. Adamlar o düğüne gitmeyecek bile gidecek olsa benim yerime de şunu ver denir de. Kalk git ver ne munasebet ya.

Arabada beklerdin, zarfı verir çıkardınız diyenler, o iş öyle olmuyor. Düğüne zarfı takı için götürüyorlar muhtemelen, düğüne girdi mi yarım saatten aşağı çıkamazlar. Gelinle damadı tebrik edip çıkalım deseniz düğün sahipleri tutar oturtur, nasılsın iyi misin gürültüden birbirini de duyamazlar. Konu sahibi haklısınız, eşiniz anlayış göstermeliydi.

Arkadaşlar bir derdim var. Bugun için eşimle plan yapmıştık. Bugunu bahçeye gidip orda vakit geçirerek değerlendircektik. Eşim babasıyla görüşmüş bi düğün varmış giderken ona ugrayıp zarf vermemizi söylemiş. Geldi bana gecerken düğüne ugrayıp zarfı vercegimizi söyledi. 46 gün önce dedemi kaybettim babam olmadıgı için babamın yerindeydi. İki gün önce ve bi arkadasımın oglunun sünnet düğünü vardı gitmek isterdim ama acım hala taze oldugu için gidemeyeceğimi söyledim ve eşim bu durumu biliyo. Ben gidemem dedim ısrarla verir çıkarız felan dedi. Üstelik eşimin akrabalarından çogu kişi başsaglıgı için beni aramadı bile. Haliyle gitmek istemedim. Bak arkadaşımın düğününe bile gitmedim diye izah etcegim sırada tamam sus diye diye susturdu. Sonra babasına kesin bişey demesiğini işim biterse gidebiliriz diye söylediğini söyleyip uyudu. Ama bu sürecte çok fevri ve agrasifti. Ben sesimi yükselttiğimde suratı adılır ven özür dileyip gönlünü alırım eşim bu konuda çogu zaman zorlanıyo. Sonra o uyurken yanından kalkıp yatak odasına gittim. Geldi bahçeye ne zaman giycez dedi tavırlıydı. Bilmiyorum dedim. Sigara içip geldi. Bahceye gitmiyoruz ben başka işlerimi halletcem dedi. Çok öfkelendim ama sessiz kaldım. Sonra arabayla işin ne zaman biter ona göre plan yapıcam dedim. Öyle deyince sucunu bilmediğini ve delirmek üzere oldugunu söyleyip fevri tavirlar sergiledi. Benimde artık sesim yukseldi. Gönül almayı bilmediğini kendisine yapıldıgında gönlü alınana kadar yüzünün gülmediğini söyledim. Geri adım atmak yerine dahada yukseldi bende yükseldim ama o kırıcı seyler söyledi aglamaya başladım. Bu sefer özür dilemeye basladı ama hala özur dilerken bile beni sucluyodu. Ve böyle davrandıgım için daha sonra hatamı anlayıp özür dileyeceğimi söyledi. Bende g*tunü çok kaldırmışım haklıykende özür dileyeveğimi düşünme dedim arabayı alıp dısarı çıktım aglayıp aglayıp eve geldim. O kapının önünde bisikletle felan ugrasıyo bende evdeyim. Yorumlarını bekliyorum lütfen alaycı tavırlar sergilemeden kusurum varsa söylerseniz çok sevinirim
Böyle durumlarda ben gitmek istemiyorsam arabadan inmiyorum. Eşime sen git zarfı ver ben arabada bekliyorum kimseyi göresim yok sende 15/20dk dan fazla bekletme gideceğimiz yere gidelim diyorum anlaşıyoruz. Siz niye ısrarla çözüm üretmek yerine terslediniz ki. Benim davrandigim gibi yapabilirdiniz

Arkadaşlar bir derdim var. Bugun için eşimle plan yapmıştık. Bugunu bahçeye gidip orda vakit geçirerek değerlendircektik. Eşim babasıyla görüşmüş bi düğün varmış giderken ona ugrayıp zarf vermemizi söylemiş. Geldi bana gecerken düğüne ugrayıp zarfı vercegimizi söyledi. 46 gün önce dedemi kaybettim babam olmadıgı için babamın yerindeydi. İki gün önce ve bi arkadasımın oglunun sünnet düğünü vardı gitmek isterdim ama acım hala taze oldugu için gidemeyeceğimi söyledim ve eşim bu durumu biliyo. Ben gidemem dedim ısrarla verir çıkarız felan dedi. Üstelik eşimin akrabalarından çogu kişi başsaglıgı için beni aramadı bile. Haliyle gitmek istemedim. Bak arkadaşımın düğününe bile gitmedim diye izah etcegim sırada tamam sus diye diye susturdu. Sonra babasına kesin bişey demesiğini işim biterse gidebiliriz diye söylediğini söyleyip uyudu. Ama bu sürecte çok fevri ve agrasifti. Ben sesimi yükselttiğimde suratı adılır ven özür dileyip gönlünü alırım eşim bu konuda çogu zaman zorlanıyo. Sonra o uyurken yanından kalkıp yatak odasına gittim. Geldi bahçeye ne zaman giycez dedi tavırlıydı. Bilmiyorum dedim. Sigara içip geldi. Bahceye gitmiyoruz ben başka işlerimi halletcem dedi. Çok öfkelendim ama sessiz kaldım. Sonra arabayla işin ne zaman biter ona göre plan yapıcam dedim. Öyle deyince sucunu bilmediğini ve delirmek üzere oldugunu söyleyip fevri tavirlar sergiledi. Benimde artık sesim yukseldi. Gönül almayı bilmediğini kendisine yapıldıgında gönlü alınana kadar yüzünün gülmediğini söyledim. Geri adım atmak yerine dahada yukseldi bende yükseldim ama o kırıcı seyler söyledi aglamaya başladım. Bu sefer özür dilemeye basladı ama hala özur dilerken bile beni sucluyodu. Ve böyle davrandıgım için daha sonra hatamı anlayıp özür dileyeceğimi söyledi. Bende g*tunü çok kaldırmışım haklıykende özür dileyeveğimi düşünme dedim arabayı alıp dısarı çıktım aglayıp aglayıp eve geldim. O kapının önünde bisikletle felan ugrasıyo bende evdeyim. Yorumlarını bekliyorum lütfen alaycı tavırlar sergilemeden kusurum varsa söylerseniz çok sevinirim
Sizi haklı buldum.

Erkeklerin çoğunda "bilgi saklama yoluyla plan yapma ve habersizce kadınları plana zorla dahil etme" eğilimi var. Psikolojide bunun karşılığı var mı hanımlar? Türk erkeklerine özgü bir özellik bu.

KP ile eşiniz plan yapmış. Düğüne zarf(muhtemelen içinde takı olarak takılacak para, altın vb vardı) bahanesiyle düğüne 5 dakika uğrar, babama zarfı verir, çıkarız diye sizi KANDIRMA yoluyla düğüne takı takmaya götürecekti. Böylece hem düğünde ortalıkta görünmüş, poz vermiş olacaktınız hem de takı takmış olacaktınız çift olarak.
"5 dakika" denilen şey asla 5 dakika olmaz, "Gelmişken tebrik etmeden/fotoğraf çektirmeden/pistte halaya katılmadan gitmek ayıp olur" denilerek orada zorla tutulacaktınız işte.
Erkeklerin bu huyundan nefret ediyorum.
Münferit bir olaysa konuşarak çözün tabi ama diğer tüm işlerde, olaylarda sizden habersiz plan yapıp sizi zorlayarak dahil ediyorsa bu düzeltilemeyecek bir karakter sorunudur. Ayrılın demiyorum yanlış anlaşılmasın. Siz de hayatınızı bunun üzerinden planlayın. Huyunu bildiğiniz düşmanla savaşmak, huyunu bilmediğiniz dostla sevişmekten yeğdir(bunu da ben uydurdum:KK31:

Sizi haklı buldum.
Erkeklerin çoğunda "bilgi saklama yoluyla plan yapma ve habersizce kadınları plana zorla dahil etme" eğilimi var. Psikolojide bunun karşılığı var mı hanımlar? Türk erkeklerine özgü bir özellik bu.
KP ile eşiniz plan yapmış. Düğüne zarf(muhtemelen içinde takı olarak takılacak para, altın vb vardı) bahanesiyle düğüne 5 dakika uğrar, babama zarfı verir, çıkarız diye sizi KANDIRMA yoluyla düğüne takı takmaya götürecekti. Böylece hem düğünde ortalıkta görünmüş, poz vermiş olacaktınız hem de takı takmış olacaktınız çift olarak.
"5 dakika" denilen şey asla 5 dakika olmaz, "Gelmişken tebrik etmeden/fotoğraf çektirmeden/pistte halaya katılmadan gitmek ayıp olur" denilerek orada zorla tutulacaktınız işte.
Erkeklerin bu huyundan nefret ediyorum.
Münferit bir olaysa konuşarak çözün tabi ama diğer tüm işlerde, olaylarda sizden habersiz plan yapıp sizi zorlayarak dahil ediyorsa bu düzeltilemeyecek bir karakter sorunudur. Ayrılın demiyorum yanlış anlaşılmasın. Siz de hayatınızı bunun üzerinden planlayın. Huyunu bildiğiniz düşmanla savaşmak, huyunu bilmediğiniz dostla sevişmekten yeğdir(bunu da ben uydurdum:KK31:
Tam olarak bu." Erkeklerin çoğunda "bilgi saklama yoluyla plan yapma ve habersizce kadınları plana zorla dahil etme" eğilimi var. Psikolojide bunun karşılığı var mı hanımlar? " . Psikolojiyi bilemem ama sosyolojide ataerkillik bunun adı. Kadın tolere eder, uyar, idare eder. Nasılsa yapacak.

İkisi aynı şey mi? Cidden soruyorum
Cidden cevaplıyorum. Evden çıkamayacak kadar kötü bir duygu durumu olunca zaten çıkılmaz. Kapıdan zarf bırakıp gelmekle bahçeye gitmek arasında ne fark var? Ben de beni büyüten dedemi kaybettim de aynı şekilde üç hafta önce o yüzden çok kolay yanıtlayabiliyorum

Cidden cevaplıyorum. Evden çıkamayacak kadar kötü bir duygu durumu olunca zaten çıkılmaz. Kapıdan zarf bırakıp gelmekle bahçeye gitmek arasında ne fark var? Ben de beni büyüten dedemi kaybettim de aynı şekilde üç hafta önce o yüzden çok kolay yanıtlayabiliyorum
Birinde doğa içinde kendinle başbasa huzur bulmaya çalışırsın, diğerinde gürültü içinde birilerine laf atmaya çalışırsın.
Bahçeye gidecek kadar iyi hissetmekle kalabalığa, müzik sesine, topluluğa karışma arasında ciddi fark var.

X