Eşimle tartıştık.

inan bana annem geldiği zaman daha çok geriliyorum ,
kv gelir mutfaga bile gezmen ne ikram edeceksem yer içer gider ,
hee oda benden biraz tırsar onun için dolanıp yataklarda yatıp uzanmaz korkar ,

ama annem kapalı dolapları bile açıp bakar geri kapatır , düzenlimisin temizmisin diye bakıyorum der ,

ne diyecen yapacak bir şey yok

Allah dağına göre kar veriyor resmen. Bana şunu yapsa kayınvalidem, eşimi karıştırmaz kendim konuşurdum.
Ev hali ya, her şey olur. Herkes titiz, tertemiz, düzenli olmak zorunda değil ki.
Aslında onlara laf söylemeyi düşünüyorum ara ara ama susuyorum çünkü çok farklı bir kadın kv. Mesela bir üzüntü olsun yataklara düşer kendini oradan oraya atar. Hiç unutmuyorum eşimle tartıştılar diye hastalandı özel bir sürü hastaneye gittiler çünkü hiçbir şeyi yoktu numara yaptı resmen en son bir doktor götürün annenizi hasta falan değil dedi de anlaşıldı. Öyle farklı bir kadın ben bir laf etsem hasta olup tüm aileyi karıştırır. Ben çocukları götürüyorum görüşmeyelim sinir olmayalım hem diye özledim getirin yok öyle yk böyle kuzum diye eşimden istiyor ama kızlarımı öyle sevmez yanş garip birisi insan bir şey demeye korkuyor bazen söylüyorum ama böyle ses getirecek bir şeyi söylersem kıyamet kopar sanki

İyiyimiş bir dahakine diyim bari
Anlamaz ki hahaha çünkü beynin yorumlama merkezinde sıkıntı var...
Ama eşinize yansıtmayın direkt söyleyin bence...
Ya da kilitleyin kapıyı bakın kapının deliğinfen bunlar mı geldi kilit direkt...

Ben de anlamıyorum ya küçük çocuğu olan kadına neden gidilir bir de kadın sevmıyorsa sizi

Öncelikle onlar gelince yatak odasını kitleyip anahtarı kaldırın. Bu bayağı rahatlatır.

İkincisi ben çok yatak odası takıntılı bir insan değilim. Devamlı girip çıkılmaz ama girildiğinde de aşırı rahatsız olmam.

Benim eşimin ailesi de çok yakın oturuyor. Çatkapı bizde fazlasıyla mevcut. İlk evlendiğim senelerde, evde dağınık olurdu. Çocuk küçüktü, yetiştiremiyordum. Geldikleri zaman bir utanarak açıklama yapıyordum, kusura bakmayın filan diye. Onlar da küçümseyen bakışlar atıyordu. Eşimle bu konuda kavga edip, hiçbir yere varamıyorduk. Kendisi kalabalık ailede yetişmiş olduğu için, benim rahatsızlığımı kesinlikle anlamıyordu.

Sonra ben iş konusunda kendimi geliştirdim ama daha çok tolerans geliştirdim. Kendime güvenim geldi. Ailesine üstüm değil, dengim gibi davranmaya başladım.

Ev mi dağınık, çat kapı gelen her şeye hazırlıklı olmalı. Hayatta umrumda olmuyor. Onlar gelince, İster topluyorum, ister oturup çay içiyorum.

Benim rahatlığımı görünce, ağızlarını dahi açamıyorlar. Böylece eşime yansıtmıyorum. Tartışma olmuyor.

Onlar gelince eliniz ayağınız karışmasın, dağınıksa umrunuzda dahi olmasın. İsterlerse laf desinler arkanızdan, hiç mühim değil.

Siz onların bakışlarını umursamazsanız, hiçbir önemi kalmıyor.

Yatak odasına girme amacı ne olabilir ki ben onu anlamadım yani ne yapacak Allah aşkına bana çok inandırıcı da gelmediniz özellikle banyoyu gözetlemeniz çıkmasını görmeniz falan hani ne görmeyi umar da girer yani ayrıca dağınıklık konusunda ciddi sıkıntınız var bunu kabul edin çocuğunuz orada uyumadan da toplayabilirdiniz bir yatağın onun yattığı tarafı açık olurdu ya da uyanınca toplanırdı.

Sütyenin falan ortada olmasını da anlamadım ütüleyeceksiniz bile zaman bulamadıysanız kaldırırsınız sonra ütüleyeceğiniz zaman alır ütülersiniz Allah korusun bir hastalık olur acil hastaneye gittiniz geldiniz odaya biri girse birşey almak için filan mesea annemde dağınıktır hep uyarırım çamaşırlarını bırakma diye bir akşam böbrek ağrısı tuttu ben ordayke apar topar acile gittik dayım kardeşim yengem eve geldik odasına yatırmaya gittik sütyeni falan ordaydı hoş olmadı yani hem kilitleyin o zaman madem daha öncede oldu neden kilitlemiyorsunuz ki hem kendi anneniz olsa sorun olmaz adı kaynana olunca sorun oluyor da hala anlamadığım senin sütyen kiloduna bakıp ne yapacak kadın

Bunu söylersem daha çok üste çıkarlar ve sonra eşime daha kötü yansıtılır o yüzden eşime dile getirdim onlara demedim bir şey. Eşim benden utanmaz fakat onların geleceğini duyduğunda birkaç kez evi toplamaya çalıştığını gördüm benden utanmak mıydı bilmiyorum öyle düşünmedim sanki onların bakışlarından o da rahatsız gibi ya da bilmiyorum benden mi utandı ki ya kötü oldum şimdi hiç böyle düşünmemiştim

Aslında titizikten değil enfeksiyon olduğum için ütülüyorum onun dışında ütü yapmam pek hastalıktan yapıyorum kendi aralarında konuşurlar hatta diğer görümcem çarpma laflarla bana söyler bile

Karşımda laf söylesem bana çok farklı dönecek insanlar var. Normalde eşime söyleyip kavga ettik tartıştık bitti fakat eşime değilde annesine söyleseydim kıyamet kopardı kendini yere atar hasta olur başımıza dert açardı eşimle daha büyük kavga ederdik. Yani sustum ki akıl sağlığımı koruyabileyim.

Odaların kapıları kitleyin
Kimse kimsenin evine rahatlığına karişamaz
Rahatsızsan konuş açık açık

Benim kvdeyi öpüp başıma koyim sağolsun hiç bişe demez etmez
Çamaşır varsa katlar vs sağolsun
Çocuklu ev sonuçta 1 saat toplu kalmıyor valla

Sanırım bir daha bunu yaşamamak için ya lafı söylemeliyim ya da kapı kilitlemeliyim gerçi kapı kilitlesem diğer odalara bakıyor

Karşımda konuşabileceğim bir kadın yok aslında yani konuşsam kendisini haklı çıkarabilir. Hasta numarası yapıp aileyi birbirine katabilir. Ağlayıp hönkür hönkür eşime numara yapıp ortalığı karıştırabilir o kadar farklı birisi

çatkapı geldiklerinde açmayın kapıyı. içeride olduğunuzu fark ettirin ama açmayın. bir daha destur alıp da gelmeyi öğrensinler bir sonraki aşama da salon hariç tüm odaların kapısını kilitlemek. banyoya gidecekllerinde gidip oranın kilidini açığ beklersiniz çıkınca yine kapatmak için.

Ya bırak baksınlar boşver ne takıyosun canını sıkıyosun. Kaynanam gelir camların önünü parmağıyla kontrol eder sonra biraz toz gelmiş olsa parmağına, hemen yuzunu ekşiterek elini silkeler. Varya inan zerre umrumda değil. Mutfakta yemek yaparım öyle yapma şöyle yap, şunları şöyle yıka bunları böyle doğra. En son dedim ya madem beğenmiyosun gel kendin yap. Sustu kaldı. Hiiç içime dert edemem. Karakteri böyle deyip geç. Ya da lafını o an esirgeme. Sonra böyle içine dert eder durursun. Eşine de yansıtma o ne yapsın, gidip anne evi kontrol etme eşim rahatsız oluyor mu desin. Sen kendini koruyacaksın. Eşini hiç karıştırıp huzurunuzu kaçırma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…