• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle tartıştık.

Esin mahcup olmasın diye neden onlar ıcın
evı temiz tuttun anlamadım

Esin mahcup olacaksa esin temizlesin evı, deli aılesı yuzunden kasılan neden siz oluyorsunuz ki?
Eşimi çok seviyorum ve genelde eşim ev temizliği yapan bir adamdır yemek yapar yemek yoksa aramaz dağılsa laf etmez toparlar veya bırakır ama ses etmez onlar geleceği zaman kasılıyor bir garip oluyordu bende yapıyordum gerçi artık yapamıyorum çünkü çat kapı geliyorlar

Anlamaz ki hahaha çünkü beynin yorumlama merkezinde sıkıntı var...
Ama eşinize yansıtmayın direkt söyleyin bence...
Ya da kilitleyin kapıyı bakın kapının deliğinfen bunlar mı geldi kilit direkt...

Ben de anlamıyorum ya küçük çocuğu olan kadına neden gidilir bir de kadın sevmıyorsa sizi
Sadece oturma odası ve mutfak kalsın açık bari 😂🤣 yoksa hepsine girer. Bir keresinde oturma odasının tüllerini koklayıp ne zaman yıkasın dedi yeni evliydik daha hiç yıkamadım dedim şok olmuştu 😂 birde öyle deneyeyim bakalım ne yapacak

Öncelikle onlar gelince yatak odasını kitleyip anahtarı kaldırın. Bu bayağı rahatlatır.

İkincisi ben çok yatak odası takıntılı bir insan değilim. Devamlı girip çıkılmaz ama girildiğinde de aşırı rahatsız olmam.

Benim eşimin ailesi de çok yakın oturuyor. Çatkapı bizde fazlasıyla mevcut. İlk evlendiğim senelerde, evde dağınık olurdu. Çocuk küçüktü, yetiştiremiyordum. Geldikleri zaman bir utanarak açıklama yapıyordum, kusura bakmayın filan diye. Onlar da küçümseyen bakışlar atıyordu. Eşimle bu konuda kavga edip, hiçbir yere varamıyorduk. Kendisi kalabalık ailede yetişmiş olduğu için, benim rahatsızlığımı kesinlikle anlamıyordu.

Sonra ben iş konusunda kendimi geliştirdim ama daha çok tolerans geliştirdim. Kendime güvenim geldi. Ailesine üstüm değil, dengim gibi davranmaya başladım.

Ev mi dağınık, çat kapı gelen her şeye hazırlıklı olmalı. Hayatta umrumda olmuyor. Onlar gelince, İster topluyorum, ister oturup çay içiyorum.

Benim rahatlığımı görünce, ağızlarını dahi açamıyorlar. Böylece eşime yansıtmıyorum. Tartışma olmuyor.

Onlar gelince eliniz ayağınız karışmasın, dağınıksa umrunuzda dahi olmasın. İsterlerse laf desinler arkanızdan, hiç mühim değil.

Siz onların bakışlarını umursamazsanız, hiçbir önemi kalmıyor.
Aslında bu laf çok iyi dengin gibi görmeye başlamak mantıklı. Ya da ben onların suratına falan bakmayayım rahatsızda olmam hem☺️

Yatak odasına girme amacı ne olabilir ki ben onu anlamadım yani ne yapacak Allah aşkına bana çok inandırıcı da gelmediniz özellikle banyoyu gözetlemeniz çıkmasını görmeniz falan hani ne görmeyi umar da girer yani ayrıca dağınıklık konusunda ciddi sıkıntınız var bunu kabul edin çocuğunuz orada uyumadan da toplayabilirdiniz bir yatağın onun yattığı tarafı açık olurdu ya da uyanınca toplanırdı.

Sütyenin falan ortada olmasını da anlamadım ütüleyeceksiniz bile zaman bulamadıysanız kaldırırsınız sonra ütüleyeceğiniz zaman alır ütülersiniz Allah korusun bir hastalık olur acil hastaneye gittiniz geldiniz odaya biri girse birşey almak için filan mesea annemde dağınıktır hep uyarırım çamaşırlarını bırakma diye bir akşam böbrek ağrısı tuttu ben ordayke apar topar acile gittik dayım kardeşim yengem eve geldik odasına yatırmaya gittik sütyeni falan ordaydı hoş olmadı yani hem kilitleyin o zaman madem daha öncede oldu neden kilitlemiyorsunuz ki hem kendi anneniz olsa sorun olmaz adı kaynana olunca sorun oluyor da hala anlamadığım senin sütyen kiloduna bakıp ne yapacak kadın
Yalnız öncelikle ben banyoya girmez mi diye düşünmedim oturduğum yer banyoyu görüyordu ama kapı açılmadı ve o girmedi. Ben bir şeyleri görmesine takılmıyorum bakmasına sürekli kontrol etmesine kızıyorum. Mesela şöyle diyim bu kadın otururken tülleri koklar ne zaman yıkadın der mesela biz içeride eşim ve tüm aile otururuz o diğer odaları dolaşır bunlar birikti artık. Bunlar normal mimi sizce.? Ben zate diyorum ben çok düzenli değilim olduğu kadar yapıyorum. Çamaşırlarım yatak odasına ütülenip kondu fakat kızım uyku konusunda hassas bu yüzden hemen uyutuyorum yoksa uyumuyor uyku kaçınca yatağında uyudu. Bende dolap kapağı ses çıkardığı için yerleştiremedim. Ne inanmak zorunda değilsiniz zaten sorun değil.

Odaların kapıları kitleyin :KK53:
Kimse kimsenin evine rahatlığına karişamaz
Rahatsızsan konuş açık açık

Benim kvdeyi öpüp başıma koyim sağolsun hiç bişe demez etmez
Çamaşır varsa katlar vs sağolsun
Çocuklu ev sonuçta 1 saat toplu kalmıyor valla
Öyle cidden yardımcı olup rahatsız etmeyen kv gibisi yok.

Kızlar eşimle uzun bir zaman sonra tartıştık. normalde tartışan bir çift değilizdir ama bu kez beni çok kızdırdı. Durum şöyle başladı. Geçen hafta kv ve görümce kişisi çat kapı bize geldiler. Buarada açtığım konularla kendime bir rutin oluşturdum ve Allahtan ev temiz ve düzenliydi. Kendileri ciddi titiz aşırı düzenlilerdir ailecek. Neyse içeri girdiler ve görümcem ellerimi yıkayacağım dedi banyoya gitti yarım saat sonra kv ellerimi yıkayayım dedi kalktı banyonun yanımda yatak odamız var oturma odasında banyo kapısını görüyorum neyse çıktı ama banyoya girmedi yatak odasına yöneldi ve oraya girdi baktı etrafa bunu görünce ben görümceme dönüp ' ay temizlik malzemeleri banyoda kalmış olabilir bir bakıp kaldırayım' dedim sonra kvden hemen banyoya girdi. Görümce bana dönüp '' yok ben baktım yoktu etrafta bir şey dedi '' sonra kv geldi etrafa bakınmalar falan böyle ama ben o gün aşırı kızdım. Çünkü bunu biz evlendiğimizden beri yapıyorlar ilk değil mesela yazın da kızım yatak odasında uyuyordu temizlik yapmıştım ama yatak odası kızımın uyku saati gelince toplamadan kalmıştı. '' uygun değil uyuyor zaten girmeyin''demeye rağmen girmişlerdi ve çok kızmıştım eşime de söylemiştim. Yılardır hep gelir kv bakar gezer kontrol eder. Ben rahat birisiyim yani önceliğim temizlik değil he şuan kızlarım için dikkat etmeye başladım ama rahatım onlar geleceği zaman yıllarca hep sıkı tıya girip dip bucak temizmil yaptım çünkü haberli gelip kontrol edip ters ters bakarlardı falan eşimde mahcup olmasın diye yıllarca hep evimizi onlar geleceği zaman temizledim normalde çok pis değil ama aşırı düzenli değildi. Rutin süpürge yapılır silinir toplanır falan ama aşırısı yoktu yani onlar aşırı olan kısımdalar. Neyse eşime neden bunu yaptıklarını sordum neden yani sürekli bu oluyır ben rahatsızım zaten benim evime çat kapı gelmeleri uygun değil. Yok işte art niyet yok sen yanlış anlıyorsun kötüye yoruyorsun sen onları sevmiyorsun hiç sevmedin zaten falan bağırmaya başladı en sonunda iyice kızdım ve dedi ki annenin sinsice yatak odamıza girip bakınmasını normal karşılıyorsun yani yazın uygun değil dediğimde iç çamaşırlarımı ütüleyip dolaba koymak için kenara koymuştum bunları görmesi bakması normal yani bu mudur dedim. Sustu ama brn ciddi kızdım. Evet onları hiç sevmiyorum çünkü bunun alt yapısı var durduk yere bu hale gelmedim ben ama cidden sevmediğim için mi kızdım eşimin dediği gibi. Siz kızmaz mıydınız?

Ya şu durum büyük ihtimal sadece biz Türklere özgüdür. Eve gelip yatak odası incelemek ne demek çok garip gerçekten.

Eşinizle bu konuyu ne kadar konussaniz boş. Kac erkek annesine hatasini acikca soyleyebilir ki? Ustelik siz ne derdeniz deyin annesine, ailesine toz kondurmaz.

Derdini kayinvalide ve gorumceyle coz. Misal yatak odana girdigini mi gordun, açıkca soyle yuzune, yatak odam ozelimdir, girilmesinden hoslanmam diye. Perdeyi ne zaman yıkadın diye mi sordu, ben perdeleri hic yikamiyorum, boyle seviyorum de yine gec. Tabi tum bunlari sert bir dille degil de sakaci, alayci bir dille söyle. Tatli tatli lafini sok. Ozaman ne kendini yerlere atabilir, ne sana laf soyleyebilir.

Bunu söylersem daha çok üste çıkarlar ve sonra eşime daha kötü yansıtılır o yüzden eşime dile getirdim onlara demedim bir şey. Eşim benden utanmaz fakat onların geleceğini duyduğunda birkaç kez evi toplamaya çalıştığını gördüm benden utanmak mıydı bilmiyorum öyle düşünmedim sanki onların bakışlarından o da rahatsız gibi ya da bilmiyorum benden mi utandı ki ya kötü oldum şimdi hiç böyle düşünmemiştim
Bırakın o toplasın.
Hatta ailesi geleceğini haber verirse bilerek dağıtın evi.
Bakalım ne olacak?
Oğluna gelin diye almayacak değil ya.

İç çamaşırlarımı enfeksiyon olduğum için sık sık ütülüyorum.yoksa ütülemem. Bazen 3v alıp başını gidiyor beli bir süre öyleydi buarada bayanlarla konuşa konuşa biraz kendime geldim daha dikkat ediyorum
Bosverin gitsin sizin keyfinizden önemli değil. Kiziniz var diye de dikkat ediyormussunuz zaten daha ne olsun ? Evden hasere cikmadigi oturabildigi sürece sorun yok .

Ya bırak baksınlar boşver ne takıyosun canını sıkıyosun. Kaynanam gelir camların önünü parmağıyla kontrol eder sonra biraz toz gelmiş olsa parmağına, hemen yuzunu ekşiterek elini silkeler. Varya inan zerre umrumda değil. Mutfakta yemek yaparım öyle yapma şöyle yap, şunları şöyle yıka bunları böyle doğra. En son dedim ya madem beğenmiyosun gel kendin yap. Sustu kaldı. Hiiç içime dert edemem. Karakteri böyle deyip geç. Ya da lafını o an esirgeme. Sonra böyle içine dert eder durursun. Eşine de yansıtma o ne yapsın, gidip anne evi kontrol etme eşim rahatsız oluyor mu desin. Sen kendini koruyacaksın. Eşini hiç karıştırıp huzurunuzu kaçırma.
Bundan sonra söylememe kararı aldım zaten lafı söyleyeceğim yaparsa bir şey o zaman tartışırız şikayet etmem artık

Böyle durumda sinir krizi geçireceğime ciddi ciddi:
Yaa evin temizliğe ihtiyacı var.
Yetişemiyorum.
Gözünüzle inceleyeceğinize iki el atın, oğlunuzun da evi.
Derdim..

Ne düşünürse düşünsünler.

Sacma bisey yaptıkları benim yatak odama girebilirler lazimsa ama durup dururken teftiş eder gibi girmeleri sacma gereksiz. Yani temizse düzenliyse eline geçecek , değilse ne yapacak ne kadar boş gereksiz insan var. Birde insan utanir patır patır oda gezmeye. Oraya yönelince bişey mi aradin de

Kızlar eşimle uzun bir zaman sonra tartıştık. normalde tartışan bir çift değilizdir ama bu kez beni çok kızdırdı. Durum şöyle başladı. Geçen hafta kv ve görümce kişisi çat kapı bize geldiler. Buarada açtığım konularla kendime bir rutin oluşturdum ve Allahtan ev temiz ve düzenliydi. Kendileri ciddi titiz aşırı düzenlilerdir ailecek. Neyse içeri girdiler ve görümcem ellerimi yıkayacağım dedi banyoya gitti yarım saat sonra kv ellerimi yıkayayım dedi kalktı banyonun yanımda yatak odamız var oturma odasında banyo kapısını görüyorum neyse çıktı ama banyoya girmedi yatak odasına yöneldi ve oraya girdi baktı etrafa bunu görünce ben görümceme dönüp ' ay temizlik malzemeleri banyoda kalmış olabilir bir bakıp kaldırayım' dedim sonra kvden hemen banyoya girdi. Görümce bana dönüp '' yok ben baktım yoktu etrafta bir şey dedi '' sonra kv geldi etrafa bakınmalar falan böyle ama ben o gün aşırı kızdım. Çünkü bunu biz evlendiğimizden beri yapıyorlar ilk değil mesela yazın da kızım yatak odasında uyuyordu temizlik yapmıştım ama yatak odası kızımın uyku saati gelince toplamadan kalmıştı. '' uygun değil uyuyor zaten girmeyin''demeye rağmen girmişlerdi ve çok kızmıştım eşime de söylemiştim. Yılardır hep gelir kv bakar gezer kontrol eder. Ben rahat birisiyim yani önceliğim temizlik değil he şuan kızlarım için dikkat etmeye başladım ama rahatım onlar geleceği zaman yıllarca hep sıkı tıya girip dip bucak temizmil yaptım çünkü haberli gelip kontrol edip ters ters bakarlardı falan eşimde mahcup olmasın diye yıllarca hep evimizi onlar geleceği zaman temizledim normalde çok pis değil ama aşırı düzenli değildi. Rutin süpürge yapılır silinir toplanır falan ama aşırısı yoktu yani onlar aşırı olan kısımdalar. Neyse eşime neden bunu yaptıklarını sordum neden yani sürekli bu oluyır ben rahatsızım zaten benim evime çat kapı gelmeleri uygun değil. Yok işte art niyet yok sen yanlış anlıyorsun kötüye yoruyorsun sen onları sevmiyorsun hiç sevmedin zaten falan bağırmaya başladı en sonunda iyice kızdım ve dedi ki annenin sinsice yatak odamıza girip bakınmasını normal karşılıyorsun yani yazın uygun değil dediğimde iç çamaşırlarımı ütüleyip dolaba koymak için kenara koymuştum bunları görmesi bakması normal yani bu mudur dedim. Sustu ama brn ciddi kızdım. Evet onları hiç sevmiyorum çünkü bunun alt yapısı var durduk yere bu hale gelmedim ben ama cidden sevmediğim için mi kızdım eşimin dediği gibi. Siz kızmaz mıydınız?
Yerinde olsaydım kesinlikle yatak odamın kapısını kitlerdim. Niye dese mahremim rahatsız oluyorum derdim. Diğer taraflar bir tarafa yatak odası bir tarafa 🤷

Takmayın kafanıza. Eşinizle de böyle eften püften şeyler için tartışmayın. Siz, eşinizin ve sizin evde rahat edeceğiniz kadar düzenli ve temizseniz bu yeterli; sanki eviniz çöp ev değil ya. Olsa ne olacak zaten onları ilgilendirmez ama onlar aşırı titiizse bu onların sorunu, sizin değil. Odanıza girilmesinden hoşlanmayabilirsiniz ama çamışırlarınızı görse ne olacak? Gireceği varsa göreceği var, tövbe, aslında mahreminize izniniz olmadan girmesi doğru değil ama anne sonuçta büyüğünüz, terslenmez de, ortalığı karıştırmıyor bakıp çıkıyorsa boşverin. Siz de odayı hep kapalı tutun, girerse, arkasından girin siz de çıkarken kapatın, bir iki huzursuz olur girmez belki.

Yatak odalarının kapılarını kilitleyin garantinaya aldım diyin,,,ben siZdede hata buldum en başından çok yüz verdiniz, senin kayınvalide ve görümce benim gibi birine denk gelecekti,görecekti,,,valla çok kızdım saygısızlık bu..

Kv baskasinin yatak odasini karistiran ve bunu soyleyen biri yeni gelinin evine bakmislar.
Daha sonrasini midem kaldirmadi zaten.
Evi gezerdi laf soylerdi gozleri fildir fildir...bir.iki bir.iki laf laf diye diye cevap vere vere bir arada hic cevap vermedi..
İste 10 yilin sonunda hicbirseye karisamiyorlar
Sizin esinizle isiniz yok.direkt onlarla konusmaniz ya da ima etmeniz gerekiyor.
Esiniz tabiki de onlari tutacak ..anlamazlar.

Bosverin gitsin sizin keyfinizden önemli değil. Kiziniz var diye de dikkat ediyormussunuz zaten daha ne olsun ? Evden hasere cikmadigi oturabildigi sürece sorun yok .
Yok çıkmaz zaten rutin süpürge yapılıp dip bucak haftada bir siliyorum. Yeterli bence dahası zaten zorlayamam kendimi

Back