Eşimle tartıştık çok kötüyüm

İşinize gelmeyen her yorumun niyetinden şüphe etmişsiniz. Yazmayın demek gibi bir hakkınız yok burayı günlük zannettiniz herhalde. Üye olup konu açıyor iseniz forum kurallarını da okuyun bir zahmet.
Sizin amacınız insanları üzmek mi. Kaba ve kötü konuşarak ne geçiyor elinize

Şimdi sevgili depresip gelin öfkenizi bir kenara bırakın, gardınızı indirin. Sakince bir konuşalım.
Burada hiçkimse sizi tanımıyor niye size düşman olsunlar, neden sizi kırmak üzmek istesinler, sizin evliliğinizle ne gibi bir dertleri olabilir?
İnsanlar size yazıyor neden biliyor musunuz? Hepimiz kadınız, istiyoruz ki hemcinsimiz ezilmesin, manipüle edilmesin, canı yanmasın, üzülmesin. Kimsenin başka bir derdi yok.
Kocanız eminim iyi bir insandır, kötü olsa zaten kocanız olmazdı. Eşinizi sevdiğinizden de çok eminiz ama anlatılmaya çalışılan şey şu, siz yanlış değilsiniz. Siz seviyorsunuz, saygı duyuyorsunuz, kırmaktan çekiniyorsunuz, kaybetmekten korkuyorsunuz zaten sevgi bunu gerektirir.
Aynı şeyleri eşiniz de sizin için hissetsin diyoruz, o da kırmaktan çekinsin, o da kaybetmekten korksun, öyle bir tartışmada boşanma lafını ağzına almasın. Aldı mı? Aldı, o zaman da siz kendinizi suçlamayın diyoruz. Annesi evlenmiş, ailesi boşanmış, siz üzerine gittiniz diye bir şey yok. Bahanesi yok yani, yapmamalı yapmayacak.
Sizi sindirmiş, manipüle etmiş, bakın bunca tartışma olmuş almış başını okey oynamaya gitmiş. Yanınızda kalıp gönlünüzü bile almamış. Size yazık değil mi?
Kendi kıymetinizi bilin.

Normal bir kavga neden bu kadar kötüsün ki ?

Teşekkür ediyorum benim duymak istediğim şeyler bunlar. İnsanların ne yaşadığını bilmeden yargılamak kolay diyorum bende. Biz eşimle zor zamanlardan geçiyoruz ve yalnızdık bu süreçte herkesten uzaktık. Bir birbirimize çok destek olduk son 6 aydır aramızda en ufak tartışma bile yoktu bu durum beni çok üzdü paylaşmak istedim sadece.

Amacım sizi incitmek değil. Siz eşinizi belli ki çok seviyorsunuz ama o sizi kırıyor, üstüne trip atıyor. Bunu fark ettirmeye çabalıyoruz. Düşmanınız değiliz. Sizden daha uzun süredir evliyiz buna bianen söylüyoruz bunlari.

Tabi paylaşın ama zaten insanlar da ben ne dediysem aynısını söylemişler sakinlikle okuduğunuzda sizde göreceksiniz. Buradaki kadınlar sizden taraf, bakın mesajlara kızdığınız insanlar bile sizi haklı görmüş davanızda ona göre yorum yapmışlar.
Üzülmeniz normal ama üzülmekle kalmayıp tepkinizi eşinize gösterin. Sizi kaybetme korkusu kalmamış gibi görünüyor yazdıklarınıza bakarak, boşanma lafı tartışmalarda kullanılacak bir laf değildir, oyuncak olur sonra ağızda.
Her tartışmada sizi haksız çıkarması, gönlünüzü almaması, sizden değişmenizi beklemesi, dönülmez yollar diyerek tehditvari konuşması, bunların hepsi manipülasyon teknikleri. Siz olayın içinde olduğunuz için göremiyor olabilirsiniz, normal ama burada bizler okurken görüyoruz. İstiyoruz ki bizim gördüğümüzü sizde görün

Bende tartışmak istemiyorum. Sadece akıl almak istedim. Ben ailemin tek kızıyım ve fazla nazlı büyütüldüm eşim ise yalnız büyüdü biz zaten baştan ayrıldık bu konudan . Çok farklı insanlarız ve bu farklılıklar bizi çok zorluyor. Bu konuda çok zorlanıyorum zaten. Ben onun beni çok sevdiğini biliyorum ama o şunu düşünüyor beni annem bile terk etmiş herkes bırakabilir o yüzden önce kendimi düşüneceğim ama ben aile olarak birbiri için çok fedakarlık yapan bir ailede büyüdüğüm için hep böyle olsun istiyorum. Burda ayrışıyoruz zaten

Taraflardan biri için diğeri vazgeçilebilir olduğunda tartışmanın gidişatı hep böyle oluyor. Seviyor sevmiyor muhabbetine cok kızmışsınız, evet gurur kırıcı ama bazı ilişkiler maalesef böyledir. Bir taraf diğerini, o kendisini idare edene kadar normal bir seviyede gider ilişki. Ne zaman ki marşı tarafın biraz sevgi, ilgi talebi olsa o zaman batmaya başlar. Dışarısı, yalnızlık, özgürlük cazip gelir. Burdan döner mi bilemem.

Eşiniz adına yaşadıkları için üzüldüm. Ama bu travmaları evliliğe yansıtmak doğru bir şey değil. Eşiniz yalnız büyüdü ise bir evlilik içerisinde önceliği siz olmalı. Kıymet bilmeli. Burada fedakar olan o olmalı. Çünkü ona sıcak bir aile olmak için çabalıyorsunuz.

Ya ben aslında hep içten içe eşimin ailesini suçladım bir aile ortamı sunamadılar diye. Şuan bile kayınvalidem kayınpederim eşimi arayıp sormaz o aradığında bile hep dert yanarlar oğlum nasılsın bir sıkıntın varmı demezler. Yani o aslında bencil olmaya sürüklenmiş bişey diyemiyorum onada. Boşanma lafında da evet çok haksız

Döner mi derken. Ayrılma gibi bir durum benden daha az o ister lafı söyler ama yapma konusunda geri adım atar tanıyorum. Sadece aklı sıra göz dağı veriyor

Bana da bir aile ortamı sunulmadı, daha geçen ay babamla ilgili gece yarısı konu açmışlığım var burada. Herkesin var bir yerlerden yarası hayat böyle zaten ama babamın yaptıkları ve aile ortamının bana sunulmamış olması benim eşime böyle davranmam için mazeret değil. Tam tersi ben kendi kurduğum aileyle buldum o sıcaklığı, aile ortamını. Yani insan kendi seçer böyle şeyleri, ya ailem olmadı diye karşı tarafa her lafı söyleyip buna sığınır ya da kendi kurduğu ailesini cennete çevirir.
Siz eşinizin ailesini suçlamayın, kendinizi de suçlamayın. Eşiniz böyle davranmaya itilmedi, böyle davranmaya zorlanmadı. Aslınd bahane ederek kolayını buldu, bunu fark edin diye söylüyorum.
Ne olur kendinizi ezdirmeyin, sizde bir ananın babanın evladısınız, bizim kız kardeşimizsiniz. Sizi bu kadarcık konudan boşanmayla tehdit eden eşinize karşı dik durun

Tabikide ama ben onunda hakkını yemek istemem çünkü bana karşı çok iyi hatta sevi sevdiğini hatta bu hayatta sadece beni sevdiğini biliyorum ama kavga anında kendini tutamadı işte ve şuan konuşmayan o ben ne yapacağım bu durumda bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…