Eşimle tartışmamız ve kv problemi

tommyandgrace

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2023
168
66
27
Arkadaslar merhaba ben Kv ile sık görüşen birisi değilim, kendisi 70 yaslarında. Her 2 ayda bir oğullarından birinde kalıyor. En son memlekete götürülmesi gerekiyordu ben kendi evime gidicem demiş. Eşim biz de yola çıktık eşim beni de aldı yol yorucu olur sen de sürersin diye. Şimdi diyorum keşke gitmeseydim. 10'saatlik yol. Biz arabada bir tartışma yaşadık aslında belli etmek istemiyordum ama eşim bir anda bağırarak tepki verince herkes duydu. Arabada ablası yeğeni ve kv var. Eski sevgilisi instagramdan beni rahatsız etti, uzun zamandır ses seda yoktu. Ben de "hayırdır" gibi cevap vermek isteyince kıyamet koptu vay efendim ben neden engellememişim yazmamı istemiyormuş ben direkt engelleyecekmişim. Sessizce "hayır bunu yazayım cevabını alayım engellerim çekindiğin bişey mi var" gibi bir şey dedim. Tabii esim bağırınca bana herkes duydu esim herkesin önünde beni rezil etti " işte bu böyle beni asla dinlemiyor" gibi ve daha ne laflar. Ben de sinirle olayı söyledim noldu diye sorunca onlar. Kv bağırmaya başladı " kavga etcekseniz beni niye bindirdiniz ben otobusle giderdim, sen nikahını kıymışsın daha ne kurcalıyosun otursana oturduğun yerde" gibi bağırarak laf etti bana kv. Cevap vermedim arkama bile dönmedim. Yol boyunca ne eşimle ne kv ile tek kelime etmedim. Varacağımız yere geldik saat sabah 5 bir damla uyumamışım, annesinin evinin önüne geldik. İlk defa geldiğim memleket. Eşim arabadan indi bana dönüp tek kelime etmiyor. "Gel, in, hadi, yukarı cıkıcaz gibi" bişey demedi ben de istemiyorlar diye düsündüm inmedim arabadan. Kv ile yukarı cıktılar onu bıraktılar ettiler.
Yolda tektik biraz konustuk acıklama falan yaptı düzelmedik ama konuşuluyordu en azından. Eve geldik hiç dinlenmeden bir yerde. Annesi aradı evde biz yemek yerken. Geldik ettik faslını geçince annesi şey dedi: işte "ben ona bilezik takacaktım altın o seviyor diye inmedi gelmedi, bana bakmaz o avrat ama ne diyeyim sana bakar insallah ama benim umudum yok hiç inşallah düşündüğüm gibi olmaz. ". Veee " benim umudum yok evliliğinizden" cümlesini 3-4 kere tekrarladı eşim bu sırada karşımda haporlerde konusuyor. " bakıcaz anne sen sıkma canını" falan dedi. Yani hiç bir şekilde beni savunmak, evliliğini savunmak, bana sinirlendi uykusuzdu, sen ona bağırdın sustu alındı gibi bir şey açıklamadı. O oğluna hak veriyor yaptıkları her şey doğru ben kötü gelin oldum. Eşimin açıklama yapmayıp umudum yok diyince bakıcaz vs demesi şok oldum. Bıraktım yemeği tlf kapanınca. Dedim neye bakacaksın? Şimdi bak. Sen beni nasıl savunamıyorsun sanki defolu mal almışsınızda durum değerlendirmesi yapıyorsunuz haporlerde bir de utanmadan yüzüme karsı diye. Gidicem biraz uyuyup dinlenip sabah bu evden dedim. Cok kötü oldum. Geçtim baska odaya yattım beni kaldırıp yataga götürmeye calıstı istemedim iyi sen bilirsin dedi. Bir de bu evden gidersen dönüşü olmaz biliyorsun di mi diyor. Ben tepkimde haksız mıyım? Sizce bu olay bosanmaya giderse abartılı mı olacak? Ben hazmedemiyorum. Esim benim ailem o benim arkamda durmayacaksa ne anlamı var evli olmanın?

Arkadaslar merhaba ben Kv ile sık görüşen birisi değilim, kendisi 70 yaslarında. Her 2 ayda bir oğullarından birinde kalıyor. En son memlekete götürülmesi gerekiyordu ben kendi evime gidicem demiş. Eşim biz de yola çıktık eşim beni de aldı yol yorucu olur sen de sürersin diye. Şimdi diyorum keşke gitmeseydim. 10'saatlik yol. Biz arabada bir tartışma yaşadık aslında belli etmek istemiyordum ama eşim bir anda bağırarak tepki verince herkes duydu. Arabada ablası yeğeni ve kv var. Eski sevgilisi instagramdan beni rahatsız etti, uzun zamandır ses seda yoktu. Ben de "hayırdır" gibi cevap vermek isteyince kıyamet koptu vay efendim ben neden engellememişim yazmamı istemiyormuş ben direkt engelleyecekmişim. Sessizce "hayır bunu yazayım cevabını alayım engellerim çekindiğin bişey mi var" gibi bir şey dedim. Tabii esim bağırınca bana herkes duydu esim herkesin önünde beni rezil etti " işte bu böyle beni asla dinlemiyor" gibi ve daha ne laflar. Ben de sinirle olayı söyledim noldu diye sorunca onlar. Kv bağırmaya başladı " kavga etcekseniz beni niye bindirdiniz ben otobusle giderdim, sen nikahını kıymışsın daha ne kurcalıyosun otursana oturduğun yerde" gibi bağırarak laf etti bana kv. Cevap vermedim arkama bile dönmedim. Yol boyunca ne eşimle ne kv ile tek kelime etmedim. Varacağımız yere geldik saat sabah 5 bir damla uyumamışım, annesinin evinin önüne geldik. İlk defa geldiğim memleket. Eşim arabadan indi bana dönüp tek kelime etmiyor. "Gel, in, hadi, yukarı cıkıcaz gibi" bişey demedi ben de istemiyorlar diye düsündüm inmedim arabadan. Kv ile yukarı cıktılar onu bıraktılar ettiler.
Yolda tektik biraz konustuk acıklama falan yaptı düzelmedik ama konuşuluyordu en azından. Eve geldik hiç dinlenmeden bir yerde. Annesi aradı evde biz yemek yerken. Geldik ettik faslını geçince annesi şey dedi: işte "ben ona bilezik takacaktım altın o seviyor diye inmedi gelmedi, bana bakmaz o avrat ama ne diyeyim sana bakar insallah ama benim umudum yok hiç inşallah düşündüğüm gibi olmaz. ". Veee " benim umudum yok evliliğinizden" cümlesini 3-4 kere tekrarladı eşim bu sırada karşımda haporlerde konusuyor. " bakıcaz anne sen sıkma canını" falan dedi. Yani hiç bir şekilde beni savunmak, evliliğini savunmak, bana sinirlendi uykusuzdu, sen ona bağırdın sustu alındı gibi bir şey açıklamadı. O oğluna hak veriyor yaptıkları her şey doğru ben kötü gelin oldum. Eşimin açıklama yapmayıp umudum yok diyince bakıcaz vs demesi şok oldum. Bıraktım yemeği tlf kapanınca. Dedim neye bakacaksın? Şimdi bak. Sen beni nasıl savunamıyorsun sanki defolu mal almışsınızda durum değerlendirmesi yapıyorsunuz haporlerde bir de utanmadan yüzüme karsı diye. Gidicem biraz uyuyup dinlenip sabah bu evden dedim. Cok kötü oldum. Geçtim baska odaya yattım beni kaldırıp yataga götürmeye calıstı istemedim iyi sen bilirsin dedi. Bir de bu evden gidersen dönüşü olmaz biliyorsun di mi diyor. Ben tepkimde haksız mıyım? Sizce bu olay bosanmaya giderse abartılı mı olacak? Ben hazmedemiyorum. Esim benim ailem o benim arkamda durmayacaksa ne anlamı var evli olmanın?
Çok haklısın ben de olsam aynı tepkileri verirdim. Eşinin alttan alması gerekiyor, seni düşürdüğü konum da hoş değil annesine karşı deneme sürüşündeymişsiniz gibi bakıcaz vs demesi de. İkiniz de sakinleştiğinizde duygularınızı tekrar açıklayın kırıldığınızı vs anlatın, baktınız hala alttan almıyor adım atmıyor o zaman yapacak bişey yok..

Haksiz misiniz bilmem de hakli degilsiniz. Kocanizengellemeliydin demekte hakli. Kayinvalide kavganizj gormek istemiyorum bu arabaya bindirmeseydiniz demekte hakli. Eve cikmama konusunda haksizsiniz. Kayinvalideyle kavga etmediniz sonucta. Bu kadar afra tafranizi gorunce kadinin evliliginizin gelecegini sorgulamasi hakli. Bosanma falan diyorsunuz bi de hala. Kayinvalide kesin hakli

Evlenmişsiniz bitmiş gitmiş bir olayı niye deşersiniz
Ben burada eşinizi ve kv çokta haksız bulmadım
Gerçekten mantıksızca bir davranış ki sonuçlarıda ortada
Evliliğinize siz sahip çıkmazken eşinize sahip çık demek olmaz
Ama bana instagramdan bir sürü cevapsız çağrı bırakmış " hayırdır " yazmak istedim eşim de çok fazla tepki verdi neden engellemiyosun diye ben de huylandım. Evet sonucunda bişey çıkmadı ama geçmişten gelen bir güvensizliğim var o da bunu iyi biliyor

Ama bana instagramdan bir sürü cevapsız çağrı bırakmış " hayırdır " yazmak istedim eşim de çok fazla tepki verdi neden engellemiyosun diye ben de huylandım. Evet sonucunda bişey çıkmadı ama geçmişten gelen bir güvensizliğim var o da bunu iyi biliyor
Güvenmediğiniz adam ile niye evleniyorsunuz
Eski sevgili konusunda elinizde delil var mı
İşte hem kendi tadınızıkaçırmışsınız hemde eşinizin

Ya kızlar güvenmediğiniz adamla evlenmeyin
Elinizde delil yoksa konuşmayın delininiz varsa boşanmak istemiyorsanız susun konuşmayın
Boşanmakk istiyorsanız delilleri mahkemeye götürün donuna kadar alıp boşanın
Niye laçkalaşıp rezilleşiyorsunuz ki

Siz hala bu evliliğe devam etmekte neden ısrarcınızı. Maddi manevi dibe battınız hala kocam da kocam.
Altından mı yoksa ?

Hakli olarak huylandiniz. Madem bitmis gitmis neden kadin iki de bir sizi arasin. Simdi klasik "kiz psikopat pesimi birakmiyor" gelir muhtemelen, ama bu kadar tepki vermesi bana da normal gelmedi

Ya kızlar güvenmediğiniz adamla evlenmeyin
Elinizde delil yoksa konuşmayın delininiz boşanmak istemiyorsanız susun konuşmayın
Boşanmakk istiyorsanız delilleri mahkemeye götürün donuna kadar alıp boşanın
Niye laçkalaşıp rezilleşiyorsunuz ki

Bu adamın güvenilecek bir tarafı yokmuş ki zaten. Eski evliliğinden çocuk var.
Eski sevgilisiyle görüşüyor hala ve evli olduğunu söylememiş adam.
Ha evli olduklarını bir çok kişi bilmiyormuş belki yeni öğrendiler

Adamın kumar sorunu da var Mükemmel koca bu olsa gerek (!)

Ay ne diye bu kadar kaynana haklı görülmüş, ya da eşin tavrı haklı bulunmuş. Kesinlikle haklı değiller. Eşimin eski sevgilisi benimle iletişime geçmeye çalışsa kesinlikle altında bir şey ararım. Evet eski bir muhabbetten bahsedecekse asla oralı olmam. Ama belki de evlendikten sonra da devam eden bir muhabbetleri vardı ve kötü olunca onlar kız sana söylemeye karar verdi. Bundan emin olamayız ki ?
Kaynana sadece kavga edecekseniz ben otobuse binerdim vs demekte haklı ama kalanlarda asla değil. Nikahın olduktan sonra evet adamın geçmişini eşelemek saçma olur. Ama eski sevgilisi ısrarla iletişim kurmaya çalışıyorsa , o da görmezden gelinemez. Ben olsam o kıza da kesinlikle yazardım. Hesabın onda da varsa numaranı at ve direk geri engelle. Sil mesajı da. Kız bir şeylerden bahsederse de öncesiyle ilgiliyse benim haberim var de geç. Evlendikten sonra olan her şey için de eline kanıt iste. O kızı da görmezden gelme kesinlikle. Ben olsam ayrıca boşanmasam da blof yapardım. Annemlere hiçbir şey demeyip bir iki parça eşya alıp giderdim. Gidip biz boşanıyoruz bilmem ne anlatmazdım ama o evden çıkardım. Zaten tutuşur diye düşünüyorum

Bu adamın güvenilecek bir tarafı yokmuş ki zaten. Eski evliliğinden çocuk var.
Eski sevgilisiyle görüşüyor hala ve evli olduğunu söylememiş adam.
Ha evli olduklarını bir çok kişi bilmiyormuş belki yeni öğrendiler

Adamın kumar sorunu da var Mükemmel koca bu olsa gerek (!)
İşte burada hatalı koca mı değil
Adam belli bu adamdan olmaz
Hadi hata yaptın evlendin görüyorsun durumu niye tartışıp harap ediyorsun kendini
Ortada iki yol var ya sus katlan yada boşa gitsin
Yok anası yok bacısı yok eski sevgilisi kumarı ya çekilir iş mi

Sizin evliliğinizin elle tutulur tek bir yanı yok yahu.
Eski sevgiliye de suçlu olduğu icin tepki göstermiştir o kadar. Malum evli olduğunuzu bile saklıyordu eski sevgiliden başta. Bunlar aynı kişiler mi bilmiyorum.
Kumar borcu da vardı.
Hala evlilige devam ediyorsanız bu muameleleri de yaşarsınız üzgünüm.

Konudaki herkes evlere şenlik, 10 saat yol gidip eve çıkmamaniz olmamis. Ozel bir mevzuyu herkesin önünde acip tartismak da olmamis, daha sonraya birakabilirdiniz gibi.
Neyse, yine de her ne olursa olsun kocam o laflari benim de duyacagim sekilde dinliyor ve bir sey demiyorsa bu benim icin boşanma sebebidir.

İşte burada hatalı koca mı değil
Adam belli bu adamdan olmaz
Hadi hata yaptın evlendin görüyorsun durumu niye tartışıp harap ediyorsun kendini
Ortada iki yol var ya sus katlan yada boşa gitsin
Yok anası yok bacısı yok eski sevgilisi kumarı ya çekilir iş mi

Nasıl evlendikleri de ortada zaten. Kendine yazık ediyor bu adamla evli kalarak. Kendini rehabilitasyon merkezi sanıyor

Merhaba.. tekrar. Eşimle 2 yıldır tanışıyoruz. Şubat ayında evlendik. Sevgililik zamanlarımız çok zordu. O eski kız arkadaşıyla benden gizli görüşüyordu. Benden önce de 4-5 yıllık bir ilişkileri vardı. Ben hep sonradan kız bana haber uçurunca öğreniyordum durumu. Onlar ayrıldıktan hemen sonra tanıstık veya ikimizi idare etti bundan hala tam olarak emin değilim kızın iddaası bu yöndeydi birlikte yasıyorlardı. Düşmez şaşmaz bi allah derler ya gerçekten aklım durdu hep affettim, kopamamıştır, sevmese bile vicdan yapıyordur diye düşünerek hep affettim ben. Ama doğru düzgün 1-2 ay o kız işin içine girmeden düzgün zamanımız geçmedi. Hep ayrıl barıs bir ilişkimiz oldu. Şimdi yeni evlendik. Benim her şeyimi değiştirdi numaramı vs. Eski eşi de var ondan iki çocuğu var. O da sıkıntılı birisi ben hiç muhatap olmuyorum bazen bana instagramdan yazar cevap vermem. Evlendiğimizi bilmiyor. Şuan bahsettiğim eski sevgilisi de bilmiyor. Benim ilk evliliğim 26 yasındayım eşim 35 yasında. Geçmişte çok fazla hata yapmış.. çok genç evlenmiş ve karısıyla resmi olarak evliyken ama uzun zamandır ayrı oldukları bir dönemde sevgili edinmiş, o zamanlar çekişmeli davası varmış. ondan 1 tane daha gayrimeşru çocuğu var. Nüfusta çocuğu tanımış ama kadın maalesef pek sağlam ayakkabı değil daha önce konsluk vs. yapmış. Sevmiştim onu ama beni aldattı çocuk doğduktan sonra bile doğru durmadı dedi onun hakkında. İşte daha sonra da bahsettiğim 4-5 yıllık sevgilisi var. Kız defalarca benle uğraştı hatta iftira attı daha önceki konularımda var. Ben hiç bir yere nikah fotoğrafımızı koyamıyorum.

-Herkes öğrenince eski karısı ( adama sinirlenince çocuğu okula göndermiyor dövüyor vs.)
-O gayrimeşru cocugu olan kadını tanımıyorum iletişimim yok. Ama düzenli para gönderdiğini biliyorum.
-ve benden önceki eski sevgilisi sürekli farklı hesaplardan esime yazıyor ediyor. Evlendikten sonrasını bilmiyorum şahit olduğum bir durum olmadı.

O yüzden kimse bilmiyor. Bende açık etmeye korkuyorum. Daha yeni sağlıksız gebelik geçirdim ve kürtaj olmak zorunda kaldım morelim yerlerde bu ara. O dışarıdayken sürekli kafamda kuruyorum. Hep bana evlilikle ilgili ben cok kötü mutsuz bi evlilik geçirdim ve tekrar evlenirsem sen benim son kurşunum olursun derdi. Yani o da hata yapmak istemedi beni kaybetmek istemeyeceğini biliyorum. Ama evlilikten önce çok defa aramız iyiyken bile yalan söyledi. Acaba o imzayı attıktan sonra gerçekten sildi mi tüm geçmişi.. o liman arayışı son bulmuş mudur bilmiyorum. Ben üni mezunuyum. O ortaokul. Böyle şeyler dile getirmeyi sevmem ama aramızda bariz bir kültür farkı var, yine de her şeye rağmen onu çok seviyorum. Kendisi iş yer sahibi. Belki %80 yanlış bir evlilik yaptım. Şimdiden bosanırsak napacagıma dair planlar var kafamda bazen gelip gidiyor öyle.. Kendisi evlenmeden önce, evlendikten sonra terapiye gidelim düzeltelim geçmişteki her şeyi demişti. Bugünlerde yine soruyor sanırım terapiye baslayacağız ama ben kendi adıma çok bunalıyorum çocuk yapmayı da askıya aldım 1 sene kadar. Sürekli bir hata yapacak mı diye diken üstüneyim. Ailem yok annem ben çok gençken vefat etti. Babamla görüşmüyorum zaten. Ondan baska kimsem yok. Bir evim bir arabam var maddi olarak ve calısmıyorum. Daha öncesinde annemin maasını alıyordum, ara ara çalıştım bıraktım. Gül gibi geçiniyordum aslında evlenmeye çok da ihtiyacım yoktu bir yandan da hayalimdi, o hayali gerçekleştirdim ama sanırım balonmuş, Bugün buraya sadece içimi dökmek için yazdım. Dertleşecek kimsem yok. Tavsiyeleriniz olur mu bana? Uzun olduysa affola..

Konudaki herkes evlere şenlik, 10 saat yol gidip eve çıkmamaniz olmamis. Ozel bir mevzuyu herkesin önünde acip tartismak da olmamis, daha sonraya birakabilirdiniz gibi.
Neyse, yine de her ne olursa olsun kocam o laflari benim de duyacagim sekilde dinliyor ve bir sey demiyorsa bu benim icin boşanma sebebidir.

Konu sahibi için boşanma nedeni değil. Çünkü o adamın her şeyini bilerek evlendi. Adam maddi manevi kadını sömürmüş. Sevgili olduklarından itibaren bu ilişki hep üç dört kişilik olmuş onu bile kabul etmiş.
Adamın eski sevgilisi hakaret etmiş iftira atmış adam sus pus

Bizim bir tanıdığımız vardı iki kadını beraber idare ediyordu
Öğrendiler bunlar durumu
Kadınlar birbirlerine girdiler
Yok sen ona layık değilsin yok sen değilsin
Hakaretler küfürler aileler
Adam en sonunda ikinizde bana layık değilmişsiniz dedi 😅😅😅
Konu sahibi sizin le alakası yok
Aklıma getşrdi konunuz anlatayım dedim

Adam niye ısrarla engelle diye bağırıyor onu anlamadım. Altında bir bir yeniği var kesin. Tutuşup üste çıktığına göre. Ailesine de yine üste cikmak için yansıtmış. Ama bunu tartışmanın yeri de araba değil zaten. Kendi evinize geçmeyi bekleseniz daha iyiydi. E o kadar yol gelince bizahmet eve çıkacaktınız. Her şey ayrı o ayrı. Sevgilisi değil eşisiniz. Davet gerekmiyordu. Kabalık etmiş ama olsun. Bilmiyorum ya işiniz zor. Ama yani ne bileyim eski konuları falan da düşününce kendinize yazık ediyorsunuz. Psikolojiniz bozulmaya başlamış bile.

Konu sahibi için boşanma nedeni değil. Çünkü o adamın her şeyini bilerek evlendi. Adam maddi manevi kadını sömürmüş. Sevgili olduklarından itibaren bu ilişki hep üç dört kişilik olmuş onu bile kabul etmiş.
Adamın eski sevgilisi hakaret etmiş iftira atmış adam sus pus
eski konularini bilmiyorum, o zaman bunu da sindirir oturur. Kendine layik gördüğü hayat bu ise bir sey yapamayız.

X