Eşimle sorunlarım?

Bu mesaji gorunce hemen oturdum yiyorum bir şeyler cok twsekkur ederim keske sunu benim esim yapsaydı

Maalesef bazi erkekler bebegi görmeden hamileligin ne demek oldugunu anlamiyorum. Karin felan yok ya, o zaman ortada problem yok. Halbuki ilk 3 vücudumuz o ilk 3 ay neler neler yapiyor bebegin tutunmasi icin. Siz siz olun en cok kendinize ve bebeginize bakin. ❤ saglikla gelsin bebeginiz :emir_bebek:

Ailenin yanına gitmeden önce bir dahiliye / endokrin doktoruna git canım. Böyle yemek vakti acıkınca gözün dönüp hassaslaşıyorsan bu insulinle alakalı olabilir.

Eşin hatalı bu arada, üstteki mesajdan hatalı olduğun sonucunu çıkarma. Benimki sadece önlem amaçlı öneri.

Hamilesin bırak kocana kızıp yemek yememegk,pişman etmeyi,trip atmayı da bebek için biseyler ye yazık ya.

Açlığa dayanamak şekerle alakalı hemen ellerin falan titrer o anda hemen ekmek. domates falan ye.elma ye,şeker at ağzına en azından o krizi onlersin.

Sonra açlığın yatışır kocan da acıkır bu arada birlikte sofrayı hazirlarsiniz.
Hemen bağırıp,kavga etmeye gerek yok.

Evet hamilesin,çalışırken zorlanirsin yemeğini ye yada açlığını yatistir hemen uzan,dinlen.

Eşin için uğraşıp düşünme herkes kendi işini halletsin bı süre.
Evlilik müşterek sonuçta.
Baktın zorluk çıkartıyor yardımcı alın 2-3 gün.
Yemek yapar bırakır,temizliği halleder.
Parasını da kocandan iste.

Arkadaşlar merhaba. Su an cok uzgun bir haldeyim. Aslında esim iyi kalpli, merhametli biridir. Ama son zamanlarda çok tartışıyoruz. Konuya hemen gireyim.

Öncelikle 3 aylık hamileyim.bu surec sanirim beni biraz zorladı. Duygusallıktan tutun cok çabuk sinirlenmeye kadar bir çok duyguyu bir arada yaşıyorum. Belki de sorun benim.
Esim de ben de çalışan insanlarız. Ben biraz cok cabuk yoruluyorum. Eşimden daha az çalışıyorum ama eşimin de bana destek olmasını bekliyorum dv islerinde. Hic olmuyor değil ama özellikle wksam yemeklerinde zorlanıyorum baslarda da riskli kanamalı bi gebelik geçirmiştim. Esim yemek vakti hep ortadan kayboluyor ben bir anda cok cabuk acıkıyorum tansiyonum düşüyor bir an önce sofra kurulsun yemek yiyeyim diyorum.
Ama haftada bir o yemek bize zehir oluyor.

Yine bu aksam esim yemek zamanı yatıyordu söylenmeye basladim. Ben sinirlenince o da hemen sinirlendi. Isten geliyorum hemen söyleniyorsun bıktım dedi. Neyse oturdum yemege ama oldukça sinirliydim zaten cok da açtım. Baktim oturmuyor binbir zahmetle getirdiğim sofraya oturmuyorsun oyle mi dedim başladı bana kızmaya. Sinirimi bozma falan dedi. Beni hiç alttan almadi her zamanki gibi. Ben de ofkelendim bir şeyler fırlattım etrafa ağlamaktan da helak oldum. Dedim acıktığımda kotu olduğumu biliyorsun bu yemegi zehir ediyorsun al istedigin olsun yemiyorum bu aksam vebali de senin boynuna dedim. Asla anlayış göstermiyorsun alttan almıyorsun dedim. Umrunda bile olmadım asil senin girdiğin vebal banane dedi. Sonra ağladım vs. Odaya yanima geldi ailemin yanına ay sonu gidecektim bana dedi ki biletini erkene al evine git benimle biraz küs kal ve git erkenden dedi. O kadar zoruma gitti ki anlatamam. Kovulmuş hissediyorum. Bir de midesi agrimis benim yüzümden. Ben karnımda bebekle ac ac bekliyorum kasiklarima agri girdi ama onun midesi kotu olmus. Ben mi hassasım arkadaşlar ? Napicam ben bilmiyorum.

Bilet için aradım erkene almak için ucak oldugu için ceza parasi istiyorlar o para da yok. Erkene de alamadjm kalakaldım burada zoruma gidiyor. Yanima gelmis mideme masaj yapar misin diyor konuşmuyorum kalktım gittim yanından. Bu kez affetmek istemiyorum onu. Bu evde kalmak da istemiyorum. Napicam ben bilmiyorum bana bir akil verir misiniz
hamilelik öncesi bu beklentileriniz olmadıysa yani onu çocuk gibi şımarttıysanız siz hamile kalınca da saçma sapan davranışlar sergilemesi normal.

Gayet normal tavrınız, çünkü evet hormonlar diyoruz ama yaşamayan onun etkisini bilemez, eşinize gelince madem küs kalmak istiyor madem uzaklaşmak istiyor kapı orda ben planıma sadık kalacağım deyin lütfen

İkinizde hatalisiniz . Öfkeyi kırgınlığı uzatmayın adam masaj yap demis olur dile yapiyim diyebilirsiniz, eşinizde kotu bir gün geçirmiş olabilir sonuçta sizde oda insan uzatmayın kuslugu gidin sarılın sakin bir dille durumunu anlat bidaha olmasin de .

İkinizde hatalisiniz . Öfkeyi kırgınlığı uzatmayın adam masaj yap demis olur dile yapiyim diyebilirsiniz, eşinizde kotu bir gün geçirmiş olabilir sonuçta sizde oda insan uzatmayın kuslugu gidin sarılın sakin bir dille durumunu anlat bidaha olmasin de .
Ben sürekli onu alttan alamam. O alsın. O kadar lafı diyip beni ağlatıp hicbir sey yokmuş gibi davranamaz. Konuşup anlaşamıyoruz susmak en iyisi sadece kendini hakli bulan birisi

Hamilesiniz ve üstelik çalışan birisiniz tabii ki daha dikkat edip yardım etmesi lazım ondan az çalışıyorum demişsiniz ama şuan vucüt 2 kat yoruluyor ister istemez hani evde otursanız bütün gün dinlene dinlene yaparsınız ama bir de çalışıyorsunuz el birliği ile yapsanız ne olur ki… ama eşiniz bunu düşünecek yapıda değil sanırım

Papaza kızıp oruç bozulmaz. Eşinize kızdınız, yemek yemediniz elinize daha çok öfkeden başka bir şey geçmedi hâliyle. Yapacağınız şey umursamamak. Kızıp bağırınca ve bu sürekli tekrarlıyorsa artık alışıyor, duyarsizlasiyor. Yapacak şey soğukkanlı olmak. Yemek vakti aşağı mi indi kendinize kadar yapıp yiyin. Döndüğünde yemek olmasın. Sorarsa da ah sen ortadan kaybolunca aç değilsin sandım, dersiniz 🤷

Su an aç aç bekliyorum ama bebeğim için vicdan azabı çekiyorum. O nasil çekmez o çeksin istiyorum. Anlamadigi kesin. Hiç alttan almıyor ben sinirleniyorum diye o da sinirleniyor. Küs kalamayan biriyim ama beni resmen evden kovdu affetmek istemiyorum
Bebek eşinizi adam edeceğiniz bir araç değildir yalnız.
Eşinize diyecek hiçbir lafım yok ortada zaten.
Ama siz karnınızda taşırken hassasiyet hissetmeyip aç kalıyorsunuz anlamıyorsunuz da eşiniz nasıl anlasın.
Yazık bebeğe de size de kalkın bir şeyler yiyin derim.

Bebek eşinizi adam edeceğiniz bir araç değildir yalnız.
Eşinize diyecek hiçbir lafım yok ortada zaten.
Ama siz karnınızda taşırken hassasiyet hissetmeyip aç kalıyorsunuz anlamıyorsunuz da eşiniz nasıl anlasın.
Yazık bebeğe de size de kalkın bir şeyler yiyin derim.
Yedim ona kızıp sorumlulugumdan kacmaliydim zaten çok üzüldüm yavruma yazık

Ben sürekli onu alttan alamam. O alsın. O kadar lafı diyip beni ağlatıp hicbir sey yokmuş gibi davranamaz. Konuşup anlaşamıyoruz susmak en iyisi sadece kendini hakli bulan birisi
Siz daha iyi bilirsiniz elbet alttan alın demiyorum ki . Uzatmaya gerek yok erkekler biraz odun oluyor bizler gibj ince dusunemiyorlar. İyilikle alt ust edeceksiniz öfke bi ise yaramaz iki tarafta zitlastikca olaylar sarpa sarar. Gebos sun üzme kendini

Arkadaşlar merhaba. Su an cok uzgun bir haldeyim. Aslında esim iyi kalpli, merhametli biridir. Ama son zamanlarda çok tartışıyoruz. Konuya hemen gireyim.

Öncelikle 3 aylık hamileyim.bu surec sanirim beni biraz zorladı. Duygusallıktan tutun cok çabuk sinirlenmeye kadar bir çok duyguyu bir arada yaşıyorum. Belki de sorun benim.
Esim de ben de çalışan insanlarız. Ben biraz cok cabuk yoruluyorum. Eşimden daha az çalışıyorum ama eşimin de bana destek olmasını bekliyorum dv islerinde. Hic olmuyor değil ama özellikle wksam yemeklerinde zorlanıyorum baslarda da riskli kanamalı bi gebelik geçirmiştim. Esim yemek vakti hep ortadan kayboluyor ben bir anda cok cabuk acıkıyorum tansiyonum düşüyor bir an önce sofra kurulsun yemek yiyeyim diyorum.
Ama haftada bir o yemek bize zehir oluyor.

Yine bu aksam esim yemek zamanı yatıyordu söylenmeye basladim. Ben sinirlenince o da hemen sinirlendi. Isten geliyorum hemen söyleniyorsun bıktım dedi. Neyse oturdum yemege ama oldukça sinirliydim zaten cok da açtım. Baktim oturmuyor binbir zahmetle getirdiğim sofraya oturmuyorsun oyle mi dedim başladı bana kızmaya. Sinirimi bozma falan dedi. Beni hiç alttan almadi her zamanki gibi. Ben de ofkelendim bir şeyler fırlattım etrafa ağlamaktan da helak oldum. Dedim acıktığımda kotu olduğumu biliyorsun bu yemegi zehir ediyorsun al istedigin olsun yemiyorum bu aksam vebali de senin boynuna dedim. Asla anlayış göstermiyorsun alttan almıyorsun dedim. Umrunda bile olmadım asil senin girdiğin vebal banane dedi. Sonra ağladım vs. Odaya yanima geldi ailemin yanına ay sonu gidecektim bana dedi ki biletini erkene al evine git benimle biraz küs kal ve git erkenden dedi. O kadar zoruma gitti ki anlatamam. Kovulmuş hissediyorum. Bir de midesi agrimis benim yüzümden. Ben karnımda bebekle ac ac bekliyorum kasiklarima agri girdi ama onun midesi kotu olmus. Ben mi hassasım arkadaşlar ? Napicam ben bilmiyorum.

Bilet için aradım erkene almak için ucak oldugu için ceza parasi istiyorlar o para da yok. Erkene de alamadjm kalakaldım burada zoruma gidiyor. Yanima gelmis mideme masaj yapar misin diyor konuşmuyorum kalktım gittim yanından. Bu kez affetmek istemiyorum onu. Bu evde kalmak da istemiyorum. Napicam ben bilmiyorum bana bir akil verir misiniz
Eşiniz hatalı,tamam kabul ama eşinize kızıp karnınızdaki bebeği ac bırakarak,vebali senin boynuna demeniz çok itici bir davranış.Sonuç olarak ikiniz de hatalısınız.

Eve geldiğinizde hemen atistirsaniz ,bı çorba vs gibi,bir gün önceden hazırlayıp.Sonra dinlenip hazirlarsiniz sofrayı.Esinizle de sakince konuşsanız ev işlerine ortak olması gerektiğini.Zaten hamilelikle ilgili değil ,ev işlerini her zaman yapmalı.Sonucta siz de çalışıyorsunuz...Yardım etmiyorsa da bir bütçe ayırın en azından haftada bir temizlikçi tutun.
Babalık hormonlarinin hemen devreye girmesini beklemeyin.Babalar anca bebeği kucağına alınca baba oluyor.

Adami daha önce yemek yapmaya vs aliştirmadiysaniz hamilelik döneminde kiyametleri kopartmanız böyle sonuçlanir yani. 🤷 Evlenince duzelir, hamileyken duzelir, cocuk dogunca duzelir... Böyle bir şey yok.

Eşinize bir şeyler yaptirmak istiyorsaniz da bu hareketlerinizle olmaz bana gore siz haklisiniz ama hareketleriniz ve sözleriniz bana itici geldi, adamin gondermek istemesi normal.

tutarsiz hareketlerinle kocani kendinden sogutursun zaten simdiden bikmis güler yüz yilani deliginden cikarir demis büyüklerimiz eskiden gelinler hem kv .kp birlikte butun ev isi vs ama huzurda vardi simdi iki kp yemek yapmak hersey elktronik öyleyken zor geliyor bizlere sizde cok zorlaniyorsaniz calismayin evinizin hanimi olun

X