• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle para mevzularımız...

Bazen böyle birşey biz kadınlara yapılmış olduğunda buradaki hemcinslerimiz hemen ayrıl senden saklıyor. Diye terör estirir. Buradan eşine sesleniyorum "enişte senin yerinde olsam bu kadını boşardım. Her ne kadar önceki olaylar falan desede bütün yük senin sırtında iken, senin paranla yaşayıp 'kendi parasını' biriktirebiliyorken senden para saklayıp, seni ablanlarin gözünde kuculmene göz yumacak kadar paragöz!"

Dünde işyerinde bi tanesi yaptığı matah bir şey gibi anlatıyordu.Eşim herşeyi öder benim maaşım bana kalır, kendime birikim yaparım ,kartımın şifresini bile bilmez .Eşi işten yeni ayrılmış ,bana ne ,zırnık vermem gitsin anasından alsın falan diyince sinir oldum.Tamam kadınlar suiistimal edilmesin ama böylede bencil olmasınlar.İyi günde kötü günde paylaşamayacaksanız evlenmeyin kardeşim.Birde 9 sene flört edip evlenmiş,bu güvensizliği ve bencilliği çözemedim.Bu kurnaz tipleri görünce biz mi enayiydik diyorum.

siz niye enayi olacaksınız doğru olanı yapıyorsunuz,bu kişiler kısa vadede paralarını kenara koyup yatırım yaptıklarını düşünüyorlar ama uzun vade de evlikleri sarsılıyor haberi yok,başlangıçta eşler aşkın meşkin verdiği hoş duygularla kendinden parasını esirgeyen eşine karşı hemen soğumayablir ama sonradan duygular durulduğunda soğukluk başlayacağını düşünüyorum,eğer kocadan yada karısından şüphe duyuluyorsa zaten ortada sağlıklı bir evlilik yoktur ,ayrılsınlar o zaman.

Yani sonuçta evlenmişsiniz iyi günde kötü günde .Bence vermeliydiniz parayı,borç istemesi de bir tuhaf ,yabancı gibi.Ne bileyim ben olsam verirdim hatta sormasına bile gerek yoktu,borç adı üstünde ,hem de eşinizin .Siz ayrı yaşayan bireyler değilsiniz ki,siz artık bir ailesiniz.

E EXXWOMAN Benim anlamadığım, eşinin maaşının tamamı harcanıyor ve sizin maaşınızın bir kısmı birikiyormuş,öyle yazmışsınız. Borç varken neyin birikimi bu Allah aşkına? Altınları bozmanıza karşıyım,tabiki bozma ama para biriktirip borcu vermemek...Aşırı saçma, ben eşine hak verdim.

Ne ablasının ne de eniştesinin diline düşürmemeniz gerekirdi. Yani verin parayı, ödeyin borcunuzu kurtulun bitsin gitsin. Siz ona destek olmayacaksanız ne diye evlendiniz ki? Açıkçası her yükü eşiniz çekiyor ve siz kendinize birikim yapıyorsanız olmamalı. Yani o para sizin olabilir ama eşinizin de katkısı vardır. En mantıklısı o borcu birlikte sırtlanmaktır.

öncesi yada sonrasını düşünürsek işin içinden çıkamayız sanırım..
bence vermeliydiniz.. sonuçta bu kadar kavga tartışma para yüzünden çıkmış..
halada para yüzünden tartışmalar yaşanıyor.. evliliğiniz yok yere sarsılıyor
eşlerin ne olursa olsun birbirine destek olması gerekiyor
dediğim gibi geçmişi bir kenara bırakın ablasının yaptıklarını eşinizden çıkarmayın..
parayı verip her ay hesabıma şu kadar para göndereceksin diyebillirdiniz..
benimde eşimin evlendikten sonra 40 bin kadar kredi borcu çıktı ama napalım öderiz dedim geçtim bunun için değer mi evliliği sarsmaya..

esınız sıze borcunu daha once soyleyememıs olmasının sebebı olarak sızın tavrınızdan cekınmıs olması yatıyor gıbı geldı bana.. Bı hata etmıs arkadasına kefil olmuş ve ceremesini cekerken sizin ben sana demiştim tavrınızı da çekmek istememiştir muhtemelen.. Esınızın borcu hakkında bilgi sahibiyseniz daha önceden keşke verseydiniz.Sonuçta sizin olduğu kadar onunda hakkı var o parada..

Kendı bırıkımınız ıcın bıse dıyemem ama dugun takıları ortak degılmı hem esınız sıze teslım etmıs sız sakınmıssınız bu durumda tabıkı paragoz derler kusura bakmayın esınıze guvenmıyosunuz ama evlısınız bana garıp gelıyor kı esınız bosa sacma sapan bıseye borc yapsa sız haklı olurdunuz bence verın ezılmesın esınız yarın bırgun laf eder esınız bu seferde sız kırılırsınız

bir adamın karısından borç istemesi? eşinin vermemesi? bana çok ters geldi. bir evlilikte senin paran benim param oluyorsa ben o evliliği evlilik gibi göremem açıkçası.

Esiniz s1k1lacak, bunalacak ve sizin iciniz rahat mi edecek? Aslinda versem mi diye düsünmeniz bile hata. Adam sogumakta hakli. Vereceginiz rakamda öyle ucuk degilki?! Anlamadim gitti vallahi. Destek olmak gerekirken, birde siz sirt cevirmissiniz adama.

esınız sıze borcunu daha once soyleyememıs olmasının sebebı olarak sızın tavrınızdan cekınmıs olması yatıyor gıbı geldı bana.. Bı hata etmıs arkadasına kefil olmuş ve ceremesini cekerken sizin ben sana demiştim tavrınızı da çekmek istememiştir muhtemelen.. Esınızın borcu hakkında bilgi sahibiyseniz daha önceden keşke verseydiniz.Sonuçta sizin olduğu kadar onunda hakkı var o parada..

Arkadaşına kefil olmadı, direkt kendi adına kredi çekip arkadaşının eline saydı. Hem de düğünden bir kaç ay önce.Bizi düşnmesi gerekirken sorumluluk alması gerekirken. Geri ödeme arihi olarak da 1 sene sonrasını vermiş. O arkadaşı o parayı zamanında ödemedi. Bir kısmını alabildik onu da zamanında vermedi. Yani ben bu rahatlığı anamamıştım,bir insan tam kendine para lazımken gidip niye arkadaşına kredi çeker de verir? Hem de maaşı hali hazırda hacizliyken. Sonra gidip eniştesinden borç almaya kalır? Bu nasıl bir rahatlık? Bunları da evlendikten çoook sonra öğrenebildim o da kavga ede ede...
Haaa eşim sonradan bana hak verdi, zaman içinde ne kadar zor durumda kaldığımızı ve o arkadaşı parayı ödemeyince ama iş iişten geçmişti. Kavgalar sonucu yıprandıktan sonra aramızın bozulmasına değmeyecek bir şey olduğunu anladı ama olan da oldu. O yüzden bu kadar mahcup. Ve evin yükünü borçları faturaları kendi isteyerek üstlendi.

Esiniz s1k1lacak, bunalacak ve sizin iciniz rahat mi edecek? Aslinda versem mi diye düsünmeniz bile hata. Adam sogumakta hakli. Vereceginiz rakamda öyle ucuk degilki?! Anlamadim gitti vallahi. Destek olmak gerekirken, birde siz sirt cevirmissiniz adama.

Eşim bunalmayı sıkılmayı kendisi tercih etmiş başta.
Bu borcları kredileri alırken bana sormadı ve söylemedi bile ve benim için yapılmş harcamalar değiller.
Abisinin borclarını ödedi, arkadaşına kredi çekip verdi, neden çekildiği belli olmayan ama ödemesi bitmiş bir kredi bile var. Ve biz bu yüzden sıkıştık.
Kldı ki ben eşime çoookk destek oldum maaşımın çoğu borca harca gitti ilk bir yıl böylelike borçlarımız hafifledi.

Son düzenleme:
Acımasız eleştirildiğimi düşünüyorum paragöz olsam böyle mi olurdu?? Subjektif tecrübelerinizle yorumlar yapmışsınız ama hayat bu matematik gibi 2x2 =4 değil.
Eşime evlenmeden önce sormuştum konuşmuştuk...bunlar bizim aramızda sorun dahi olmayacak şeylerdi ama o saklamayı seçti. Özellikle konuştuk nereye ne kadar verebilirizin hesabını yaptık. Benim de kredi kartım borcum vardı ona kadar her kuruşu söyledim. O bana evlendikten sonra bile söylemedi. Tesadüfen öğrendim maaş bordrosu lazım oldu oradan sebeple öğrendim hacizli kesintili olduğunu. O zaman 3000 tl alıyor kesintilerden kalan para 700 tl düşünün, geri kalanı nereye gittiği belli değil. Yine de bir şey sormadım ona. Bir kaç ay anlatmasını bekledim. O süreçte düğünde takılan paralar ve benim maaşımla idare ettik. Sürekli para istedi verdim. Hatta bazı ödemeleri bana yaptım dediği halde yapmadığını öğrendim onları da ödedim.Borçlar,eşya taksitleri derken elimde bir şeykalmıyordu.Borçlarının sebebini bile söylemedi bana ödüyorum ben sana ne sen karışma şeklinde konuştu ama işte ben de ödüyorum ve neden sıkıntı çektiğim bile belli değil....Ben aylarca ne olduğunu bile bilmediğim borçları ödedim.
Aylarca bu yüzden kavga ettik pimpirikli biri oldum her şeyini araştırır oldum. Bir gün büyük bir kavga ettik o zaman anlattı yarım yamalak ama her seferinde başka yerlerden başka borçlar çıkıyordu. Kendim araştırarak sebeplerini öğrendim. Eniştesinden de 8000 tl borç almış ve bunu da evlendikten 1 sene sonra öğrendim.
Kısaca bu noktaya bir günde gelinmedi.

Bana paragöz diyen fedakar aile kadını modunda takılan ÇokSaygıDeğerKKÜyeleri hanımefendiler benim yaşadıklarımı yaşasalar çoktan boşanmıştı belki de.

Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere eşimle para mevzularında bozuştuk. Daha önceden eşimin bazı borçları ve alacakları vardı ve aramızda çok sorun olmuştu bunlar. Ve bazı borçlarından evlenmeden önce haberim yoktu. Böyle konularım var hatta. Bu borçları alacakları çok şükür hallettik, az bir borcumuz kaldı var onu da eşim ödüyor. Ayrıca ev taksidi ödüyor ve faturalar da onun üstüne. Yani yükün büyük kısmı onda. Ben de yiyecek, benzin ve giyim masraflarını ve karşılıyorum o da bu masraflara da katkı yapıyor. Kısaca benim maaşımın büyük kısmı birikiyor. Düğün altınlarımız ve daha önceden de bazı birikimlerim var bunların hepsi benim hesabımda.
Mesele şu ki, eşimin, ablasının eşine bir miktar borcu vardı, düğün öncesi alınmış bir borç. 4000 tl si kalmıştı. Ve geçen hafta eniştesi bu borç yüzünden ablası ile tartışmış yani istiyormuş borcunu. Eşim de benden borç istedi, geri ödemek üzere alıp eniştesine toplu halde verip borcu kapatmayı teklif etti. Fakat ben kabul etmedim. Ne var bunda diyeceksiniz ama bu borç alacak meseleleri sebebiyle biz çok tartıştık, evliliğimiz çok sarsıldı. Ayrıca ablasıyla da bazı sıkıntılar yaşadık ve çok yıprandım.Hatta eski konularım var bu sorunlarla ilgili. Ve ben artık hiçbir fedakarlık yapmamaya karar vermiştim. Bu yüzden parayı vermedim ancak eşim çok bozuldu ve kötü oldu pek bir şey diyemese de. Bana bakışlarını görmeliydiniz.:KK43: Geri öderdi biliyorum ama yine de içimden gelmedi, sonuç itibari ile eniştesi ve ona da yavaş yavaş ödeyebilir diye düşünüyorum çünkü gerçekten çok yıprandım maddi konularda. Artık hiç bir fedakarlık yapasım gelmiyor. Hele de bana hakaret eden, paragöz olmadığım halde öyle ima eden, eşime destek olmadığımı söyleyen ablası var işin içinde. Biz borç yüzünden tartıştığımızda ablası beni çok suçlamıştı ve hakaret etmişti. Bütün bu geçmişte yaşananları hatırlattım ona. Haklısın ama bazı şeyleri aştığımızı sanıyordum sen vermeyince sanki bir yabancıdan para istedim gibi hissettim çok kötü oldum dedi. İnsan karısından borç mu ister ben geri de ödeyecektim 4000 tl çok sıkılıyorum huzursuz oldum vs. dedi.Bu mesele yüzünden biraz aramız bozuldu soğuk davranıyor. Ama hiç tartışmadık kavgalar etmedim eskisi gibi. Sonradan eşimin düştüğü durumu düşündüm verse miydim dedim. Ayrıca ablası birikmiş paramız olduğunu biliyor yüksek ihtimal baya bir konuşuyordur arkamızdan.Sizce doğru mu yapmışım yoksa vermeli miydim? Eşimi zor durumda mı bırakmış oldum fazla mı acımasız oldum ki??? o_O
Yanlış anlaşılma olmasın diye ekleme yapayım, eski konularımı herkes bilmiyor tabii..
İşte eski konulardan bağımsız düşününce paragöz olduğum sonucu çıkıyor. Görümcem altınlarımı eşimin borçları için vermedim diye bana paragöz imasında bulunmuştı. Kaldı ki eşim istemedi bileziklerimi bozmayalım diye. Ablası vazife çıkardı durumdan.
Eşimin borçları da şöyle, düğün öncesi arkadaşına kredi çekip vermesi ve bir türlü o parayı geri alamayışımız, ayrıca maaşının bir kısmı hacizliydi ve bunlardan benim haberim yoktu evlendikten sonra tesadüfen öğrendim.
Eşim uzun bir süre bu borçların sebebini bile anlatmamıştı hafiyelik yaparak borçlarının sebeplerini buldum. Sonradan bana hak verdi çok pişman oldu ama kırılıp döküldük...
Canım yanlış anlama ama kötü olmuş vermemen sonuçta eşinin borcu görümcenler borç istemiyoki vermem diye direnesin bence eşini çok kötü kırmışsındır ben çok üzülürdüm eşime ölürüm o borç içinde herkese ezilecek ben başlarım parasına param yoksa bile kredi çekerim gerisini sen düşün

Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere eşimle para mevzularında bozuştuk. Daha önceden eşimin bazı borçları ve alacakları vardı ve aramızda çok sorun olmuştu bunlar. Ve bazı borçlarından evlenmeden önce haberim yoktu. Böyle konularım var hatta. Bu borçları alacakları çok şükür hallettik, az bir borcumuz kaldı var onu da eşim ödüyor. Ayrıca ev taksidi ödüyor ve faturalar da onun üstüne. Yani yükün büyük kısmı onda. Ben de yiyecek, benzin ve giyim masraflarını ve karşılıyorum o da bu masraflara da katkı yapıyor. Kısaca benim maaşımın büyük kısmı birikiyor. Düğün altınlarımız ve daha önceden de bazı birikimlerim var bunların hepsi benim hesabımda.
Mesele şu ki, eşimin, ablasının eşine bir miktar borcu vardı, düğün öncesi alınmış bir borç. 4000 tl si kalmıştı. Ve geçen hafta eniştesi bu borç yüzünden ablası ile tartışmış yani istiyormuş borcunu. Eşim de benden borç istedi, geri ödemek üzere alıp eniştesine toplu halde verip borcu kapatmayı teklif etti. Fakat ben kabul etmedim. Ne var bunda diyeceksiniz ama bu borç alacak meseleleri sebebiyle biz çok tartıştık, evliliğimiz çok sarsıldı. Ayrıca ablasıyla da bazı sıkıntılar yaşadık ve çok yıprandım.Hatta eski konularım var bu sorunlarla ilgili. Ve ben artık hiçbir fedakarlık yapmamaya karar vermiştim. Bu yüzden parayı vermedim ancak eşim çok bozuldu ve kötü oldu pek bir şey diyemese de. Bana bakışlarını görmeliydiniz.:KK43: Geri öderdi biliyorum ama yine de içimden gelmedi, sonuç itibari ile eniştesi ve ona da yavaş yavaş ödeyebilir diye düşünüyorum çünkü gerçekten çok yıprandım maddi konularda. Artık hiç bir fedakarlık yapasım gelmiyor. Hele de bana hakaret eden, paragöz olmadığım halde öyle ima eden, eşime destek olmadığımı söyleyen ablası var işin içinde. Biz borç yüzünden tartıştığımızda ablası beni çok suçlamıştı ve hakaret etmişti. Bütün bu geçmişte yaşananları hatırlattım ona. Haklısın ama bazı şeyleri aştığımızı sanıyordum sen vermeyince sanki bir yabancıdan para istedim gibi hissettim çok kötü oldum dedi. İnsan karısından borç mu ister ben geri de ödeyecektim 4000 tl çok sıkılıyorum huzursuz oldum vs. dedi.Bu mesele yüzünden biraz aramız bozuldu soğuk davranıyor. Ama hiç tartışmadık kavgalar etmedim eskisi gibi. Sonradan eşimin düştüğü durumu düşündüm verse miydim dedim. Ayrıca ablası birikmiş paramız olduğunu biliyor yüksek ihtimal baya bir konuşuyordur arkamızdan.Sizce doğru mu yapmışım yoksa vermeli miydim? Eşimi zor durumda mı bırakmış oldum fazla mı acımasız oldum ki??? o_O
Yanlış anlaşılma olmasın diye ekleme yapayım, eski konularımı herkes bilmiyor tabii..
İşte eski konulardan bağımsız düşününce paragöz olduğum sonucu çıkıyor. Görümcem altınlarımı eşimin borçları için vermedim diye bana paragöz imasında bulunmuştı. Kaldı ki eşim istemedi bileziklerimi bozmayalım diye. Ablası vazife çıkardı durumdan.
Eşimin borçları da şöyle, düğün öncesi arkadaşına kredi çekip vermesi ve bir türlü o parayı geri alamayışımız, ayrıca maaşının bir kısmı hacizliydi ve bunlardan benim haberim yoktu evlendikten sonra tesadüfen öğrendim.
Eşim uzun bir süre bu borçların sebebini bile anlatmamıştı hafiyelik yaparak borçlarının sebeplerini buldum. Sonradan bana hak verdi çok pişman oldu ama kırılıp döküldük...

Eski konunuzu anımsayamadım ama vermeliydiniz,
Neticede borç alınmış kötüde olsanız bu görümce ile durumunuzu değiştirmiyor,
Evet eşinizin yaptığı şeyler hoş olmamış ama bunu görümceye fatura etmeyin,

Bazen böyle birşey biz kadınlara yapılmış olduğunda buradaki hemcinslerimiz hemen ayrıl senden saklıyor. Diye terör estirir. Buradan eşine sesleniyorum "enişte senin yerinde olsam bu kadını boşardım. Her ne kadar önceki olaylar falan desede bütün yük senin sırtında iken, senin paranla yaşayıp 'kendi parasını' biriktirebiliyorken senden para saklayıp, seni ablanlarin gözünde kuculmene göz yumacak kadar paragöz!"

Eşimin parasıyla yaşamıyorum, sabit ödemeler onun üzerinde sadece. Ev taksidi ve faturalar. Bir de ufak tefek borçları kaldı kendisine ait. Bunlar dışındaki masrafların çoğu bana ait. Kalanını biriktiriyorum eşimin de bilgisi ve isteği dahilinde.
Zamanında onun borçları+düğün borçları için tüm maaşım gidiyordu bu arada.

Öyle bir borç olsa veririm zaten biz de ortak araba aldık eşyalarımızı ortak aldık senin benim diye bir şey yok.
Ama işte geçmişte düğün öncesi kredi çekip arkadaşına verirken, kendimiz için tutup eniştesinden borç almasına çok kızmıştım. Ve bunu evlendikten sonra öğrendim. Ödemeyeceğimi de belirttim. Biz arkadaşından o parayı büyük zorluklarla yarım yamalak geri alabildik kredi faizlerini de biz ödedik. Bunların kızgınlığı sanırım.
Bu arada eniştenin de durumu çok iyi 4000 tl onun için büyük bir para değil. Tabii ki ödeyeceğiz borcumuzu ama sıkışık halde beklemiyor bunu demek istedim.

Ben sana hak veriyorum. Nedenide sen bir şekilde maaşı hacizli borç harc icinde yaşayan bir adamla evlenmişsin. Bunlarida evlendikten sonra ogrenmissin. Ailesiyle para vs yüzünden birbirinize girmişsiniz. Sonra senin butce planlaman ve senin katkıların ile senin değil kocanın evlenmeden önce sana danışmadan yaptığınız borçları birbir odemissiniz. Bu sayede birikimde yapabilmissiniz zaten. Kocana veya ablasina kalsa bunların hiç biri olmayacaktı belliki.

Şimdi yapman gereken 4000 tl yi ne zaman
Ve nasıl odeyeceginize dair enisteye bi takvim soyleyin. O tarih gelince de ödeyin. Sizin birikim yaptığınızı bildikleri için mi hemen istiyorlar?

Gece gece moralim bozuldu.

Tutturmuşsun bi geçmişimiz var. Maaşında haciz varlara.

Ay daraldım valla.

Para konusunda sen ben ayırmadım diyorsun. Ama kocam benden borç istedi diyorsun.

Görümcemle aram bozuk diyorsun. Enişte beklesin parası var. Dyorsun. Üstelik paran varken borçlu kalmayı seçiyorsun.

Kadın birikim hesabını yönetiyor. Kocası birikim hesabından para alıp borcu odeyelim sonra ben birikim hesabina o parayı koyacağım diyor. Yani kocanın kadından borç istediği yok.

Ama kadin birikim hesabini yonettigi icin herkes karisindan borc istedi olarak algiliyor sanirim.

Zaten adam ev taksit ve fatura ödeyince maaşı bitiyormus. Yani o 4000 tl yi bence yerone koyma umidi yok. Ama adam ben yerine koyarim demis. Onu nasil yapacaj onu anlamadim.

Kadın kendi maasiyla geri kalan masraflari ve birikimi yapıyormuş.

Acımasız eleştirildiğimi düşünüyorum paragöz olsam böyle mi olurdu?? Subjektif tecrübelerinizle yorumlar yapmışsınız ama hayat bu matematik gibi 2x2 =4 değil.
Eşime evlenmeden önce sormuştum konuşmuştuk...bunlar bizim aramızda sorun dahi olmayacak şeylerdi ama o saklamayı seçti. Özellikle konuştuk nereye ne kadar verebilirizin hesabını yaptık. Benim de kredi kartım borcum vardı ona kadar her kuruşu söyledim. O bana evlendikten sonra bile söylemedi. Tesadüfen öğrendim maaş bordrosu lazım oldu oradan sebeple öğrendim hacizli kesintili olduğunu. O zaman 3000 tl alıyor kesintilerden kalan para 700 tl düşünün, geri kalanı nereye gittiği belli değil. Yine de bir şey sormadım ona. Bir kaç ay anlatmasını bekledim. O süreçte düğünde takılan paralar ve benim maaşımla idare ettik. Sürekli para istedi verdim. Hatta bazı ödemeleri bana yaptım dediği halde yapmadığını öğrendim onları da ödedim.Borçlar,eşya taksitleri derken elimde bir şeykalmıyordu.Borçlarının sebebini bile söylemedi bana ödüyorum ben sana ne sen karışma şeklinde konuştu ama işte ben de ödüyorum ve neden sıkıntı çektiğim bile belli değil....Ben aylarca ne olduğunu bile bilmediğim borçları ödedim.
Aylarca bu yüzden kavga ettik pimpirikli biri oldum her şeyini araştırır oldum. Bir gün büyük bir kavga ettik o zaman anlattı yarım yamalak ama her seferinde başka yerlerden başka borçlar çıkıyordu. Kendim araştırarak sebeplerini öğrendim. Eniştesinden de 8000 tl borç almış ve bunu da evlendikten 1 sene sonra öğrendim.
Kısaca bu noktaya bir günde gelinmedi.

Bana paragöz diyen fedakar aile kadını modunda takılan ÇokSaygıDeğerKKÜyeleri hanımefendiler benim yaşadıklarımı yaşasalar çoktan boşanmıştı belki de.
Biz ki kk olarak genelde görünce,koca,kv haksız gören grubuz :) bu kadar kadın sizin haksız olduğunuzu söylüyorsa bi dönüp düşünün bence

Back