Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere eşimle para mevzularında bozuştuk. Daha önceden eşimin bazı borçları ve alacakları vardı ve aramızda çok sorun olmuştu bunlar. Ve bazı borçlarından evlenmeden önce haberim yoktu. Böyle konularım var hatta. Bu borçları alacakları çok şükür hallettik, az bir borcumuz kaldı var onu da eşim ödüyor. Ayrıca ev taksidi ödüyor ve faturalar da onun üstüne. Yani yükün büyük kısmı onda. Ben de yiyecek, benzin ve giyim masraflarını ve karşılıyorum o da bu masraflara da katkı yapıyor. Kısaca benim maaşımın büyük kısmı birikiyor. Düğün altınlarımız ve daha önceden de bazı birikimlerim var bunların hepsi benim hesabımda.
Mesele şu ki, eşimin, ablasının eşine bir miktar borcu vardı, düğün öncesi alınmış bir borç. 4000 tl si kalmıştı. Ve geçen hafta eniştesi bu borç yüzünden ablası ile tartışmış yani istiyormuş borcunu. Eşim de benden borç istedi, geri ödemek üzere alıp eniştesine toplu halde verip borcu kapatmayı teklif etti. Fakat ben kabul etmedim. Ne var bunda diyeceksiniz ama bu borç alacak meseleleri sebebiyle biz çok tartıştık, evliliğimiz çok sarsıldı. Ayrıca ablasıyla da bazı sıkıntılar yaşadık ve çok yıprandım.Hatta eski konularım var bu sorunlarla ilgili. Ve ben artık hiçbir fedakarlık yapmamaya karar vermiştim. Bu yüzden parayı vermedim ancak eşim çok bozuldu ve kötü oldu pek bir şey diyemese de. Bana bakışlarını görmeliydiniz.
Geri öderdi biliyorum ama yine de içimden gelmedi, sonuç itibari ile eniştesi ve ona da yavaş yavaş ödeyebilir diye düşünüyorum çünkü gerçekten çok yıprandım maddi konularda. Artık hiç bir fedakarlık yapasım gelmiyor. Hele de bana hakaret eden, paragöz olmadığım halde öyle ima eden, eşime destek olmadığımı söyleyen ablası var işin içinde. Biz borç yüzünden tartıştığımızda ablası beni çok suçlamıştı ve hakaret etmişti. Bütün bu geçmişte yaşananları hatırlattım ona. Haklısın ama bazı şeyleri aştığımızı sanıyordum sen vermeyince sanki bir yabancıdan para istedim gibi hissettim çok kötü oldum dedi. İnsan karısından borç mu ister ben geri de ödeyecektim 4000 tl çok sıkılıyorum huzursuz oldum vs. dedi.Bu mesele yüzünden biraz aramız bozuldu soğuk davranıyor. Ama hiç tartışmadık kavgalar etmedim eskisi gibi. Sonradan eşimin düştüğü durumu düşündüm verse miydim dedim. Ayrıca ablası birikmiş paramız olduğunu biliyor yüksek ihtimal baya bir konuşuyordur arkamızdan.Sizce doğru mu yapmışım yoksa vermeli miydim? Eşimi zor durumda mı bırakmış oldum fazla mı acımasız oldum ki???
Yanlış anlaşılma olmasın diye ekleme yapayım, eski konularımı herkes bilmiyor tabii..
İşte eski konulardan bağımsız düşününce paragöz olduğum sonucu çıkıyor. Görümcem altınlarımı eşimin borçları için vermedim diye bana paragöz imasında bulunmuştı. Kaldı ki eşim istemedi bileziklerimi bozmayalım diye. Ablası vazife çıkardı durumdan.
Eşimin borçları da şöyle, düğün öncesi arkadaşına kredi çekip vermesi ve bir türlü o parayı geri alamayışımız, ayrıca maaşının bir kısmı hacizliydi ve bunlardan benim haberim yoktu evlendikten sonra tesadüfen öğrendim.
Eşim uzun bir süre bu borçların sebebini bile anlatmamıştı hafiyelik yaparak borçlarının sebeplerini buldum. Sonradan bana hak verdi çok pişman oldu ama kırılıp döküldük...