Ortada fal yok yumurta yok dertsiz başınıza dert arıyosunuz.. biriniz öfkeliyken diğeriniz susmalı. Sinirliyken konuları uzatmamayı zamanla öğreneceksiniz büyüyeceksiniz. Bunu başaramazsanız ilişkiniz hep böyle gider. Başta eşimle bende böyleydim eşim daha kolay ayrılık lafını ağzına alırdı ben bir uyardım iki uyardım üçüncüsünde artık durulduk ikimizde bir yere kadar.
Aldatma yok
Kumar yok
Torbacı değiliz.
Ee ne bu zırt bırt ayrılıyorsan ayrıl yok boşanalım olmuyor ?? Kaç sene kaç aydır evliyiz ki ne çektin ne gördün ki ağzına bu lafı alıyorsun dedim çıt sustu bitti
insan önce farkına varmalı ne yaptığının ne söylediğinin.
Siyası görüşleriniz bir olmayabilir , fikirleriniz başka konularda da bir olmayabilir buna saygı duymalısınız siz evlenirken kimse sizi zorlamadı kültür veya düşünce farklılıkları evlenirken düşünecektiniz. Bunu eşiniz size yansıtmamalı istediğini yapmakta özgür sende özgürsün. Düşüncen neyse paylaşabilirsin. Bunun üzerine tartışabilirsiniz mesela biz haber izlerken eşimle çok tartışırız doğuluyım ama bir noktada anlaşıyoruz hemfikir olduğumuz çok konu var
bu sadece örnek
Bak şunu unutma bir insanı değiştirmeye kalktığın zaman olay büyür o insanı değiştiremezsin ve eğitemezsin, ama onunla nasıl başa çıkabileceğini bulabilirsin böylelikle daha iyi geçim sağlayabilirsiniz. Mesela eşim sinirlendiğinde eskiden birden öfkelenen sinirlenen bağıran bir insandım karşılıklı tabi çirkefleşirdim artık yapmıyorum susuyorum cevap vermiyorum gerekirse o evden gidiyor hava almaya engel olmuyorum.. yada ben başka odaya geçiyorum çünkü sakin sakin konuşunca insanlar daha güzel birbirlerini dinliyor bağırarak hiç bir insan başka insana bişey yaptıramaz söz konusu sadece dinlemek olsa bile yaptıramazsınız öfkeliyken duymaz seni. Şuan hamilesin Allah bağışlasın ama daha olgunlaşmamışsınız hamileyken bir kadına bu cümleyi kullanmak nekadar doğru bilemedim sizde öyle yarın Birgün anne baba olacaksınız çocuğunuz bunlara şahit mi olsun?