18 senelik evliyim, hiç kötü tecrübem yok çünkü eşim eşimdir ailem ailemdir. Kimse kimseye hadsizlik saygısızlık vs yapmadı. Eşim bana iki üç kere boşarım seni deseydi ben sineye çekmezdim hadi kardeşim selametle derdim. Bu kadar yıllık evliliğe rağmen eşim dört döner etrafımda. Her şeyini bana ve çocuklarımıza döker serer. Ben de ilk evlendiğimde isterse 10 çocuğumuz olsun garantin yok ona göre dedim ve öyle davrandım. İsteyen istediği zaman çeker gider ama saygısızlık yapamaz.
Siz ne okumak istiyorsunuz, ne amaçla konu açtınız? Biz burada böyle erkekleri pohpohlamıyoruz. Kalkmış bana çok kötü şeyler yaşadınız diyorsunuz. Ben eşimden hiç boşarım seni lafını duymadım, tam tersi adam gözümün içine baktı, bakıyor. Ne istesem yaparım ederim giderim giyerim asla karışmaz, saygısızlık yapmaz. Hem yapısı değil hem de bilir susup oturmayacağımı. İstediğim önümde istemediğim arkamda. Siz sanıyorsunuz ki evliliğiniz bitsin bozulsun ayrılın istiyoruz. Hayır hiç öyle değil, tam tersi bütün hemcinslerimin sağlıklı huzurlu mutlu evliliği olsun istiyorum. Saygısız, kaba, eşini huzursuz eden, güvende hissettirmeyen erkeklerle var sorunumuz. Bu adamlar bizim sahibimiz değil eşimiz hayat arkadaşımız. Ağzına geleni söyleyemez canı istediği gibi davranamazlar bize. Kızlarımı da böyle yetiştiriyorum. Bu kadar yıllık evlilik tecrübem var ve şundan eminim, karı koca ilişkisinde bile bir had bir sınır olmalı. İki tarafın da birbirinden çekineceği bir nokta olmalı.
Seni boşarım diyen adama kalk hadi boşanalım diyeceksiniz ve avukat bakacaksınız ki bir daha cesaret edemesin. Ama küstüm barıştım tekrar küstüm yapınca adamlar biliyor sıfır aksiyon sıfır tepki. Babanızın yardım teklifini geri çevirmişsiniz, eşinizin gururunu düşünmüşsünüz ama o sizin gururunuzu düşünüp lafıma dikkat edeyim dememiş.
Ben konudan çıkıyorum, hoşunuza giden yorumlara odaklanın sorun yok. Sizin hayatınız sizin evliliğiniz, umarım eşiniz boşamaz sizi.