How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Eşimle karakolluk olduk:(

Halbuki ailenin arkandayım demesi o kadar güven verici bir şey ki.Mesleğinde olsa,kendi paranı da kazansan da ailen arkandaysa daha sağlam duruyorsun.
Konu sahibi anne babanızdan görmediğiniz desteği umarım amcanız gösterir.Sizi çok takdir ettim.Geç olsada yapılması gerekeni yapmışsınız.Muhakkak uzaklaştırma kararı ve darp raporunuzu alın.Geçmiş olsun.Size kolaylıklar dilerim.

Herkes engellemeye çalışıyor ben amcama gidip oğlumla biraz vakit geçirip karakola gidip hrmen ifademi yazdım ama ailemin baskısıyla yarın karar veririm dedim ve kıyafetlerimi almaya çıktım polislerle hemen uzaklaştırma almalıyım evet çok doğru ben bu evliliği ittire ittire sürüye sürüye bu tepkileri alıcağımı bilerek devam ettim ama herkesi karşıma almaya razıyım şuanda uzun zamandır çalışmıyor bir hal çaresini bulucam.
Erteleme
Evlilik bitmesin diyen o şu bu değil de eşim olmalydı

Şöyle kısaca özet geçeyim gece eşim eve alkollü geldi ben kuaförde sanıyordum değişik kafalar içindeydi farklı hoşuma gitmeyen konuşmaları derken tartışma çıktı kustu etti derken kavga hararetlendi bu kavga olurken diğer odadaydık sonrasında oğlumun olduğu odaya girerek dahada olayı büyütmeye üstüme gelmeye başladı oğlumun olduğu odada tv ayna vs sehpa ne varsa kırdı ben izledim daha sonra gitmek istediğini benden bıktığını söyledi üstünü giymeye başladı kapıya yöneldi ben ne gidiyorum sen gidiceksin vs dedi oğlum çok korkmuş ağlıyordu çok üzgünüm .. bende oğlumu kaptığım gibi çıktım oğlumda bende çok ağladık sarıldık biraz bekledikten sonra oğlum anne durmayalım nolur gidelim demeye başladı onu etrafımdan uzak tutmam gerekiyordu o anda karakola gittim dilekçe vs yazıldı bir baktım herkesi aramış kafası çok güzel annem babam kardeşim herkes karakolda oğlum karakola girdiğimiz anda 5 yaşında herşeyi polislere anlatmaya başladı ailem biraz daha düşünsün aman etme yapma diye şikayetci oldurmadı arkamda durmıcaklarını vs söylediler babamla annem eve gitmemizi kafamı dinleyip öyle karar vermemi söyledi gittik polis eşliğinde eşyalarımı aldım tavırlarından anladığım kadarıyla herkes barışın vs diyor ama benim içimden geçen boşanmak oğlum bunları yaşamamalıydı napıcam nasıl düzelicek psikolojisi bilmiyorum (amcama geçiçem ama telefonla aradım dönüş yapmadı ) burda sürekli fikirlerimi bastırmaya hemen ayrılmamam gerektiği konusunda bir baskı var üstümde ben uzaklaştırma alıp evden çıkmasını isterdim ama ailem onada karşı çıktı bilmiyorum kafamı toplayamıyorum
Bence sizin en büyük bahtsızlığınız aileniz… ve ne yazık ki eş seçiyoruz ama ailemizi seçemiyoruz. Söylediklerim sizi incittiyse özür dilerim ama ailenize biraz sinirlendim. Siz çocuğum bunları yaşadı üzgünüm derken onlar kendi çocukları için hala ne düşünüyor.. amcanızı da boşverin gidin kadın sığınmaya,biraz kafanızı toplayın. Aileniz arkanızda durmuyorsa kimse durmaz. Rabbim yardımcınız olsun🙏🏼

Şöyle kısaca özet geçeyim gece eşim eve alkollü geldi ben kuaförde sanıyordum değişik kafalar içindeydi farklı hoşuma gitmeyen konuşmaları derken tartışma çıktı kustu etti derken kavga hararetlendi bu kavga olurken diğer odadaydık sonrasında oğlumun olduğu odaya girerek dahada olayı büyütmeye üstüme gelmeye başladı oğlumun olduğu odada tv ayna vs sehpa ne varsa kırdı ben izledim daha sonra gitmek istediğini benden bıktığını söyledi üstünü giymeye başladı kapıya yöneldi ben ne gidiyorum sen gidiceksin vs dedi oğlum çok korkmuş ağlıyordu çok üzgünüm .. bende oğlumu kaptığım gibi çıktım oğlumda bende çok ağladık sarıldık biraz bekledikten sonra oğlum anne durmayalım nolur gidelim demeye başladı onu etrafımdan uzak tutmam gerekiyordu o anda karakola gittim dilekçe vs yazıldı bir baktım herkesi aramış kafası çok güzel annem babam kardeşim herkes karakolda oğlum karakola girdiğimiz anda 5 yaşında herşeyi polislere anlatmaya başladı ailem biraz daha düşünsün aman etme yapma diye şikayetci oldurmadı arkamda durmıcaklarını vs söylediler babamla annem eve gitmemizi kafamı dinleyip öyle karar vermemi söyledi gittik polis eşliğinde eşyalarımı aldım tavırlarından anladığım kadarıyla herkes barışın vs diyor ama benim içimden geçen boşanmak oğlum bunları yaşamamalıydı napıcam nasıl düzelicek psikolojisi bilmiyorum (amcama geçiçem ama telefonla aradım dönüş yapmadı ) burda sürekli fikirlerimi bastırmaya hemen ayrılmamam gerektiği konusunda bir baskı var üstümde ben uzaklaştırma alıp evden çıkmasını isterdim ama ailem onada karşı çıktı bilmiyorum kafamı toplayamıyorum
Çok üzüldüm çok korkunç bir durum ancak sizi mecbur bırakmaya çalışıyolar dik durun

Çok geçmiş olsun. Umarım siz ve oğlunuz hemen toparlarsınız çok üzüldüm.

Ailenizi yada annenizi karşınıza alıp ciddi ciddi istemediğinizi,böyle devam ederseniz ben oğlumu da alıp ortalıktan kaybolurum gibi şeyler söylediniz mi?
Hayır yani sonra orda burda ağlamasınlar kızımız ortalıktan kayboldu diye.

Lütfen anneniz ile konuşmayı deneyin.
Ya bana bu konuda destek verin yada bundan sonraki yapacaklarımdan sizin bile haberiniz olmaz yüzümü göremezsiniz felan diyin.
Yani bilemiyorum. Anlamak istemiyorum bu anne babaları.
Son ana kadar ailenizi ikna etmeye çalışın.
Dışarısı zaten karışık. Çalışmıyorsunuz.
Çocuğunuz da daha zor durumlara girmemiş olursunuz.

Anneler kızlarını dinlemeli. Mutlaka dinlemeli..

Hayır çalışmıyorum evet oğlum bunlara şahit olmamalıydı birdaha olmaması için bu kararı almak zorundayım şuan ailemin yanındayım fikirlerime mudahale etmemeleri için amcama geçiçemm oğluma uyandığında bassederse öyle birşey olmadığını anneyle babanın biraz tartıştığını ama o şekilde olmadığını rüya görmüş olabiliceğini söylicem başka birşey gelmiyor aklıma tabiyki götürücem çok kötüydü gözümğn önünden gitmiyor herkese anlatışı annem çok üzgün anlatamaz diye beni ifade etmeye çalışması ..

Cocugunuzun yasadigi travmayi katmerleyip iyice huzursuz etmek istiyorsaniz aynen boyle yapin.

Cocuklar cok bir sey istemez aslinda, boyle bir korku yasadiginda tek istedikleri duygularinin valide edilmesi yani duyulup/anlasilmasi olur. Siz de diyorsunuz ki ben cocugumun duygularini hice sayayim, bir de zekasiyla alay edeyim oyle bir sey olmadi diyeyim. Cocugunuzun yasi kucuk sadece hanimefendi, akli degil. Sizin onu kandirmaya calistiginizi anlamayacak mi saniyorsunuz? Babaya guveni yikilmisken anneye olani da yikin, bravo!

Hicbir sey yapamiyorsaniz bile size konuyla ilgili bir sey anlatmaya calistiginda onu dinleyin, duygularini onemsediginizi belirtin. 'Evet, baban sandalyeyi kirdiginda cok korkmustun. Evet, baba seni cok uzdu/korkuttu' deyin. Kendini kotu hissettigin her an gel sarilalim birbirimize deyin. Cocuga duygularini ifade etme ve anlasilma sansi verin ki yasadigi travmayi proses edebilsin.

Cok ama cok kizdim size ya. Zaten boyle bir adami baba yapmissiniz, ustune en temel cocuk psikolojisi bilgisinden yoksun olarak cocuga iki kat travma yasatmayi planliyorsunuz.

Anne olmak sadece biyolojik olarak karninda tasiyip buyutmek mi demek? Hic mi acip cocuk gelisimi ve psikolojisi kitaplari okumadiniz? Cocugunuzun gelisim ozelliklerini takip etmediniz? Duygusal olarak stabil ve kendini ifade edebilen bir cocuk nasil yetistiririm diye dusunmediniz?

Cocugu iyi yetistirmek toplumsal bir sorumluluktur, fizyolojik ihtiyaclarini tamamlayip kenara cekilemeyiz, bilincli olmak zorundayiz.

calismasalar neye güvenip ayrilacaklar
kim bakacak onlara?
İş bakıyorum 2 gündür deli gibi dün amcama gittim anmem eşime orda olduğumu söylemiş geldi ben odaya girdim görmek istemedim suratını oğlum git seni istemiyorum yeter annemi üzdüğün sen evimizi yıktım aynaları camları kırdın bizi hep üzdün dedi yok yok diye kucağına almaya çalışmış oğlum çırpınmış kucağında bırakmayınca suratına vurmuş vurmuş durmuş oda çıkmış gitmiş

İş bakıyorum 2 gündür deli gibi dün amcama gittim anmem eşime orda olduğumu söylemiş geldi ben odaya girdim görmek istemedim suratını oğlum git seni istemiyorum yeter annemi üzdüğün sen evimizi yıktım aynaları camları kırdın bizi hep üzdün dedi yok yok diye kucağına almaya çalışmış oğlum çırpınmış kucağında bırakmayınca suratına vurmuş vurmuş durmuş oda çıkmış gitmiş
bundan sonraki planınız nedir

Afferim böyle kararlı ol korkma!Kadesi indir birdaha gelirsen polisi arıcam de.En kısa sürede iş bulursun inşallah.kararlı ol🌺🙏

Öncelikle yaşadıklarınız için çok üzgünüm, geçmiş olsun.
Lütfen böyle bir evliliği sürdürmeyin. Hem kendinize, hemde çocuğunuza yazık.
Aileniz klasik Türk toplumunun çok eski gelenek göreneklerinden çıkamamışlar.Koca bu döver de, severde mantığı. Evlerden Irak…

Kendiniz ve oğlunuzun ruh sağlığını bozmak istemiyorsanız direnin, bu evliliğe devam etmeyin.

Amcam ve eşinin evliliği bu şekildeydi. Oğlu babasının sürekli annesini dövdüğünü, küfür ettiğini görerek büyüdüğü için ergenlik döneminde oda annesinin üzerine yürümeye, küfürler savurmaya ve kötü alışkanlıklar edinmeye başladı.
Bir hayatı heba etmeyin.
Allah yardımcınız olsun, yüreğinizi ferahlatsin.

Eski konularınızi biliyorum hatta geçenlerde aklından geçtiniz bile yani gerçekten sizin kocanizdan bir b*k olmaz babanız ve amcanız sayesinde adam oldu iş sahibi oldu yine aile tarafındanmi doldu acaba.. babanıza hele çok şaşırdım sürekli arkanizdaydi
Bilmem bende arkamda olucağını düşünürdüm hep ama dediği şry herkes arada kafa dağıtıyor hepimiz gençliğimizde içtik kafası birşeye bozulmuş vs vs bugun binbir ısrarla aynı eve girdim

Ailenizde aklı selim düşünen tek siz varsınız. Kesinlikle geri adım atmayın. Bir kere yapan hep yapan. Çocuğunuz böyle bir ortamda büyümemeli. Ona en büyük kötülüğü yaparsınız. Alkol sorunu olan, şiddet meyillisi bir baba ile büyüdüm. 3 kız kardeşiz.üçümüzünde farklı travmaları var. Ben 8 yaşında babamın annemi dövdüğü geceyi daha dün gibi hatırlıyorum. 43 yaşındayım.
Uzaklaştırma çıkardın. Kades indirin. Maddi geçiminizi nasıl sağlayacaksınız? Ona dair bir planınız var mı?
Bugun birbir ısrarla aynı eve girdim oğlumla aralarının düzelmesini izledim onada söyledim bu saaten sonra beni kapıdan soksalar camdan atlar giderim sen gitmem dersen ben giderim içimde bu düzelir diye bir umudu bırak sesini duymaya tahammülüm yok dedim çoçuğuna babalık yap başka birşey beklemiyorumda istemiyorumda dedim .. bu saaten sonra oluru yok dedim .. ağladı yok yapamam edemem özür dilerim yeminler ederim ben bir kere rezil oldum birdaha aynı şeyin garantisini sen bana versende ben senin içini biliyorum yapamazsın sen eğlence düşkünü ilgisizsin ben affetsem çoçuğumun gözünün önünde yaşananlar aklıma geliyor tiksiniyorum dedim yok ben affetiririm kendimi dedi sonra ben uzatmıcam gidiyomusun benmi gideyim ne istiyorsun artık tahamülüm kalmadı dedim sevgisiz kaldım ilgisiz kaldım ama artık tahamülümde kalmadı dedim baktım gitmiyor geçir çoçuğunla vakit dedim geçirdi eşyalarımı 2 bavul yaptım kimseye söylemeden çekip gitmeyi planlıyordum tüm herşeyimizi almıştım kartlarını bıraktı zora girme çok haksızlık ettim sana dedi kartlarını bıraktı montunu aldı gitti sabahta eşyalarımı hazırla gelip alıcam dedi ..( benim düşüncem sakinleşmemi bekleyip tekrar barışmak isticek ama ben parmağımdaki yüzüğümü bozdurup boşanma davası açıçam pazartesi günü) uzaklaştırma alacağım

Bu yaptığın gashlighting.
Çocuğun hayatindaki en büyük travmayi görmezden gelecek, konuşup rahatlamasına bile izin vermeyecek ve kanlı canlı kafasında net olan anıyi yaşamadığını mi iddia edeceksin??
Sakin yapma. Bence süreci en saçma böyle yonetirsin.
Bırak çocuk anlatsın, oyun kurun evcilik tarzı. Orada role girip kendini sakinlestirsin (depreme tanık olan çocukların bu aralar eşyaları devirip yıkılan ev yapması,içindekileri kurtarmacilik oynamasi gibi).
Anne babaniza da Allah ıslah etsin diyorum. Benim çok yakın bir akrabamin da ailesi 'yuvani yıkma,arkanda degiliz' demişti. Kocası akrabami öldürüp intihar etti :KK43:
Cenazesi gelince de ağladılar başında.
Ailen de tam bu ekolden :KK43:
İnşallah amcan seni kabul eder ve inşallah çarçabuk bir iş bulur, düzenini kurar, şerefsiz adamdan da ömür boyu kurtulursunuz
Salı günü randevu aldım bunu ani bir kararla vermiştim sabahında çok düşündüm oğluma bunu yapamazdım kardeşimle yaşadığımız bir fikir ayrılığına şahit olmuştu onu anlattım bazen hepimizin aynı fikirde olmadığını biraz tartıştığımızı hepimizin bu tartışma yüzünden çok üzüldüğümüzü ama hepimizin oğlumu çok sevdiğinden bassettim kırılan şeylerin yapıldığını aslında keşke olmasaydı bende babanda çok üzüldü keşke sana bunu yaşatmasaydık dedim daha fazla sorgulamadı ama arada durup cam kırıldı dimi anne diyor evet oldu annecim dedim destek alıcam birr şekilde doğru yolu bulup anlatıcam çok üzgünümmm

bundan sonraki planınız nedir
Kartlarını bıraktı asla istemediğimi sadece ondan kurtulmak istediğimi söyledim parmağımmdaki yüzüğümü satıp boşanma davası açmak planım sonra hemen bir işe girmek çoçuğumu kreşe vermek bir süre yarı zamanlı kreşe gitti sonra hastalandı etti fiyatlar çok yükselince zamlanınca aldık kreşten hemen götürüp kreşe vermek iş bulmak şuanda iş seçme lüksüm yok saatleri kreş saatine ne uyarsa bulaşıkcılık pastane tam kreş saatlerine uyuyor baktığım işlere göre bu şekilde düşünüyorum .

Ben aslında ailenizin arkanızda olmamasına şaşırdım. Sizi geçtin torunlarını o halde görüp neden sustular
Sizin babanız ona is bulmuştu sanirim , herseyi babanız yaptı diye hatırlıyorum. Neden acikca arkanda degikiz dediler elin adami için cok üzüldüm

Bugun birbir ısrarla aynı eve girdim oğlumla aralarının düzelmesini izledim onada söyledim bu saaten sonra beni kapıdan soksalar camdan atlar giderim sen gitmem dersen ben giderim içimde bu düzelir diye bir umudu bırak sesini duymaya tahammülüm yok dedim çoçuğuna babalık yap başka birşey beklemiyorumda istemiyorumda dedim .. bu saaten sonra oluru yok dedim .. ağladı yok yapamam edemem özür dilerim yeminler ederim ben bir kere rezil oldum birdaha aynı şeyin garantisini sen bana versende ben senin içini biliyorum yapamazsın sen eğlence düşkünü ilgisizsin ben affetsem çoçuğumun gözünün önünde yaşananlar aklıma geliyor tiksiniyorum dedim yok ben affetiririm kendimi dedi sonra ben uzatmıcam gidiyomusun benmi gideyim ne istiyorsun artık tahamülüm kalmadı dedim sevgisiz kaldım ilgisiz kaldım ama artık tahamülümde kalmadı dedim baktım gitmiyor geçir çoçuğunla vakit dedim geçirdi eşyalarımı 2 bavul yaptım kimseye söylemeden çekip gitmeyi planlıyordum tüm herşeyimizi almıştım kartlarını bıraktı zora girme çok haksızlık ettim sana dedi kartlarını bıraktı montunu aldı gitti sabahta eşyalarımı hazırla gelip alıcam dedi ..( benim düşüncem sakinleşmemi bekleyip tekrar barışmak isticek ama ben parmağımdaki yüzüğümü bozdurup boşanma davası açıçam pazartesi günü) uzaklaştırma alacağım
Bu adam sizi fazla cepte görmüş. Asla gitmez demiş. Nasıl bu kadar emin olabildi?

Her dediği yapılmış şımarık çocuk tripleri var. Hiç haddi bildirilmemiş.

Onun dışında şuan iyi bı tokat yemiş gibi geldi bana. Şu aşamada bı "acaba" dedim. Düzelir demek değil bu yanlış anlaşılmasın, size kaybetme korkusu ile yaklaşır haddini bilir diye düşündüm. Daha önce bu raddeye gelmedi iseniz, adam gerçekten korktu ise, en ufak falsoda dönmek üzere bı şans denenebilir gibi geldi bana. Zaten boşanmaya karar verdiniz, en kötü biraz geç açmış olursunuz davayı. Birde, evlilik Kader mutluluk tercihtir diye bir kitap var mutlaka okuyun, PSK Fatih Reşit Civelekoğlu'nun okumadan boşanmayın

Aileniz size acımıyor tamam peki çocugunuzun o haline de mi acımadılar? Yazık günah küçücük haliyle nelere şahit olmuş.
Şikayetci olun,ailenizi dinlemeyin,uzaklastirma cikarirsaniz evinize girersiniz.

Sizin yaşadığınız daha hafifini kuzenim yaşadı.Esi sadece dövdü.İcti.En son babam çocuklarıyla kuzenimi bize getirdi.Amcamla yengem ne evlenmesini istedi onunla nede boşanma dediler hep desteklediler.Ve ayrıldılar.

Back