Maalesef ama işte bizim toplumumuzda hala kadının boşanması tabu, kadınlar boşanmaya cesaret etse bile çevreye nasıl açıklayacağını düşünüp geri adım atmak zorunda kalıyor, kadınların aileleri de çevre ne der deyip kızlarına kucak açmıyor.
Benim arkadaşım aldatıldı aldatıldığını da ispatladı, ailesini çağırdı ki destek olsunlar biz arkandayız deyip damadın ağzının payını da vererek kızlarını alıp götürsünler, ailesi her evlilikte olur böyle şeyler bir daha aldatmaz otur oturduğun yerde deyip çekip gitti, arkadaşım ailesinin bu tutumu yüzünden sinir krizi geçirdi evi birbirine kattı, bizim eve getirdim dilediği kadar bizimle yaşayabileceğini söyledim, ki biz ona sonuna kadar sahip çıkar bakardık ama ailem beni evine sığdıramamışken boşanmayacaksın derlerken sizi de rahat bırakmazlar benim yüzümden huzurunuz kaçar dedi eşine döndü, huzurumuz kaçmazdı hepsine kafa tutardık lakin ailesi dururken arkadaşının evini açmasından utandı biliyorum ben onun huyunu.
Böyle ailelerden nefret ediyorum, kadınlar zaten eşleri yüzünden kolu kanadı kırılırken bir de onlar kol kanat kırıyor sonra sanki çok muhteşem ebeveynlermiş gibi hürmet ve saygı bekliyorlar.
Kadınlar burada bazen çalışın diyenlere kızıyorlar veya mutsuz evliliklere çocuk üstüne çocuk yapmayın diyenlere, rica ediyorum lütfen her kadın ekonomik özgürlüğünü eline alsın, ister dışarıda aktif çalışma hayatıyla yapsın bunu, ister evden el becerilerini, bir meziyetlerini paraya dönüştürerek yapsınlar ama mutlaka kendilerine ait bir gelirleri olsun.