Eşimle ilk kavgamız nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum...

Kızlar evet hepiniz soylediklerinizde haklısınız. Fakat benim size sorduğum böyle bir olay yaşandı ve ben bu saatten sonra nasıl bir tutum takınmalıyım? Kimse bir fikir vermeyecek mi bu konu hakkında? Yeterince eleştirdiniz inanın farkındayım olan bitenin 😀 sinirden gülüyorum şu an ama ilk defa yaşıyorum Allah rızası için şöyle yapsan iyi olur böyle davransan daha mantıklı olur diyen çıkacak mı?

İnanın korkudan anneme gitmek istiyorum dedim. Sehpayı öyle bir vurdu ki yere alt komşu nasıl gelmedi ona şaşkınım. İlk defa böyle görüyorum onu bana da bir zarar verir mi diye çekindim. Aslında hanımlara sormak istediğim bu saatten sonra tavrım nasıl olmalı ama kimse bunun cevabını vermemiş
Aslında gayet de güzel cevaplar verilmiş... Kelimesi kelimesine bir konuşma hazırlayamaz burada insanlar değil mi?

Öfke anında size zarar vereceğinden korktuğunuz insanlarla evli kalmamalısınız diyeceğim ama siz eve nasıl dönerim derdinde olduğunuz için havaya gidecek.
Büyük konuşmayın ne olur. Bana zarar verir demiyorum. Ama ya verirse? Kocam için değil bu herkes için geçerli. Bana göre herkes herşey yapabilir. Benim kocam asla yapmaz diyemiyorum. Kimseye asla yapmaz demem ben

Gitmesin canim , gitmesin ya. Herkes de kocasini herkesle her yere gondermeye ne merakli. Adami hakli bulmuslar hep, korkunc. Valla evlendigimiz ilk zamanlar arkadaslarla bir yerlere gitme konusunda biz de cok tartistik. Bi yerden sonra patlar da buyuk kavgalqr cikar diye korkuyordum, ama asla da izin veresim gelmiyordu. Ben bütün hayatimi cevremi birakip onun icin arkasindan il il geziyorum, o paşa hazretleri bensiz hicbir yere gidemez. Cok sukur bizde ben galip geldim, benden baska kimseyle bi yere gitmemeye alisti mutlu mesut yasiyoruz. Hic bir erkegi bu konuda hakli bulmuyorum

Aslında gayet de güzel cevaplar verilmiş... Kelimesi kelimesine bir konuşma hazırlayamaz burada insanlar değil mi?
Herkes abartmışsın şöyle yapmışsın böyle sıkmışsın demiş. Onların farkındayım. Şimdiden sonra ne yapmalıyım onu soruyorum hiçbir şey yapmadan beklemeli miyim? Eve gitmeli miyim?

Aslında hanımlara sormak istediğim bu saatten sonra tavrım nasıl olmalı ama kimse bunun cevabını vermemiş
Annenize gittiniz ya mesela boşanacak mısınız şiddet eğilimi var diye?
Boşanmayacaksanız bari eşiniz hatasını telafi etmeye çalışsın
Kendi kendinize gidip sonra yine kendi kendinize geri dönecekseniz niye çıktınız ki evde
O gece şiddet eğilimi varken başka zaman olmayacağına dair garanti yok ki
En azından adam bi pişman olsun bi çaba göstersin

Büyük konuşmayın ne olur. Bana zarar verir demiyorum. Ama ya verirse? Kocam için değil bu herkes için geçerli. Bana göre herkes herşey yapabilir. Benim kocam asla yapmaz diyemiyorum. Kimseye asla yapmaz demem ben
Benim kocam asla yapmaz mesela. Asla yapmaz diyemeseydim evlenmezdim. Evlenmek yasalarla zorunlu kılınmış bir mecburiyet değil. 10 senedir evde bişey kırmadı en şiddetli kavgada bile.

Bu kadar uzun süre kavga etmemiş olmanız bile aslında bir şeyleri örttüğünüz anlamına geliyor bence.
İkinizde çok yersiz davranmışsınız.
Bugün arkadaşlarıyla gider kafeye ertesi gün sizinle.
İlk kavgada anne evine gitmek çok daha yersiz. Artık bütün meselelere aileler dahil olacak oo...
Boşanma olmayacaksa aile evine gitmenin hiç bir anlamı yok.
Öte taraftan şiddet eğilimi var mı mesela. Sehpa yanlışlıkla mı kırıldı size vurmamak için onu mu kırdı?

Ikinizde hatalısınız. Herşeyi bi kenara bırakalım, hamilesiniz ve kapalı alana girmeye korkmuyor musunuz? Malum covid var.
Ayrıca göbek bağınız bir değil ya, arkadaşıyla tabiki vakit geçirebilir 1 saat sonra görüntülü arayıp neden rahatsız ediyorsunuz çok gereksiz. (Kafeye bakmak istemek bahane, açarsınız arama motorundan bakarsıniz çok merak ediyorsaniz)
Evet eşinizin sehpa kırması cok yanlis, ama demek ki nasil davrandiysaniz biraz kendini dinlemek istemis. Herkesin arkadasiyla birseyler yapmaya ihtiyaci olur bence gereksiz uzatmişsınız

Gitmesin canim , gitmesin ya. Herkes de kocasini herkesle her yere gondermeye ne merakli. Adami hakli bulmuslar hep, korkunc. Valla evlendigimiz ilk zamanlar arkadaslarla bir yerlere gitme konusunda biz de cok tartistik. Bi yerden sonra patlar da buyuk kavgalqr cikar diye korkuyordum, ama asla da izin veresim gelmiyordu. Ben bütün hayatimi cevremi birakip onun icin arkasindan il il geziyorum, o paşa hazretleri bensiz hicbir yere gidemez. Cok sukur bizde ben galip geldim, benden baska kimseyle bi yere gitmemeye alisti mutlu mesut yasiyoruz. Hic bir erkegi bu konuda hakli bulmuyorum
Aman ne büyük başarı :işsiz::işsiz: bütün tebrikler size..
Tek taraflı olmuyordur inşallah bu yaşam tarzınız. Sizde onu güne götürün, kız arkadaşlarınızla asla tek buluşmayın falan:işsiz::işsiz:

İnanın korkudan anneme gitmek istiyorum dedim. Sehpayı öyle bir vurdu ki yere alt komşu nasıl gelmedi ona şaşkınım. İlk defa böyle görüyorum onu bana da bir zarar verir mi diye çekindim. Aslında hanımlara sormak istediğim bu saatten sonra tavrım nasıl olmalı ama kimse bunun cevabını vermemiş
Ben sizin bir tavır alabileceğinizi sanmıyorum açıkçası çünkü eşiniz gel desin diye bekliyorsunuz şuan.
Madem size de şiddet uygular korkusuyla evden çıktınız, bari eşiniz biraz anlasın yaptığı hareketin yanlışlığını.
Gel deyince ya da almaya geliyorum deyince koşarak gitmeyin peşinden.

Annenize gittiniz ya mesela boşanacak mısınız şiddet eğilimi var diye?
Boşanmayacaksanız bari eşiniz hatasını telafi etmeye çalışsın
Kendi kendinize gidip sonra yine kendi kendinize geri dönecekseniz niye çıktınız ki evde
O gece şiddet eğilimi varken başka zaman olmayacağına dair garanti yok ki
En azından adam bi pişman olsun bi çaba göstersin
Boşanmayı düşünmüyorum tabiki. Evet şu an eve dönsem kendim geldim kendim döndüm olacak. Beklemeli miyim birşeyler yapsın diye. Yoksa eve gidip karşılıklı birbirimizin gönlünü mü almalıyız? Ya ben gidince tavırlarına devam ederse? Of bilmiyorum 😢

Ben sizin bir tavır alabileceğinizi sanmıyorum açıkçası çünkü eşiniz gel desin diye bekliyorsunuz şuan.
Madem size de şiddet uygular korkusuyla evden çıktınız, bari eşiniz biraz anlasın yaptığı hareketin yanlışlığını.
Gel deyince ya da almaya geliyorum deyince koşarak gitmeyin peşinden.
Bunu düşündüm ama hanımların yazdıklarını okuduysanız herkes beni kabahatli buldu. O yüzden ben mi gitmeliyim o mu gönlümü almalı ben mi onun gönlünü alcam kafam karıştı

Aman ne büyük başarı :işsiz::işsiz: bütün tebrikler size..
Tek taraflı olmuyordur inşallah bu yaşam tarzınız. Sizde onu güne götürün, kız arkadaşlarınızla asla tek buluşmayın
Malesef ki burda kiz arkadasim yok, gorusebildigim tek insanlar yine esimin arkadaşları. Memlektteki kiz arkadaslarimla da esim de gayet samimi zaten. Yani burdaki arkadaslarimla da, memleketteki eski arkadaslarimla da gorusurken hep beraber görüşürüz. Zaten hep ortak arkadasligimiz

İlla o an gitmek zorunda değildiniz. Eşim iş arkadaslariyla erkek erkeğe yemeğe gitmişlerdi mesela ve gittikleri yer bizim daha once gitmedigimiz biyerdi. Eşim çok begenmiş hemen ertesi birlikte gittik.
Cafe o günden sonra ayaklanip kaçmayacakti ya, birlikte giderdiniz sonra.

Ciddi manada sinir bozucu davranmişsiniz ama güya "ilk" kavganizda bile sehpa kirması korkunç bir şey.

Ikinizde hatalısınız. Herşeyi bi kenara bırakalım, hamilesiniz ve kapalı alana girmeye korkmuyor musunuz? Malum covid var.
Ayrıca göbek bağınız bir değil ya, arkadaşıyla tabiki vakit geçirebilir 1 saat sonra görüntülü arayıp neden rahatsız ediyorsunuz çok gereksiz. (Kafeye bakmak istemek bahane, açarsınız arama motorundan bakarsıniz çok merak ediyorsaniz)
Evet eşinizin sehpa kırması cok yanlis, ama demek ki nasil davrandiysaniz biraz kendini dinlemek istemis. Herkesin arkadasiyla birseyler yapmaya ihtiyaci olur bence gereksiz uzatmişsınız

Görüntülü aramak güvensizliktir net.
Hangimiz eşinin bütün arkadaşlarını sever yada güvenir ki.
Önemli olan eşe güvendir.
Çok merak ettiysem gece eve gelince anlatır.

Asla böyle bir yasak koymam. Koyarsam ben de onsuz bir yere gidemem çünkü. Çok korkunç!
Yapışık ikiz miyiz hem?

Zaten ikisi tekti. Arkadaşı bekar. Evimize sıklıkla girip çıkan eşimin çocukluk arkadaşı. Birkaç erkek beraber olsalar erkek erkeğe takılmak isteseler zaten neden illa ben de gelmek istiyorum diyeyim. Sırf ikisi olduğu için kolayca gitmek istediğimi söyledim
Erkek erkeğe otrmak isteyebilir. Bu gayet normal ve bi ihtiyaç. Böyle durumlarda bırakın gitsin ve de aramayın, mesaj atmayın, geldiğinde de asla surat filan yapmayın. Kendinizden soğutursunuz. Benden size tavsiye. Sinirliyken de üstüne gitmeyin kendi haline bırakın. Böyle basit konular devamlı büyürse iyi olmaz.

Kızlar evet hepiniz soylediklerinizde haklısınız. Fakat benim size sorduğum böyle bir olay yaşandı ve ben bu saatten sonra nasıl bir tutum takınmalıyım? Kimse bir fikir vermeyecek mi bu konu hakkında? Yeterince eleştirdiniz inanın farkındayım olan bitenin 😀 sinirden gülüyorum şu an ama ilk defa yaşıyorum Allah rızası için şöyle yapsan iyi olur böyle davransan daha mantıklı olur diyen çıkacak mı?
hepimiz yazdık da siz anlamamışsınız

evinize dönmek istiyorsanız dönün ama biri gitmeliyse o kişi kocanız olmalı
özür dilemesi lazım ve devam edecekseniz aile terapistine gitmeniz şart
hiçbirşey olmamış gibi davranmayın kırıldığınızı görsün yaptığı yanlış

böyle yazdık daha ne diyelim ?

Boşanmayı düşünmüyorum tabiki. Evet şu an eve dönsem kendim geldim kendim döndüm olacak. Beklemeli miyim birşeyler yapsın diye. Yoksa eve gidip karşılıklı birbirimizin gönlünü mü almalıyız? Ya ben gidince tavırlarına devam ederse? Of bilmiyorum 😢
E boşanmayacaksanız bari gitmenizin bi anlamı olsun
Diğer türlü niye gittiniz ki evden?
Korktum bana zarar verir diye diyorsunuz
Evden uzaktayken aslında o kadar da korkmadığınıza mı karar verdiniz?

Gönül alma kısmına girmezdim ben doğrusu
Sadece çok darlamanın benim hatam olduğunu ama şiddet eğilimini asla kabul edemeyeceğimi söylerdim sanırım en azından
O da içimde kalmasın diye
Bunun üzerine gönlümü almaya veya hatasını telafi etmeye çalışmazsa zaten o evliliğin mutlu bi geleceği yok demektir
Siz katlanmaya devam ettiğiniz sürece devam eder o evlilik

X