Eşimle ilk kavgamız nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum...

Konu her acidan alanin elinde yapis yapis kaliyor. Diger seyleri arkadaslar yorumlamis. Suraya takildim:

Konu ozelinde degil, genel olarak yaziyorum:

Size zarar vermesinden korktugunuz biriyle taksiye binmek nedir? Siz paket misiniz ya da o kurye mi de sizi annenize birakiyor?

Trip atacaksaniz mertce atin. Evden kovun gitsin. İlle de gitmek istiyorsaniz cekin kapiyi cikin; ama bir daha oraya asla donmeyin.

Korkak atilan adimlar sizi daha fazla ezilmekten alikoymaz.
Kendim gitmek istedim zaten. Malum beyefendi her zamanki gibi o saatte beni taksiye de tek bindirmez her ne kadar kavgalı da olsak. Dedim tek başıma giderim taksi durağı hemen evin ilerisinde zaten. O da dedi ki biliyorsun bu söylediğinin mümkün olmadığını uzatma giyin çıkalım.

Öncelikle günaydın herkese.
1 yıl 4 aylık evli, 4,5 aylık gebeyim. Yaklaşık 5-6 aydır da çalışmıyorum evdeyim. Eşimle aramız çok iyidir genel anlamda zaten uzun yıllar birliktelik sonucu evlendik. Gelelim dün yaşadığımız olaya. Dışarıda yemek yedik beraber hava çok güzeldi ben de sürekli evde olduğum için değişiklik oldu.
Neyse evimize geldik akşam saat 7 buçuk gibi arkadaşı aradı. (Bu arkadaşından hiç hoşlanmam kendisi de sevmediğimi bilir, adam hakkında bayağı kötü duyum aldık ama kendisinin çocukluk arkadaşı olduğu için vazgeçemiyor) Bir grubun konseri varmış bir kafede eşimi ona davet etti, ben de madem gitmek istiyorsun beni de götür ben de güzel bir ortam göreyim evde çok sıkılıyorum biliyorsun dedim. O da kafenin nasıl bir yer olduğunu neyle karşılaşacağımızı bilmediğini o yüzden beni götürmek istemediğini söyledi, ben de madem öyle sen de gitme bilmediğin yere dedim. Öyle böyle derken gitti. Aradan bir saat geçti görüntülü aradım inanın sırf kafeyi merakımdan. Gösterdi işte 'kahveye benziyor baksana önümüzde tabureler var biramizi böyle içiyoruz' falan dedi. Ortamı görünce aslında fena değilmiş keşke beni de götürseydin dedik yuzum düştü. Bencillik yaptığını söyledim. Bunun üzerine bekle eve geliyorum yazdı.
Eve geldi dedi ki şu an çok kavga edesim var ama bana bulaşma ben de konuşalım böyle olmaz diye ısrar ettim sesini yükseltti. Bana düzgün bir iki çift söz söylesen kavgaya gerek kalmaz dedim. Sen misin bunu diyen. Ben senin üzerine titriyorum sen nasıl bir insansın sana bana bulaşma dedim bayağı bir yükseldi ve yerdeki zigon sehpayı yere çaktı paramparca oldu. Ben korkudan ağladım tabiki ve hemen anneme gitmek istediğimi söyledim. (Burda yanlış mı yaptım bilmiyorum inanın) Bir üst noktası bana zarar vermek olabilir diye korktum açıkçası. Taksiye bindik beni anneme bıraktı taksideyken mesaj yazdı 'bizim bizden başka kimsemiz varmış demek...' diye. Şimdi beni görmek istemediğini eve de bir süre gitmememi söylüyor nasıl davranmalıyım ilk defa başıma böyle birşey geldi lütfen yardımcı olun.
Uzun olduysa özür dilerim şimdiden fikir verecek olan hanımlara teşekkür ederim
Her tartışmada çocuk gibi, ben annemi istiyorum, götür beni, mi diyeceksiniz? Bu da çok yanlış. Olayı niye ailene taşıyosun yaaa bi de onlar üzülecek. Şu olaydan olgun bi kadın gibi değil de ergen bi kız gibi görünyosunuz. Olayları idare etme kapasiteniz zayıf. Yeri gelir çeker gidersiniz de bu gidilecek bi konu hiç hiç değil.

O gittiği yer duman altidir buyuk ihtimalle. Gitmemeniz iyi olmuş.
Siz baskici, esiniz hem cinsiyetçi hem şiddet eğilimli. Nasıl bugüne kadar kavga etmediniz anlamadım.
İkiniz de içinizde biriktirdiniz sanırım.

Kendim gitmek istedim zaten. Malum beyefendi her zamanki gibi o saatte beni taksiye de tek bindirmez her ne kadar kavgalı da olsak. Dedim tek başıma giderim taksi durağı hemen evin ilerisinde zaten. O da dedi ki biliyorsun bu söylediğinin mümkün olmadığını uzatma giyin çıkalım.
Bak ben başka şeye takıldım. Yaşadığınız semnt nasıl bir yer iti ugursuzu varsa normal bir tepki gibi ammmaaaa hep böyle mi ? Sen sus evde dur ben istersem yemini suyunu vereyim bana da karışma modunda mi?

Öncelikle o sehpanın bacağını alır münasip bir uzvuna monte ederdim ne demek sehpa kırmak.

İkincisi; bana “gici çikimizsin bin çikirim” diyecek adam daha anasının karnından doğmadı. Baştan bu çifte standardı kabul ettiğiniz için farkında olmadan biriktirmişsiniz, sonuç bende gelcem beni de götür patlaması olmuş.

Üçüncüsü; en ufak kavgada anama gitcem beeğn, beni anama götür tripleri çok saçma. Biri gidecekse o erkek olur. O da çok ciddi bir durum varsa olur. Yıllar önce yeni evliyken kocam gitmeye kalktı da “o kapıdan çıkarsan bir daha giremezsin” dedim pısıp oturdu. Her kavgada ev mi terkedilir.

Saçmalıklar silsilesi.
Arkadasini sevmediginizi soyleyip neden israrla gitmek istediniz?
Hadi bir şekilde gitmediniz neden goruntulu aradiniz. Buna ben de cok kizardim.
Madem anne evinize gideceksiniz esinizin taksi ile birakmasi ne alaka. Tekrar donmeyecekseniz carpin kapiyi gidin..
Ben sehpa olayi dışında esinizi daha hakli buldum.

Son düzenleme:

:)

Tamam evet darladim o konuda haklısınız. Ama o arkadaşlarıyla haftada bir de olsa oturur görüşür içer eğlenir. Ben asla yapamam müsade etmez en fazla birbirimizin evine gideriz kızlarla yada gündüz gözüyle bir kahve içeriz dışarda. Ne bileyim ben de eğlenmek istedim işte yanlış yaptım dimi
Oraya eşiyle gelen var mıymış ki? Erkek erkeğe oturuyolarsa siz o ortamda napacaksınız?

Evet ısrarla gitmek isteyip saçmaladım ama sonra idrak ettim. Fakat canlı müzik veya alkollü bir ortama asla eşim olmadan gidemem izin vermez. Onsuz yaptığım tek aktivite kızlarla gündüz vakti bir yerde kahve içmek yada birbirimizin evine gitmek olur. Ne bileyim eğlenmek istedim abarttım işte :KK43:
İkiniz de hatalisiniz. Evde oturmak size yaramamış, o eşiniz sizin Siyam ikiziniz değil

Karım zarar görmesin sadece ben zarar verebilirim ona diyor heralde🙄

İkinizi de hatalı buldum ben.
Gündüz beraber vakit geçirmişsiniz, akşam arkadaşıyla çıkabilir.
Siz de bahsedilen yere gitmek istiyorsanız başka birgün birlikte giderdiniz.
Görüntülü arayıp, bende gelseydim diye konuyu uzatmak gereksiz bence.

Eşiniz de cinsiyetci. O arkadaşlarıyla gidebiliyor istediği yere ama siz gidemiyorsunuz. Ama bu konunun akşam yaşadığınız olaydan hariç çözülmesi gerekiyor. Eşinizin sizin gideceğiniz yerlere tek başına kadar vermesine izin vermişsiniz öncesinde. Bu konuyu sehpa kırmaya kadar getirmesi ise ciddi sıkıntılı. Öfke kontrolü yok demek ki. Siz de ailenizin evine gidiyorsunuz, şimdi de bekliyorsunuz ki eşiniz gel desin de gideyim. Evinize gidip gitmemenin kararını neden eşiniz veriyor? Kadını sehpa kırıp korkut,evden gitmek isteyince de laf ebeliği yap, bizim bizden başka kimsemiz varmış diye,sizin değil onun gitmesi gerekiyordu böyle bir durumda. Doktor kontrolünüz varmış, çok istiyorsa kendi gitsin kalsın başka yerlerde birkaç gün. Herşeyin kontrolünü eşinize bırakmışsınız.

Oraya eşiyle gelen var mıymış ki? Erkek erkeğe oturuyolarsa siz o ortamda napacaksınız?
Zaten ikisi tekti. Arkadaşı bekar. Evimize sıklıkla girip çıkan eşimin çocukluk arkadaşı. Birkaç erkek beraber olsalar erkek erkeğe takılmak isteseler zaten neden illa ben de gelmek istiyorum diyeyim. Sırf ikisi olduğu için kolayca gitmek istediğimi söyledim

İkinizi de hatalı buldum ben.
Gündüz beraber vakit geçirmişsiniz, akşam arkadaşıyla çıkabilir.
Siz de bahsedilen yere gitmek istiyorsanız başka birgün birlikte giderdiniz.
Görüntülü arayıp, bende gelseydim diye konuyu uzatmak gereksiz bence.

Eşiniz de cinsiyetci. O arkadaşlarıyla gidebiliyor istediği yere ama siz gidemiyorsunuz. Ama bu konunun akşam yaşadığınız olaydan hariç çözülmesi gerekiyor. Eşinizin sizin gideceğiniz yerlere tek başına kadar vermesine izin vermişsiniz öncesinde. Bu konuyu sehpa kırmaya kadar getirmesi ise ciddi sıkıntılı. Öfke kontrolü yok demek ki. Siz de ailenizin evine gidiyorsunuz, şimdi de bekliyorsunuz ki eşiniz gel desin de gideyim. Evinize gidip gitmemenin kararını neden eşiniz veriyor? Kadını sehpa kırıp korkut,evden gitmek isteyince de laf ebeliği yap, bizim bizden başka kimsemiz varmış diye. Doktor kontrolünüz varmış, çok istiyorsa kendi gitsin kalsın başka yerlerde birkaç gün. Herşeyin kontrolünü eşinize bırakmışsınız.
İnanın korkudan anneme gitmek istiyorum dedim. Sehpayı öyle bir vurdu ki yere alt komşu nasıl gelmedi ona şaşkınım. İlk defa böyle görüyorum onu bana da bir zarar verir mi diye çekindim. Aslında hanımlara sormak istediğim bu saatten sonra tavrım nasıl olmalı ama kimse bunun cevabını vermemiş

Zaten ikisi tekti. Arkadaşı bekar. Evimize sıklıkla girip çıkan eşimin çocukluk arkadaşı. Birkaç erkek beraber olsalar erkek erkeğe takılmak isteseler zaten neden illa ben de gelmek istiyorum diyeyim. Sırf ikisi olduğu için kolayca gitmek istediğimi söyledim
Yine de sacma degil mi?
Kiz kiza arkadasimla bir yere gidecek olsam ve esim gelmeye kalksa ne alaka derim.

İnanın korkudan anneme gitmek istiyorum dedim. Sehpayı öyle bir vurdu ki yere alt komşu nasıl gelmedi ona şaşkınım. İlk defa böyle görüyorum onu bana da bir zarar verir mi diye çekindim. Aslında hanımlara sormak istediğim bu saatten sonra tavrım nasıl olmalı ama kimse bunun cevabını vermemiş
Öfke anında size zarar vereceğinden korktuğunuz insanlarla evli kalmamalısınız diyeceğim ama siz eve nasıl dönerim derdinde olduğunuz için havaya gidecek.

X