Eşimle ev işi tartışmalarımız bitmiyor

erkekler çocuk gibi malesef. çünkü öyle paşa paşa yetiştiriliyorlar.
Bir yerde okumuştum diyor ki: erkek ihtiyaç duyulduğu yere bağlanır.
mesela kavanoz kapağını açabiliyorsanız bile açmayın. eşinize açamadığınızı söyleyip yardım isteyin.
açınca da iyi ki varsın hayatım sen olmasan açamazdım, işim yarım kalırdı deyin.
inanın bu onun iç dünyasında mucizeler yaratır ve sizin ona ihtiyac duydugunuzu bu nedenle hep yanınızda olması gerektigini bilinçaltına yerleştirir.
Ben bunları çocukken annem fasulye ayıklarken söyleyince mutlu olurdum oy benim kızım yaptı işim hemen bitti falan derdi koca adama da böyle davranılır mı yaa vallahi garipler🤦‍♀️

Evlenmeden önce de eşim böyle konuşuyordu 10 yıl bekar yaşadı işte ben her işi kendim yaparım herkes yaşıyorsa herkes tamizlicek kadını erkeği mi var şimdi bana diyo senin işin yok zaten akşama kadar oturuyosun

E kendisi de oturmus dizi izliyor pek bi is degil sanki 😐

Esim yogun calissa ben bossam yaparim her seyi. O da bossa bölüsürüz. Ama askeri düzen de degil ki yani, mutfagi topla dediginde kosa kosa gitmesi gerekmez. Bırakın dağınık kalsın, 2 kisi ne kadar ev isiniz oluyor?

sabah kahvaltı bulaşığında ne kadar bulaşık olabilir

ikişer bardak olsun ikişer tabak olsun bir de tava olsun

bunlar tezgahta iken yemek yapılabilir

ha bunları tezgaha koymak yerine kahvaltı sonrası makinaya da koyabilirsiniz de eşiniz o toplama işinin aciliyetini anlayamıyor

şimdi foto atsam kalpten gideceksiniz galiba

akşamın bulaşıklarını sabah masadan alıp tezgaha koydum

öğlen de sabahın bulaşıklarını masadan alıp tezgaha koydum

öğle yemeği de yendi öğlenin bulaşıkları masada diğerleri tezgâhta ben KK da

eşyalar bana hizmet etmek için var ben onlara hizmet edeyim diye değil

birisine zamanlı yapılması gereken bir şey söylersem de belirtirim yani şu zamana kadar bunları yap şeklinde

zira bana da zaman söylenmezse kendime uyan zamanda yaparım

eşiniz o bulaşıkların toplanmasının hemen yapılması gerektiğini düşünmemiştir, bir dahaki seferlerde hemen yapılacak şeyleri söyleyin

örneğin kedinin kumu koyulacaktı eşime koy bu torba ağır ben koyamıyorum dedim tamam koyarım dedi yani sonra herhangi bir zamanda

ben de olmaz kedinin çişi geldi şimdi koy dedim

neyse geldi koydu kedi de koştu çişini yaptı

kedinin çişinin geldiğini nasıl anladın diye eşim bana hayran oldu

(tabii ki kedinin çişini geldiğini falan anlamadım, ertelemesin, benim de diğer işlerim kalmasın diye öyle dedim, kedi de yeni kum bulunca yapıyor zaten:KK49::KK49:)
Ne bileyim ben öyle rahat edemiyorum işim vardı tezgaha koydum masayı sildim çıktım tezgahta olması gözüme batıyor pis bi görüntü pis bi durum değil mi🙄

E kendisi de oturmus dizi izliyor pek bi is degil sanki 😐

Esim yogun calissa ben bossam yaparim her seyi. O da bossa bölüsürüz. Ama askeri düzen de degil ki yani, mutfagi topla dediginde kosa kosa gitmesi gerekmez. Bırakın dağınık kalsın, 2 kisi ne kadar ev isiniz oluyor?
Yani yoğun olduğunda her şeyi yaparım hiç laf etmem ama boşsa da yapmıyor. Ya inanın 2miz sürekli evdeyiz kahvaltısı yemeği çayı kahvesi sürekli evde olduğumuz için tozu vs si yine iş oluyor ha öyle aman aman mı hayır ama bu kadarcıkta bile yapmıyor ki şirketlere dönsek nasıl olacak merak ediyorum şimdi evdeyim yapıyorum

Ben abimle yaşıyorum, Her ctesi temizlik günümüzdür mesela. Ben hep yaptığın banaysa öğrendiğin kendine el kapısı var, yarın bi gün evlendiğinde eşin demesin hiç iş bilmiyor :KK70: veriyorum gazı :KK70:

Eski eşimde yapmazdı fitil olurdum, insanın gözüne batıyor her hali. Anlıyorum seni. Ama ailesinden vurma.
Çok yeni evlisiniz tatlı tatlı anlat.

Ne bileyim ben öyle rahat edemiyorum işim vardı tezgaha koydum masayı sildim çıktım tezgahta olması gözüme batıyor pis bi görüntü pis bi durum değil mi🙄
Benim de gözüme batar.
Bir de yapılacak bir is varsa o an yapılması lazım benim huyum böyle. Birakmayi sevmem.
Esimde alıştı artık bana bir şeyi yap diyince yapar.

Bizde 5 senelik evliyiz bu duruma asama asama geldik. Birbirimizin huylarını öğrendikçe rayına oturuyor.

Yani yoğun olduğunda her şeyi yaparım hiç laf etmem ama boşsa da yapmıyor. Ya inanın 2miz sürekli evdeyiz kahvaltısı yemeği çayı kahvesi sürekli evde olduğumuz için tozu vs si yine iş oluyor ha öyle aman aman mı hayır ama bu kadarcıkta bile yapmıyor ki şirketlere dönsek nasıl olacak merak ediyorum şimdi evdeyim yapıyorum

Ben biraz yapmasina firsat vermiyorsunuz gibi hissettim.
Benim de annem böyledir daha biz uyurken pogaca yapar, firina sebze ve sosis koyar, cayi demler, uyaniriz daha biz kahvaltidan kalkmadan gider yemegi koyar, camasiri atar makinaya. Biz kahve icerken camasiri asar supurge acar.
Halbuki biraksa, 11 gibi kalkiyoruz, 1 e kadar kahvalti, 2ye kadar da kahve demleyip iciyoruz... sonra baslariz is yapariz. Ama annem 3e kadar evi 3 kere elden geciriyor biz de biseye elimizi sürmüyoruz.
Sonra serzenisler 😀😀
Biraz koyverin gitsin, siz de dizi izleyin. Kalkip yapar biraz gec de olsa.

İkimizde home office çalışırken işin büyük kısmı benim üstümdeydi. Sebebi ise eşimin online olması gereken ve kontrole tabi olan bir platformun olması. Ben telefondan bile halledebiliyorum çoğu işimi. Ancak bunların hepsi bitip normal çalışmaya dönünce bence bu durumu bile özleyeceksiniz. Yani insan elbetteki sinirleniyor ancak birbirini hele ki yeni evliyken kırmaya değmez. Gerekirse haftada bir biri gelsin siz yokken temizlesin daha sakin yürütürsünüz. Anneyi babayı bu kadar erken işe bulaştırmayın :KK43:

Evlenmeden önce de eşim böyle konuşuyordu 10 yıl bekar yaşadı işte ben her işi kendim yaparım herkes yaşıyorsa herkes tamizlicek kadını erkeği mi var şimdi bana diyo senin işin yok zaten akşama kadar oturuyosun

ya aslında şimdi toplumsal cinsiyet algıları giriyor burada devreye

evet erkekler o ev işlerini tabii ki yapar

eşiniz gibi eşim gibi yalnız yaşamış bu işleri bol bol yapmış da bir çok adam var

ama evlenince ayarları kayboluyor

çünkü ev "kadının" oluyor

hani evin hanımı yokken eve misafir mi gelir konuları var ya işte erkekler o destur ile büyüyor

evdeki temizliğe, evdeki yemeğe, kirli mi temiz mi ayrımına kadınlar karar veriyor

yıllarca bu işi yapan adam sen temizle demezsen bu lavabo kirlenmiş temizleyeyim demiyor

çünkü algısına göre onun karışmaması gereken bir alan

yine burada yazıyor kadınlar, işten geldim eşim şu işi yapmış, ben kendimi eksik hissettim, ben evin işlerini yapamıyor muyum da eşim lavaboyu yıkamış, ben iki gün önce yıkamıştım, yarın da yıkayacaktım ama o bugün yıkayarak bana pis dedi vs

evliliğin başındasınız konuşun

eşiniz şu an sizin bir süzen kurduğunuzu onun da "yardımcı" olduğunu düşünüyor

işbölümü yapın

mesela bulaşığı o toplasın her gün, ama bırakın saatine o karar versin mesela akşam yatarken hepsi kaldırılmış olsun gibi temel kurallarla

ya da birlikte yapın biriniz silin biriniz süpürün

bir de maalesef evet çocuk gibi yetiştirilecek

yani ben 5 dakikada o salatayı yaparım ama eşim yapacak isterse 2 saat sürecek sabredeceğiz :))

Nasıl yetiştiriliyorsa öyle gidiyorlar,
Daha geçen anneme gittim 6 gün kaldım, eve geldiğimde 1 kere bile sübürge çalışmamış, toz alınmamış, iyiki gelmişim bulaşıklar bile yıkanmamış, son 1 çay bardağı kala yetiştim🤣1 bardaktan 2 gün falan çay içmiş😫benim midem çok hassas iğrenirim, geldim işteydi heryer sil, süpür yaptım domestos falan, akşam işe geldiğinde oh ev temizlik kokuyor dedi... 😊

Ailesini hele ki annesini asla katmayın bu tür konulara. Emin olun tüm çabanızın tersine davranan nezaketsiz bir adama dönüştürürsünüz.Sakin ve sevgili bir şekilde konuşun önce. Hayatın ebeveynlerimizle yaşadığımız zamanlardaki gibi olmadığını bu evde iki kişi yaşıyorsanız işleri de iki kişinin yapması gerektiğini bunun çok doğal olduğunu anlatın. Size yardım etmesini değil işlerimizi beraber yapmak gerekliliğini sokun kafasına. İş bölümü yapın, unuttukça sabırla hatırlatın. İzlediği dizinin, filmin ortasında iş buyurmayın, aynı şey size de yapılsa bozulursunuz. Yaptığı işi asla beğenmemezlik yapmayın hatta zaman zaman beğendiğinizi ifade edip yanağına bir buse kondurun. Beraber iş yapmayı neşeli, keyifli bir hale getirin. Yapmadığı ihmal ettiği işi yapmayın. Ama bağırıp kızarak yaptırmaya kalkmayın çocuğunuza iş öğretmiyorsunuz arada fark var. Sakın pes edip aman uğraşıcağıma kendim yaparım moduna girmeyin ve bu cümleyi ona asla kullanmayın. Her zaman buna yol açmış olursunuz. Bu yıllarda iş bölümü konusunu sevgi saygı ve hoşgörü ile öğretirseniz hayat boyu iş sorumluluğu olacak. Ona göre davranın.

ya aslında şimdi toplumsal cinsiyet algıları giriyor burada devreye

evet erkekler o ev işlerini tabii ki yapar

eşiniz gibi eşim gibi yalnız yaşamış bu işleri bol bol yapmış da bir çok adam var

ama evlenince ayarları kayboluyor

çünkü ev "kadının" oluyor

hani evin hanımı yokken eve misafir mi gelir konuları var ya işte erkekler o destur ile büyüyor

evdeki temizliğe, evdeki yemeğe, kirli mi temiz mi ayrımına kadınlar karar veriyor

yıllarca bu işi yapan adam sen temizle demezsen bu lavabo kirlenmiş temizleyeyim demiyor

çünkü algısına göre onun karışmaması gereken bir alan

yine burada yazıyor kadınlar, işten geldim eşim şu işi yapmış, ben kendimi eksik hissettim, ben evin işlerini yapamıyor muyum da eşim lavaboyu yıkamış, ben iki gün önce yıkamıştım, yarın da yıkayacaktım ama o bugün yıkayarak bana pis dedi vs

evliliğin başındasınız konuşun

eşiniz şu an sizin bir süzen kurduğunuzu onun da "yardımcı" olduğunu düşünüyor

işbölümü yapın

mesela bulaşığı o toplasın her gün, ama bırakın saatine o karar versin mesela akşam yatarken hepsi kaldırılmış olsun gibi temel kurallarla

ya da birlikte yapın biriniz silin biriniz süpürün

bir de maalesef evet çocuk gibi yetiştirilecek

yani ben 5 dakikada o salatayı yaparım ama eşim yapacak isterse 2 saat sürecek sabredeceğiz :))

dimi bi konu vardi, esim ev esyalarina karisiyor diye,
o kisiye gore kadin ev esyalarini secmeli, erkek sadece misafir gibi belki bir ihtimal yorum yapabilir, ama secme isi kadinda.

Merhaba Hanımlar. Eşimle 6 aylık evliyiz 2mizde 1 senedir home office iz 7/24 evdeyiz. Benim işim nerdeyse hiç olmuyor covidden ötürü yurtdışı departmanında olduğum için, eşimin işleri genelde yoğun ama bazen de çok rahat oluyo ama ne olursa olsun bütün işi ben yapıyorum. O sadece ekmek almaya gider her sabah bu kadar. Mesela bu sabah kahvaltı yaptık bulaşıkları tezgaha topladım o da dizi izliyodu mutfağı sen toparla dedim içeri geçtim 2 3 saat oldu yemek yapıcam hala bulaşıklar orda dizi izliyo. Fıttırdım yemeğini yapıyorum tertemiz çamaşırların ev mis gibi şunu toplamayı çok mu gördün ya dedim o da bana kızıyo yapcaktım zaten acelesi ne vs vs. Kayınvalidem de çok pis annesinden mi görmedi nedir anlamıyorum. Kayınvalidemin mutfağında her şey yapış yapış yemek yiyesim gelmiyor. Kendi kendime anası kılıklı dedim salonda duymuş çıldırdı terbiyeni topla vs diye. Napayım yaa Ya çok yeni evliyiz nasıl bi tutum sergilemeliyim böyle alışsın istemiyorum. Değerli yorumlarınız bekliyorum.
Ben de yeni evliyim aynı zamanlarda evlenmiş olabiliriz. Herkesin karakteri farklı tabii ama ben eşime sen şunları topla deyip içeri geçemem... Yani bunu hayal edince de bana pek doğru gelmedi. Her ne kadar eşir sorumluluk sağlamaya çalışsakta kadınlar olarak, eşinizin bir tamir işinde veya kuvvet gerektiren bir işte hadi bunu d sen yap demesinden farksız bu talebiniz. Burada tatlı dil önemli, rica önemli. Emri vaki yaptırılabilecek bir iş değil bence bu. Önceden görev paylaşımı yapabilirsiniz mesela, ama direkt işi o an eşe atıp odaya geçmek pek mantıklı gelmedi. Sizin o an işiniz olsa buna rağmen yapmasa neyse :) yani ben böyle düşündüm.

Merhaba Hanımlar. Eşimle 6 aylık evliyiz 2mizde 1 senedir home office iz 7/24 evdeyiz. Benim işim nerdeyse hiç olmuyor covidden ötürü yurtdışı departmanında olduğum için, eşimin işleri genelde yoğun ama bazen de çok rahat oluyo ama ne olursa olsun bütün işi ben yapıyorum. O sadece ekmek almaya gider her sabah bu kadar. Mesela bu sabah kahvaltı yaptık bulaşıkları tezgaha topladım o da dizi izliyodu mutfağı sen toparla dedim içeri geçtim 2 3 saat oldu yemek yapıcam hala bulaşıklar orda dizi izliyo. Fıttırdım yemeğini yapıyorum tertemiz çamaşırların ev mis gibi şunu toplamayı çok mu gördün ya dedim o da bana kızıyo yapcaktım zaten acelesi ne vs vs. Kayınvalidem de çok pis annesinden mi görmedi nedir anlamıyorum. Kayınvalidemin mutfağında her şey yapış yapış yemek yiyesim gelmiyor. Kendi kendime anası kılıklı dedim salonda duymuş çıldırdı terbiyeni topla vs diye. Napayım yaa Ya çok yeni evliyiz nasıl bi tutum sergilemeliyim böyle alışsın istemiyorum. Değerli yorumlarınız bekliyorum.

bence bel altindan vurmussunuz hic hos olmamis.

onun disinda oturup konusup karar verin.
Her gun ekmek almaya gitmesi de sacma degil mi 2 kisilik evde, buzluga atin ya da evde pisirmeli yari pismis ekmeklerden alin, ekmek almaya gidiyorum diye kendini is yapmis sanmasin en azindan.

bizde 2 cocuk var, duzen elbette farkli da,
sizde gunlere bolup ev isini paylasabilirsiniz, herkes kendi gununde kendi sevdigi yemegi yapar ornegin ne guzel duzen olur.

temizlik isleri de yine kim hangi isi seviyor, o sekilde paylastirabilirsiniz.

Benim babannemde pistir ama babam duzen delisidir. Yine eşim de ilk evlendigimizde hicbir sey yapmazdi. Annesi temiz kadindir. Sirf bana sözünü gecirip kendini yuceltmek icin cok cabaladi. İlk hamileligimde az yardim etti. Cocuk olunca birakti. Simdi iki cocuk oldu bazen cocuklara bakma kavgasi yapiyoruz, ikimizde iş ne varsa onu yapmak istiyoruz 🤪😅 kisaca zaman lazim. Birde bagirip kavga ederek soylemek yerine yapamiyorum destegin lazim vs diyerek. Yada yapmaktan hoslanacagi seyleri sorun belki bulasik dizmeyi sevmiyodur fakat ütü yapmayi biliyodur. Ya da camasir katlasin oturdugu yerde. Siz supururken o arkadan silebilir. Hatta en azindan halilari kaldirip esyalari çekse bile size yeter ilk etapta

Erkekler biz kadar önemsemiyorlar. Yani biz o tezgahın hemen toplanması taraftarıyken onlar bir sonraki öğün sonrası hepsini bir toplasam daha iyi mantığındalar .:KK50: Çok takılmayın, yeni de evliymişsiniz. Söyleyin ,sabredin,zamanla oturacaktır. Böyle şeyler içn birbirinizi kırmaya değmez.

Yapılan tüm yorumlara katılıyorum , sakin sakin anlatmak lazım . Zamanla oturuyor .
Ben çocukların diş çıkarma döneminde temiz kaşık bulamamıştım mutfakta ve kaşık yıkayacak zaman bulamamış dışardan bir şeyler söylemiştik .
Temizlik benim işim değil derim her zaman . Oğlanlar da yavaştan yavaştan alışıyorlar ama eşim çok inatlaştı . Ben de haftada bir temizliğe gelen bir abladan yardım istemiştim . Bir kaç ay sonra bu hep böyle mi devam edecek dedi . Ben de eğer sen evi toplamama ve süpürmeme yardım edersen beraber de yaparız dedim . 7 yıldır bana hemen hemen her zaman yardım eder .
Ben de büyük oğluma bazen babası kılıklı diyorum , ama eşim gurur duyuyor bu laftan . Sanırım eşin de farkında ama sen yine de söyleme bir daha .
Eşinle talim yap , çocuklara daha kolay olur öğretmen .

Eşiniz ailesi ile ilgili konuşsa bile siz asla yorum yapmayın. Annesi kılıklı demeniz ağır olmuş. Şöyle aşkım bende seninle birlikte dizi izlemek istiyorum, hadi beraber işlerimizi bitirip de öyle başlayalım de. Mesela yemek yapıyorsun sen hayatım sen salata yaparmısın, elinin lezzeti değsin vs gaz ver. Şunu niye yapmadın şöyle yapmadın dersen daha birde inat eder yapmaz. Huzursuz olursunuz boşuna. Yavaş yavaş çocuk eğitir gibi eğitin. Malesef anneler erkek çocuklarını aslan oğlum paşa oğlum diye diye büyüterek başımıza çıkarıyorlar, sen kendin eğiticeksin zamanla.
niye aynı evi paylaşırken kadın hep bişeyleri alıştırmak birşeyleri bahane etmek zorunda. hayat mı paylaşılıyor evcil mi besleniyor anlamıyorum. Yardıma ihtiyacı yok kı kadının çünkü onca iş kadının görevi değil. Asalak olmayan ve evde yaşayan herkesin ASLİ görevi.

X