Eşimle ev işi tartışmalarımız bitmiyor

yanlışlık olmuş ama annesini katmayın. 6 yıl oldu evleneli daha kayınvalidem hakkında konuşurken cümlemi seçer öyle söylerim derdimi yoksa kavga çıkar :KK53: ana kuzusuyken birden ev işlerinin kitlenmesini kaldıramıyorlar. eninde sonunda tartışma olacak.2 yıl bitmeden rahat anlaşmayı beklemeyin.
Ya bazen bende ana kuzusuyum bu nr diyorum. İnanın haftasonu elim köpüklüydü beze cif sıkar mısın dedim of ladı yaa ve zaten lavabonun ordaydı

valla bana normal gelmiyor
kocam da böyle değil
alışmak zorunda da değilsin bu duruma biraz onun çaba göstermesi değişmesi gerekiyor
yapamacaktım edecektimle olmuyor
sen de yapma evin işi biraz aksasın bakalım ne yapıyor bu sefer
Ya aynen benim babamda böyle değil derli toplu temizlikte birlikte yapardık. Ama eşim zaten toplicaktım diyor 3 saat geçiyor o tamamen savunması yapacağından değil

Her işi sen yapıp onu çağırarak değil de, hadi aşkım temizlik yapalım.
Ben süpürge tutayım sende yerleri sil diyerek başlayın.
Daha faydalı olacaktır.

Annesini de katmayın :)
Ah ah bilerek düşünerek söylemedim bi anda çıktı ağzımdan ben bile çıktığı gibi şok oldum demek ki diyorum kayınvalidemin pis olmasını hiç kimseye demedim belki bilinç altımda kaldı ilk müsait anda çıktı mı nolduysa ya

Ya aynen benim babamda böyle değil derli toplu temizlikte birlikte yapardık. Ama eşim zaten toplicaktım diyor 3 saat geçiyor o tamamen savunması yapacağından değil

bi kupa yapmışlardı geçen gördüm üstünde şöyle yazıyor türkçesi
"yapıcam diyorsam yapacağımdır bunu her 6 ayda bir hatırlatmana gerek yok!" :KK70: :KK70:
üzerindeki de erkek silüeti

Bu şekilde değil de paylaşımcı olmaya teşvik ederek yapın. Mesela bulaşıklar tezgahta temizle diye iş bölümü yapmak yerine her şeyi birlikte yapmaya teşvik edin. Kahvaltı masasını birlikte toplayın. sonrasında bulaşıkları birlikte halledin. Göreviymiş gibi üstüne giderseniz tepki gösterebilir. daha çok, yardımına ihtiyacım var şeklinde yaklaşın. yaptıktan sonra teşekkür edin, ne kadar makbule geçti bilemezsin deyin. sen benim en büyük yardımcımsın, iyi ki varsın :) gibi. yaptığı işi değerli hissettirin. Malum erkekler evlenene kadar bir işe ellerini sürmüyorlar. o yüzden siz onu bu yeni duruma adapte edeceksiniz. ama inatlaşmayın kaybedersiniz.
Aynen çoraplarını yatağın kenarına her gece çıkarıyordu ben sabah kirliye atıyordum söyledim toplamaya başladı sabah bende bi değişiklik farkettin mi diyo ney dedim çorapları kirliye atıyorum diyo ya bunun için takdir bekliyo 😂😂

Ah ah bilerek düşünerek söylemedim bi anda çıktı ağzımdan ben bile çıktığı gibi şok oldum demek ki diyorum kayınvalidemin pis olmasını hiç kimseye demedim belki bilinç altımda kaldı ilk müsait anda çıktı mı nolduysa ya

Bende bazen annesiyle ilgili bir şey derim ama gülünecek bir şeyse ya da gülerken derim falan ama ciddi meseleler de erkekler kayıt cihazı gibi kaydediyorlar.
Hiç beklemediğin anda da pat diye yüzüne vuruyorlar.

Aman diyeyim sen üzülürsün.

eşinin de onu duymak işine gelmiş
orada bir yanlış yapmışsın evet hata, hemen de kullanmış
ah şu erkekler asıl şeytan onlar
sanki insan annesinin ne olduğunu bilmez, bilmez mi allah aşkına
valla benim eşimin annesi pis, benim annem de çok huysuz
sürekli deriz canım ben anneme bunu söylemem biliyorsun huysuz
o da der aman ona vermeyelim bilirsin annem çok titiz değildir diye.
İnsanlar ebeveynlerinden bu kadar bi haber değiller emin ol.

Aynen çoraplarını yatağın kenarına her gece çıkarıyordu ben sabah kirliye atıyordum söyledim toplamaya başladı sabah bende bi değişiklik farkettin mi diyo ney dedim çorapları kirliye atıyorum diyo ya bunun için takdir bekliyo 😂😂
erkekler çocuk gibi malesef. çünkü öyle paşa paşa yetiştiriliyorlar.
Bir yerde okumuştum diyor ki: erkek ihtiyaç duyulduğu yere bağlanır.
mesela kavanoz kapağını açabiliyorsanız bile açmayın. eşinize açamadığınızı söyleyip yardım isteyin.
açınca da iyi ki varsın hayatım sen olmasan açamazdım, işim yarım kalırdı deyin.
inanın bu onun iç dünyasında mucizeler yaratır ve sizin ona ihtiyac duydugunuzu bu nedenle hep yanınızda olması gerektigini bilinçaltına yerleştirir.

herkes anne babasının ne olduğunu bilir ama bunu başkasından duymak hoşuna gitmez ve refleks olarak savunmaya geçer,tartışır.
Bu nedenle eşle anne baba tartışmasında asla kazanan taraf olamazsınız. o an hak verir ama ilk fırsatta sizin ailenizi aynı şekilde eleştirerek intikamını alır. bence bu kadın için de gecerli. ailelerimiz bir çoğumuzun kırmızı çizgisi ve adil olmamız zor olabiliyor.

sabah kahvaltı bulaşığında ne kadar bulaşık olabilir

ikişer bardak olsun ikişer tabak olsun bir de tava olsun

bunlar tezgahta iken yemek yapılabilir

ha bunları tezgaha koymak yerine kahvaltı sonrası makinaya da koyabilirsiniz de eşiniz o toplama işinin aciliyetini anlayamıyor

şimdi foto atsam kalpten gideceksiniz galiba

akşamın bulaşıklarını sabah masadan alıp tezgaha koydum

öğlen de sabahın bulaşıklarını masadan alıp tezgaha koydum

öğle yemeği de yendi öğlenin bulaşıkları masada diğerleri tezgâhta ben KK da

eşyalar bana hizmet etmek için var ben onlara hizmet edeyim diye değil

birisine zamanlı yapılması gereken bir şey söylersem de belirtirim yani şu zamana kadar bunları yap şeklinde

zira bana da zaman söylenmezse kendime uyan zamanda yaparım

eşiniz o bulaşıkların toplanmasının hemen yapılması gerektiğini düşünmemiştir, bir dahaki seferlerde hemen yapılacak şeyleri söyleyin

örneğin kedinin kumu koyulacaktı eşime koy bu torba ağır ben koyamıyorum dedim tamam koyarım dedi yani sonra herhangi bir zamanda

ben de olmaz kedinin çişi geldi şimdi koy dedim

neyse geldi koydu kedi de koştu çişini yaptı

kedinin çişinin geldiğini nasıl anladın diye eşim bana hayran oldu

(tabii ki kedinin çişini geldiğini falan anlamadım, ertelemesin, benim de diğer işlerim kalmasın diye öyle dedim, kedi de yeni kum bulunca yapıyor zaten:KK49::KK49:)

herkes anne babasının ne olduğunu bilir ama bunu başkasından duymak hoşuna gitmez ve refleks olarak savunmaya geçer,tartışır.
Bu nedenle eşle anne baba tartışmasında asla kazanan taraf olamazsınız. o an hak verir ama ilk fırsatta sizin ailenizi aynı şekilde eleştirerek intikamını alır. bence bu kadın için de gecerli. ailelerimiz bir çoğumuzun kırmızı çizgisi ve adil olmamız zor olabiliyor.

ya şeye sinir oluyorum mesela burada yazan pek çok arkadaşa da katılıyorum evet doğru belki ama
ona şöyle iş yaptırın/ böyle diyin/ böyle yapın ama yaptığınızı anlamasın vs gibi
yahu biz psikolog muyuz o hastamız mı?
biz her şekilde doğru davranmayı bilmek zorunda mıyız arkadaş?
evlendik mi çocuk mu yetiştiriyoruz.
Ben sekiz aylık çocuk yetiştiriyorum allah var bu kadar taktik uygulamıyorum.
erkekler ne yapıyor peki bu ilişki için
hiçbir şey

ya şeye sinir oluyorum mesela burada yazan pek çok arkadaşa da katılıyorum evet doğru belki ama
ona şöyle iş yaptırın/ böyle diyin/ böyle yapın ama yaptığınızı anlamasın vs gibi
hiçbir şey
çok haklısınız ama ataerkil toplumlarda erkekler böyle yetiştirildiği için tekrar yontmak gerekiyor. kendi iyiliğimiz için. yeri geliyor anne, yeri geliyor psikolog oluyoruz.
o yüzden bunun farkında olan bilinçli anneler ve babalar, kız ve erkek çocuklarını eşit oldukları bilinciyle yetiştirmeli.

Tabi canım bilmez olur mu oraya gittiğimizde her yarım gün bulaşık yıkıyorum dolapları vs boşaltıyorum eşim diyo boşver gidince yine aynı olcak zaten diye ama benim söylemem yanlış oldu tabi bilmezlikten geliyo gibi yapıyodum olur mu her ev pislenir falan diyodum

hiçbir şey
Yani lafa gelince erkekler düz biz karmaşığız ama dümdüz şunu yapar mısın diyorum sanırsın 10 bilinmeyenli denklem soruyorum.

çok haklısınız ama ataerkil toplumlarda erkekler böyle yetiştirildiği için tekrar yontmak gerekiyor. kendi iyiliğimiz için. yeri geliyor anne, yeri geliyor psikolog oluyoruz.
o yüzden bunun farkında olan bilinçli anneler ve babalar, kız ve erkek çocuklarını eşit oldukları bilinciyle yetiştirmeli.

yok ya hiç umutlu değilim
çevremde çoğu kişinin oğlu oldu
yine paşam da paşam...
gerçekten en büyük korkum her işini görebilen yetişkin olgun bir birey yetiştirmek yerine "paşa" yetiştirmek

Evlenmeden önce de eşim böyle konuşuyordu 10 yıl bekar yaşadı işte ben her işi kendim yaparım herkes yaşıyorsa herkes tamizlicek kadını erkeği mi var şimdi bana diyo senin işin yok zaten akşama kadar oturuyosun

Yani lafa gelince erkekler düz biz karmaşığız ama dümdüz şunu yapar mısın diyorum sanırsın 10 bilinmeyenli denklem soruyorum.

ahahaha çok doğru.
ya üstteki bir üye bir taktik vermiş kavanozu açabilseniz bile yapmayın eşiniz yapsın diye
en doğru taktik o
ben allah var biraz beceriksizim zaten yapamadığım için eşim yapıyor bir çok şeyi
arabayla ilgili bir gördü hallediyorum anaa bi baktım tüm servis bakım sıkıntı da ben tamircideyim.
Çok uyanıklar çoooookkk

yok ya hiç umutlu değilim
çevremde çoğu kişinin oğlu oldu
yine paşam da paşam...
gerçekten en büyük korkum her işini görebilen yetişkin olgun bir birey yetiştirmek yerine "paşa" yetiş
hiç korkmayın.
böyle bilinçli olduğunuz için sizi tebrik ederim.

Evlenmeden önce de eşim böyle konuşuyordu 10 yıl bekar yaşadı işte ben her işi kendim yaparım herkes yaşıyorsa herkes tamizlicek kadını erkeği mi var şimdi bana diyo senin işin yok zaten akşama kadar oturuyosun
ee insanoğlu böyle. çıkacak bir sırt buldu mu inmez.
yıllarca sırtınızda taşırsınız. yoruldum birazcık in dersiniz, sizden kötüsü olmaz

X