Esimle duygularimi paylasamiyorum:( bana akil verin nolur..

cicikiz87

Asrin tarzina degil, Allah'in farzina uyan kazanir
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
45
8
selam arkadaslar,

ben sizinde düsüncelerinizi almak istiyorum ve önerilerinizi bekliyorum. simdiden yazim baya uzun oldu. tam tekmil yazim dedim yazmisken. hakkinizi helal edin.

ben bes senedir evliyim. ilk iki senemiz cok zor gecti kac kere ayrilma noktasina geldik. esimin egoistligi, ailesini hep hakli görmesi, ailesinin bize karismalari, esimin asiri cimriligi, her kücük bi kavgada yatak ayirmasi herseyde hep onun hakli olmasi bu liste uzar giderdi yani.
tabi benim de hatalarim oldu, evlenmeden önce babam agir kanser hastasiydi ona kosusturdum baktim uni mi askiya aldim. abilerim yakinlarimda olmasina ragmen tek basima didinmem kagit kürek isleri, ev, hasta bakimi, ameliyat, hastane derken cok yiprandim. sevgiye cok muhtactim ve tam o sirada esimle tanistim arkadasimin esinin yakin arkadasi. fikir yapisi olarak uyustuk, istedigim gibi dinine bagli caliskan, eli ayagi düzgün biri dedim. tanisma isteme söz nisan dügünü bi sene icersinde yaptik. babacigimda dügünümü görsün telli duvakli diye. nasip te oldu elhamdulillah.

babami daha yeni evliyken kaybettim. onun üzüntüsüyle depressiona girdim cok sevgiye muhtacken esimin üstüme gelip duygularimi hice saymasi beni cildirtti bende fazla asiri tepki verdim her kavgamizda. hep agladim yattim uyudum eve kapandim. Yüzüm pek gülmüyordu farkindaydim ama zamana ihtiyacim vardi esim beni anlamadi daha da üstüme geldi.

bu böyle gitmicekti mutlu degildim evliligi böyle hayal etmemistim ama ayrilamiyordumda tek sevdigimi de kaybetmek istemiyordum gelecekten korkuyordum. esimde bunu bal gibi bildigi icin cok güzel kullaniyordu. her kavgada yürümicek bu evlilik ayrilalim diyordu ben daha cok kahroluyordum.

baktim olmuyor cok kötüyüm her gün zindan pedagog okuyan yakin arkadasimin destegiyle, beni cok cesaretlendirdi sagolsun esimden habersiz evlilik danismanina gittim.
bütün icimi döktüm, bilmiyom kac defa gitmisimdir ama benim gözlerimi acti cok sükür. sevdigim birini kaybetme duygusundan siyrildim, depresyondan ciktim, esim beni sevmesede sevmesin zorla güzellik olmuyor baktim yürümyor tek ayrilan ben olmicam, benim yerim belli, ben güzel sevgi saygi karsilikli anlayis olan bi evlilik istiyordum, beni istemeyen cekemeyen kapiyi biliyor istiyorsan ayril demeye basladim.

tabi bu esime karsi tavrimida degistirdi esimde sasirmaya baslamisti. kavgalarda artik ben ona ben böyleyim kabul edemiyorsan kapiyi biliyorsun demeye basladim bu sefer o yok hemen neden ayriliktan bahsediyorsun demeye basladi:)
tabi ben saygimi hic bir zaman elden birakmadim, esimi düsünerek hareket ettim her zaman. sadece üstüme fazla geldigi zaman takmamaya basladim he he deyip gectim. kavga ettik mi ben altan almadim ama asiri tepki vermeden baska odaya gittim baska seylerle mesgul oldum. sonra hep o gelip konusmaya calisti.

cizgimi iki sene salak gibi aglamakla bos yere gecirdikten sonra cektim. cimriligiyle yasayamadigimi, kavgalarda üstüme fazla geldigini, evliligin cocuk oyuncagi olmadigini benimde onun kölesi olmadigimi, ilimli yaklasmasini, benim sadece uyumlu sevgi dolu bir yuva istedigimi cok agir bir kavgadan sonra bavulumu toparlayip kapidan daha cikmadan söyledim. eski haliyle devam ederse ben yürütemicem dedim. oda durumun ciddiyetini anladi cok sükür. cikmama izin vermedi herseyi düzeltebiliriz dedi. bende tamam dedim ve kaldim.

o günleri atlattik elhamdulillah. simdi eli acik, hemen sinirlenmeyen, sinirlensede uzatmayan, ailesini evliligimize karistirmayan biri oldu cok sükür. bende ona uyum sagliyorum ailesine karsi hep sevgili saygiliyim oda benim aileme öyle. ona karsida öyleyim. fazla sinirli degilim artik büyütmüyorum, takmiyorum ters birsey söyledigi zaman. bana ilgi alakasi cok iyi oldu cok sükür. sevgisini belli ediyor odunlugu gitti. hep ben hep ben demiyor artik. anladi ki o bana sevgiyle ictenlikle yaklastikca, bende ona iki kati sevgiyle karsilik veriyorum. evliligimizi sevgi ekonimik saygi anlaminda rayina oturttuk cok sükür.
bebisimizde gelicek yaza insaallah:)
tam cekirdek aile olucaz allahin izniyle. allahim hepimize hayirli güzel yuvalar iyi gecinmeyi nasip etsin. amin

hersey iyi güzel oldu ama benim icime dert olan bi konu var. eviriyorum ceviriyorum olmuyor. ben kendim hakkimda esimle dertlessem paylassam cok gecmeden benim yüzüme vuruyor

onunla mac, hava, din, kültür, is, genel konulardan baska birsey konusamiyorum. test etmek icin arada yokluyorum. mesela abimler ve esleri benimle görüsmüyorlar, ben görüsmek istesemde onlar aile baglarini kopardilar. oda uzun bi mevzuu. bende esime bi aksam dedim ki ben cok üzülüyorum böyle oldugumuza abimle ve esleriyle. keske görüssek gitsek gelsek. o an olsun düzelir takma kafana felan güzel seyler söylüyor. bi gün gecmeden bi tartismamizda hemen yüzüme vuruyor senin karakterin iyi degil zaten abinler ve gelinleriniz tabi senin gibi biriyle görüsmek istemezler. sen hak ediyorsun. oturda bi halini düsün diyor. yag gibi hemen hakliymis gibi üste cikiyor
yeni evliyken daha cok yapardi o zamanlar salak gibi herseyimi anlatir paylasirdim. te annenle baban seni yetistirememis gibi laflar söylerdi. bi yerini bulup söyledigimi taa bilmem nerelere cekerdi. simdide birsey iyi yaptigim zaman güya bana cok güzel ögretmis herseyi. ben zaten biliyordum ailem beni cok güzel yetistirdi deyince hi hi tabi tabi deyip geciyor.

neden böyle davraniyorsun seninle sonunu düsünmeden konusup dertlerimi paylasamicam mi dedigim zamanda. ben kötü düsünüyormusum o gercekti konusuyormus oluyor. bende özelimden düsüncelerimden ailemden hic birsey anlatmiyorum.
o bana anlatir ben hep iyi yaklasirim hic yüzüne vurmam anlattiklarini. oda anlasin dogrusu nasil oluyormus gibi ama anladigi yok

ama böylede cok üzülüyorum.
birsey anlatsam acaba ne zaman evirip cevirip karsima cikaricak korkusuyla birseyimi anlatmiyorum. esime anlatamicamda kime anlaticam ben

napsamda anlasa? önerilerinizi bekliyorum arkadaslar.
yazimda cok uzun oldu hakkinizi helal edin. daha iyi fikirler vermeniz icin aciklayici yazdim. tamamini okuduysaniz cok tesekkür ederim.

Adamın huyunu öğrenmişsiniz.
Neden hala anlatma gereği duyuyorsunuz dertlerinizi?
Belli ki bu adam sizi bu şekilde üzmekten hoşlanıyor,siz de ayrılamıyorsunuz.
Böyle kabul edip kendi içinizde yaşayacaksınız bazı durumları.

bence eşiniz dahi olsa,sıkıntılı zamanınzda yüzünüze vuracağı bi koz vermeyin eline.
bazı şeyler size kalsın,herşeyi anlatmayın fikrimce,

beni anlasin istiyorum, her anlamda yanimda olsun, paylasmak istiyorum düsüncelerimi oldugu gibi nasilsam öyle. eksikligini hissediyorum kendimi yarimmis gibi hissediyorum üzülüyorum. konusmadanda oluyor olmuyor degil takmadigim zaman sorun yok bende ama ne bileyim iste herseyimi paylasmak isterdim hic düsünmeden.

ailesinden öyle görmüs hep ilk kötülügü düsünürler iyi tarafindan bakmazlar cikarcilar. eskisine bakaraktan ilerleme var esimde ama bunu bazen baya kafama takiyorum. orta yolu bulmaya calisiyorum birgün düzelir insaallah

Ben bunu burada kaç kişiye söyledim bilmiyorum.size de aynı şeyi söyleyeceğim. Eşlerinize en ufak kavgada yüzünüze vuracağınız kozlar vermeyin. Hele ailenizle ilgili sorunları hiç anlatmayın. Sizin eşiniz değil çoğu erkek böyle. Komşumuz var anne ve babası o daha çocukken boşanmış eşi bunu bile yüzüne vuruyormuş kadının.

İyi de adamın karakteri değişmez ki.
Ben şu bile isteye kötü davranan insanların bunu bilinçli yaptığını düşünüyorum.
Adam ya sen anlattıkça seni üzmek hoşuna gidiyor ya da sıkılıyor ve anlatmayasın diye yapıyor.
Hele ki ailesinden de böyle görmüş demişsin,şu saatten sonra eğitemezsin ya adamı. İçinde yok belli ki...

evet cok dogru aslinda yazdiklariniz. cevaplariniz icin cok tesekkür ederim.

insan ister istemez üzülüyor iste. bazen kendimi iki yüzlü gibi hissediyorum, icimde ne firtinalar kopuyor ailem icin cok üzülüyorum ama ona lay lay lom davraniyorum hicbirsey yokmus gibi. gece fark etmeden ne kadar göz yasi dökmüsümdür

Kıyamam gözyaşı dökmeyin lütfen.
Bebeniz de olacakmış,hayırlı olsun inşallah.
Siz kendinizi ve bebenizi düşünün lütfen sadece.
Boşuna yıpratmayın kendinizi.

Ya işte ben aynı eşi gibiyim. Özür dilerim ama gerçekte bu konudada eşim bana kızıyor. Ama ben bunu gerçekten istemsiz yapıyorum... sonra pişman olup özürde diliuorum. Yani diyeceğim o ki ben gerçekten farkında olmadan pat diye söylüyorsaam oda öylr yapıyır olabilir. Asıl niyeti o değildir Belki. O an seni üzmek istediği içşndir.. kötü bir huy ama ben hala atlatamadı ( ama eşin senim için değişmiş yada bi çok şey düzene girmiş o yüzden bence bu konuyuda es geç. Keyfini huzurnu bozma mutluysan yuvanda

Kıyamam gözyaşı dökmeyin lütfen.
Bebeniz de olacakmış,hayırlı olsun inşallah.
Siz kendinizi ve bebenizi düşünün lütfen sadece.
Boşuna yıpratmayın kendinizi.

allah razi olsun
evet aslinda öyle yapmam lazim ama hamilelikten midir nedir bu aralar daha cok sIkiyor bu konu beni
bide bebek olduktan sonra o zamanda bebegimizin üstünden bana laf sokarmi diyede endiseleniyorum

Bir keresinde bende eşimle bir mevzu paylaşmıştım.Baya sonra tartışmada resmen yüzüme haykırdı.İşte o an var ya o an aldım kararımı.Demekki neymiş kol kırılır yen içinde kalırmış dedim.Şimdi bu tür mevzuları asla paylaşmıyorum.Kafam rahat.Sizde paylaşmayın.Sanki eşiniz tüm olumsuz mevzuları (ailesi ile ilgili )anlatıyor mu ki?

cok sagol samimi cevabin icin
evet beni üzmek icin söylüyordur diyorum, huyu öyledir diyorum bende kendi kendimi öyle avutuyorum zamana biraktim üstüne gitmiyorum bu yüzden, sabrediyorum aynen es gecmeye calisiyorum takmayim diyorum iste takiliyo bi sekilde.

bana terapi olsun diye esimde merhameti ögrensin diye üc sene önce tavsan aldirmistim balkonda bakiyorum (hayvanlari cok severim) esim yerine onunla konusuyorum konusamadiklarimi. azda olsa öyle hafifliyorum ne tuhaf dünya iste

size bir öneride bulunamayacağım
sadece şunu yazmak istedim:
yazınızı çok beğendim
içinde bulunduğunuz çıkmazları farkedip, kabullenmeyip veya pes etmeyip, çözüm için çabalamanızı çok taktir ettim
çabalayarak evliliğinizi yola sokmuşsunuz, birçok problemi halletmişsiniz
benim gördüğüm, siz bu problemi de aşarsınız
aceleci olmayın, çabuk karar almayın yeter

bu arada, babanızın hastalığı, kaybı çok zor şeyler...Allah rahmet eylesin ve tekrar böyle şeyler yaşatmasın size...

Canım aslında bizim sorunumuz ne biliyormusun eşleri arkadaş yapMak. Onlar bir bayan gibi düşünmüyor. Düşğnsene eşin her akşam sana iş anlatsın arkadaşlarını anlatsın ve maç anlatsın. Öğğ gelir.. ayrıca komşuluk kalmadı arkadaşlıklar azaldı. Bende sürekli ülke değişikliğinden arkadaşsızım. Bir krulu düzenim yok bu yüzden devamlı netteyim. Sıkılıyorum ve bazen cidden haksız yere eşime sarıyorum. Adam diyor senin bu ara canın sıkılmış haklıda haklıyımda. Bence evden biraz dışarı çık, sosyal ol, imkanın varsa kurslara katıl, vs vs inan bak yuvan ozmn daha rahat olucak ve bunları eşine anlatmaya bile ihtiyaçduymicaksın... ben okadar çok özledim ki arkadaşımla oturupbir kahve bir çay içmeyi. Malesef uzakta olunca hasret kalınıyor.. ve bunu yokluğu aileye bu şekilde yansıyor...

iste biz herkesi kendimiz gibi zannediyoruz
esimde her zaman anlatmiyor olan olaylari en azindan benimle ilgili olanlari tesadüfen ögrenirim. cok üzüldügü yada ailesi fazla üstüne geldigi zaman anlatir. kendisini ilgilendirenleri anlatir ama. ben yüzüne vurmam hicbir zamam

allah razi olsun güzel cevabiniz icin amin allahim cümlemizi agir imtihan eylemesin. amin

ay insaallah oda rayina oturur birsekilde, oturmasada bebisle bol bol konusuruz napalim. belki esimede o zaman dank eder. sabrin sonu selamettir

adamla zaten her aksam mac konusuyoruz konuscak baska birsey yok cünkü. böggg geliyo ama en azindan ona ben ilgi göstereyim diyorum. isini gücünü herseyini sorup ilgileniyorum.

gerci oda soruyor arkadaslarinla ne konustun naptin anlat diye meraktan catlar ama ben anlatmam arkadaslarimin dedikodusunu yapicak degilim yani. o ailesinden alisik annesi babasi herkesin herseyini konusur ama ben öyle degilim. erkek adami kadin meseleleri ne ilgilendirir.
sana ne derim fazla agir basliyim herkesin herseyini konusmasini sevmem. önemli beni ilgilendiren konulardada te böyle tavsanla konusurum

senin icinde cok zormus allahim kolaylik hayirli gecim versin
gurbet elde olmak cok zor hele ciddi arkadasliklar kurmak daha da zor allahim hayirli kisilerle karsilastirsin. amin

bizde gurbetteyiz ama ben zamanla yine sosyallestim sayilir arkadaslarim var disari cikar gezeriz geliriz evde toplaniriz o yönden bi sIkintim yok cok sükür. ama ayni evde olunca ister istemez kafaya takiliyor bi sekilde

Keske cocuk yapmasaydin. Sen cabalamissin ama ne yazikki durumun zor. O adam degismez. Tek kanatla ucan bir kus gordun mu?

Keske cocuk yapmasaydin. Sen cabalamissin ama ne yazikki durumun zor. O adam degismez. Tek kanatla ucan bir kus gordun mu?

evet cocuk yapip yapmama konusunu cok düsündüm. iyiye gidince allaha tevekkül ettim hayirlisi dedim. evliligimiz bu sekil rayina oturmasaydi ayrilirdim zaten.

temelimiz oturdu ama bu sorun var bunu da gidene kadar da bebis yapmamak mantikli gelmedi gözüme. yasim cok genc degil 28ime gircem bu sene insallah. en az dört bes cocuk istiyorum allahim nasip ederse tabi. fazla vakit kaybetmeyeyim dedim. ne bileyim evirdim cevirdim saldim gitti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…