Esimle duygularimi paylasamiyorum:( bana akil verin nolur..

Amin canım.

Amin canım. Bebeğinizle tam bir aile olup, aynı sorunları bir daha yaşamazsınız inşallah. Allah kimseyi ayırmasın. Bebeğinizle birlikte bir ömür mutlu olun inşallah. Evlilik gerçekten zor. Dengeyi kurmak, oturtmak zaman alıyor. Allah huzur sıkıntısı vermesin, gerisi olup gidiyor.

allah razi olsun güzel duan icin❤️ amin ecmain insaallah.

aynen evlilik gercekten cok zor, cok emek fedakarlik istiyor, sabirla rayina tamamen oturur insaallah. oturmasada dedigin gibi Allah huzur sIkinti vermesin, geriside bi sekilde olup gidecek artik öyle yada böyle :)

ılıskını evlılıgını sen bılırsın..detaylarda saklı bazı seyler bızım bılmedıgımız gözden kacırdıgımz seyler ılla kı olcaktır bılmedıgımızden..en doğru kararı kendın verebılırsın..evlenmıssın hem ona aklın ermıs sorunlarını çözmeye mı akıl erdıremıyorsun yetıskınsın sonuçta.evlılık 2 kısılık..

Herkes ister sizin gibi eşiyle en özelini paylasmayi ama anlamiyorsa halden o zaman sizin icin anlatabilecegnz en iyi dost kagitlar :) dert yok tasa yok yuzunede vuran yok

cevabiniz icin cok tesekkür ederim❤️

düsünmedim degil ama yazma yetenegim pek yok. bende üc senedir terapi niyetli balkonda tavsan besliyorum erkek:) onlar beni anliyor en azindan evde beni anlayan yüzüme vurmayan erkeklerde var hihi:)
uzun uzun onlarla konusuyorum :)

canım akşam okuyamamıştım.
şimdi vakit buldum,iyice okudum. çünkü çok güzel yazmışsın,imla olarak da anlatış olarak da. kesinlikle buradaki cevaplardan fazlasını hak ediyorsun.
evlililiğini toparlamanı çok takdir ettim. ve bu tek başına olabilecek bir şey de değil. demek ki eşin de mantıklı ve sana olan sevgisi çok baskın.
muhtemelen çok realist birisi. benim eşim de böyledir. normal zamanlarda konuştuğumuz şeyleri ben mutsuzken bahsedince çok daha mutsuz oluyorum. o bunu kesinlikle beni üzmek için yapmadığını söylüyor,ona inanıyorum fakat insan yine de inciniyor. biraz dikkatli olmamız lazım konuşurken. Erkekler "şimdi bu lafı söylersem incinebilir" diye düşünemiyor malesef...

ılıskını evlılıgını sen bılırsın..detaylarda saklı bazı seyler bızım bılmedıgımız gözden kacırdıgımz seyler ılla kı olcaktır bılmedıgımızden..en doğru kararı kendın verebılırsın..evlenmıssın hem ona aklın ermıs sorunlarını çözmeye mı akıl erdıremıyorsun yetıskınsın sonuçta.evlılık 2 kısılık..

tabi ki cok haklisiniz. yasananlari iki evli kisi bilir aralarinda. ama akil akildan üstündür demisler. en azindan tecrübeli olan arkadaslardan aklima gelmeyen tavsiyeler alirim dedim. yoksa yaptigim herseyi kendim yapiyorum sonucunada ben katlanicam. bazen yetiskin olmak insanin olgun olugunu göstermiyor. ben yasadiklarimla olgunlastim mesela kimi arkadasim var ayni yastayiz ama daha lay lay lom hersey toz pembe insan bazen akil erdiremiyor. helede cok toy yetistirildiyseniz benim gibi.

tabi ki cok haklisiniz. yasananlari iki evli kisi bilir aralarinda. ama akil akildan üstündür demisler. en azindan tecrübeli olan arkadaslardan aklima gelmeyen tavsiyeler alirim dedim. yoksa yaptigim herseyi kendim yapiyorum sonucunada ben katlanicam. bazen yetiskin olmak insanin olgun olugunu göstermiyor. ben yasadiklarimla olgunlastim mesela kimi arkadasim var ayni yastayiz ama daha lay lay lom hersey toz pembe insan bazen akil erdiremiyor. helede cok toy yetistirildiyseniz benim gibi.
valla gerçekler detayda gızlıdır dedıgım gıbı herseyı daha ıyı kndı bılır bız bıse desek te yanlış olur..
bence kendı cozsun.
en kotu karar kararsızlıktan ıyıdır demısler.

canım akşam okuyamamıştım.
şimdi vakit buldum,iyice okudum. çünkü çok güzel yazmışsın,imla olarak da anlatış olarak da. kesinlikle buradaki cevaplardan fazlasını hak ediyorsun.
evlililiğini toparlamanı çok takdir ettim. ve bu tek başına olabilecek bir şey de değil. demek ki eşin de mantıklı ve sana olan sevgisi çok baskın.
muhtemelen çok realist birisi. benim eşim de böyledir. normal zamanlarda konuştuğumuz şeyleri ben mutsuzken bahsedince çok daha mutsuz oluyorum. o bunu kesinlikle beni üzmek için yapmadığını söylüyor,ona inanıyorum fakat insan yine de inciniyor. biraz dikkatli olmamız lazım konuşurken. Erkekler "şimdi bu lafı söylersem incinebilir" diye düşünemiyor malesef...

bu güzel cevabin icin cok tesekkür ederim❤️ icimden geldigi gibi yazmaya calistim kendimi güzel ifade edebildiysem ne mutlu bana :)

evet esimde istemese ben ne yapsam bos olurdu. oda ikimize evliligimize inandi sonucta. yoksa tek basina yapilcak birsey degil.

evet cok realist sak diye söylüyor insanin yüzüne. ben alisik degilim hayiri bile zor derim sesim cikmaz yeterki karsimdakini kirmim yanlis anlasilmim diye. evet dikkat etmek lazim cok dogru. kendi iyiligimiz icin. teyzem derdi ben evlenirken. kizim ceyizine cesit cesit gecelik yerine kitap kitap savunmalarini hazirlada koy. o zaman anlamamistim tabi ne demek istedigini. simdiyse cok iyi anliyorum

demekki eşiniz size eş olmuş ama dost olamamış
yapacak bişey yok, değişmez
eline koz vermeyin az beklenti, az üzüntü

eşinizin huyu böyle demek ki
sizde ailenizle alakalı özellikle bişey söylemeyin
veya ne yaşadığınızı anlasın diye aynısını sizde ona yapın..

cevaplariniz icin cok tsk ederim❤️

evet en iyisi eline koz vermemek böyle en azindan huzurum kacmamis oluyor.

Valla bana da akıl verin duygularını paylaşabilen bi bayan varsa

paylasanlarda var ondan acaba bizde mi yanlis var diyorum bazen. mesela abilerimin esleri herseyi söylerler o kadar ki yalan yanlis iftira her anlattiklarina inanir abimler kendileri sus pus olurlar, bide üstüne üstlük bizim eslerimiz cok iyi her güclü erkegin arkasinda güclü bi kadin vardir derler. nasil oluyo bende anlamis degilim..

cevabiniz icin cok tesekkür ederim❤️

düsünmedim degil ama yazma yetenegim pek yok. bende üc senedir terapi niyetli balkonda tavsan besliyorum erkek:) onlar beni anliyor en azindan evde beni anlayan yüzüme vurmayan erkeklerde var hihi:)
uzun uzun onlarla konusuyorum :)
ne demek rica ederim :) o da güzelmiş en azından kendinizi rahatlatmış olursunuz bir nebze :KK66:

selam arkadaslar,

ben sizinde düsüncelerinizi almak istiyorum ve önerilerinizi bekliyorum. simdiden yazim baya uzun oldu. tam tekmil yazim dedim yazmisken. hakkinizi helal edin.

ben bes senedir evliyim. ilk iki senemiz cok zor gecti kac kere ayrilma noktasina geldik. esimin egoistligi, ailesini hep hakli görmesi, ailesinin bize karismalari, esimin asiri cimriligi, her kücük bi kavgada yatak ayirmasi herseyde hep onun hakli olmasi bu liste uzar giderdi yani.
tabi benim de hatalarim oldu, evlenmeden önce babam agir kanser hastasiydi ona kosusturdum baktim uni mi askiya aldim. abilerim yakinlarimda olmasina ragmen tek basima didinmem kagit kürek isleri, ev, hasta bakimi, ameliyat, hastane derken cok yiprandim. sevgiye cok muhtactim ve tam o sirada esimle tanistim arkadasimin esinin yakin arkadasi. fikir yapisi olarak uyustuk, istedigim gibi dinine bagli caliskan, eli ayagi düzgün biri dedim. tanisma isteme söz nisan dügünü bi sene icersinde yaptik. babacigimda dügünümü görsün telli duvakli diye. nasip te oldu elhamdulillah.

babami daha yeni evliyken kaybettim. onun üzüntüsüyle depressiona girdim cok sevgiye muhtacken esimin üstüme gelip duygularimi hice saymasi beni cildirtti bende fazla asiri tepki verdim her kavgamizda. hep agladim yattim uyudum eve kapandim. Yüzüm pek gülmüyordu farkindaydim ama zamana ihtiyacim vardi esim beni anlamadi daha da üstüme geldi.

bu böyle gitmicekti mutlu degildim evliligi böyle hayal etmemistim ama ayrilamiyordumda tek sevdigimi de kaybetmek istemiyordum gelecekten korkuyordum. esimde bunu bal gibi bildigi icin cok güzel kullaniyordu. her kavgada yürümicek bu evlilik ayrilalim diyordu ben daha cok kahroluyordum.

baktim olmuyor cok kötüyüm her gün zindan pedagog okuyan yakin arkadasimin destegiyle, beni cok cesaretlendirdi sagolsun esimden habersiz evlilik danismanina gittim.
bütün icimi döktüm, bilmiyom kac defa gitmisimdir ama benim gözlerimi acti cok sükür. sevdigim birini kaybetme duygusundan siyrildim, depresyondan ciktim, esim beni sevmesede sevmesin zorla güzellik olmuyor baktim yürümyor tek ayrilan ben olmicam, benim yerim belli, ben güzel sevgi saygi karsilikli anlayis olan bi evlilik istiyordum, beni istemeyen cekemeyen kapiyi biliyor istiyorsan ayril demeye basladim.

tabi bu esime karsi tavrimida degistirdi esimde sasirmaya baslamisti. kavgalarda artik ben ona ben böyleyim kabul edemiyorsan kapiyi biliyorsun demeye basladim bu sefer o yok hemen neden ayriliktan bahsediyorsun demeye basladi:)
tabi ben saygimi hic bir zaman elden birakmadim, esimi düsünerek hareket ettim her zaman. sadece üstüme fazla geldigi zaman takmamaya basladim he he deyip gectim. kavga ettik mi ben altan almadim ama asiri tepki vermeden baska odaya gittim baska seylerle mesgul oldum. sonra hep o gelip konusmaya calisti.

cizgimi iki sene salak gibi aglamakla bos yere gecirdikten sonra cektim. cimriligiyle yasayamadigimi, kavgalarda üstüme fazla geldigini, evliligin cocuk oyuncagi olmadigini benimde onun kölesi olmadigimi, ilimli yaklasmasini, benim sadece uyumlu sevgi dolu bir yuva istedigimi cok agir bir kavgadan sonra bavulumu toparlayip kapidan daha cikmadan söyledim. eski haliyle devam ederse ben yürütemicem dedim. oda durumun ciddiyetini anladi cok sükür. cikmama izin vermedi herseyi düzeltebiliriz dedi. bende tamam dedim ve kaldim.

o günleri atlattik elhamdulillah. simdi eli acik, hemen sinirlenmeyen, sinirlensede uzatmayan, ailesini evliligimize karistirmayan biri oldu cok sükür. bende ona uyum sagliyorum ailesine karsi hep sevgili saygiliyim oda benim aileme öyle. ona karsida öyleyim. fazla sinirli degilim artik büyütmüyorum, takmiyorum ters birsey söyledigi zaman. bana ilgi alakasi cok iyi oldu cok sükür. sevgisini belli ediyor odunlugu gitti. hep ben hep ben demiyor artik. anladi ki o bana sevgiyle ictenlikle yaklastikca, bende ona iki kati sevgiyle karsilik veriyorum. evliligimizi sevgi ekonimik saygi anlaminda rayina oturttuk cok sükür.
bebisimizde gelicek yaza insaallah:)
tam cekirdek aile olucaz allahin izniyle. allahim hepimize hayirli güzel yuvalar iyi gecinmeyi nasip etsin. amin

hersey iyi güzel oldu ama benim icime dert olan bi konu var. eviriyorum ceviriyorum olmuyor. ben kendim hakkimda esimle dertlessem paylassam cok gecmeden benim yüzüme vuruyor:KK43:

onunla mac, hava, din, kültür, is, genel konulardan baska birsey konusamiyorum. test etmek icin arada yokluyorum. mesela abimler ve esleri benimle görüsmüyorlar, ben görüsmek istesemde onlar aile baglarini kopardilar. oda uzun bi mevzuu. bende esime bi aksam dedim ki ben cok üzülüyorum böyle oldugumuza abimle ve esleriyle. keske görüssek gitsek gelsek. o an olsun düzelir takma kafana felan güzel seyler söylüyor. bi gün gecmeden bi tartismamizda hemen yüzüme vuruyor senin karakterin iyi degil zaten abinler ve gelinleriniz tabi senin gibi biriyle görüsmek istemezler. sen hak ediyorsun. oturda bi halini düsün diyor. yag gibi hemen hakliymis gibi üste cikiyor:KK43:
yeni evliyken daha cok yapardi o zamanlar salak gibi herseyimi anlatir paylasirdim. te annenle baban seni yetistirememis gibi laflar söylerdi. bi yerini bulup söyledigimi taa bilmem nerelere cekerdi. simdide birsey iyi yaptigim zaman güya bana cok güzel ögretmis herseyi. ben zaten biliyordum ailem beni cok güzel yetistirdi deyince hi hi tabi tabi deyip geciyor.

neden böyle davraniyorsun seninle sonunu düsünmeden konusup dertlerimi paylasamicam mi dedigim zamanda. ben kötü düsünüyormusum o gercekti konusuyormus oluyor. bende özelimden düsüncelerimden ailemden hic birsey anlatmiyorum.
o bana anlatir ben hep iyi yaklasirim hic yüzüne vurmam anlattiklarini. oda anlasin dogrusu nasil oluyormus gibi ama anladigi yok:KK43:

ama böylede cok üzülüyorum.
birsey anlatsam acaba ne zaman evirip cevirip karsima cikaricak korkusuyla birseyimi anlatmiyorum. esime anlatamicamda kime anlaticam ben:KK43: :KK43::KK43:

napsamda anlasa? önerilerinizi bekliyorum arkadaslar.
yazimda cok uzun oldu hakkinizi helal edin. daha iyi fikirler vermeniz icin aciklayici yazdim. tamamini okuduysaniz cok tesekkür ederim.
Esin 2 yildan sonra nasil degisti orasini anlamadim.

ailen hakkinda soylediklerini esinin daha sonra kullanmasi cok cirkin, ama bunu erkekler yapiyo malesef.:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

evet cocuk yapip yapmama konusunu cok düsündüm. iyiye gidince allaha tevekkül ettim hayirlisi dedim. evliligimiz bu sekil rayina oturmasaydi ayrilirdim zaten.

temelimiz oturdu ama bu sorun var bunu da gidene kadar da bebis yapmamak mantikli gelmedi gözüme. yasim cok genc degil 28ime gircem bu sene insallah. en az dört bes cocuk istiyorum allahim nasip ederse tabi. fazla vakit kaybetmeyeyim dedim. ne bileyim evirdim cevirdim saldim gitti :)

Heyyt beee kim tutar seni :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

4, 5 cocuk , masallahhh :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Amin canım amin. Annem sıkıntılarını herzaman benimle paylaşırdı, küçücüktüm ama onu dinlerdim ve kimseye birşey demezdim sırdaştık. Alllah sanada dertleşebileceğin evlatlar versin

Evlatlar kucucuk yaslarda dert ortagi olunca onlarin da hayatlari pek iyi olmuyor malesef:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Bi arkadsmin annesi bigun dedi ki"bu x neden boyle sinirli sen bilmuyosun, daha kucucuktu biz basbasa dertlesirdik adam gibi , koca yok basta, ana yok baba yok kime dertlenim kime anlatim ... birlikte cok agladik .... " dedi.bu sozler uzerine Agladigimi hatrliyorum

Bunlar cok agir seyler, minicik yasta bi insan annesinin derdini cekiyo, psikolojisi bozuluyo,

Bence evlat dert ortagi olmamali:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Ben de kucukken annemin yasadigi sorunlari hatirliyorum ve inanimmaz uzuluyorum, ki annem bize oturup anlatmazdi herseyi :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Evlatlar kucucuk yaslarda dert ortagi olunca onlarin da hayatlari pek iyi olmuyor malesef:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Bi arkadsmin annesi bigun dedi ki"bu x neden boyle sinirli sen bilmuyosun, daha kucucuktu biz basbasa dertlesirdik adam gibi , koca yok basta, ana yok baba yok kime dertlenim kime anlatim ... birlikte cok agladik .... " dedi.bu sozler uzerine Agladigimi hatrliyorum

Bunlar cok agir seyler, minicik yasta bi insan annesinin derdini cekiyo, psikolojisi bozuluyo,

Bence evlat dert ortagi olmamali:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Ben de kucukken annemin yasadigi sorunlari hatirliyorum ve inanimmaz uzuluyorum, ki annem bize oturup anlatmazdi herseyi :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
Evet sende haklısın her çocuk kaldıramaz ben kaldırabiliyordum ama kardeşlerim kaldıramıyorlardı hep ağlarlardı üstesinden gelebildim ben

X