Eşimle bebeğimize isim çekişmemiz...Acaba her eş böyle mi?

Eşim bir isme istemiyorum dese üstlenmem sebebini de illa ki söylüyordur. Annesi kadar babası da söz sahibi, çocuk müşterek. Başka isim bakarım. Bebeğiniz kızmış, kız bebekler isim konusunda daha çok seçenekli. Erkeklerde birkaç isim dönüp duruyor gibi geliyor bana zira.
Şu "benim adıma benziyor diye güç geçirmek gibi mi görüyor anlamadım" cümleniz beni şok etti. Niye bunu güç savaşı gibi gördünüz ki? Bir de niye net konuşulmuyor eşlerle bunu da bu forumda görüyorum. Eşim ismime benzeyen bir ismi beğenmese "ama hayatım bak benim adıma da yakışıyor çok uyumlu olduk sence niye güzel değil ki" falan diye konuşurum. İletişim kurmadan nasıl oluyor bu işler hiç anlam veremiyorum.

Biz bebıs doğana kadar ilk aydan basladık dusunmeye ben buyuk oğlum ve esim.. En sonunda oglusumun istedıgı ismi koyduk cok fazla var isminden ama buyugumun gonlu olsun diye olsun dedım benim cok begendıgim ve az bulunan bir ısım var o ıçimde kaldı mesela. Sağlık olsun tabıkıbence cok takılmayın bu konulara varsın babasının istediği ısım olsun benim begendıgim ısmıde gobek ismi yaptık arada o isimle sesleniyorum gönlum olsun hehehehe

Annenin söz hakkı daha fazladır ama babanında istemediği koyulmaz
orta yolu bulmaya çalışın. Ben öyle yaptım, bir kaç isim önerdim şansıma o da en beğendiğimi seçti.
ama onun önerdiklerini ben direkt reddetmiştim mesela..

aaaa hakkaten benim de 3 tane Aslı tanıdığım var üçü de pehlivan gibi sahiden siz soyleyince farkettim, hem boyuna posuna hem duruşuna bakışına güçlüler 3 ü de , bak şimdi özledim birini, pek severim arıyayım bari

Duru diğer iki isimden daha güzel geliyor kulağa
Duru isminde ısrarcı olun bence

Bu da mı dert olmuş yaw hani kaynana kayınpeder karışır illa bu olcak ya da bizim adımız olcak derler, eğer koymazsanız da saldırırlar. Koyup söylemezzeniz yine saldırırlar maaile anlarım da..

Kızınızın babası da ismine karışıversin normal olanı bu zaten.

Kızımın adı duru. Ama o kadar asi bi yapısı var ki anlatamam :) 1buçuk yaşında tüm aileyi parmağında oynatıyo:))

Bizde Durunun yanına isim bulurken çok zorlanmıştık. Aslında tek başına çok güzel bi isim. Ama eşim tek olmasın dedi. Duru yaren koyduk. Benim adım olmasaydı Elif Duru olsun demiştim:))

Bir tanıdığın kocası kadından habersiz kızının ismini BÖRTEÇİNE yazdırmış nüfusta o geldi aklıma

Bu ben örgüt gibiyim 2 isim 2 soy isim. Oğluma 2 isim verdik, eşimin üniversiteden beri istediği bir isim varmış ben de beğenirdim ama kısa geldiği için yanına birlikte isim seçtik. Aradan 4 yıl geçti kızıma tek isim verdik, ikinci bir isim beğenemedik yanına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…