Eşimle bebeğimize isim çekişmemiz...Acaba her eş böyle mi?

Annemler beğendikleri isimleri bir kutuya koymuşlar yazıp,abim çekmiş ve benim adım çıkmış. En kötü ihtimal öyle bir şey yapın. Ayrıca görümcem hafız ,buğleme denk gelmiştik tamamen uydurma dedi. Dalga geçmenin ötesinde tamamen uydurma isim koymak fena bence.

Normalde isim koyma konusunda bayanları daha baskın görürdüm.Bizde öyle değil...İşte arkadaşlar diyor kızıma şu ismi koydum...Bizde öyle bir şey yok.Ama eşim öyle çok da baskın değil.Ben işte isim çıkarıyorum liste halinde eşim seçiyor.Asel koyacaktık millet herkeste duyuyoruz dedi.Ben Duru istedim(kendi ismime benzetiyorum diye).Ve çok beğeniyorum ismi.Asel Duru koyalım dedik.Ama zaten ilk ismiyle çağrılır.Sonra Aselden vazgeçip Buğlem beğendik.İntten okudum onla da dalga geçenler olmuş.Eşime sadece Duru koyalım dedim istemedi sadece Duru olmasın iki isim koyalım dedi.Belki kendi ismime benziyor diye bunu güç geçirme diye mi algılıyor anlamadım ama bence çok güzel bir isim.Sizce bu konularda nasıl davranılmalı?Nasıl orta yol bulunulmalı?Zormuş bu işler.Allahtan başka karışan eden yok...

Yoksa adın ebru mu :KK53: Bence anne baba ortak karar alınmalı. Sen duru'yu beğendiysen eşine başına ya da sonuna uygun isim bulmasını isteyebilirsin.

İlk kızımın adını eşim ve çok sevdiğim bir dostum koydu. Ben dostuma adını sen koy dedim, bana iki isim önerdi beraber seçtik. Ben kendi hakkımı arkadaşımda kullandığım için eşime isim konusunda karışmadım sadece uyumlu olsun istedim. O da bir isim seçti ama kimlik çıkartırken başka isim koymuş 😂
Kızım babasının koyduğu ismi beğenmiyor bu arada ve ne hikmetse biz hiç demediğimiz halde, normalde babasının koyacağı isimle kendi adını değişmemizi istiyor 😅
İkincisinde aklımızda isim dahi yoktu. Ara ara bir şey bulamamıştık. Acil yatışımın verildiği gün eşim internetten bakmış durmuş, şu isim nasıl dedi o ana dek çocuğun isimsiz doğacağı bile aklıma gelmemişti. Çok hoşuma gitti isim. Hastanede kv bir isim önerdi, eh hadi gönlü olsun dedim. Başlarda kulağıma garip gelse de şimdi ikinci adını çoğu insan özgün buluyor.
Ben bu konuda iki tarafında söz hakkı olduğunu düşünenlerdenim.

Hamile olduğumu öğrendiğimiz günden beri kız için de erkek için de hem eşimin hem de benim beğendiğimiz birer isim vardı kafamızda. Sonra ikiz ve ikisinin de erkek olduğunu öğrendikten sonra önce iki isim yerine tek isim olsun diye karar verdik ve kafamızdaki bir isim belliydi, ikinci isim için de eşimin annesinin bir önerisi oldu, manasını vs sini araştırınca hoşumuza gitti ve o isimde de öyle karar kıldık. Hatta hangi çocuğa hangi ismi vereceğimizi doğumdan sonra kararlaştırırız demiştik, çocuklardan biri de şansa kayınpedere çok benziyor, ona kayınvalidemin önerdiği ismi koyduk. :) Yani her ki tarafın da rızasının olması en sağlıklısı aslında bence. Evladınızı sağlıkla kucağınıza almanız dileğimle. 😊

Valla herkes Duru demiş.Eşim istemiyor ilk isim olarak Duruyu maalesef.Asel cenneteki bal ırmağı demek kuranda geçiyor

Asel bal ırmağı değil sadece bal demek.
Duru ismi çok güzel bir isim aslında ama çok yaygınlaştı, önereceğim isimler Duru'nun yanına hiç yakışmadı bence tek güzel 🤭
Komşumun kızının adı Beril , Beril Duru kulağa hoş geliyor aslında...

Bız evlenmeden konusmustuk kız olursa esım erkek olursa ben koyacam dıye karar vermıstık. Ilk kızımız olunca esım annesı cok heveslı dıye onun ısmonı koymak ıstedı bende basına kendı begendıgım bı ısmı koydum kv ısmı hıc soylenmıyor. Oglumada kendı annemle ben karar verdık koyduk ıkı ısım koyanlara kızardım kendımde ıkı ısım koydum ıkısınede cok zor ısım koymak ya ınsan karar veremıyor. Onada bısey dıyemezsın oda babası oda kendı secmek ıster ama begendıgınız ısımlerı bende cok duyoyrum buglemle asel okadar cokkı suan 10 cocuktan 2 sının ısmı. Ama duru guzelmıs

Asel bal ırmağı değil sadece bal demek.
Duru ismi çok güzel bir isim aslında ama çok yaygınlaştı, önereceğim isimler Duru'nun yanına hiç yakışmadı bence tek güzel 🤭
Komşumun kızının adı Beril , Beril Duru kulağa hoş geliyor aslında...
Kuranda o cümle içinde geçiyor anlamında dedim.Durunun çok yaygınlaştığını bilmiyordum nerede bu aseller durular benim etrafımda yok bi😀

Ben de hep Duru duyuyorum çevremde, bir de Zeynep 😂 elini sallasan Zeynepe çarpıyor 😂 Asel bir kere duydum. İkisi de hoş isimler ama ortak karar alın, iki isim koymayın. İlerde kızlık soyadını kullanmak istese kullanamaz. Hem de upuzun adı olmasın.
Baktınız olmuyor, soyadı senden geliyor zaten deyin 🤷🏻‍♀️

Back
X