Eşimle bebeğimize isim çekişmemiz...Acaba her eş böyle mi?

Benim eşim küçükken çok isterdim şu ismi dedi kız olursa onı koyalım dedi bitti kıramadım sonra ikinci oldu bu kez adil olsun modern olup kıskançlık çıkmasın yakın olsun dedik bir harf değişti diğer kızıma oldu dolaylı olarak babamız iki ismide koymuş şimdi fark ettim

Çocuğa isim koyma konusunda babaların da fikrinin anne kadar önemli olduğunu düşünüyorum. En güzeli ortak bir kararla iki tarafin da sevdiği bir ismin konulması. İnşallah orta yolu bularak bebeğinize güzel bir isim koyarsiniz.

2 ismim var kullanımı çok zor aklı olan koymasın. Bundan daha da önemlisi eski isme sahip çocuklar cocukluk yıllarında çok zorlanıyorlar. İsim konusundan çok çekmiş biri olarak eski isim aslaa önermiyorum. Ama kendi adıma çok yeni isimler de emanet geliyor buglem yerine 1 milyon kişi de koysa zeynep selin gibi isimler bence çok daha güzel. Tamamen şahsi fikrim:)

Sen dua et babamın dedemin ismi olacak demiyor bazı kadınlar istemiyor
Ama ben sıcak bakıyorum babasının ismini koyabilir eşim

Ne güzel eşinizde ilgi duyup fikir yürütüyor. Beraber karar vermeye çalışıyorsunuz. Duru ismi güzel yinede eşinize katılıyorum duru isminin yanında bir isim daha olmalı bence. İsimlerin karaktere yansıdığını düşünüyorum o yüzden duru tek kalmazsa daha hoş olur sanki.

İki isim bekarken güzel oluyor, çok karizmatik durabiliyor soyadıyla özellikle.

ama ben evlenince iki soyadımı da kullanmayı düşündüğümden iki ismim olsun istemezdim.
tek daha güzel olurdu. Çok uzun oluyor çünkü.

Duru ismi güzel bencede.Ben size cevremden duydugum ve begendigim isimleri de yazayim istedim.
Sidelya , Talya , Likya ,İlkesu ,Diren ,Nupelda..Bu isimler çok hoşuma gidiyor.

Birde Buğlem Ecrin Melina gibi isimler var cevremde ama ben nedense hic begenmiyorum bu isimleri.Kizim olsa adini Buğlem koymazdim sanirim veya Melina:))Ama zevkler tartisilmaz .

Ben klasikçiyim, oğlumun adını da eski isimlerden koyduk. Ben çok beğenmemiştim ama eşim çok istedi. Garip bir şekilde bizden sonra iki kişi daha beğenip çocuklarına koydu. İnşallah yaygınlaşmaz çok

Fonetiği zor ve dalga geçilecek isimler koymayın bence, kimisinin çocukluğu bu sebeple zor geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…