Eşimle bahçe konuları için kaynanam tartıştı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sebeblervar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2024
62
23
3
Öncelikle daha önce açtığım konulardan kayınvalidem konusunda duruşum belli çok samimi olmadığım içimin ısınmadığı ama saygı duyduğum mesafeli olduğum biri bağ işleri var kendilerinin ve aynı zamanda hayvanları var gerçekten yoruluyorlar lakin eşim ve benim işim dolayısıyla pek yardımcı olamıyoruz ki zaten olsakta değerden bilen insanlar değiller 2 kız kardeşleri var şeytanın yeryüzündeki hallerinde maşallahları var onlarda güya yardımcı oluyorlar ki zaten annelerinin gözünde kızlar daha değerli olabilir beni ilgilendirmez zaten neyse eşimin kendine ait miras dedesinden kalan 2 bağı var ama bu yaşına kadar ailesi buraya bakmış etmiş parasını almışlar buraya kadar bi sıkıntı yok artık eşim evli biri olarak ben de şöyle düşünüyorum ya yardım etsin oranın geliri bize olsun ya da tamamen kendine olsun kendi yaparsa yapsın yapmazsa kalsın çünkü kabullenmiyorlar eşim oraya prefabrik ev yapacağını söyledi kayınvalidem basbağırdı yapamazsın orda bağ var daha genç işte şu bu diye oda istersem yaparım vs diye bayağı olay büyüdü ama kız kardeşlerini vs zaten eşit bi şekilde diğer bağlar paylaştırılacakmış kayınbabam öyle söylüyor hani bi haksızlık yok lakin burayı dedesinin vermesini kabullenmiyorlar nasıl bi yol izlemeliyiz bizde kiradayız kendimize ev almak istiyoruz ekstra bir gelir için

İzlenecek bir yol yok, güzellikle vermeyecekleri kesin. Eşinizinmiş zaten, istediği zaman alır

Eşinizin mal sonuçta. Sizden önce verilen bir miras. Siz karışmayın bence. Eşiniz karar versin. Zaten ev yaptırocam vs demiş istiyor belli. O bulsun bir çözüm

Şurada haklısınız herkesin evladı değerli size göre şeytan olsada belki sizde onlara göre seytansiniz demi onu bilemeyiz karşıdan bakınca .Tapu kimin dede ölünce tapu kayınpeder gecmedimi sizin eşe nasıl geçti .Mahkemeye verirlerse Tapu kimin üstüne ise o prefabrik ev yıkılır.Bu ülkede kanunlar var gizli miras hakkı var öyle kafamiza göre burası bizim orası sizin diye birşey yok.Tapu üzerinize değilse bu işe kalkismayin derim ben

Taş atıp kolunuz mu yoruldu? En ufak bir köşesinde alın teriniz mi var? Anlattiklariniza göre yok bırakın da mirasçılar aralarında halletsin, aileye sonradan üye olup eşinin haklarına sahip çıkmaya çalışmak adı altında kendi öz dedenizmiş gibi ortaya atılmak doğru değil. İnsan gerekirse kirada yaşamalı ama gururuyla yaşamalı, evet miras hak ama mirasçılara, size değil, karışmayın lütfen eşiniz karar versin. Eşiniz belli zaten kendi hakkını yedirecek birine benzemiyor, sizde zaten yeterince gaz vermissinizdir bu işin sonu sizin hayriniza olur merak etmeyin!

Taşı atıp kolumu yormak için zaten böyle bi istemde bulundum hayatım ben de eşime yardım edip gelirini eşimin kesesine kazandırmak istediğimden.

Tapu esinizin üzerine değilse kızkardeşler mahkemeye verir eşit olarak bölünür kayınpeder üstüne ise tapu.Oyle dedenin sözü ile olmaz resmi işler .Hak yemektir bu dümdüz
Tapu eşimin üzerine dedesine çok yardımcı olduğu için ona vermiş kendi malından ama kayınpederimin malları henüz bölünmedi öyle bi haksızlık durumu yok

Zaten eşit şekilde diğer kız kardeşlere de paylaştırılacakmış,cümlesinden şu an bir eşitlik olmadığını anladım ben.
Bahsettiğim iki bağ tapusu eşimin üzerine lakin kayınvalidem kendisininmiş gibi davranıyor ben hiç karışmıyorum sadece tabiri caizse böyle davrandıkları için eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürdüler yoksa milletin malından banane eşimde olsa bu sonuçta ben kazanmadım ben harcamak isteyeyim ama eşimin malı yani bunu kabullenmek istemiyorlar

Eşinizin mal sonuçta. Sizden önce verilen bir miras. Siz karışmayın bence. Eşiniz karar versin. Zaten ev yaptırocam vs demiş istiyor belli. O bulsun bir çözüm
Evet ben karışmak istemiyorum ama ileride sorun yaratacaklar mıdır acaba diye düşünüyorum öyle paylaşmak fikir edinmek istedim

Bence gayette büyük haksızlık var. Ya dedenin ismi verilmiştir eşinize oda hediye etmiştir ya da başka bir çıkar durumu olmuştur. Ülkemizde ki miras kanunlarını okuyup araştırırsanız bu durumun yanlış olduğunu ve mahkemeye verilirse kararın geri alınacağını görürsünüz.

Dava açılırsa mal kaçırma olarak kanun belirler tapu esinizde kalirmi yoksa oda bolunecekler olarak diğer yerlere katilirmi dede olsam torun ayrımı yapmazdım ben genede kanun söyler son sözü hediye diye birşey yok diye biliyorum eşiniz bir para ödeyip almış olmalı böyle bedelsiz olduğu için kızkardeşler hak talep edebilir esinizde üçte ikilik hakkı onlara ödemek durumunda kalabilir

Yani dede sevmiş erkek torun iki bağ vermiş yardım etti diye derseniz hakime mahkemede bankada bedeli yok ödeme yok bunun da öyle geçerliliği yok ben öyle biliyorum yoksa dedem beni çok sevdi buraları bana verdi tapuyu üstüme aldım kardeslere yok bu ikisi benim diğerleri onların desem kanun benden yana olmaz hatta dede yaşlı idi kandırıldı diye bile dava konusu olabilir bu.Söz önemli değil yani genede dava açabilirler verdiğiniz paranın ispatı varmı esinizde.Kizlar şimdi bile dava açabilir tapu el değiştirdi hakkımız verilmedi diyerek .Kanun karar verir yani yerinizde olsam hiç karışmam.Zaten haksız elde edilen şeyin Hayri olmaz hani derler ya.

yalnız kız kardeşlerden önce amcalar halalar karışabilir bu olaya sonuçta dedesi vermiş ki eşim zamanında kendisi bu işleri bildiği için evet bi para ödedi olarak gösterilmiş kızlar içinde örneğin bu yaz araba alındı babası tarafından o zaman gitsin eşimde ondan hak talep etsin böyle böyle nereye varabilir ki

Çıkar durumu dedesinin yıllarca işlerine yardım etmiş yarenlik etmiş evet

Akıllıymış dedeside kendide para verildi olarak gösterilmiş neyseki

Ben eşimin miras olayına hiç girmem valla. O da girsin istemem. Miras olayında bir de karşıdan dinlemek lazım. Kul hakkından korkarım ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…