• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aylardır kavga ediyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.353
48.816
598
Hanımlar merhaba,
Sizlere eşimle 7 aydır kavga ettiğimiz birkaç olayı yazmak istiyorum. Evliliğimiz sallanıyor. Ve sebep çok saçma. Ben çok üzülüyorum ama çözemiyoruz asla. Sorun evdeki tadilat işleri. Örneklerle gideceğim.

1. Bir adet portmantomuz var. Bir kulbu bozuk. Oraya sadece 5 cmlik bir vida alınması lazım. Bakın atla deve değil. Eve 60 metre uzaklıkta hırdavatçı da var. Ama 7 ay oldu yapılmadı. Her kavgamızda söyledim. 8 kez falan söyledim. Hepsinde yapacağım tamam haklısın dedi. Yapmadı.
2. Buzdolabı led ışığı bozuk. Görüyor ben söyleyene kadar yapılmayacak.
3. Aspiratör ışığı, salondaki 2 lamba, banyodaki lamba bozuk. Ben söyleyene kadar yapılmayacak. Hoş söyleyince de yapılmıyor.
4. Oğlumun odasındaki perdenin kornişi söküldü. Tepemize düştü düşecek. Sizce yapıldı mı? Hayır.
5. Elektrik priz koruma kapaklarını daha sağlamlarıyla değiştirecektik. Hala almadı.
6. Bazen usta çağırıyor yalan yok. Mesela diyorum ki klozet sifonu akıtıyor. Duşakabinde de şu sıkıntı var. İkisine usta çağırıyor. Birini yaptırıyor diğerini unutuyor. Yani kırk yılın başı usta geliyor onda da tam değil.

Bunun gibi size onlarca ev tadilat tamirat işisvar yapılmayan. Ağlasam da cinnet geçirip yapmadığı şeyi çöpe atsam da değişmiyor.

Ha sanmayın ki banane diyor. O da çok üzülüyor. Tamam yapacağım haklısın diyor. 2 bahanesi var. 1. Unutuyorum hatırlat diyor. 2. Zamanı yettiremiyorum diyor.

Unutma kısmına gelince not al diyorum. Zaman kısmına gelince ben doktora yapıyorum, bebeğe bakıyorum, ev işi, yemek. Ütü, çamaşır vs hepsine yettiriyorsam o da zamanı etkili kullanmalı. Bu yüzden bunu kabul edemiyorum.

Üstelik çay kahveye zamanj var. Borsa çalışmaya zamanı var. Haftasonları bebeği alıp 2 3 saatliğine annemlere gidiyorum. Evde tek kalıyor. Yani zamanı var. Bana göre tabi. Bu tamamen o zamanda ne yapmaya karar vereceği ile ilgili.

Bu konuyu şu yüzden açtım. Demin 7 aydır ettiğimiz kavgalara bir yenisi eklendi. Ben onu değiştiremiyorum. Bunu anladım. Kendimi nasıl değiştirmeliyim? Napayım da artık amaan lamba mı bozukmuş tırt deyip geçeyim? Psikolojik olarak yıprandım yıldım. Ben ben değilim artık.

Bunun yanında mükemmel bir babadır. Bem bebeğe ne bakıyorsam o da o kadar bakar. Ev işi de istersem yapar. Evi şiler süpürür toz alır. Tek dert tadilat işi.

Onu çok seviyorum. O da beni çok seviyor biliyorum. Bu yüzden yıpranmam istemiyorum. Sen yap o zaman diyecek olanlara ise zaten tüm ev yemek sorumluluğu bende. Onu da mı ben yapayım?

Hanımlar merhaba,
Sizlere eşimle 7 aydır kavga ettiğimiz birkaç olayı yazmak istiyorum. Evliliğimiz sallanıyor. Ve sebep çok saçma. Ben çok üzülüyorum ama çözemiyoruz asla. Sorun evdeki tadilat işleri. Örneklerle gideceğim.

1. Bir adet portmantomuz var. Bir kulbu bozuk. Oraya sadece 5 cmlik bir vida alınması lazım. Bakın atla deve değil. Eve 60 metre uzaklıkta hırdavatçı da var. Ama 7 ay oldu yapılmadı. Her kavgamızda söyledim. 8 kez falan söyledim. Hepsinde yapacağım tamam haklısın dedi. Yapmadı.
2. Buzdolabı led ışığı bozuk. Görüyor ben söyleyene kadar yapılmayacak.
3. Aspiratör ışığı, salondaki 2 lamba, banyodaki lamba bozuk. Ben söyleyene kadar yapılmayacak. Hoş söyleyince de yapılmıyor.
4. Oğlumun odasındaki perdenin kornişi söküldü. Tepemize düştü düşecek. Sizce yapıldı mı? Hayır.
5. Elektrik priz koruma kapaklarını daha sağlamlarıyla değiştirecektik. Hala almadı.
6. Bazen usta çağırıyor yalan yok. Mesela diyorum ki klozet sifonu akıtıyor. Duşakabinde de şu sıkıntı var. İkisine usta çağırıyor. Birini yaptırıyor diğerini unutuyor. Yani kırk yılın başı usta geliyor onda da tam değil.

Bunun gibi size onlarca ev tadilat tamirat işisvar yapılmayan. Ağlasam da cinnet geçirip yapmadığı şeyi çöpe atsam da değişmiyor.

Ha sanmayın ki banane diyor. O da çok üzülüyor. Tamam yapacağım haklısın diyor. 2 bahanesi var. 1. Unutuyorum hatırlat diyor. 2. Zamanı yettiremiyorum diyor.

Unutma kısmına gelince not al diyorum. Zaman kısmına gelince ben doktora yapıyorum, bebeğe bakıyorum, ev işi, yemek. Ütü, çamaşır vs hepsine yettiriyorsam o da zamanı etkili kullanmalı. Bu yüzden bunu kabul edemiyorum.

Üstelik çay kahveye zamanj var. Borsa çalışmaya zamanı var. Haftasonları bebeği alıp 2 3 saatliğine annemlere gidiyorum. Evde tek kalıyor. Yani zamanı var. Bana göre tabi. Bu tamamen o zamanda ne yapmaya karar vereceği ile ilgili.

Bu konuyu şu yüzden açtım. Demin 7 aydır ettiğimiz kavgalara bir yenisi eklendi. Ben onu değiştiremiyorum. Bunu anladım. Kendimi nasıl değiştirmeliyim? Napayım da artık amaan lamba mı bozukmuş tırt deyip geçeyim? Psikolojik olarak yıprandım yıldım. Ben ben değilim artık.

Bunun yanında mükemmel bir babadır. Bem bebeğe ne bakıyorsam o da o kadar bakar. Ev işi de istersem yapar. Evi şiler süpürür toz alır. Tek dert tadilat işi.

Onu çok seviyorum. O da beni çok seviyor biliyorum. Bu yüzden yıpranmam istemiyorum. Sen yap o zaman diyecek olanlara ise zaten tüm ev yemek sorumluluğu bende. Onu da mı ben yapayım?
Madem yapmıyor ondan bekleme, haftasonları ikiniz de evdesiniz zaten ara tesisatçıyı gelsin. Hadi tesisatçı geldi de dik başına. Ödesin usta parasını da. Böyle böyle belki para ödememek için yapar. Ya da bir cumartesi mesela dikil başına, hadi hadi diye çıkar aldır vidayı beraber yürümeye çıkın hatta belki de. Dönün eve hadi hadi diye çocuğa iş yaptırır gibi yaptırın.

Benim eşim de aynı böyle ya, ittirmeden yapmıyor hiçbir şeyi. Bazen 10 kez söylüyorum ama yine unutuyor. Ama kasıtlı değil bence, adamın huyu böyle demek ki. Aynı benim eşim de üzülüyor yapmadığı için sonrasında. Başında bekleyip telefonuna hatırlatıcı alarm kurdurtuyorum, kendim sürekli yapılacak listeleri yapıp bırakıyorum, bilgisayarının ekranına post itler yapıştırıyorum. Artık sinirlenmeyi falan bıraktım değişmiyor çünkü. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Böyle durumlarda ben resti çekiyorum. Ya sen halledersin ya da ben gider birini bulurum onlara yaptırırım diyorum, çoğunlukla çözülüyor.
Benimki de eşya değişimine karşı. Üzerinde oturabiliyorsak tamam. Sandalyelerimin yüzü kalmadı nerdeyse, kaç zamandır diyorum yok, işte var ya sandalye diyor. Bu hafta ben alıyorum masa sandalye dedim, bu sefer de masa kalsın sandalye alalım diyor. Ölene kadar kullanmak zorudayız çünkü. Ben de vaktimin olduğu bir an telefon edip ben masa sandalye almaya çıkıyorum istersen gel diyeceğim, evdeki nolacak diyecek, sokaktan iki adam çevirir yüz lira verir kapının önüne attırırım diyeceğim. Önümüzdeki 15 günün kavgası hazır 🤣🤣

ya yapmayı ya takmamayı öğreneceksiniz...ben takmaması mümkün olmayan insanım kendim yaparım sanırım. ya da etrafta eli yatkın birini biliyorsam eşim de evdeyken çağırırım o da var bu da var yapsın hepsini eşiniz de ödesin.

kardeşimin eşi mühendis
inşaat mühendisi, ev yaptırıp satan insan. 50 tane usta bilir tanır, iş yaptırmıştır.
neyse evde onların da aylarca lambalar çalışmaz, kornişler dökülür, 2 bebek var, evi şey götürüyor...
yok adam tınmıyor yapmıyor bir usta da getirmiyor kardeşim de takmıyor
ben onlara gittikçe çıldırıyorum. ben takmamayı başarabilen insan değilim.
eğer bozuk bir eşyanın olduğu evde oturmak sizde daha büyük stres yaratıyorsa (benim gibi) e şinizin de başka kusuru yoksa kedi stresinizi azaltmak için çözüm yoluana gidin bence.

Belki bu konuda beceriksiz. Yani her erkek de bu islerden anlamiyor. Her konuda tembel olsa neyise, ama degilmis. Belki de bu islerden hic anlamadigi icin gecistiriyor. Sahsen kücük isleri evde hep kendim yapiyorum. Babam erken vefat ettigi icin öyle alistim. Bilmedigim seyleri Youtube dan baktigim da oluyor :D

Bence boyle seylere kavga edilmemeli ya. Bu tarz sebeplerden kavga edilebiliyorsa esimin beni bosamasi lazimdi 😄 usta cagirin, virlikte yapin. Kavgada gundeme getireceginize hadi su isi halledelim diyip bos oturdugu bir anda kaldirip motive edin. Eşinizi cok iyi anlayabiliyorum. Ben de cok unutan erteleyen ve tembellik eden bir insanim. Benim esim beni hep motive eder ve birlikte yapariz. Yapmadigim isler icin benimle kavga etse bu evlilik yurumezdi

Ben olsam tadilat için direk dışarıdan birilerini çağırırdım. 1 kere uğraşırım, 2 kere uğraşırım daha da umurumda olmaz. Tadilat için cebinden para giderse belki aklı yerine gelir de kendi yapar.
Bazı insanlar malesef umursuz oluyor.

Benim eşim de herşeyi kendi yapmak ister
Bazı şeyleri usta yapması gerekir ama inatla kendi yapar
Olmazsa söker tekrar yapar
Duşakabinin eğimini ayarlayamadı 4 kez fayans kırdık tekrar yaptı
Usta çağırsa daha ekonomik olurdu 🥴
Ben olsam önce yapılacakları not alır o evdeyken usta çağırırım hepsi 1 günde halledilir işler
7 aydır halledilememesi ilginç olan
Ustayı siz çağırın eşiniz de parasını ödesin işte 🤷‍♀️

Madem yapmıyor ondan bekleme, haftasonları ikiniz de evdesiniz zaten ara tesisatçıyı gelsin. Hadi tesisatçı geldi de dik başına. Ödesin usta parasını da. Böyle böyle belki para ödememek için yapar. Ya da bir cumartesi mesela dikil başına, hadi hadi diye çıkar aldır vidayı beraber yürümeye çıkın hatta belki de. Dönün eve hadi hadi diye çocuğa iş yaptırır gibi yaptırın.
Ben bunları yani böyle temel şeyleri oğluma öğretiyorum. 30 yaşındaki adama öğretmeni annesi bakıcısı gibi davranmak koyuyor bana. Bir de tüm ev bebek doktora işlerimin arasına bunu sıkıştırmak bana ekstra yük. Neden? Tek çarem buysa mecbur yapacağım ama olan cidden bana oluyor.

Bakın çok basit yapacağınız şey, o basit vida için bile tamirci çağıracaksınız. Karşı tarafı değiştirmek için kavgalar etmeyin fayda etmez ki etmemiş zaten yazmışsınız, üstüne daha çok zıtlaşırsınız. Sizin tek yapabileceğiniz kendi hamlenizi değiştirmek. Böyle basit işler için 2-3 kere tamirci parası ödesin aklı başına gelir merak etmeyin

Ben bunları yani böyle temel şeyleri oğluma öğretiyorum. 30 yaşındaki adama öğretmeni annesi bakıcısı gibi davranmak koyuyor bana. Bir de tüm ev bebek doktora işlerimin arasına bunu sıkıştırmak bana ekstra yük. Neden? Tek çarem buysa mecbur yapacağım ama olan cidden bana oluyor.
Anlıyorum ama onun da huyu bu. Bu sebepler aslında cidden evlilik sallayacak sebepler değil. Herkesin kusurları vardır, onunki de bu. Kafasına vura vura yaptırmak gerekiyorsa vuracaksın

Benim eşim de aynı böyle ya, ittirmeden yapmıyor hiçbir şeyi. Bazen 10 kez söylüyorum ama yine unutuyor. Ama kasıtlı değil bence, adamın huyu böyle demek ki. Aynı benim eşim de üzülüyor yapmadığı için sonrasında. Başında bekleyip telefonuna hatırlatıcı alarm kurdurtuyorum, kendim sürekli yapılacak listeleri yapıp bırakıyorum, bilgisayarının ekranına post itler yapıştırıyorum. Artık sinirlenmeyi falan bıraktım değişmiyor çünkü. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Alarm kurma not bırakma. Bunları bende yaptım. Ama yok değişmedi. Ben video bile çektim. Sinirlenmeye nasıl bıraktınız? Asıl derdim sinirlenmemek şu ands.

Bakın çok basit yapacağınız şey, o basit vida için bile tamirci çağıracaksınız. Karşı tarafı değiştirmek için kavgalar etmeyin fayda etmez ki etmemiş zaten yazmışsınız, üstüne daha çok zıtlaşırsınız. Sizin tek yapabileceğiniz kendi hamlenizi değiştirmek. Böyle basit işler için 2-3 kere tamirci parası ödesin aklı başına gelir merak etmeyin
Tamirci parası hiç koymuyor ki ona. O da tamirci çağırmaktan yana zaten. Ama çağıracak vakti yok. Unutuyor vs. Siz çağır diyeceksiniz ama ne bileyim ya. Bir de bunuda mı bem yapayım diyorum. Ama diğer türlü de ben yıpranıyorum. :(

Böyle durumlarda ben resti çekiyorum. Ya sen halledersin ya da ben gider birini bulurum onlara yaptırırım diyorum, çoğunlukla çözülüyor.
Benimki de eşya değişimine karşı. Üzerinde oturabiliyorsak tamam. Sandalyelerimin yüzü kalmadı nerdeyse, kaç zamandır diyorum yok, işte var ya sandalye diyor. Bu hafta ben alıyorum masa sandalye dedim, bu sefer de masa kalsın sandalye alalım diyor. Ölene kadar kullanmak zorudayız çünkü. Ben de vaktimin olduğu bir an telefon edip ben masa sandalye almaya çıkıyorum istersen gel diyeceğim, evdeki nolacak diyecek, sokaktan iki adam çevirir yüz lira verir kapının önüne attırırım diyeceğim. Önümüzdeki 15 günün kavgası hazır 🤣🤣
Diyorum ki nasıl vida eksik söyle ben alacağım. 6 aydır alınmayan vida. Ona da yanaşmıyor. Haklısın Diyor. Ben halledeceğim tamam söz yapacağım Diyor. Ama yok.

Tamirci parası hiç koymuyor ki ona. O da tamirci çağırmaktan yana zaten. Ama çağıracak vakti yok. Unutuyor vs. Siz çağır diyeceksiniz ama ne bileyim ya. Bir de bunuda mı bem yapayım diyorum. Ama diğer türlü de ben yıpranıyorum. :(
Valla benim eşimde sizinki gibi bizde de tamir işleri günlerce bekler hatta aylarca, aynı şekilde diğer yönlerden de sizin eşiniz gibi bana yardım eder. Ben çareyi umursamakta buldum☺️ yoksa muhtemelen sizin durumunuza kesin gelirdim

Bir liste yap yapilacaklarla ilgili. Hafta sonu beraber çıkın, evin alisverisini yaparken o eksikleri de alin. Eve gelince siz mutfak icin yaptiginiz alisvetis sepetini yerlestirirken, o da evin tamiratina girissin. Sanirim tamirat icin gerekenler siz olmadan yapilmayacak gibi.

Benim eşimde bazen hatta genelde böyle.
Bende calısıyorum, aynı zaman da 14 aylık kızım var. Evin temizliği, yemeği vs onlarda bende.
Hem söyleyip hem kendim işitmektense mesela bir şey yapılması gerekiyor ise araştırıyorum bakıyorum çağırıyorum usta.
Mesela çocuğumun odasını yapmayı düşündüğüm oda da televizyon vardı ve kablolar dışarı da idi. Kızım yaklaşık 7 aylık iken söylemiştim. 11. ay a kadar bekledim defaatle her dakika söyledim bu kablolar prizler çocuğa risk elektrikçi çağır ya da kuzenine söyle ( kuzeni anlıyor elektrik işlerinden, kablo çekme vs ) gelsin yapsın şunu. 1-2-3-4 her seferinde tamam dedi.
Sonuç yaptırdı mı ? hayır.
Ben ne yaptım ? En son kızım yaşına geldi, işten dönerken bir elektrikçiye girdim ne istedgmi anlattım adresi verdim ctesi gelin dedim çıktım. Adamlar geldi, odadan odaya kablo çektiler duvar delindi hat çekildi vs derken 1200 tl paara aldılar.

Bunu x yapardı boşuna 1200 lira verdik dedi. Bende 4 aydır ısrarla söylüyorum sen benim lafımı s.... takıp kaale almadın verirkende laf söylemeyeceksn paşa paşa vereceksin dedim.
Artık böyle yapıyorum 1 kere söylüyorum 1 hafta bekliyorum, yapmıyor mu ? Hemen o hafta sonuna usta cagırıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back