Üniversiteyi boşa okumuşsun arkadaşım.Iyi gunler 27 yasinda 15 aylik evli bir bayanim. Esimde bende universite mezunuyuz. Ailemin istemedigi bir evlilik yaptim. Esimle kultur farki ve asiri karakter olarak zitiz. Esim tatar turku kultur farki sorun olmaz diye dusundum. Ama evlenince fark ettim cok farkli seyler var.ben asiri duygusal panik bir insanken esim ise rahat asiri rahat mantiksal biri. Evlendigimiz ilk haftadan beri kavgalar bitmedi. Surekli siddet goruyorum. Ilk zamanlar siddeti ofke aninda ya da ben bagirinca yapip asiri pisman oldigunu belirtiyordu. Simdi ise ben sakin olsamda cok rahat vurabilior. Eski pismanligida yok. Isim kotusu artik bende ona vurup cok rahat hakaret edebiliyorum. Boguluyorum cunku. Kirildigimda uzuldugumde sessizce kenara cekildigimde kavga etmeyelim diye sustukca beni sucluyor yapici degil yikici oldugumu soyluyor. Olayi olay aninda cozdurtmeye calusiyor ve devaminda hakaret siddet geliyor.1 kere siddetten bikip ailemin yanina gittim farkli sehire. Pesimden geldi defarca ozurler yeminler etti yapmayacagina aile uzmanina gidecegine sozler verfi.ama degisen bir sey yok. Uzman destegini tek ben aliyorum.gene siddet. Annem buraya geldiginde haksiz olarak esimin ailesine birsey dedi. Annemle bana etmedigi hakareti birakmadi.sonra ozur dileyip pusman oldugunu soyledi ama kalpler kirildi.en son kavgamizda talak haklarini vermeye kalkti. Sirf soyleyip bizi ucuruma suruklemesin diye onu evden zor cikardim. Sonra evi birakip gittim. Bu sefer yaptigi cok agrima gittigi icin. Bundada eve gelmessen senin talaklarini veririm diye gene tehtid etti. Eve gelincede vurmaya basladi .bir yerden sonrada ben ona vuruyorum. Sonra ozurler dilio ama gonlum sogumuyo.bir haftadir kendi ic dunyami dinlemeye calisiom. Onada izin vermiyor. Aksam gene geldi kavga etti benimle. Madem ayrilmadik uzatma evlilige zarar veriyorsun. Gene beraber uyuyacagiz muhabbet edecegiz susma soguk davranma. Bu evlilige zarar veriyor dedi. Isine gelmeyen birsry duydugunda sacimi cekti. Yoruldum. Duzelir mi bu evlilik. Bir seyler soyleyin. Iyi degilim. Napabilirim. Bosanmaktan baska care var mi.
Banlanacağım ama yazacağım.Belki kurtarilabilir belki siddeti birakir diye umut ediyorum. Bu umut sadece benimkisi. Siddet tedavi gorulunce birakilir mi.
Sizce böyle bir adam tedaviyi kabul eder mi? Bir de üniversite okumuşsunuz bunun için mi okudunuz? Ya da üniversite mezunu olarak bu soruları mı soruyorsunuz? Bazı kadınların neden kafalarını çalıştıramadığını anlayamıyorum gerçekten. Hele ki bir de üniversite okudum diyorlar ya hangi kafayla okudunuz diye sorasım geliyor.Belki kurtarilabilir belki siddeti birakir diye umut ediyorum. Bu umut sadece benimkisi. Siddet tedavi gorulunce birakilir mi.
Niye sordunuz bunu? Karşınızda tedavi görüp şiddeti bırakarak evliliğinizi kurtarmak isteyen bir adam mı var?Siddet gosterip tedavi gorunce duzelen var mi biliyor musunuz. Biliyorum haklusiniz. Kizmakta bana. Suan cok kotuyum. Umutlarim tukenmis. Iyi degilim. Sadece sunu merak ediyorum siddet destekle duzeltilebilior mu
ne diyim ki sadece anne babası üzülecek, konu sahibine üzüldüm. sevgiden ötürü bu dayağı sindirmiş ama sonu kötübence tam tersi ölmeyi beklesin madem boşanmaktan başka çare soruyor bigün kocası öldürürse al işte çare
Ben rahim deki polipi bebegim olmadigi icin ogrenmedim. Enfeksiyon oldugumda doktor muayenesinde ortaya cikti. Yoksa cocuk denedigim icin teshis konulmadi.Banlanacağım ama yazacağım.
Aptal mısın?
Hergün dayak yediğin bir evlilikte rahim ameliyatı derdine düşmüşsün. Çünkü üniversite mezunu her cahil kadın gibi çocukla süsleyeceksin bu zindan evliliği. Aman kocişin boşamasın yeter ki.
Beddua eden biri değilim ama senin gibiler hakediyor.
Lutfen hak etmissin diye hakaret etmeyin
Diğer Türki cumhuriyetler den olan erkekler aşırı ataerkil. Dediğim dedikler ve kadını dövmeyi normal buluyorlar. Mesela asla evde iş yapmazlar. Nerden biliyorum, çok gördüm. Kendi kadınları da zaten bizim erkeklerimizin çok iyi olduklarını söylüyorlar.Tatar olmasi ile ne ilgisi var
Bir de psikologa gitmeyi akıl etsen.Ben rahim deki polipi bebegim olmadigi icin ogrenmedim. Enfeksiyon oldugumda doktor muayenesinde ortaya cikti. Yoksa cocuk denedigim icin teshis konulmadi.
Köyden şehire inmiş cahil olsan anlardım.Bana kizginliginizi anliyorum.ben cok mutsuz ailede buyidum. Babam hic sevgidini gostermedi surekli kavga ortamindaydim.ben ona cok guvendim. Yillarfir gormedigim sevgiyi buldum sandim. Biliyorum bu bendeki belkide saplanti. Ailemin yanina gittigimde ailem sahip cikmadi . Acizlik belki ama suan yapayalniz farkli bir sehirde bu derdi tadiyorum.derdimi anlatip sohbet edebilecegim kimsem bile yok. Lutfen hak etmissin diye hakaret etmeyin.iyi degilim hic
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?