Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

Yahu anlatiyorsunuz anlatiyorsunuz da burda şimdi konu bu mu direk size demiyorum bir kaç kişi de dahil neler neler var ama konu bu değil

Evlenmeden önceki biriktirdiğinizi eşinize, evlendikten sonra da yaşları kemale ermiş kardeşlerinize paranızı vermek zorunda değilsiniz! Kendi eviniz yokken kime neyi yardım ediyorsunuz onu da anlamadım..
Faiz konusuna girersem banlanırım Google amcaya sorun diyanet, faiz diye 2020 güncellemeleri mevcut

Eşinizin yerinde olsam bizi değilde ihtiyaci olmayan kardeşlerini düşünüyor der sogurdum sizden ,adam çok çok haklı

ayy cildirmalik konu kardeslerin biri memur arabasi var ona para mi yolluyosunuz.digeri de ikinci universiteyi okuyacagina bi zahmet calissin.valla esiniz iyi dayanmis ben olsam bi kurus gondermenize izin vermezdim.gorende kucuk sanacak 35 yas yeterince buyuk

Resmen kardeşleri sevsin onu diye para yolluyor vallahi acıdım. Öyle seveceklerine hiç sevmesinler. Ayrıca bankalar şu an görev zararı yazıyor konut stoğu tükenecek diye reel faiz eksilerde. Katılım payıyla kamu bankası faizi TL olarak az çok eşit geliyordur, az çok iktisat bilen biri bunu bilir (eşim bankacı bu arada).
Vallahi kocayı kaçırması bari..

Sanki dinen herseyi dogru yapiyoruzda bankadan kredi almiyorsunuz :) diyaneti arayip falan sormussunuzda gecen gun acikladi adamlar toki evi alacaklara kredi haram degil diye. Haberlerde var bakabilirsiniz.
Ikinci olarak esiniz yerden goge kadar hakli her konuda.

Eşin mantıklı adam

Kesinlikle haksizsin
Aynısını esin yapsa evi,arabası olan ve keyif için 2.universiteyi okuyan kardeşleri olsa ve her ay onlara para yollasa sende ev almak için cabalasan ne dusunursun acaba...eşini kendinin yerine koy öyle cevapla

Keşke sizin gibi ablam olsaydı da 35yaşıma kadar paramı yollasaydı, ben de bu yaşımda ağız kokusu çekmezdim iki kuruş kazanıp geçinicem, ev kurucam diye.
Diğer konulara da yorum yapmıyorum, herkes gerekeni söylemiş zaten fazlasıyla.

Sanki burda roller değişmiş eşin yerden göğe kadar hakli valla böyle koca bulmuşsun kıymetini bilde adamı kacirma

Çok bencilce davranıyorsunuz. Eşiniz her ay ailesine para gönderse küplere binersiniz ama.
Çalıştığınız para tabiki gönderme kararı size ait ancak okumuş etmiş çalışan insanlar ev almış araba almış kardeşlerinize neden para gönderiyorsunuz? Akıl var mantık var siz sağılırken onlar mal sahibi oluyor. Sizde bence artık hayatınıza bakın birikim yapıp bir mal edinin. Eşinizi kızlar aramak zorunda değil ama en azından erkek karseşiniz bi nasılsın diyebilir yada kızlar sizi ziyarete gelebilirler ama yapmamışlar. Üzgünüm ama sizi pek önemsediklerini düşünmüyorum.
Eşiniz çok mantıklı biri. Krediye karşı olmanızı anlıyorum dini açıdan ancak faiz oranı enflasyon seviyesini geçmediği sürece haram olmuyor diye biliyorum. Katılık bankalarından olması şartı ile tabii.
Bence siz eşinize kulak verin size destek olan ve mantıklı biri.

Arkadaslar yorumlarin hepsini okuyorum. Bu aksam esimle yine bir tartisma yasadik. Tam bu tarstima esnasinda ablam aradi. Bir iki nasilsin iyi misin dedikten sonra, ev cok soguk isinamiyorum dogaz gaz şöyle böyle demeye basladi telin sesi acik oldugu icin esimde duydu bunu ve ben teli kapatir kapatmaz. Yine mi gazi soyledi bunlar sana duygu somurusu yapiyor gormuyormusun dedi. Benim ablam calismiyor kocasi ozel sektorde calisiyor. Ablam bugune kadar arayip tek kurus istemedi ima dahi etmedi bende ona yollamadim artik yeter falan dedi.
Ailemin bu durumu aslinda kimi zaman beni dusunduruyor. Ama etraftanda biraz baski goruyorum gecen gun babam aradi ve kardeslerine para yolluyosun demi diye sordu.
Bu arada bazi arkdaslar evin kimin ustune olacagini sormuslar ev benim uzerime olacak arkdasalar. Esim 2000 lira kira vermektense ben maasimin son kurusuna kadar krediye vermeye hazirim dedi. Zaten kredi odemelerini o kendi maasiyla yapacak ama en basta bu konular konusurken anlasmistik ev senin adina olsun ilerde araba alirsak arabada benim adima olsun sen kullamayi bilmiyosun trafik kontrollerinde falan sorun olmasin demisti. Ben kabul etmedim ev ortak olsun demistim ama o erkek her yerde gider yata ama kadinlar icon hayat zor o nedenle senin adina olsun demisti. Benim bekarkenki topladigim para evin ancak 4 te birini karsiliyor. Kalanina katilim bankasina gidecegiz. onu da esim odeyecek.
kafam iyice allak bullak oldu ben kimse kirilmasin istiyorum. Ailemle bu konulari konusmayi dusunuyorum. Esim ilk kez bugun cok tepki gosterdi.

Baban başkasıyla evlenmeyip oturup kızlarına baksaydı o zaman. Kendisi kızlarına para yolluyor mu acaba?

Eşin çok mantıklı seni sömürüyorlar.

Arkadaş sen akıllanırsın da iş işten geçince.
Sana sayfalarca yazıldı ama nato mermer yani nafile

siz artık evli olduğunuzu ve ayrı bir aileniz kurduğunuzu fark edin bir an önce bence.

Esin hakli nereye kadar yollayacaksin herkes hayatini duzenini kursun cocukta degillermis.Senin esin yollasa boyle durumda guzel yapio mu derdin?Olmaz oyle sey kardeslerine uygun dille soyle ev alacaz sıkısigiz yollamam anlayisla karsilarlar sayet senin onlari dusundugun gibi seni dusunuyorlarsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…