Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

Ayy vallahi içim şişti okurken. Evi arabası olan insana neden para yolluyorsun? Of yani. Adam cennetlik yeminle. Hadi faiz konusu kişisel tercih bişey diyemem ama su para yollama işini bırak artık.

Allah eşinize sabır versin. Okurken ben daraldım. Birde aynı ev içinde yaşaması aman allahım diyorum.
bıktırmayın bence.
Eşinizin kardeşleri sizinkilerin yaşında ve durumunda olsa o gönderse para her ay düzenli tepkiniz ne olacaktı?
Şu faiz din vs olaylarına girmek dahi istemiyorum. Yazıp yazıp siliyorum gerçekten. Fenalık geldi. Dediğim gibi Allah yardımcısı olsun eşinizin.

1. evlenmeden önce birikmiş paranız olduğunu eşinize neden söyledınız ?
2. eşiniz ev almak ıstıyorsa sıkıntıya gırsın bır zahmet neden sıze guvenıyor?
3. 35 yasındakı kardesınız bu yasa kadar bırsey yapamamıs hala 2. unıversıteyı okuyorsa sız neden onu dusunuyorsunuz ?

Eşiniz sonuna kadar haklı.Nereye kadar yardım edeceksiniz?Durumları kötü olsa tmm ama değil yani abiniz ikinci evi alıp yardım etmezken sizin kirada oturup sürekli para göndermeniz doğru değil.Ayrica geçen gün açıklama yapıldı faiz haram değil,devlet bankalarından çekerseniz ve devletin yaptığı evlerden alırsanız diye

Canim evlilige kendini adapte edememissin kendin demissin memur onlar diye esin hakli bence

Evlenmeden önceki parayı vermek istememek dışında haksızsınız. Hatta bu kadar farkındalığınız sıfır mı cidden nasıl neyin vicdanı bu,çok saçma. Eşinize ben hak verdim.

Yani ne diyeceğimi bilemiyorum.. Kirada oturmaktansa evimi alıp ödememi oraya yaparım daha mantıklı hem istediğim gibi dizerim evimi hemde bir daha taşınma derdim olmaz.. Ayrıca kardeşlere para göndermeniz çok saçma küçük olsalar çalışmıyor olsalar neyse dicem haklısınız ama bu durumda neyin vicdanını yapıyorsunuz Allah aşkına.. Erkek kardeşiniz 2. Evini alırken, kız kardeşiniz.arabasını alırken ay xecemx84 bize para gönderiyor o kirada olmaz ayıptır diye vicdan yapıyor mu ? Hiç zannetmiyorum.. Eşiinnn çooookkkkk haklı ...

Yani bence eşin haklı hem borca girip hemde kardeşlerine para göndermen gereksiz üstelik ihtiyaçları da yok gibi gibi hani bence eşini dinle zaten anladığım kadarıyla anlayışlı bir insanmış ev borcunu bitirince yine göndermek istersen gönderirsin ama şu süreçte gereği yok. eşinle aranı bozduğuna değmez

Kardeşlerini dene bi istersen de ki ev alıcaz bize destek çıkın de 1 tl vermezler görünüşe göre. Aşırı fedakarlık enayiliktir bende enayiydim akıllandım
Evlenince senin paran benim param olmaz. Evlilkten önce biriktirdiğin parayı vereceksen ev senin üzerine olmalı. Bizde katılım bankasıyla murabaha usulü ev araba aldık içime de sindi

Madem kardeşinize para gönderebilmek için ev almamakta diretiyorsunuz ( faiz bahane) kocanızın yapacağı en mantıklı şey evin tüm masrafını çöpüne kadar hesap edip ikiye bölmek yarısını kuruşuna kadar sizden almak , kalanıyla da ne halin varsa gör demek . Tabi hem kardeşinize gönderip hem kişisel ihtiyaçlarınıza yetecek para kalıyorsa pek sallamaz sizi ama. Söylenmesi gereken her şey yazılmış zaten , ilerde başınızı duvarlara taşlara çok vurursunuz bu gidişle siz .

Bende sizi haksız bulanlardanım. Malesef eşiniz çok haklı. Bu konuda kendi yerinize eşinizi koyun bakalım siz kabul eder miydiniz. Ki kaç kadın burda konu açtı eşim biz maddi anlamda zordayken ailesine para gönderiyo boşanmak istiyorum diye. Aynısını eşiniz size yapsaydı sizde hoş karşılamazdınız bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…