Bazı çocuklar dediğiniz gibi oluyor ama yüzde beş en fazla. Milyondan fazla satan kitaplar var mesela niye satılıyor onlar? Niye daha hamile iken bir sürü insan okuyor. Kusura bakmayın da ben hamile iken araştırmaya okumaya başladım ve iki aylıktan itibaren uygulamaya başladım bazı şeyleri. Yoksa 6 aylıkken odası ayrılan bebekler çok mülayim oluyor diye bir şey yok. Hatta tam tersi gece 15 kere uyansa da yerimden kalkmadan bir el uzanması ile bebeği almadım kalktım yürüdüm alıp sakinleştirip geri koydum. Benimki daha yorucu idi bebeğini kendi yatağında veya yatağının hemen yanındaki beşiğinde yatirandan... Ki zaten hep bir arada iken göremesek de tatile çıkınca görüyoruz diğer bebek veya çocukları. Bir tek bizim milletimizin çocukları böyle olacak değil ya... Ailesi biraz uzaklaşınca ağlamayı basan bebek veya çocuk da güvenli bağlanmamış demektir hepsi bu. Boş yere gelişim psikolojisi dersine girmiyor bu güvenli bağlanma,güvensiz bağlanma, güvenli kaçınan bağlanma gibi kavramlar.
İşte zaten o kitaplarla başlıypr her şey.
Çocuğu tektipleştirme ile.
Dünyada 6 milyar insan var ise, bir olaya en az 1 milyar farklı tepki çıkacağı gibi, bebeklerin karakterleriyle doğduğunu reddeden bir görüş hakim şuan pedagoglar arasında.
Ne güzel, siz uyanınca yerine koyabiliyorsunuz, şanslı annesiniz.
Benim şu son 4 yılda herhalde büyümesine yakınen eşlik ettiğim 50 60 bebek mevcut.
Ve yarısı, aynı sizin bebeğiniz gibi olsa da ömrümde aklıma gelmeyecek şeyler iateyen bebekler var.
Mesela sadece annesinin kucağında, anne yürürken yüzü dışarı dönük, oturur vaziyette uyuyan bir bebek var benim bildiğim.
Ve annesi, okul öncesi eğitmeni.
Aynı şekilde doğduğu günden bugüne sadece kanguruda duran, yatmayı, eğik pozisyona geçmeyi reddeden bebekler var.
Cahil bir kesimden bahsetmiyorum.
Gelişim ve uyku eğitimi kitaplarını hatmetmiş bir çevre bu.
Aynı şekilde ferber ile 5 günde bit kadar bebeğe uyku eğitimi veren arkadaşım da var.
Ha benim çocuklarıma gelirsek, kendi doktorlarının bile kabullendiği, high need özelliklerinden dolayı tüm yöntemleri sadece 2 3 gün uygulayabildiğimiz, gerisinin çocuğa işkence konumuna geldiği bir haldeyiz.
Ve benim çocuklarım çok erken diş çıkardı, 4 5 aylıkken.
Zaten bu sürede sancı çeken çocuğa pedagoglar bile eğitimi ve ayrı olmayı önermiyor.
Velhasıl kelam, şanslısınız.
Ben şanssızım, benim gibi birçok anne de öyle.
Bunun hele bu devirde bilgi eksiliği ile değil, çocuk istekleri ile alakası vardır diyorum.