• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aramızda cinsel soğukluk

Niye ayakta salliyorsunuz çocuğu. Bir de iki saat. İnanır misiniz beş dakika salladim ve yaptığim yanlışın farkına varıp vazgeçtim. Hiç sallamadim ayakta. Biz bence yine söylüyorum abartiyoruz. Ya memede uyutuyoruz ya ayakta... Kendi başına uyutmayi ogrermelisiniz ebeveynleri olarak. Önce bir saatte uyur sonra o iner yarım saate yirminsakikayau en son on dakikaya.
Kesinlikle bu konuya katiliyorum. Ayakta sallamaya alistirmadim. 4 aylik su an bebegim. Besigine koyarim poposuna pat pat yaparim ee ee pis pis derim, ya da babasi sirtini sivazlayarak pispisler hemen uyuyor zaten. Insallah bu duzeni de birakmaya niyetimiz yok. Inanilmaz rahatiz. En azindan uyku saati gelince eziyete donmuyor biseyler. Sallamak cok yoruyor insani. Ve birakilmiyor. Komsum 2.sinifa giden kizini hala dizinde sallayarak uyutuyor. Birisi 5 yasindakini hala park besikte salliyor. Sallanmak aliskanlik. Bir sure sonra cocuk sallanmadan uyumuyor. Anneye eziyet gercekten 😑

Merhabalar evli iki çocuk annesiyim.31 yaşında eşim 40 yaşında.uzun zamandır cinsel soğukluk var birbirimize.ayri yerlerde yatıyoruz.cicuklar küçük.ben evde hep pijama başörtüsü takılıyorum.bundanmi bilmem ne o ne de ben yanasmiyoruz birbirimize.onun dışında iyi düzgün bir aileyiz.sakin bir adamdır.niye böyle olduk diye düşünüyorum.sonra eminim herkes bizim gibidir diyip vazgeciyorum...anlatabildim mi birazda olsa? Belki yardımcı olanınız olur bu duruma.kimseye söylenecek bir şey değil sonuçta...
Kimse sizin gibi değil. Evli olup yatak ayırırsanız ortada çocuklardan dolayı bağlı duran bi evlilik kalıyor.
Cinsellik temel bir durum sizde pijama başörtüsü gezmeyin daha düzgün dolaşın saçınızı açın güzel kıyafet giyin çocukları yatırınca da iç öamaşırı giyinip yanına gidin tepkisi ne olacak. Yapamam böyle devam etsin derseniz üzgünüm ama bir sonraki konunuz eşim beni aldatmış eskorta gitmiş gibi birşey olabilir.

Kesinlikle bu konuya katiliyorum. Ayakta sallamaya alistirmadim. 4 aylik su an bebegim. Besigine koyarim poposuna pat pat yaparim ee ee pis pis derim, ya da babasi sirtini sivazlayarak pispisler hemen uyuyor zaten. Insallah bu duzeni de birakmaya niyetimiz yok. Inanilmaz rahatiz. En azindan uyku saati gelince eziyete donmuyor biseyler. Sallamak cok yoruyor insani. Ve birakilmiyor. Komsum 2.sinifa giden kizini hala dizinde sallayarak uyutuyor. Birisi 5 yasindakini hala park besikte salliyor. Sallanmak aliskanlik. Bir sure sonra cocuk sallanmadan uyumuyor. Anneye eziyet gercekten 😑
Ama ben böyle dedim diye kibirli oldum. Evet iki aylıktan beri alıştırmaya çalışsan alışır bebekler. Kimisi on dakikada kimisi 1 saatte. Burada pes etmesi gereken bebekler biz değiliz. Ağlasa da alacaksın kucağına sakinleştirip tekrar koyacaksin tekrar ağlarsa aynı şeyi yapacaksın. On kere aglasa yapacaksın. Bir iki ay zorlanıp yıllarca meyvesini yiyeceksin.İnsallah bu şekilde gider bebeğiniz.

O çocuktan çocuğa değişen bir durum.
Ne sizin başarınız ne de konu sahibesinin başarısızlığı.
Bazı çocuklar var ki, bırakın oda ayırmayı, kucağınızdan indirmeye kalktığınız an eti kopmuş gibi ağlıyor.
Şahsen bende bu cinsten 1 tane mevcut.
Küçük olanı da beşiğe karşı mesela, ayrı yatıyor ama koltukta!!!
Çıkamayacağı, birine bağlı olduğu yerde yatmayı reddediyor.
Offf offf hic sorma ayni dertten muzdaripiz sevgili filmdelisi filmdelisi kizim 1 haftada öğrendi uyku egitimini verdim cok şükür uyuyor kendi basina 1.5 yaşından beri amma gel gor ki oğlum kural otorite tanimiyor asla kendi uyumakmis yerlere atiyor kendini kusana kadar agliyor saskin ve caresiz kalıyorum konusamadigi icin surekli bağırıyor birseyleri fırlatıyor off bilmiyorum neden bu kadar uzun yazdim ruhum yorgun sanirim😔

Ben kiloluyken hep eşofmanla yada pijama ,bol bol kıyafetlerle dolaşırdım evde .o zamanda iyi değildik:) .. şimdi zayıfım kendime hep bakıyorum . Hatta kotla falanda dolaşıyorum . Ama adam yine aynı . Biz kadınlarda bişey yok aslında. Erkekler başka kadın görseler aklına geliyor seks herhalde. Konu eş olunca ne de olsa benim oluyor ..

Hangi yayından veya hangi yazardan okudunuz bunu bir söyler misiniz? Hiçbir yerde 2 yaşına kadar anne koynunda uyusun veya uyansın yazdığını görmedim. Ben de ogretmenim.. Bunun onla da çok alakası yok benden çok iyi çocuk yetiştiren velilerimi görüyorum çünkü. Ama hiçbir uzmanın sizin dediginizi yazdığını görmedim okumadim. İlk 2 yaş çocuğun özgüveni oluşması açısından önemli ama çocuğunuzu koynunuzda uyutup koynununuzda uyandıran diyen kimler. Yazın biz de okuyalım aaa diyelim hem.

Adem gunestir. Zira kendisi baba faktorunu ortadan kaldiran, cocugun ilk 2 senesini anneye dayatan, anneyle yatsin , anneyle kalksin, sadece anne altini alsin gibi sacma teorileri olan bir adam. Ne ona ne de kitaplarina deger verip okuyanlara saygi duyamiyorum.

Uyku eğitiminden bahsediyordum ben. Yani çocuğu 2-3 yaşına kadar kendi odanda yatırmak dediğinize giriyor bence. Ayakta sallamak ya da kucağına alıp kokumu içine çekerek uyusun demek tek tiplestiriyor demek bence. Çocuğun tek başına karar alma mekanizmasını engelliyor bile olabilir bu... Yine örnekler verirdim ama yanlış anlaşılmak istemiyorum
Çocuğun 2 yaşına kadar kesinlikle odasının ayrılması gerekiyor, en uygun dönem de 6 aylıktır.
Hatta büyüme atağı ile beraber, kendi de algılarıno değiştirirken mükemmel zamanlamadır.
Ama yapabilene.
Ben hala eşek kadar oğlumun tekmeleriyle uyuyorum, ne ferbee ne hogg ne de rutinler işe yaramadı, yaramıyor.
Bu yaz odasını değiştirip kendi seçmesini isteyeceğim, belki seçtiği şeye ısınır da kabullenir.

Hah yani kendi örneğimden yola çıkarak, hiçbir anne işkence olsun diye çocuğu ayağında 2 saat sallamaz. Denemiş ve olmamıştır, başka türlüsüne geçirememiştir.
Bu sebeple kendi başıma da geldiğinden dolayı kimseyi yargılamam, size tezat ettiğim kısım bu.
Bilinçlice ayakta sallama ve beraber uyuma rutini değildir, evde başka bir çocuk daha varken her şey 10 misli zorlaşıyor.

Şimdi, yine dönüp dolaşıp şekilciliğe geliyoruz.
Dışarıda makyaj mevzusunda ‘doğallık’ diye bağıran üyeleri buraya beklemekteyim.
Efendim, her insan kendi için temiz, düzgün bie görüntüye sahip olmalı.
Savunulan fikir, alt metin bu.
Kocam ya da karım beni beğensin hareket noktası ile, şartlı koşullanarak ancak özgüven eksikliği doğurulur.
Süslenin, kendiniz için.
Giyinin, kendiniz için.
Ne yapıyor ya da yapmıyorsanız kendiniz için yapın bunu.
Ha bana gelirsek, evinde tshirt pijama ile takılan kocaya gecelik falan da giyemem.
Beni sadece bakımlı olduğumda beğenmesi de kanıma dokunur.
Sabah gözümde çapakla, saçım başım dağınıl gördüğünde tiksiniyor diye düşünürüm o halde.
Şöyle söyleyeyim eşim hep makyaj yapma boşver doğal ol filan diyen bir adamdır . Ama ben kendimi öyle daha bakımlı ve iyi hissettiğim için yani kendim için yaparım kendime olan saygımdan dolayı . Ama insan biraz da karşısındakine saygılı olmalı pijama ile sürekli evde gezmek nedir allah aşkınıza . Full makyaj olmasın Bihter ziyagil değil sonuçta. Yapması gereken çok basit bi tayt diz yeri yapmamış olandan ter yemek kusmuk kokmayan bir tişört . Saçlarını bi at kuyruğu bi balerin Topuz’u gözüne bir kalem bir rimel bir parfüm çok mu zor ?

Offf offf hic sorma ayni dertten muzdaripiz sevgili filmdelisi filmdelisi kizim 1 haftada öğrendi uyku egitimini verdim cok şükür uyuyor kendi basina 1.5 yaşından beri amma gel gor ki oğlum kural otorite tanimiyor asla kendi uyumakmis yerlere atiyor kendini kusana kadar agliyor saskin ve caresiz kalıyorum konusamadigi icin surekli bağırıyor birseyleri fırlatıyor off bilmiyorum neden bu kadar uzun yazdim ruhum yorgun sanirim😔
Hah işte benim iki oğlum da öyle.
Bakın aynı şeyi kızınıza yapan sizsiniz ve oğlu ızda işe yaramıyorsa bu anne becerisi ya da başarısızlığı değil; çocuk karakteridir.
Bir şeyleri öğretie ve uygularken asıl temeli atlıyoruz.
60 cm boyları olsa da hepsinin bir karakteri var .

bu biraz evde geçirdiğiniz zamanla ilgili sanırım. ben evden çalışıyorum, eğer sürekli pijama ya da eşofman giyersem depresyona girerim. belden oturan pamuklu, ucuz aldığım elbiseler var, rahat hippi tarzı pantolonlarım ve üstlerine pamuklu gömlekler tişörtler... ama mesaili çalışsam eve gelip eşofmanı çekip oturabilirim sürekli. bir de eşimizin sevgilimizin bizi hangi ortamlarda gördüğü de önemli. mesela ben sürekli evden çalıştığım için eşim beni sadece eve, özel alana, dinlenmeye mahsus biri gibi kodlamasın diye o akşam eve geldiğinde neredeyse dışarı çıkacak kadar giyiniyorum. ama dediğim gibi mesaili çalışsam sabah evden beraber çıksak akşam dönerken karşılaşsak beni zaten dışarı kıyafetleriyle göreceği için ev kıyafetime özen göstermem. mango'nun h&m'in sezon indirimlerinde 40-50 liraya şahane pamuklu elbiseler satılıyor. penti'nin sezon indiriminde ispanyol paça gibi eşofman altları plaj pantolonları oluyor gene çok ucuza. onlar da pijama kadar rahat ama en azından uyku çağrıştırmıyor ve paspal görünmüyor. bu arada evde kot giyenlere ben de hayret ediyorum.

Evden calisiyorsunuz diye aksam disari cikacak kadar giyindikten sonra evin icinde yatana kadar o sekilde durabiliyor musunuz rahatca gercekten? Asla disariya cikarken giydigim seylerle evde oturamam. Madem giyiniyorsunuz bari disari cikin. :KK70:

Ben calismiyorum ama durduk yere aksam cikiyormuş gibi giyinmem, disari cikacagimiz aksamlar bir guzel hazirlanirim ama eve geldigimizde uzerimi degistirir, makyajimi silerim. Evde duracaksam rahat kiyafetler ve modumdaysam bir rimel allik...

Adem gunestir. Zira kendisi baba faktorunu ortadan kaldiran, cocugun ilk 2 senesini anneye dayatan, anneyle yatsin , anneyle kalksin, sadece anne altini alsin gibi sacma teorileri olan bir adam. Ne ona ne de kitaplarina deger verip okuyanlara saygi duyamiyorum.
Aynen... Ben de bir kitabına başlayacak oldum çeşit olsun diye . Ki bu konuda olan bir kitabı da değildi 5 yaş sonrası içindi. Bıraktım ilk sayfalarında.

4 aylık bir anne olarak, bismillah diyorum size.
Daha bebeğiniz büyüme atağına girmemiş, yenidoğan dönemi yeni bitiyor, diş vs başlamamış, viral hastalıklar olmamış, ek gıda başlamamış ve siz bunu uyku rutini diye anlatıyorsunuz.
Tecrübe der, susarım.
Size de nazar değmesin, umarım aynen öyle devam eder.

Kimse sizin gibi değil. Evli olup yatak ayırırsanız ortada çocuklardan dolayı bağlı duran bi evlilik kalıyor.
Cinsellik temel bir durum sizde pijama başörtüsü gezmeyin daha düzgün dolaşın saçınızı açın güzel kıyafet giyin çocukları yatırınca da iç öamaşırı giyinip yanına gidin tepkisi ne olacak. Yapamam böyle devam etsin derseniz üzgünüm ama bir sonraki konunuz eşim beni aldatmış eskorta gitmiş gibi birşey olabilir.
Peki bunları hep yapmak mi lazım.yani hadi gaza geldim birkere güzel giyindim iç çamaşır vs.yanina gittim zaten adamda dolu olur bir şeyler.ya ertesi gün? Ya sonraki gün?

Çocuğun 2 yaşına kadar kesinlikle odasının ayrılması gerekiyor, en uygun dönem de 6 aylıktır.
Hatta büyüme atağı ile beraber, kendi de algılarıno değiştirirken mükemmel zamanlamadır.
Ama yapabilene.
Ben hala eşek kadar oğlumun tekmeleriyle uyuyorum, ne ferbee ne hogg ne de rutinler işe yaramadı, yaramıyor.
Bu yaz odasını değiştirip kendi seçmesini isteyeceğim, belki seçtiği şeye ısınır da kabullenir.

Hah yani kendi örneğimden yola çıkarak, hiçbir anne işkence olsun diye çocuğu ayağında 2 saat sallamaz. Denemiş ve olmamıştır, başka türlüsüne geçirememiştir.
Bu sebeple kendi başıma da geldiğinden dolayı kimseyi yargılamam, size tezat ettiğim kısım bu.
Bilinçlice ayakta sallama ve beraber uyuma rutini değildir, evde başka bir çocuk daha varken her şey 10 misli zorlaşıyor.
Bakın ben de her ayağında sallayana laf söylemiyorum. Yalnız bizim kültürde bu ayakta sallama büyük yer edinmiş durumda-ki su an biraz azalmış durumda- ağlaması beş dakika fazla oldu diye ayağında sallayan veya memeye dayayan da çok. Bu sayılanlar son çare olmalı. Yoksa her bebek aynı degil bunda hemfikiriz. Genelde huysuz olanlar çok aglayanlar da kolik geçmişi olan bebekler çünkü belli bir aya kadar ne yapsan boş onlar için yazık ağrıyor çünkü karnı... Eee o aya kadar alışınca döndürmek de zor

Hah işte benim iki oğlum da öyle.
Bakın aynı şeyi kızınıza yapan sizsiniz ve oğlu ızda işe yaramıyorsa bu anne becerisi ya da başarısızlığı değil; çocuk karakteridir.
Bir şeyleri öğretie ve uygularken asıl temeli atlıyoruz.
60 cm boyları olsa da hepsinin bir karakteri var .
Yok yapamıyorum yapamadim bacak kasilmalari ile baslayan durulmayacak boyutta boyun agrisi ile devam eden agrilarim beni hastaneye koşturdu sadece 2 saat gorumceme biraktim o da mr cektirmek icin burnumdan getirdi tabi zapt etmek cok zor bana yapisik olmasindan bunaldim iyice
Kizim ne kadar sosyal disa donukse oglum o kadar bana yapisik huysuz ve cok ama cok zorlu bir çocuk oda yapicakmisiz yaptim onu da denedim ne oldu yataktam düştü yine geldi ayagimda sallamam dedim morarana kadar agladi mecburen boyle uyutuyorum
Dedigin gibi bir ölçütü yok bu işin zor kuralsiz cocuk buyutmek cok yıpratıcı hele senin iki tane var ne biliyim ne olucaz

Peki bunları hep yapmak mi lazım.yani hadi gaza geldim birkere güzel giyindim iç çamaşır vs.yanina gittim zaten adamda dolu olur bir şeyler.ya ertesi gün? Ya sonraki gün?
Haftada bir gün yapın kendinizi ne zaman iyi hissederseniz. Bunun içinizden gelmesi de gerek tabi. Zorla olmuyor.

Aynen... Ben de bir kitabına başlayacak oldum çeşit olsun diye . Ki bu konuda olan bir kitabı da değildi 5 yaş sonrası içindi. Bıraktım ilk sayfalarında.
Asla okumam kendisini. Cunku tam bir uyduruktan pedagog. Kitaplarinda tek bildigi sey anneyi suclamak. Anneye tum sorumlulugu yikmak. Anne calismasin evinde cocuk baksin. Anasin sen ana diye bagiriyor adeta kitaplarinda. Hayir bir de cok bildigini saniyor. Yanlisi soyluyor dogrusunu anlatmiyor. Tam bir vasat.

"Herkes bizim gibidir sonucta" diyormussunuz bazen ama yok herkes sizin gibi degil.
Herkes cocuklar oldu diye uzun suredir yataklari ayirip ayri yatmiyor.
Hem bu durum hem de 2 cocugun yorgunlugu ikinizde de cinsel sogukluk olusturmus, cekim azalmis adamda.

Ayrica anadilde (Ingilizce, Almanca, Türkce) orijinal kaynaklar ben de okudum ama 2 yasina kadar koyun koyuna anne-cocuk yatisi temali yayinlar gormedim

Back