• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aramızda cinsel soğukluk

7.5 aylık oğlum var kendime bakmayı ço isterim ama saçımı taratacak vaktim bile yok
Büyüdükçe biraz rahatlayacaksınız.
Benim nacizane gözlemim 2 yaşın çocukşarda milat olduğu.
Çünkü çevreye olan merak bitiyor, oyuncaklara kafa yoruyor, bilgiye daha aç hale geliyorlar.
Saldırmak yerine durup anlamlandırmaya çalışma evresine geçiş bende bu dönem.
O sebeple sabır, elbet geçecek koca koca kıllı mıllı adam olacaklar.
O günleri hayal ederek, sabır...

Büyüdükçe biraz rahatlayacaksınız.
Benim nacizane gözlemim 2 yaşın çocukşarda milat olduğu.
Çünkü çevreye olan merak bitiyor, oyuncaklara kafa yoruyor, bilgiye daha aç hale geliyorlar.
Saldırmak yerine durup anlamlandırmaya çalışma evresine geçiş bende bu dönem.
O sebeple sabır, elbet geçecek koca koca kıllı mıllı adam olacaklar.
O günleri hayal ederek, sabır...
Evet geçiyor 🙂büyük oğlan kıllı mıllı olmaya başladı bile 😀😀sanki hiç yaşamamışım bu süreci sanki diğeri daha kolaydı bilmiyorum bu sefer bayağı zorluyor kerata 😶süslenip püslenmeyi çok özledim 🙂

Yok yahu, bizim evde sürekli bağır çağır sesleri var.
Sabırlıdan çok, dirayetliyim sadece.
Yoksa sürekli ‘off oğlum, yapma çocuğum, kafasını ısırma, ay yeter bir durun, kırma onu’ diye cıyak cıyak bağırıyorum.:rolleyes::rolleyes:

Benim ilk oğlum dünyalar kadar zor bir bebekti, hala öyledir canı sağolsun.
Tek iyi yanı hatırlıyorum, akşam 11 gibi uyur sabah 6 ya kadar uyanmazdı.
4. Ay bitti, hoop çocuk saat başı kalkıyor oldu.
Ne oldu falan dedik, 20 dklık uykulara geçti.
Ne yapsak nafile, cıyak cıyak ağlıyor, gündüz 1 saat uyusun diye 3 saat uğraşırdım defalarca uyanırdı.
O dönem ayakta sallamayo denedim, kabul etmedi.
Kucağımda salladım, uyudu koyunca uyandı derken şuan 2 buçuk yaşında, bizimle yatıyor ve gece ortalama 6 kez falan ağlar.
İşte bunlar hep büyüme atağı ve gelişim çağı.
Biz nasıl evriliyor, 3 sene önce bayılarak yediğimiz şeyi bugün sevmiyorsak, bebekler de öyle.
Bu eğitimlerin yöntemlerin tek atladığı nokta, mizaç.
Beden, karakterle doğuyor kim ne derse desin.

Vallahi iyi bir çocuk büyütüp yetiştirmek gerçekten çok marifet isteyen bir şey galiba. bizim henüz 2 yılımız çocuk düşümnüyoruz şu aralar ama anlatan çok duyuyorum yani.

Benim eşim çok haylazmış, daha okula başlamadan çok küçükken kafasından aşağı çorba dökülmüş, merdivenlerden düşüp dişini kırmış, yine de kimseyi dinlemezmiş çok sorumsuzmuş başına buyrukmuş. Lise zamanı kaç kere arabayı kaçırmış kazalar yapmış, karakolluk olmuşlar kaç kere. babamın ömrü tükenirdi benim peşinde koşmaktan diyor anlatırken. Babası da dövermiş yani. Okulda kaç kere disipline gitmiş korkudan babasına söyleyemezmiş, abisini çağırırmış veli olarak aralarında 12 yaş var. Ne zaman okul dönemleri bitmiş meslek hayatına girmiş o zaman 180 derece değişmiş yani kimse demezmiş ki bu çocuk okuyacak büyüyünce polis olacak:)))

Ben ise kendimi bildim bileli laf söz dinlerdim uyandığımda yatağımı bile kendim toplardım çocukken, okuldan eve evden okula hiç anlatılacak bir maceram yok desem yalan olmaz. Annem diyor ki seni ben uyutmak için uğraşmazdım bile iki sallardım hemen bayılırdın.

Ama şu anda bu adam ve bu kız evlendi durumlar tam tersi. Beyefendi polis ya o psikoloji yerleşmiş yani evde bile direktif veriyor, şunu yap, şuradan tut, öyle yapma, şunu giy, onu yapma ayıp olur, böyle deme yanlış anlar. Sürekli yönetiyor yani.
Ben ise tamamen salmış vaziyetteyim, bazen akşam sofra kurmayı bile üşeniyorum eşim kalkıyor mutfaktan bir şeyler atıştırıyor. Sabah kalkar üstünü giyinir dişlerini fırçalar saçını başını düzeltir bir şeyler atıştır, hatta bazen kararsız kalıyor başka bir gömlek ütüleyip onu giyiyor yani. Ben ise derin uykulardayım. Öğleye doğru kalkarım televizyonu açarım, eşimin demleyip bıraktığı çaydan içerim bakarım dolaba ne varsa onu yerim, geçerim televizyon izlerim. Böyle temizlik falan haftada bir kere onu da beraber yaparız zaten.

Şimdi inşallah gelecekte bir bebeğimiz olduğunda nasıl bir karakteri olacak ben nereden tahmin edeyim ki:)))

Vallahi iyi bir çocuk büyütüp yetiştirmek gerçekten çok marifet isteyen bir şey galiba. bizim henüz 2 yılımız çocuk düşümnüyoruz şu aralar ama anlatan çok duyuyorum yani.

Benim eşim çok haylazmış, daha okula başlamadan çok küçükken kafasından aşağı çorba dökülmüş, merdivenlerden düşüp dişini kırmış, yine de kimseyi dinlemezmiş çok sorumsuzmuş başına buyrukmuş. Lise zamanı kaç kere arabayı kaçırmış kazalar yapmış, karakolluk olmuşlar kaç kere. babamın ömrü tükenirdi benim peşinde koşmaktan diyor anlatırken. Babası da dövermiş yani. Okulda kaç kere disipline gitmiş korkudan babasına söyleyemezmiş, abisini çağırırmış veli olarak aralarında 12 yaş var. Ne zaman okul dönemleri bitmiş meslek hayatına girmiş o zaman 180 derece değişmiş yani kimse demezmiş ki bu çocuk okuyacak büyüyünce polis olacak:)))

Ben ise kendimi bildim bileli laf söz dinlerdim uyandığımda yatağımı bile kendim toplardım çocukken, okuldan eve evden okula hiç anlatılacak bir maceram yok desem yalan olmaz. Annem diyor ki seni ben uyutmak için uğraşmazdım bile iki sallardım hemen bayılırdın.

Ama şu anda bu adam ve bu kız evlendi durumlar tam tersi. Beyefendi polis ya o psikoloji yerleşmiş yani evde bile direktif veriyor, şunu yap, şuradan tut, öyle yapma, şunu giy, onu yapma ayıp olur, böyle deme yanlış anlar. Sürekli yönetiyor yani.
Ben ise tamamen salmış vaziyetteyim, bazen akşam sofra kurmayı bile üşeniyorum eşim kalkıyor mutfaktan bir şeyler atıştırıyor. Sabah kalkar üstünü giyinir dişlerini fırçalar saçını başını düzeltir bir şeyler atıştır, hatta bazen kararsız kalıyor başka bir gömlek ütüleyip onu giyiyor yani. Ben ise derin uykulardayım. Öğleye doğru kalkarım televizyonu açarım, eşimin demleyip bıraktığı çaydan içerim bakarım dolaba ne varsa onu yerim, geçerim televizyon izlerim. Böyle temizlik falan haftada bir kere onu da beraber yaparız zaten.

Şimdi inşallah gelecekte bir bebeğimiz olduğunda nasıl bir karakteri olacak ben nereden tahmin edeyim ki:)))
Bu kadar yaramaz birinden cocuk yapmayi dusunmek cesaret ister😂

Zahmet edip ailntiladiginiz hicbir cumlemde ben yine beceriksizlik falan ima etmemisim. Kimseye de hava atmadim. Annelik ustunluk saglanacak bir konu degil benim gozumde. Herkes kendine gore en iyi annedir. Israrla cumlelerimi carpitmissiniz. Bence gereksiz caba sarfetmissiniz. Yazdiklarim sadece benim dusuncelerim ve yaptiklarim. Dogru buldugum seyleri yazarken "aaa acaba hava atmak gibi olur mu?" diye mi dusuneyim yani.
Ben butun cocuklar sorunsuz anneler sorunlu demisim gibi davranmayin. Ben kendi cocugumda uyguladigim ve sonucundan memnun oldugum birseyi dile getirdim.
Butun bu yazdiklarim sadece cocuklar uzerine kuruluyken anneleri araya nasil katabildiniz anlayamiyorum. Ben sadece bu cocuklarin anneleri icin uzuldugumu soyledim. Cunku ayakta sallamak yorucu ve aliskanlik yapiyor dedim. Cevremden ornek verdim.
Sizin ve diger birkac kisinin dedigi gibi kitaplardan falan da ogrenmedim birseyleri. Tamamen gozlem yaptim. Uygulamaya calistim.
Neyse yahu. Ne kadar da aciklama yaptirdiniz bana. Ne anlamak isterseniz anlayin. Ama sadece yazdiklarimi anlayin lutfen.
Sizi sinirlendirmek istemedim afedersiniz gerçekten ama üslup farkı belki de böyle anlamama neden oldu bilemiyorum.haklısınız annelik üstünlük sağlanacak bir konu değil, aynen katılıyorum.sevgiler

Kesinlikle aliskanlik 😄 Annem elinden gelse sokaktan gelince bizi kapida yikayacakti 😂 asla disari kiyafetiyle oturamazdik koltuga 😄
Hala oyleyim. Isten gelir gelmez banyoya gecip kiyafetlerimi cikarip kirlilige atiyordum. dus alip oyle cikardim ordan. Kucuk cocuklarla calisinca eve temiz gelmek mumkun olmuyordu. 😂 hele ilk 2 sene köy okulunda olunca resmen efil efil inek kokuyordum 😂
Simdi tabi dogum iznindeyim evdeyim ama yine ayniyim. Yataktan kalkar kalkmaz pijama yada gecelik ne varsa o an ustumde cikaririm. Rahat bi tayt tisort geciririm ustume. Onlarla da yataga girmem. Ben bile ustume sinen terden yemek kokusundan rahatsiz oluyorum esim cekmek zorunda mi sanki 😒
Annelerimiz aynı kişi olabilir 😂😂😂😂

Yok yahu, bizim evde sürekli bağır çağır sesleri var.
Sabırlıdan çok, dirayetliyim sadece.
Yoksa sürekli ‘off oğlum, yapma çocuğum, kafasını ısırma, ay yeter bir durun, kırma onu’ diye cıyak cıyak bağırıyorum.:rolleyes::rolleyes:

Benim ilk oğlum dünyalar kadar zor bir bebekti, hala öyledir canı sağolsun.
Tek iyi yanı hatırlıyorum, akşam 11 gibi uyur sabah 6 ya kadar uyanmazdı.
4. Ay bitti, hoop çocuk saat başı kalkıyor oldu.
Ne oldu falan dedik, 20 dklık uykulara geçti.
Ne yapsak nafile, cıyak cıyak ağlıyor, gündüz 1 saat uyusun diye 3 saat uğraşırdım defalarca uyanırdı.
O dönem ayakta sallamayo denedim, kabul etmedi.
Kucağımda salladım, uyudu koyunca uyandı derken şuan 2 buçuk yaşında, bizimle yatıyor ve gece ortalama 6 kez falan ağlar.
İşte bunlar hep büyüme atağı ve gelişim çağı.
Biz nasıl evriliyor, 3 sene önce bayılarak yediğimiz şeyi bugün sevmiyorsak, bebekler de öyle.
Bu eğitimlerin yöntemlerin tek atladığı nokta, mizaç.
Beden, karakterle doğuyor kim ne derse desin.

Kızım doğmadan tracy hogg un kitabını ezberleyip yuttum. Kızım doğduğunda kitapta yazılanları uygulayıp herşeyin mükemmel olacağını düşünüyordum. Uyku saati belli, emme saati belli, çok güzel olacaktı.
Kızım doğdu kitaba uyduracağım diye hem kendime hem minicik bebeğe ne eziyetler dedim. Olmadı...
İkinci kızımda kitabı umursamadım akışına bıraktım daha rahattı.
Anladım ki her bebek kendi kitabıyla doğuyor hepsinin yöntemi farklı...

Biz iki kişi çocukların hakkından gelemiyoruz.
Tek kişi de tek çocuğumun hakkından gelemez çünkü sürekli kucak, ağlama, dağıtma, 5 dk durmama, tuvalete bile beraber gitme, uyurken yanından kalkılırsa uyku terörüne bağlama vb şeyler mevcut.
Dolayısıyla ha sen şurada oyun oyna da ben yatağı toplayayım denemiyor, özenle ya o yatağı geri bozuyor ya da başka şeyleri döküyor.
Evde zarar gören eşyaların haddi hesabı yok, son maceraları duvar kağıtlarımızı yırtmak.
Öyle az buz değil bayağı 1 metrekareden fazla olacak şekilde örgütlenip ksşla göz arası yırtıyorlar.
Valla büyüğü 3, küçüğü 2 ye girmek üzere olacak, kreşe vercem.

Ben hep derim ki böyle çocuğa sahip olanlar anne değil, anadır diye.
Ne çektiğimizi ancak aynı dilden konuşanlar anlar.
Sanki beni anlatmışsınız. Benim biri 3 buçuk diğeri 1 yaşında tıpkı benim çocukları anlatmışsınız. Benim gibi başka kişilerin de olması benim rahatlattı biraz.

Hanımefendi kocanızı elinde tutmak sizin elinizde.. O adam oyun oynarken, tv izlerken, internette gezerken Facebook'ta gezerken dışarda veya otobüste gezerken emin olun neler neler görüyor hem de istemeden... Çiçekli beyaz elbiseler giyinin... Çocukları erken uyutup dekoltenin dibine vurun...o adam sabahtan akşama neler neler görüyor.. Yazık vallahi o adamınki de can onunki de nefis.... Çocuklarınızı ağır kimseler yetiştirmek istemeniz ve bu yüzden örnek olmaya çalışmanız çok güzel ama herşey yerinde güzel... Hz ömer yas tutan kadınlara üç dört gün sonra süslenip takılarını takmalarını istemiş kadınlıklarını muhafaza etsinler evlerinin huzuru devam etsin hızla toparlansınlar diye... Eşinizle konuşun bu konuda ne seviyorsa hepsini öğrenin çoğunu yerine getirmeye çalışın.. Onun da sizin duygusal veya maddi isteklerinizi daha fazla dahakolay daha çabuk yerine getirdiğini göreceksiniz

Zahmet edip ailntiladiginiz hicbir cumlemde ben yine beceriksizlik falan ima etmemisim. Kimseye de hava atmadim. Annelik ustunluk saglanacak bir konu degil benim gozumde. Herkes kendine gore en iyi annedir. Israrla cumlelerimi carpitmissiniz. Bence gereksiz caba sarfetmissiniz. Yazdiklarim sadece benim dusuncelerim ve yaptiklarim. Dogru buldugum seyleri yazarken "aaa acaba hava atmak gibi olur mu?" diye mi dusuneyim yani.
Ben butun cocuklar sorunsuz anneler sorunlu demisim gibi davranmayin. Ben kendi cocugumda uyguladigim ve sonucundan memnun oldugum birseyi dile getirdim.
Butun bu yazdiklarim sadece cocuklar uzerine kuruluyken anneleri araya nasil katabildiniz anlayamiyorum. Ben sadece bu cocuklarin anneleri icin uzuldugumu soyledim. Cunku ayakta sallamak yorucu ve aliskanlik yapiyor dedim. Cevremden ornek verdim.
Sizin ve diger birkac kisinin dedigi gibi kitaplardan falan da ogrenmedim birseyleri. Tamamen gozlem yaptim. Uygulamaya calistim.
Neyse yahu. Ne kadar da aciklama yaptirdiniz bana. Ne anlamak isterseniz anlayin. Ama sadece yazdiklarimi anlayin lutfen.
İlk Yazdığınız bu kadar yumuşak olsaydı anlardık ilk yazdığınızda bu Yazdığınız Arasında dağlar kadar fark var Ben Evli ve Çocuklu olmamama rağmen ben bile suçlayıcı bilgiçlik taslayan bir üslubu ben de hissetmiştim

İlk Yazdığınız bu kadar yumuşak olsaydı anlardık ilk yazdığınızda bu Yazdığınız Arasında dağlar kadar fark var Ben Evli ve Çocuklu olmamama rağmen ben bile suçlayıcı bilgiçlik taslayan bir üslubu ben de hissetmiştim

Ben artik anlama sıkıntısı cekenlere dert anlatmama karari aldim bugün 😊 Iyi gunler.

Sizinle uğraşmak istemeyenler haklılarmış da hiç karışmamışlar.. Gerçekten uğraşmaya, anlaşmaya çalışmaya değmezsiniz
Valla hic de ugrasmak istemiyor gibi durmuyorlardi 😊 Gayet de ugrastilar. Israrla anlattim. Israrla yazdim. Napayim? Kafanizin icini acip bir de oyle mi anlatmayi deneyim? Neye degiyorum ben? Okudugunuzu anlamadiginiz icin sarfettiginiz sacma sapan sozlere mii ? Benim o yorumumdan siz ve diger 2-3 kisinin dedigini anlamak icin ekstra insan ustu bir caba sarfetmek lazim. Anneyim. Kimsenin anneligine laf etmedim. Ne kadar cok seviyorsunuz onyargiyla ve laf dalasiyla beslenmeyi...
Biri cikar okudugun kitaplar gibi degil der. Ki hayatimda bir tane uyku egitimi kitabi okumuslugum yok.
Cocugun makine degil kullanma klavuzu yok der. Okumuyorum. Ben cocuk yetismenin kitaplarini okumuyorum. Bunu anlamak ne kadar zor olabilr? Kac kere yazinca anlasilir mesela?
Biri cikar daha gaz mi var disi mi cikmis sanki gibi seyler soyler. Evet gazliydi. Evet disi erken cikti diyorum. Bir tane dis cikardi diyorum. Bu sefer oo sen bi de kopek dis cikarsin gor diyorlar.
Biri cikar daha ne gordun ki. Benim cocugum soyle durmadi boyle bana cektirdi der. Ki ben zaten 4 aylik anneyim diye kendim de belirttim. Ilerisi icin zaman ne gosterir onu da bilemem ama ben bu duzeni birakmayi dusunmuyorum dedim.
Ne yapayim arkadasim? Sizlerle ayni mi dusuneyim illa? Sizin cocuklarinizla bir mi tutayim cocugumu? Ooo ne cok cekmissiniz ya deyip analiginizi mi oveyim? Ben kac kere belirttim. Annelik sorgulanmaz. Herkes kendine gore en iyi annedir.
Ben sadece sallanmak aliskanliktir. Ilerde anneye eziyete donusur dedim. Yalan mi eziyet degil mi anne icin bir cocugu saatlerce sallamak?
Hani burda iyi anne benim digerleri pis kaka anlami? Hani burda o anneler kotudur anlami?
Kitap okumanin onemi iste. Bu ulkenin temel sorunu okumamak. Okumus olmak icin okumak. Anlamak icin okumamak.
Siz de degmezsiniz ama ben yine de son kez bi sansimi denedim de yazdim. Belki bu sefer anlarsiniz.

Benimde çocuğum var 9 aylık memeye aşırı düşkün emziriyorum. Ama eşimle asla ayrı yatmayiz oglumuz da bizimle uyumuyor kendi beşiğinde odasında uyuyor gece uyanmiyor mu uyanıyor hemde kaç kere ama kalkıp emzirip yatiriyorum tekrar biz eşimle ayrı yatamayiz valla haa olur da oğlum hasta olsa onunla yatarım özel durumlarda çok şükür bugüne kadar ne hasta oldu ne ateşlendi. Pijama konusuna gelirsek eşim hiç takilmaz böyle şeylere ama ben dikkat ederim hiç değilse bı tayt giyerim evde uzun kollu başörtüsü hiç kullanmam ben genelde tişört falan giyiyorum. Yazın da genelde şortlu gecelik falan giyerim akşam belli ama gündüz kalkınca direk saçlarımı tarar bı iki makyaj yaparım önce kendim için kendimi hazirlarim kendimi aynada seviyim ki eşim de beni sevsin eşim de ev içinde kendine dikkat eder yatarken giyiyoruz biz pijama ya da giyilmiyor 😉

En başta Adem Güneş.butun kitaplarinda der.
bende öğretmenim ama atanamamış bir de bi sürü derdimin arasında kpss çalışıyorum.adem güneşi takıp ediyorum .aslında çocuk bakmak teorıkten çok öneriden çok pratik isteyen duygusal bi süreç .2 yaşında olacak nerdeyse benim yanımda yatıyor .bunu bi yerde okuduğum için değil içimden geldiği için yapıyorum onun yanında huzurluyum hele kokusu cennet cennet..bi yandan da es var tabi o tarafta işler zor açıkçası

Elinde telefon yada kumanda hatta ikisi birden
Elinde telefon yada kumanda hatta ikisi birden
Telefon ve kumanda en büyük sorunlardan üstüne "işten geldim yorgunum" sorunu var. Bizde de durum böyle üstelik yeni hamileyim ve hamilelikten önce de vardı bu sorun. Kıyafet üst baş değişikliği işe yariyor evet ama sürekli yapmak ya da yaptığın zaman göze görünmediği durumlarda bile beklemek devam etmek lazım. İlk zamanlarda hep dikkat ederdim ordan biliyorum ama bir süre sonra o da monotonlaşıyor. Başka kavgalar sorunlar sıkıntılar derken kendi adıma konuşuyorum her zaman o modda olamıyorum.
Bide kusura bakmayın ama belli bir yaştan sonra öyle hemen arkadaşlık kurulmuyor. Bende gurbetteyim, evliliğin ilk yılı çalıştım işten ayrılınca arkadaş kalmıyor, 2 yıldır aynı apartmandayim komşuluk pek yok. Bunlar benim en büyük sıkıntım evde olmak da herşeyi törpülüyor.

Back