Eşimle aramdaki tek sorun Kayınvalide

Annesi zaten once esime soyluyor.Esim de sanki fikriymis gibi bana aktariyor.Ben halbuki duyuyorum annesinin teklif ettigini.Yani esimin konudan haberi oluyor.Onun ustune ben de tepki verince tartisma cikiyor.Ama dediginizi uygulamaya calisacagim.Ben de cevap vermeye calsacagim artik.

eşiniz işin kolayını bulmuş sizi bu şekilde susturmaya çalışıyor sanırım ama ben 2 sene zor dayandım hatta eşime dediğimde söyleseydin niye söylemiyorsun seni tutuyormuyum dedi tamam o zaman dedim söyledim valla ne olacağını düşünmedim bile görüşmüyoruz dediğim gibi kafam çok rahat önce yapmadığım için pişmanım bile ... siz de kendinzi ve bebeğinizi düşünün çünkü bu psikolojik olarak sizi etkiliyor eşiniz neden sadece sizi sustuyor annesine de iki laf söylesin yok döver bilmem ne bu sizi ilgilendirmiyor o zaman ona göre davransınlar...empati kursunlar ya kendi kızlarına böyle yapılsa ne yaparlar psikolojik şiddet bu resmen... susmayın bence

Evet durmaz.Ben de dedim sen artik bir aile kurdun.Evladimiz var.Bir agirligini koy.Ben sorumluluklarimin farkindayim dedi.Iyi de tepki versem yok farkettim anneme boyle yaptin.E gorusmeyeyim yok olmaz.E sen savun beni ona da yok.Sen takma diyor.Ona yok,buna yok.Valla cok iyi:)

esiniz iki tarafli oynuyor- acik acik konusun esinizle.
annenin böyle istedigini biliyorum- aslinda güzel fikir ve cocugumun sevilmesi beni cok mutlu ediyor ama hem benim ailem hem cevremiz icin bizim evimizde kutlanmasi daha uygun olur deyin ve kapatin.

esinizle fazla polemige girmeyin. isteklerinizi düz bir dille belirtin ve duygusal olmadan fikrinizi söyleyin. gercekden zor degil. az sogukkanli olun. isterseniz manupule edebilirsiniz-
donuk, aglamakli bir sey tonuyla- annen kelimesini kullanmadan- iste bu olaylar beni yetersiz hissettiriyor, kendimi beceriksiz vs hissediyorum gibi erkeklere söken laflarla doldurun esinizi. agresif, bagirma, cagirma cogu erkege sökmuyor. ya güclü kadin, ya manupule...sec begen al

aileniz ardınızdaysa bi cıngar çıkarıp bırakıp gidin. Ya adam olup gelip alcak ya da sevgili anacığıyla yaşıycak. Sizin ailenizle aynı şeyleri yaşasa yine polyanna gibi dolaşcak mı ortalıkta acaba gereksiz herif.

unutmadan: KVnin yaptigi dedikoduyu duymaniz kötü olmus ama kendimden yola cikarak söyleyim: bende ablamla yeriyorum es ailesini. hakli yada haksiz. yani ablamla ben yapiyoruz bunu. oda kendi es ailesini bana anlatiyor- dedikodunun dibine vuruyoruz- bo*lamadigimiz insan kalmiyor. bazen esleri bile cekistiriyoruz. belki ben cok kötüyümdür ama bana normal geldi. sonucda anne-kiz cekistirmisler. belki siz yapmiyorsunuz ama emin olun kesin 80% yapiyordur ayni haraketi.

Allaha havale ediyorum artik.Annesindeyiz birgun kizim elektrik supurgesiyle oynamak istemis.Annesi dedi ki supurgeyle oynamak istiyor ben de dedim ki anan hafta ici gelsin evi supursun sen de o sirada oyna supurgeyle,kizim da kikir kikir gulmus.Burda maksat kizimin supurgeyle oynamasi degil,bana mesaj vermek.Gel is yap diyor.Buyuk kizi uzun zamandir evli,ayni semtteyiz biz,annesi,ablasi.Kucuk kiz da bir yil oldu evlendi.Annesi dedi ki bak kizlar yok.Zannedersin amerikaya gitmis kizlari.Bundan boyle benim gunumde sen bildigini yapcan ben bildigimi.Ben de duymamazliktan geldim.Tamam mi dedi?Bakti benim surat dustu,ben sana kiyamam,senin bebegin var diyo.Ya hayir amacin ne senin?Bir oyle bir boyle,beni sinir etmekse basardin tebrikler

Sert tepki verir evet çünkü kendisiyle ilgili. Sen de deseydin kişiliğine hakaret etmedi annen kızacak bir şey YÖK diye

Sert tepki verir evet çünkü kendisiyle ilgili. Sen de deseydin kişiliğine hakaret etmedi annen kızacak bir şey YÖK diye
:)))Dogru gercekten.Dedi ki anne kulagima birseyler geldi hic hosuma gitmedi.Bu kiz su an fiziksel olarak rahatsiz,yoksa ben de biliyorum ne yapacagimi sen yorma kafani dedi.Kizi da anne resmen sacmalamissin dedi.Hayret ettim valla nasil tepki verdiler diye:)

Eşinizi karşınıza alın.
Sorun eşinizden kaynaklı kayınvalidenin bir suçu yok.
Yapısı bu, ağzını büzemezsin, kürekle vuramazsın, evine gelse kovamazsın, gitmen gerekse gitmemezlik yapamazsın.

Tamamen eşinin zaaflarından kaynaklı.
Eşin dur diyecek, durmuyorsa mesafe kuracak, sen de eşinin arkasında duracaksın bu kadar basit aslında çözüm.

Benim kayınvalidem ben ilk evlendiğim sene çok sorunlar yaşattı bana.
Beni eşimi evimi yönetmeye çalıştı, nereye gittik ne yaptık ne ettik herşeyi bilmek istedi.
Ben baskın karakterli bir insanım, özelime düşkünüm, kimseye de hesap veremem bu yaştan sonra.
Evlenmişim yuvamı kurmuşum, ev benim, eş benim, diğerleri fikir danışırsak destek olur, sormazsak karışmasınlar bi zahmet şeklinde tavır takınıyordum.

Netice itibariyle 6 senelik evliyim, kayınvalidem artık durması gereken noktayı öğrendi.
Ne bana karışıyor, ne kıyafetime karışıyor ( zamanında ay şu güzel olmamış, saçını şöyle yapsaydın) vs. karışırdı, belki iyi niyetle, ancak kayınvalide olduğu için insana yeri geldi mi o bile batıyor, moralini bozuyor.
İlk oğlum doğduğunda o da ameliyat geçirdiği için çok müdahil olamadı bende içimden Mevlam neylerse güzel eyler diye şükrettim.
Sonrasında karışmaya çok çalıştı, herşeyimi anneliğime kadar eleştirmeye kalktı.
Ancak eşim hep engel oldu. Zamanla eşime durumları anlatarak, göstererek, uyararak onunda anlamasını sağladım.
Aksi halde kendi ev huzurum kalmıyordu.

Takmayın desekte, takılıyor kafaya çünkü yaşayan bilir.
Kimse oturup "ay bugün kaynanamı nasıl kafama taksam" demez herhalde.
Güzel canını durduk yere eften püften kimse sıkmak istemez.

Ancak dediğim gibi, mesafe oluşturun.
Gerekirse bazen görüşmeme kararı alın, hatalarını kayınvalidenizin anlamasını sağlayın.
Sizin özelinizi millete açmasın, kendi fikirlerini kendisine saklasın.
Zaten danışılacak birşey varsa insan sorar, şu konuda fikrini alalım der.
Aksi halde herkes kendi yaşantısını yönetsin, başkalarını yönetmeye çalışmasın.

çok iyi anlıyorum ama buna izin veren eşiniz çünkü eşiniz annesine yeter anne şakada olsa yapma üzülüyor vs dese bir tepki görse aklı başına gelir ama eşiniz susup size de iyi niyetinden söylüyor annem dedikçe kadın oğlundan yüz bulup herşeyi söylüyor tabii sizde kaale alıp cevap vermiyorsunuz ama sonra kendi kendinizi yiyorsunuz bunun yerine kendiniz ve kızınız için yapın cevap verin eşinizi kendine getiricek olan sizsiniz kendi lehinize çevirin durumları.sonrasında bana dediği gibi ben mi tuttum seni söyleseydin demesin :) önce ince ince başlayın artık iyi niyetinden söyleyen siz olun :)

Ben de konusuyorum annemle,bir o var paylastigim zaten.Onlarin talihsizligi telin kapanmamasi ve benim tesadufen duymam oldu.Benim sinirlendigim esimin onlari surekli melek olarak yansitmasi,beni cok sevdiklerini soylemesi.Seven insanlar boyle mi yapar dedim.Kendi kizlarini da cekistiriyor mu dedim.Ki bu mevzu cok basitti,yok.kizima bakamiyormusum,yedek kiyafet almamisim vs.Anneligimi eksik buluyorlar yani.Bu kadar basit seyleri elestiren insanlar kim bilir 7 yilda nelerimi nelerimi konusmamislardir dedim.Yok diyo konusmaz onlar.

Tamam işte ben de onu diyorum. Eşin kendisiyle ilgili boşboğazlığa kızmış. Çünkü kendisiyle ilgili. Ama seninle ilgili konularda ailesini savunuyor, çünkü seninle ilgili. Bu eşinin bencilliği

derler- erkeklerin cogu böyle- amam tadimiz bozulmasin diye derler. sen esini karistirma. kvye ver cevabini- esin laf dersede karisma kadin iliskilerine dersin.
sen bu kadini kafanda ve gözünde cok büyütüyorsun-
laf söyledigi saniye ver cevabi birde kahkaha patlat pesine.

Evet iste ben de esimden aliyorum hincimi.Bagris cagris,o da altta kalmiyor sagolsun.Yiyoruz birbirimizi
oh bir ferahlik geliyor bana:)))Tabii sonrasi yine huzun saka bir yana:)

Tamam hakaret değil eleştiriyse sizde sürekli eleştirin aynısını kendileri yaşayınca ne yapacaklarmış.
Görümceniz ne tepki verdi

herkes senin çocugunu senden daha iyi bakacagini iddia eder bu hep boyledir benim kendi annemde buna dahil mesela.
sabahtan aksama kadar kizimla ilgilenirim gelisim boy kilo motor gelisimleri herseyi gayet iyi her ay gelisimine nasil destek olurum diye onceden okur bu ay hangi hareketleri yapmasi gerekir diye bakar tesvik ederim mesela kendilerinin kaba notor ince motor gelisimiyle ilgili hic bir fikri yok yemek dahi yediremezler kizima o derece benden iyi bakarlar kendilerince ben baktim laftan anlamiyorlar hadi alinda bir bakin dedim 3 saat ugrasamadilar ama hala benden iyi baktiklarini iddia ediyorlar hic cocuk bakmamis bir cocugun gereksinimlerinden bir haber olan gorumcem bile bu havalarda takiliyordu hepsine gerekli cevabi verdim simdi sesleri cikmiyor bazen kayinbabam kizim bu kadinlarda cocuk buyuttu diyo tamam iste onlar buyutmus musade etsinlerde bide biz buyutelim diyorum
gelebilirler sevebilirler oynayabilirler banyosunu yaptirirlar ama bukadar tepkinizi koyun

Tamam hakaret değil eleştiriyse sizde sürekli eleştirin aynısını kendileri yaşayınca ne yapacaklarmış.
Görümceniz ne tepki verdi
Gorumcem ablacigim dedi annem biz de birseyleri yapmadigimizda ya da eksik yaptigimizda bizi de elestiriyor.Ben de rahatsiz oldugum diger mevzulari da anlattim.Dedi ki iste annem egitimsiz,oyle gormus,en azindan susturabiliyoruz.Ben de dedim ki iste siz susturabiliyorsunuz,ben de kendi annemi sustururum.Ayrica siz anne kizsiniz alinmazsiniz ama gelin_kv oldu mu ben alinirim,o alinir.Soyledigim bircok seye hak verdi aslinda.Yumusatmaya calisti,biz seni cok seviyoruz dedi.Ben de cok severim kucuk gorumcemi.Egitimli,iyi huylu bir kiz.Anne eski zaman gelini,ezilmis,hizmet gormus,tarlada calismis,evde calismis,cocuklara bakmis,cok zor farkindayim ama eskide kalmis.O nasil gelinse ben de oyle olayim istiyor sanirim.Yeniliklere acik degil,surekli anam boyle ogretti bize,kv boyle yapardi.Ya gecti artik o donem iste.Doktor var,internet var vs

Evet buyukler kendi yontemleri uygulansin istiyor.Karsi cikinca bozuluyorlar.Annem lafimdan cikmaz bakim konusunda.Kv cok farkli.Diyor ki bebegin kirki cikti mi herseyin tadina bakmali.Nasil yaniii!!!Ozel corba yapmama karisirdi,ne gerek var,kendinize yaptigin corbadan ver,vay su niye vermiyosun,6 ay anne sutu yeter dedi doktor diyorum bozuluyor.Hamileyken kac defa cig yumurta koydu onume.Ben yiyemiyorum pismis olmasi gerekir diyorum,bir daha ki sefere yine ayni.Kafasi mi almiyor,unutuyor mu anlamadim.Dediginiz gibi birakin ya anne nasil istiyorsa oyle baksin.Ki yeni nesil cok bilincli artik.

benim problemim daha cocugun cocugun dogdugu an hastame odasinda basladi cocugun agzina lohusa serbeti damlatirlarken yakaladim zaten narkozluyum serumlari yiyorum yemek bile yememisim ustune birde lohusayim carlamamla cocugu birakip toz olmalari bir oldu hastaneden cikip eve geldim iceri adimimi atar atmaz kendi annemde dahil ucunede cocuga olmadik bisey verdiginizi gorursem kovarim sizi dedim edepsiz olmak lazim biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…