Eşimle aramdaki tek sorun Kayınvalide

Beni baskasiyla karistirdiniz sanirim.Ben burada dekolman sebebiyle bebegini kaybedenler konusu disinda yazmadim.Ayrica gormediniz sanirim ben cok zor anne oldum,bir yavrumu kaybettim.Zannettiginiz kisi degilim.
Yok yok ben size yazmadım alınti yaptığım kişiye yazdımm

Sizin adınıza çok üzüldüm
cok şükürki 1 kızınız var
inşallah bidaha aynı acıları yaşamassınız.

Bu kv lerde hep böyle dicek yapcak bişey yok bi tek herseyin en iyisini onlar bilir ve yapar onlara göre
inşallah eşinde bir an önce dengeyi sağlamayı öğrenir.

Evladima kin kusacak vicdana sahip olamadim,olamam da cunku pek zor buldum ben onu.Kiymetini cok iyi bilirim inanin.
Özür dilerim gerçekten size değildi zaten
:KK43: size cevap veren birine alınti yaptim ben o bilir kendini

Yok yok ben size yazmadım alınti yaptığım kişiye yazdımm

Sizin adınıza çok üzüldüm
cok şükürki 1 kızınız var
inşallah bidaha aynı acıları yaşamassınız.

Bu kv lerde hep böyle dicek yapcak bişey yok bi tek herseyin en iyisini onlar bilir ve yapar onlara göre
inşallah eşinde bir an önce dengeyi sağlamayı öğrenir.
Kusura bakmayin,daha dikkatli bakmaliydim.Sonradan farkettim bana yazmadiginizi.Karistirdiniz sandim.Amin cok sagolun,Allah cumlemize yasatmasin evlat acisi.

Özür dilerim gerçekten size değildi zaten
:KK43: size cevap veren birine alınti yaptim ben o bilir kendini
Estagfurullah asil siz kusura bakmayin,dikkat etmemisim.Kendine saninca,bebekte benim cok hassas oldugum mevzu olunca aciklama geregi duydum.

bu sorunu kendiniz cözmeniz lazim. esiniz onlarin haraketlerini normal karsilar cünkü onlarla büyümüs ve onlarin kültürüne sahip.
insan ciktigi yumurtayi genelde begenir.
ben bu tür sorunlari hep kendim cözerim.
gecende kaynimi abisinin dogum gününe cagirdim- ilk aksama pasta kesmeye gelirim dedi ve sonrada mesajlarima geri dönmedi. Whatsappde online cirk atiyor ama. bende asiri sinirlendim cünkü süpriz olacakdi. aksam 11e kadar bekledim- sonrada cart diye sildim numarasini. ertesi günü abisini aramis sikayet etmeye- dedigim tek cümle: karisma. senin kardesinle benim aramdaki iliski bizi ilgilendirir. cocuk gibi sikayat edecegine adam gibi benimle konussa sorun kalmaz. olay bukadar basit. siz sikayat etdikce esinize mizmiz cocuk gibi görünürsünüz

Bir zamanlar benim kayınvalide de öyleydi nişanlıyken vs allahım her geldiğinde yada gittiğinde beni delirtiyordu baktım olmuyor iyice tepeme çıkıyor bir gün beni çığrımdan çıkardı ne var ne yok söyledim :) şok geçirdi haliyle ama valla boşuna susmuşum eşim söyler diye beklemek hata zaten o iki tarafı da idare etmek istiyor neyse ki ben içimdekileri söyleyince bir rahatladım :) şuan görüşmüyoruzz kafam rahat :) :) :)

Merhaba arkadaşlar Ben alti bucuk yildir evliyim.Bir tane kizim var ve onu cok zor buldum.Toplamda 5 kez hamile kaldim.4.hamileligimde kizima kavustum.Ilk hamileligim 37.haftada olu dogumla sonuclandi.Esimle iyi anlasiyoruz.Aramizdaki tek sorun annesi.Gerci bu konu sadece bana gore sorun esim icin cunku ona gore ailesi bana sadece yardim etmek istiyor,oysa ki yardim adi altinda mudahale ediliyor.Sanki ben hicbir konuda birsey bilmiyorum.Surekli ne yapmam gerektigi soyleniyor.Herseyin en dogrusunu onlar biliyor.Ne giyecegime,nereye gidip,gitmeyecegime,evimin esyasinin yerlesim duzenine kadar karisiliyor.Oyle ki kac cocuk sahibi olmam gerektiginden,ne zaman olmasi gerektigine kadar!Annesi evimi,beni ve esimi yonetmek istiyor.Ben de esim bunlari gorsun ve dengeyi kursun istiyorum ama hatali olduklari konuda dahi masum gostermeye calisiyor.Ornek vermem gerekirse:Annesi doguma kisa zaman kala esime dogumdan sonra bize gelin demis.Esim bana iletti.Ben de rahat edemeyecegimi,kendi evimde kalmak istedigimi soyledim.Benim annemi dusunen yok.Ben annesinde kalsam annem ne yapacakti.Ailemin ilk torunuydu ustelik.Annemin hakki yok mu yanimda kalmaya.Esim annesinin gonlu olmuyor diye bana bozuluyor.Kizimin birinci yasini bile kendi evinde kutlamak istedi.Kizim sosyal,guler yuzlu bir bebek.Bizim gibi candan,sizi bilmem ama diyor.7 yildir beni ve ailemi bilememis.Surekli kendilerini ovmeler vs...Dogumuma bile girmeye kalkti.Esim son ana kadar kararsizdi doguma girip girmemeye.Hos son anda cesaretini toplayip girdi ama oncesinde annesi dedi ki oglum giremezse ben gireyim.Dogum ebesi hayir yasak desi.Niyeee ben babaannesiyim diyor.Allahim cildiracaktim.En son olarakta annesi beni aramisti.Neyse konustuk telefon kapanmadi.Ben de kapatamadim ekran gelmiyordu.Sonra annesi ve iki gorumcem benim hakkimda konusmaya basladi.Iste kizima iyi bakamiyormusum,cantasina gerektigi kadar yedek esya almiyormusum,kizim ustunde bir badyle gelip,gidiyormus.Kizimi ben hasta etmisim.Geciyormusum kose basina oturuyormusum.Esim bu olayi da yumusatti.Elestiriymis bunlar,kisiligime hakaret etmemisler.Cok uzattim kusura bakmayin,cok doluyum.Psikolojim bozuldu.Rahat bir uyku yuzu goremiyorum dusunmekten:KK43:
Yuh artık Doğuma girmek nedir? O doğursaydı keşke çok biliyorsa. Hayret bir şey

Hep aynı şeyi yazıyorum böyle konularda.Siz eşinize neden kıyamıyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla o size gayet kıyıyor.Annesinin yaptığı hiçbir saçmalığı görmüyor, gözüne sokarsanız bir kılıf buluyor, ama sizin küçük bir davranışınızın bile farkına varıp sizi uyarıyor.Bir birey olduğunu, ayrı bir aile olduğunu anlayamamış.Sanki siz onların ailelerine artı bir olarak eklenmiş gibisiniz.Benim eşimde aynen sizinki gibiydi.Annesi ne yapsa mutlaka bir kılıf bulurdu.Annesi ya çok iyi niyetliydi, ya şaka yapmıştı vs.Son doğumumda yaptıkları artık son nokta oldu.Eşim gözüyle gördüğü halde yaptıklarını yine de kılıf uydurmaya çalışıyordu.Kadın iki günlük sezeryanlıyken bana dolabı çek altında oyuncak kalmış bile dedi.İki yaşında bebeğim vardı, onu kucağıma alıp doktora götürmemi talep etti.Sağlık ocağında ben hastayım deyip bebekle beni bırakıp gitti.Hiç demedi, bu kadın ameliyat olalı daha üç gün oldu, yollar karlı, kucağında bebekle tek başına eve dönerken başı dönüp düşerse bebeğe ne olacak bu kadına ne olacak? Hemşireler bile çözüm üretmeye çalıştı nasıl eve gideceğime dair.Bunca şey olduğunda eşim hala annesinin iyi niyetini savunuyordu.Annen beni yatırıp sezeryan yerimden kesiyor olsa, "Annem iyi niyetli, sen daha çabuk iyileş diye yapıyor" dersin sen eminim dedim.Bizim evliliğimiz kopma noktasına geldi.neredeyse bitmek üzereydi.Sonra eşim kendini topladı ve şimdiki durumdayız.Ama ben sussaydım, sesimi çıkarmasaydım hala işkence çekiyor olacaktım.Üstelik kendime olan saygımı da kaybedecektim.Bir şeyleri göze alın ve olması gerekeni yapın.Kendinize değer verin.

Haa benim eşimin algıları da annesinin yaptıklarına tamamen kapalıydı, söylediğimde görmedim, fark etmedim falan diyordu.Annesinin onca saçmalığını, bana laf sokmasını, sürekli iş yapmamı talep etmesini, hatta yatak bile vermeyip ortada öylece kalakalmamı bile fark etmemiş ama aynı gün ben de öfkelenip eşim uyurken bir cümle kurdum ki abartılacak bir şey de değildi, eşim ne ara uyandı, ne ara annesine laf edildiğini düşündü bilmiyorum, bir de üstüne kavga etti benimle ki benimle kavga ettiğinde ben daha üç günlük sezeryanlıydım.Neyse düşündükçe hala sinirleniyorum, içimden atabilmiş değilim.Ama ben bitirmeyi göze almıştım.Ya hep ya hiç olacaktı, hep oldu.

Arti oglumu kaybettikten sonra es dost soruyordu ne zaman bebek sahibi olmayi dusunuyorsun diye.Ben de hayirlisi kismet dedum.Halbuki oglumun ustune iki tane dusugum olmustu ama soylememistik.Kv biliyordu tabiide.Neyse ne dese begenirsiniz.Benim oglum gece yarilarina kadar bilgisayar basinda oturuyor.Girip karisinin koynuna yatmayinca nasil olcak dedi bebek.Ben sok oldum.Bu soylenecek laf mi arkadaslar.Bizim mahremimizi konusuyor baskalarina.Hadi beni dusunmedin,oglunu da mi dusunmedin.Boyle patavatsizlik olur mu?Buna esim sert tepki verdi Allah var.
Yani buna tepki vermesi çok. Normal Canım hiç öyle laf olur mesafeli ol eşinin ailesi mecbur görüşcen takmamaya çalış belli ki eşin de dengeyi kuramamış

Haa benim eşimin algıları da annesinin yaptıklarına tamamen kapalıydı, söylediğimde görmedim, fark etmedim falan diyordu.Annesinin onca saçmalığını, bana laf sokmasını, sürekli iş yapmamı talep etmesini, hatta yatak bile vermeyip ortada öylece kalakalmamı bile fark etmemiş ama aynı gün ben de öfkelenip eşim uyurken bir cümle kurdum ki abartılacak bir şey de değildi, eşim ne ara uyandı, ne ara annesine laf edildiğini düşündü bilmiyorum, bir de üstüne kavga etti benimle ki benimle kavga ettiğinde ben daha üç günlük sezeryanlıydım.Neyse düşündükçe hala sinirleniyorum, içimden atabilmiş değilim.Ama ben bitirmeyi göze almıştım.Ya hep ya hiç olacaktı, hep oldu.
Eslerimiz cok benziyor gercekten.Cogu erkek de bu sekilde sanirim.Ben ailesine tepkimi sozel olarak hic veremedim maalesef.Cunku o an oyle birsey oluyor ki sanki yapilan,soylenen hic art niyet barindirmiyor gibi ama dusununce cokta masum olmadiginin farkina variyorum.E is isten geciyor tabii.Aman kirici omayayim diyorum.Icime atiyorum.Iste sadece tavir olarak tepki verebiliyorum.Fazla konusmuyorum,gulmuyorum.Bu defa da gelin bize surat asti oluyor.

Estagfurullah asil siz kusura bakmayin,dikkat etmemisim.Kendine saninca,bebekte benim cok hassas oldugum mevzu olunca aciklama geregi duydum.
Bende bebek konusunda çok hassasım
7 senede 5kere tedavi görerek hamile kaldım ben

Oyüzden o kadının ozamanki konusunu hiç unutmadım
küçücük bebegi günah keçisi yapmıştı

Görüncede yazmak istedim ona...

bu sorunu kendiniz cözmeniz lazim. esiniz onlarin haraketlerini normal karsilar cünkü onlarla büyümüs ve onlarin kültürüne sahip.
insan ciktigi yumurtayi genelde begenir.
ben bu tür sorunlari hep kendim cözerim.
gecende kaynimi abisinin dogum gününe cagirdim- ilk aksama pasta kesmeye gelirim dedi ve sonrada mesajlarima geri dönmedi. Whatsappde online cirk atiyor ama. bende asiri sinirlendim cünkü süpriz olacakdi. aksam 11e kadar bekledim- sonrada cart diye sildim numarasini. ertesi günü abisini aramis sikayet etmeye- dedigim tek cümle: karisma. senin kardesinle benim aramdaki iliski bizi ilgilendirir. cocuk gibi sikayat edecegine adam gibi benimle konussa sorun kalmaz. olay bukadar basit. siz sikayat etdikce esinize mizmiz cocuk gibi görünürsünüz
Su huyumu hic sevmiyorum.Insanlar saygiyi bozmadan sakayla karisik oyle guzel cevaplar veriyorlar ki.Benim de sanki agzima kilit vurulmus.Konus be kadin ne susuyorsun diyorum kendime.Biraz da seyden korkuyorum aslinda benim ayarim pek yoktur.Ya hic konusmam,ya da tam patlarim.O zaman da hakliyken haksiz konuma duserim.Ortasini bulurum insallah.

Eslerimiz cok benziyor gercekten.Cogu erkek de bu sekilde sanirim.Ben ailesine tepkimi sozel olarak hic veremedim maalesef.Cunku o an oyle birsey oluyor ki sanki yapilan,soylenen hic art niyet barindirmiyor gibi ama dusununce cokta masum olmadiginin farkina variyorum.E is isten geciyor tabii.Aman kirici omayayim diyorum.Icime atiyorum.Iste sadece tavir olarak tepki verebiliyorum.Fazla konusmuyorum,gulmuyorum.Bu defa da gelin bize surat asti oluyor.
Bende hiç vermedim tepki, ama sonrasında eşimle kavgalarımda "verseydin sen de cevabını, ben mi tuttum" oldu.O bile bir anlam ifade etmiyormuş anladım.Birinden soğuduğumda da tam soğuyorum.lohusalığımdan sonra bir kez eşimin hatrı için yine kv ile görüştüm.Kadına yardım etmek, güler yüz göstermek içimden gelmedi ve çok zorlandım.onca yaptığının üstüne hala görüşüyor olmak bana çok koydu.Oradan geldiğimde bir türlü kesilmeyen bir ay süren kanamam oldu.doktor doktor gezdim.Hatta parça alalım rahimden bakalım denilecek noktaya kadar geldim.O gün karar verdim görüşmemeye.Çünkü sağlığımdan olacaktım.Görüşmeyi tamamen kestim.O günden sonrada böyle bir sağlık sorunu yaşamadım.Siz fark etmeseniz bile bir süre sonra beden tepki veriyor bu strese.O yüzden lütfen kendinizi ön plana koyun diyorum ben.Eşiniz de sizi seviyorsa mecburen uyum sağlayacak.

Hatta benim kayınvalide çocuk yapmamız gereken zamanı belirliyor kaç para biriktirip hastaneden çıkacağımızı söylüyordu :) ben çalışıcakmışım çocuğuma benim annem bakıcakmış o bakamazmış :) aldığım eşyalarıma perdelerime herşeye birşey söylüyordu ayyy bu konuyu görünce yaşadıklarım aklıma geldi zor günlerdi nasıl katlanmışım allah kolaylık versin size valla ben dayanamadım ağzının payını verdim artık görüşmüyoruz :) keşke daha önce söyleseydim de strese girmeseydim diyorum :) darısı başınıza inşallah

Bende hiç vermedim tepki, ama sonrasında eşimle kavgalarımda "verseydin sen de cevabını, ben mi tuttum" oldu.O bile bir anlam ifade etmiyormuş anladım.Birinden soğuduğumda da tam soğuyorum.lohusalığımdan sonra bir kez eşimin hatrı için yine kv ile görüştüm.Kadına yardım etmek, güler yüz göstermek içimden gelmedi ve çok zorlandım.onca yaptığının üstüne hala görüşüyor olmak bana çok koydu.Oradan geldiğimde bir türlü kesilmeyen bir ay süren kanamam oldu.doktor doktor gezdim.Hatta parça alalım rahimden bakalım denilecek noktaya kadar geldim.O gün karar verdim görüşmemeye.Çünkü sağlığımdan olacaktım.Görüşmeyi tamamen kestim.O günden sonrada böyle bir sağlık sorunu yaşamadım.Siz fark etmeseniz bile bir süre sonra beden tepki veriyor bu strese.O yüzden lütfen kendinizi ön plana koyun diyorum ben.Eşiniz de sizi seviyorsa mecburen uyum sağlayacak.
Cok gecmis olsun.Zor seyler yasamissiniz.Ben de esime bu konularin sonunda beni hasta edecegini,farkina varmadigini,dogru durust uyuamadigimi soylemistim.Merak etme hasta falan olmazsin,hicbir sey olmaz dedi.Deyis sekli dalga havasinda.Hani sey gibi abartma,duygu somurusu yapma,domuz gibisin masallah,korkma birsey olmaz sana gibisinden.Bunu demedi ama bunu demek istedi.Yok ya benim adamimda is yok bu konuda.

esin söylerse surat astığını benim hatırım için gel dedin geliyorum boynuna sarılmalı bekleme dersin bir laf söyleyeceksen de ayni onlar gibi yap saygısızlık etmeden iyi niyetimden söyledim dersin içinde öfkeyi fazla büyütmemeye çalış olan sana oluyor kimsenin umuru değil ipler kopma noktasına bugün gelmezse yarin gelecek ama senden dolayı olmasın yoksa esin pekde arkanda duracak bir tipe benzemiyor maalesef

Hatta benim kayınvalide çocuk yapmamız gereken zamanı belirliyor kaç para biriktirip hastaneden çıkacağımızı söylüyordu :) ben çalışıcakmışım çocuğuma benim annem bakıcakmış o bakamazmış :) aldığım eşyalarıma perdelerime herşeye birşey söylüyordu ayyy bu konuyu görünce yaşadıklarım aklıma geldi zor günlerdi nasıl katlanmışım allah kolaylık versin size valla ben dayanamadım ağzının payını verdim artık görüşmüyoruz :) keşke daha önce söyleseydim de strese girmeseydim diyorum :) darısı başınıza inşallah
Benim gorusmeme istegimi bile ustalikla savusturdu esim.Annesi ve kizlari benim hakkimda konusmuslardi,duymustum,ben de firsat bu firsat mesafe koyayim.dedim.Sen gorus bana karisma dedim.Ona da dedi ki sen gorusmezsem bu durumu bababa aciklayamam.Ben de anlatiriz nedenini dedim.Hayir babam annemle kardeslerimi mahveder,hatta dover dedi.Ben de daha neler dedim.Sen oyle san yapar dedi.Dedigi gibi olsa bu defa da diyecekti ki sen sebep oldun.Oyle yerlerden yakaliyor ki beni.

Su huyumu hic sevmiyorum.Insanlar saygiyi bozmadan sakayla karisik oyle guzel cevaplar veriyorlar ki.Benim de sanki agzima kilit vurulmus.Konus be kadin ne susuyorsun diyorum kendime.Biraz da seyden korkuyorum aslinda benim ayarim pek yoktur.Ya hic konusmam,ya da tam patlarim.O zaman da hakliyken haksiz konuma duserim.Ortasini bulurum insallah.

sakayla karisik laf vurmaya gerek yok. ben güzel laf sokarim ama es ailesine genelde dümdüz söylüyorum.
sizde KVye- biz böyle karar verdik diyebilirsiniz.
cocugunuzun özel günleri KV evinde kutlanmasi zaten yanlis. siz bir ailesiniz- eviniz ocaginiz var. bu durumlarda, hayir demeyi ögrenin.
esinize sikayet gercekden etmeyin. asiri cocuksu bir davranis.

X