Eşimle aramdaki tek sorun Kayınvalide

Gelin kaynana kavgası/savaşları binlerce yıllık tabletlerde bulunmuş.
Mitolojide güzellik tanrıçası Afrodit oğlu Eros'u kıskandığı için gelini Psike' ye yapmadığını bırakmamış.
Bu sorun insanlık tarihi boyunca varolagelmiş ve gidecek gibi de görünüyor. Ben umudumu kestim, buna çözüm yok

Keske olaylar bu seviyeye gelmese.Isin tuhafi az gorusmek istedigimi soylemistim esime onu da gerceklestirmeme imkan vermedi.Gorusmemek ne demek oyle sey mi olur,benim hatirim icin dedi.

aslında burda sorun kayınvalıdenızden cok esınız
ben bır evlılıge kayınvalıde karısıyorsa orda hep erkegı hatalı bulurum
ornek verıyorum
benım kayınvalıdem esıme dogumdan sonra bıze gelın dese
esım orda annesıne nıye bızım evımız mı yok ev ustune ev olmaz duzenımız bozulur der bunu bana bıle soylemez
orda lafını soyler konuyu kapatır

ne demek ıstedıgımı anladınız mı
sorunun ana kaynagı esınız
sızı kayınvalıdeyle karsı karsıya getırıyor dengeyı kuramıyor evın kapısını herkese acıyor herkesı soz sahıbı yapıyor
yanlıs

Malesef..
Siz kendi annenizin eşinize bu derece saygısız davranmasına izin verir misiniz?
Zaten kiz aileleriyle erkek aileleri arasindaki fark bu,yani genel olarak.Kiz tarafi kizim mutlu olsun,damat uzmesin diye daha geri planda tutar kendini ki benimki de oyle.Erkek tarafi ise gelini kendilerine eklenmis yeni biri gibi gorup herseyi hak goruyorlar anladigim.Babam da demisti ki kizim iyi insanlar,bu kadar takma,sen esinle iyiysen bosver.Zaten erkekler anlam veremiyor bu mevzulara.Kafalarimiz degisik calisiyor sanirim.Mesela kayinpederimden hic sikayetci degilim.Neden?Hosgeldin,bes gittin,nasilsin kizim,sen nasilsin baba
bitti gitti.Etliye sutluye birseye karismiyo,laf sokmuyor.Dolayisiyla sorun olmuyor.

Cok haklisiniz ben de bu iradeyi koysun ortaya istedim ama yok.Bana iletecegine ki istemedigimi biliyordu buna ragmen annesi icin sansini deniyor.Dugunume 3 hafta kala ailesi yuzunden evlenmekten vazgecme asamasina bile gelmisti esim.Nisanliydik iste annesi yine emri vaki yapmisti bir konuda. Ben de istedigini yapmamistim.Esimle tartismistik.Bana dedi ki simdi benim aileme ayak uyduramayan,evlenince de boyle yapar.Askimdan oluyorum ama yine istemiyorum demisti.Bu anneler nasil bir kundaga sokuyor ogullarini hayret valla.

Çok iyi anlıyorum ben de aynı şeyleri yaşıyorum kendimi asla onun karısı onun ailesi hissetmedim boşanmak istiyorum bırakmıyor ama çok mutsuzum
Sanirim en cok bu durum incitiyor insani.Soylediginiz cok onemli,asla karisi gibi hissetmedim diye.Aynen boyle hissediyor insan.Esi hakkini versin istiyor.Bu gerceklesmeyince kendi kendinize cirpindiginizla kaliyorsunuz.

vay be
siz de bu lafın üstüne evlendiniz mi
e adam orda belli etmiş zaten kendini

Evet herseye care var bu duruma yok sanirim dogru:)

vay be
siz de bu lafın üstüne evlendiniz mi
e adam orda belli etmiş zaten kendini
Ben de beni istemeyeni ben de istemem ayrilalim demistim.O kadar zoruma gitmisti ki o soz.Askimdan oluyorum ama yine de istemiyorum demesi.Sonra babam aramizi duzeltmisti.Zaten yazik babam hep arabulucu.Cunku onun ailesinin haberi bile olmuyor.Esim olumsuz seyleri yansitmiyor.

Kvde tipik bir erkek anası.
Hepsi aynı inan.Ama erkek faktörü burda cok önemli.Sorun esinizde bence.
Onu nasıl çözersiniz bilemedim.
Kisiliğe hakaret yok ,eleştiri diye elin kadını bana istediğini söyleyemez kusura bakmasınlar.
Yada benim özelimi anlatamaz.
Arkadaslara katılıyrm.
Lafımı sokarım bende.Elimi sürmem bi ise.
Yapsan da görülmüyor zaten.Bari yorulmamış olursn:)

Hayret verici degil mi?Ne bileyim esimin artilari cok.Beni mutlu etmek icin cabalar.Bir istesem uc alir.Iyi de bir baba.Kizimin herseyiyle ilgilenir.Herseyime destek.Iste tek asamadigim mevzu bu aile.Napalim ya cekicez ki cekiyoruz,ya bu diyardan gidicez.

Sanirim en cok bu durum incitiyor insani.Soylediginiz cok onemli,asla karisi gibi hissetmedim diye.Aynen boyle hissediyor insan.Esi hakkini versin istiyor.Bu gerceklesmeyince kendi kendinize cirpindiginizla kaliyorsunuz.
Aynen öyle sen de hicbir zaman kendinden çok yuvasını düşünen benimseyen bir kadın olamıyorsun asla tam bir evlilik olmuyor küçük bir şey gibi görünebilir ama çok onemli

Tam klasik erkek annesi evet.Ben anne diyorum,o bana gelin diyor,ya da ismimle hitap ediyor.Ama lafa gelince iki kizim vardi,uc oldu,kizlarimdan farkin yok diyor.Bu nasil cekiski anlamadim.Daha once de belirtmistim iyiliklerini Allah icin inkar edemem.Mesela dogum yaptim,bana dogum hediyesi guzel bir altin bilezik ve kolye almislar.Dogumdan once evimi dip kose temizlediler kizkardesleri sagolsunlar.Yemegimi yaptilar vs.Bunlar icin Allah razi olsun derim hep esime.

Gerekli cevaplari sen ver neden esinden bekliyorsun. Bir iki tersledin mi bidaha konusmaz. Benim esimin ailesi de mudahalecidir ben terslerim sabrimin tastigi noktalarda. Hala mudahale ederler ama cok azaldi

İste es faktörü cok önemli.
Az görüşme en ideali.
Benimki annesinin çenesinden kendi sıkıldığından 15 de bir gidiyruz:)
Kadın çünkü takıntılı,kiloya takmış kafayı.Yemiyır hic bisey.Esim 95 kilo.Yedirme buna diyor sürekli bana.)
Öz oğluna bilmem kim varmış yemiş yemiş ölmüş,yeme diyen insan.Töbe töbe.
Ben sanslıyım esim annesini kendi çekemiyor bana fırsat kalmıyr
Allah yardımcınız olsun..

Çok iyi anlıyorum ben de aynı şeyleri yaşıyorum kendimi asla onun karısı onun ailesi hissetmedim boşanmak istiyorum bırakmıyor ama çok mutsuzum
Aaa hatırladım seni
Sen şu bebeğine öfke kusan
bu çocuk bizi boşatak diyen değilmisin?

Şimdide zaten onun karısı gibi hissetmedim diyosun

Boşuna kin beslemişsin çocuğuna

He bide çocuğu olmayanlarada laf etmiştin zamanında...

Hatta bazen kendimden suphe etmeye bile basladim.Acaba ben kotu muyum,iyilikten anlamayan nankor bir insan miyim diye.Bakiyorum cok guzel seyler yapiliyor,bakiyorum tam tersi.Ben de afalliyorum haliyle.Mesela su an gundemde tekrar dogurmam konusunda baski var.Kizdigim sey insan baskalari istiyor diye mi bebek yapar,yoksa anne baba mi karar verir.Mecburmussun gibi davraniliyor.Istiyor musun diye sorulmuyor.Benim ruh sagligim elverisli mi,iki kucuk bebege bakabilir miyim,ozen gosterebilir miyim,kimsenin umrunda degil.Ki ben hamileligimde oluyordum az kalsin ic kanamadan.Oglum vefat etti,ben direkten dondum.5 kere hamile kaldim,bir kizim oldu.Olsun da nasil olursa olsun havasindalar.Ama aglarsa anam derler ya.Annem once beni dusunuyor.Esimin ailesi ise yasim geciyor,dogurganligim bitecek diye panik halindeler.Kizim 21 aylik su an.Diyorlardi ki kizin bir yasina gelince bir tane daha yap.Sonra serbestsin:)Karar verildi,sonra birakcaklarmis.Allahtan esim israrci bir insan degil.Bana birakiyor.Hatta dedi anne israr edip durma,inadina yapmicak senin yuzunden diye.

Beni baskasiyla karistirdiniz sanirim.Ben burada dekolman sebebiyle bebegini kaybedenler konusu disinda yazmadim.Ayrica gormediniz sanirim ben cok zor anne oldum,bir yavrumu kaybettim.Zannettiginiz kisi degilim.

Beni baskasiyla karistirdiniz sanirim.Ben burada dekolman sebebiyle bebegini kaybedenler konusu disinda yazmadim.Ayrica gormediniz sanirim ben cok zor anne oldum,bir yavrumu kaybettim.Zannettiginiz kisi degilim.
Evladima kin kusacak vicdana sahip olamadim,olamam da cunku pek zor buldum ben onu.Kiymetini cok iyi bilirim inanin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…