Gerçi bu konu geçmiş artık ama bu tarz özel mevzuları kesinlikle ve kesinlikle kimseye söylemeyin. Bunlar aile sırrıdır. Ben hamile kalsam bebek yerleşene tutunana kadar kimseye söylemem, düşük yapsam da söylemem. Ha tabi eşim bana göre biraz gevşek ağızlı ama tembih ede ede huyunu değiştirdim biraz. Mesela geçen görümcem hamile kalınca söylersin hemen di mi dedi. Dedim ben tutunmasını beklerim en az 3 ay geçmeden kimseye demem. Çünkü herkes pek meraklo ay düşük mü ay hamile mi. Kimsenin de düşüğümü ağzına lamba düdük yapmasını istemem. Eşiniz de ne zormuş sanırım siz şikayet ettikçe ailesine daha da tutunmuş.Dusuk olayi da su sekilde oldu.Oglumu kaybettikten sonra tekrar hamile kaldim.Cok sevindik.Olumsuzluk olabilecegini o an dusunemedik.Yani biraz zaman gecsinde soyleriz diye dusunemedik.O sevincle soyledik.Sonra olmadi tabii.Hos ayni hatayi iki kez yaptik.
Ne kadar zor ve kötü demek istemiyorum ama negatif diyeyim bari, bir aileye gelin gitmişsiniz. Sabır diliyorum. Çok sessiz kalmayın kendinizi ifade edin gerekirse sert çıkın .Belli ki eşinizden bu konuda size fayda gelmeyecekGercekten bir degisik aile.Hamileyim daha once de cok kayip var diye esim beni biden fazla doktora goturuyor.Neyse cinsiyet ogrenme zamani geldi.Kiz dendi,tamam cok guzel.Zaman ilerledi,7 aylik hamileyim.O ana kadar aksi soylenmemis,yani 4 tane doktor kiz demis,kimse erkek dememis,gorumcem diyor ki belki de erkektir.Neymis karnimin sekli vs.Ya tabii ya 7 ay 4 doktor yaniliyor olabilir,sen karnimin seklinden hala umidediyorsun ki erkek olabilir diye.Bu olay erkege ne kadar deger verdiklerinin gostergesi.Iyi de ben kizim olacak diye cok mutluydum.Herseyden once saglik,hayirli omur degil mi onemli olan.E oglum da vardi,noldu Allah geri aldi.Yani cok gereksiz davranislar.Annesi hamile oldugumu duydugunda sevinmisti,erkek oldugunu ogrendiginde ise sevincten aglamisti.Varin siz dusunun vahamiyeti.
Benim de aklim basima biraz gec geldi.Bundan 3 ay once 5.kez hamileydim ve esime eger hersey yolunda giderse 3 ay bitince soyleriz dedim.Tamam dedi.Eger duserse de soylemeye gerek yok dedim cunku biliyorum laf soz olacak iste yasi var tabii olmuyor artik vs.Hic gerek yok.Ben 33 yasimda evlendim zaten.Kayiplar vs derken de vakit kaybettim.4.gebeligim 37 yasindaydi 38 de anne oldum.Su an 39 bucuk yasindayim.Gecen haziran dogum gunumde annesi dedi ki kac oldun simdi dedim 39 sanki bilmiyor neyse boyle bir masalllahh dedi:)O masallah yasin epey olmus masallahi tabii.Arkasindan ekledi bir tane dahaa dogur bariiiii.Esim de anne iki de bir dogur dogur deyip durma,inadina yapmicak bu defa dedi:))evet kimse talep ediyor diye yapmam,yasim geciyor farkindayim,hamileliklerim de olimsuz sonuclaniyor ama siparis ustune olmaz.Ben de istiyorum Allah nasip ederse yaza.Gerçi bu konu geçmiş artık ama bu tarz özel mevzuları kesinlikle ve kesinlikle kimseye söylemeyin. Bunlar aile sırrıdır. Ben hamile kalsam bebek yerleşene tutunana kadar kimseye söylemem, düşük yapsam da söylemem. Ha tabi eşim bana göre biraz gevşek ağızlı ama tembih ede ede huyunu değiştirdim biraz. Mesela geçen görümcem hamile kalınca söylersin hemen di mi dedi. Dedim ben tutunmasını beklerim en az 3 ay geçmeden kimseye demem. Çünkü herkes pek meraklo ay düşük mü ay hamile mi. Kimsenin de düşüğümü ağzına lamba düdük yapmasını istemem. Eşiniz de ne zormuş sanırım siz şikayet ettikçe ailesine daha da tutunmuş.
:)Valla doguma girerken bile stresle ugurladi beni sagolsun.Sedyedeyim,asansor bekliyoruz,dogumhaneye goturuyorlar beni.Etrafimdakiler bile sasirdi.Ben geleyim diyor oglum gelmezse.Yok denince de niyeee ben babaanneyim:)Ya babaannesin tamam da ne isin var ya senin.Hayir bana destekse ben istemiyorum,kaldi ki yasak.Ilerde torununa ve ese dosta ovunme mevzu yapacakti herkalde.Yuh artık Doğuma girmek nedir? O doğursaydı keşke çok biliyorsa. Hayret bir şey
tek ve en büyük yanlışınız eşinize herşeyi söylemekCok tesekkur ederim desteginiz icin.Ben yapi olarak maalesef icime atan bir insanim.Sakayla karisik,saygiyi elden birakmadan cevap vereyim,oyle rahatlayayim diyorum ama yapamiyorum.Sanki dilim tutuluyor.Bunu da yapamadigim icin esimle paylasiyorum.Sonucunda da biz yipraniyoruz.Mesafe koymak istedim yani daha az gorusmek esim kesinlikle kabul etmedi.Ben de gorustugumuz zaman fazla konusmamaya,neseli tavirlar sergilememeye karar verdim.Yoksa maalesef lacka oluyor iste boyle iliskiler.
:)Ben de bu tarz taktikleri okumustum burada ise yariyor olabilir ama benim yapamayacagim seyler.Esim de kendisi bilir artik,bu davranislariyla beni soguttu ailesinden ve kendinden.Cabala cabala,goren yok,anlayan yok,ben de incindim haliyle.Mecburen gorusecegiz ama eskisi gibi sohbetlere falan katilmayacagim ki konusup canimi sikmasin.Resmi olacagim,zaten cok sicak degildim de demek ki bu bile yetmemis.tek ve en büyük yanlışınız eşinize herşeyi söylemek
politik olmayı öğenmelisiniz
bunlar büyük ihtimal eşinize de çekiştiriyorlardır sizi
sizde tam aksine annesini ablasını övün eşinize çok seviyormuş gibi
adam durur bir düşünür benim eşim sizin hakkınızda iyi konuşurken siz böyle yapıyorsunuz der
bu taktikleri kk dan öğrendim
insallah artik cok yiprandigimi ve yoruldugumu hissediyorum.Mesafeli iliski en dogrusu olacak ve canimi sıkarlarsa uygun bir dille cevabimi verecegim.Ne kadar saygı gösterirsen o kadar saygı duyulmaz sana onun için kim olursa olsun hak edene ettiği kadarını ver iç ne söylerse söylesin en iyi taktik umursamamak es geç sana iyi gelmeyenleri gör bak rahatlayacaksın
Yarası olan da sen misinAaa hatırladım seni
Sen şu bebeğine öfke kusan
bu çocuk bizi boşatak diyen değilmisin?
Şimdide zaten onun karısı gibi hissetmedim diyosun
Boşuna kin beslemişsin çocuğuna
He bide çocuğu olmayanlarada laf etmiştin zamanında...
Kimin yarası olup olmadığini boşver sen şimdiYarası olan da sen misin
Bakın sadece şunu diyeyim yaş mevzusunu da çocuk mevzusunu da takmayın. Tabi takma demek kolay ama herkes aynı yaşta evlenmiyor, evlenmek zorunda da değil, ki bu da kimseyi ilgilendirmez. Siz yuvanızı kurmuşsunuz yaşı boşverin çocuğunuzu da kucağınıza almışsınız. 2 . ne zaman isterseniz sağlık elverdikçe olur. Şunu hissettim acaba kayınvalidenizin sözlerini kendinize çok mu dert edip kendinizi üzüyorsunuz. Eğer öyleyse salın biraz, çünkü ne yaparsak yapalım bazı şeyler değişmiyor. Siz eşinizle iyi olun yuvanızı önemseyin. Diğer faktörler dışarda kalsın. Ben de bazı şeyleri çok takarım ama bundan zor olsa da uzaklaşmaya çalışıyorum. Rahatsız olduklarınızda da net olun.Benim de aklim basima biraz gec geldi.Bundan 3 ay once 5.kez hamileydim ve esime eger hersey yolunda giderse 3 ay bitince soyleriz dedim.Tamam dedi.Eger duserse de soylemeye gerek yok dedim cunku biliyorum laf soz olacak iste yasi var tabii olmuyor artik vs.Hic gerek yok.Ben 33 yasimda evlendim zaten.Kayiplar vs derken de vakit kaybettim.4.gebeligim 37 yasindaydi 38 de anne oldum.Su an 39 bucuk yasindayim.Gecen haziran dogum gunumde annesi dedi ki kac oldun simdi dedim 39 sanki bilmiyor neyse boyle bir masalllahh dedi:)O masallah yasin epey olmus masallahi tabii.Arkasindan ekledi bir tane dahaa dogur bariiiii.Esim de anne iki de bir dogur dogur deyip durma,inadina yapmicak bu defa dedi:))evet kimse talep ediyor diye yapmam,yasim geciyor farkindayim,hamileliklerim de olimsuz sonuclaniyor ama siparis ustune olmaz.Ben de istiyorum Allah nasip ederse yaza.
Taktigim dogrudur.Elimde olmadan cok yogunlastim bu konuya ama dediginiz gibi degisen birsey olmuyor bana zarardan baska.Insallah daha rahat olmayi ve kendimi savunmayi ogrenicem.Tsk ederimBakın sadece şunu diyeyim yaş mevzusunu da çocuk mevzusunu da takmayın. Tabi takma demek kolay ama herkes aynı yaşta evlenmiyor, evlenmek zorunda da değil, ki bu da kimseyi ilgilendirmez. Siz yuvanızı kurmuşsunuz yaşı boşverin çocuğunuzu da kucağınıza almışsınız. 2 . ne zaman isterseniz sağlık elverdikçe olur. Şunu hissettim acaba kayınvalidenizin sözlerini kendinize çok mu dert edip kendinizi üzüyorsunuz. Eğer öyleyse salın biraz, çünkü ne yaparsak yapalım bazı şeyler değişmiyor. Siz eşinizle iyi olun yuvanızı önemseyin. Diğer faktörler dışarda kalsın. Ben de bazı şeyleri çok takarım ama bundan zor olsa da uzaklaşmaya çalışıyorum. Rahatsız olduklarınızda da net olun.
Yoğunlaşınca insanın gecesi konusu o mevzular oluyor. Ben takınca uyuyamıyorum. Rahatsız olduklarınızla karşılaşınca kıvranmadan söyleyin. Ben bunun çok faydasını gördüm kayınvalideme karşı. Kendisi de laflarıyla çok sinirimi bozuyor ama pat pat söylüyorum içimde asla tutmuyorum. Eğer tutursam kendimi yiyorum sonra. Rica ederim ne demek. Siz iyi olun dilerim.Taktigim dogrudur.Elimde olmadan cok yogunlastim bu konuya ama dediginiz gibi degisen birsey olmuyor bana zarardan baska.Insallah daha rahat olmayi ve kendimi savunmayi ogrenicem.Tsk ederim
Bir an kendimi dinliyorum sandim insanlar resmen senin psikolojik baskiya nekadar dayanikli oldugunu falan olcuyolar heralde esinin bu duruma acil uyanmasi lazim esinizin onlara tavir koymasi sart bende boyleydim esime birgun patladm aglama krizine girdim resmen iyi degilim ya git savun beni yada ben gidiyorum burdan dedim iki insan bosanacaksa ikisinin arasindaki sorunlar yuzunden olmali onun bunun yuzunden degil ama yeter artik ya gor artik fln diye baya patladm bin sukur ailesine karsi tavrini koydu 2 senedir bana bulasan yok ayrica evladini cidden bir aslan gibi koru yeri geldimi cirkefles evlat bu kimsenin karismasina musade etmeMerhaba arkadaşlar Ben alti bucuk yildir evliyim.Bir tane kizim var ve onu cok zor buldum.Toplamda 5 kez hamile kaldim.4.hamileligimde kizima kavustum.Ilk hamileligim 37.haftada olu dogumla sonuclandi.Esimle iyi anlasiyoruz.Aramizdaki tek sorun annesi.Gerci bu konu sadece bana gore sorun esim icin cunku ona gore ailesi bana sadece yardim etmek istiyor,oysa ki yardim adi altinda mudahale ediliyor.Sanki ben hicbir konuda birsey bilmiyorum.Surekli ne yapmam gerektigi soyleniyor.Herseyin en dogrusunu onlar biliyor.Ne giyecegime,nereye gidip,gitmeyecegime,evimin esyasinin yerlesim duzenine kadar karisiliyor.Oyle ki kac cocuk sahibi olmam gerektiginden,ne zaman olmasi gerektigine kadar!Annesi evimi,beni ve esimi yonetmek istiyor.Ben de esim bunlari gorsun ve dengeyi kursun istiyorum ama hatali olduklari konuda dahi masum gostermeye calisiyor.Ornek vermem gerekirse:Annesi doguma kisa zaman kala esime dogumdan sonra bize gelin demis.Esim bana iletti.Ben de rahat edemeyecegimi,kendi evimde kalmak istedigimi soyledim.Benim annemi dusunen yok.Ben annesinde kalsam annem ne yapacakti.Ailemin ilk torunuydu ustelik.Annemin hakki yok mu yanimda kalmaya.Esim annesinin gonlu olmuyor diye bana bozuluyor.Kizimin birinci yasini bile kendi evinde kutlamak istedi.Kizim sosyal,guler yuzlu bir bebek.Bizim gibi candan,sizi bilmem ama diyor.7 yildir beni ve ailemi bilememis.Surekli kendilerini ovmeler vs...Dogumuma bile girmeye kalkti.Esim son ana kadar kararsizdi doguma girip girmemeye.Hos son anda cesaretini toplayip girdi ama oncesinde annesi dedi ki oglum giremezse ben gireyim.Dogum ebesi hayir yasak desi.Niyeee ben babaannesiyim diyor.Allahim cildiracaktim.En son olarakta annesi beni aramisti.Neyse konustuk telefon kapanmadi.Ben de kapatamadim ekran gelmiyordu.Sonra annesi ve iki gorumcem benim hakkimda konusmaya basladi.Iste kizima iyi bakamiyormusum,cantasina gerektigi kadar yedek esya almiyormusum,kizim ustunde bir badyle gelip,gidiyormus.Kizimi ben hasta etmisim.Geciyormusum kose basina oturuyormusum.Esim bu olayi da yumusatti.Elestiriymis bunlar,kisiligime hakaret etmemisler.Cok uzattim kusura bakmayin,cok doluyum.Psikolojim bozuldu.Rahat bir uyku yuzu goremiyorum dusunmekten
Simdi huzurunuzun yerinde olduguna sevindim.Evet aile sorunlari yuzunden bosanma asamasina gelmek hatta bosanmak cok aci olsa gerek.Cunku genel olarak iki insan anlasabiliyorken bu konuda iki taraftan birinin yanlis tutumu ki bu genelde erkekler oluyor birbirinden nefret etmeye kadar sebep oluyor.Insanlar insanlari rahat birakip kendi hayatlarina baksa sorun olmaz benceBir an kendimi dinliyorum sandim insanlar resmen senin psikolojik baskiya nekadar dayanikli oldugunu falan olcuyolar heralde esinin bu duruma acil uyanmasi lazim esinizin onlara tavir koymasi sart bende boyleydim esime birgun patladm aglama krizine girdim resmen iyi degilim ya git savun beni yada ben gidiyorum burdan dedim iki insan bosanacaksa ikisinin arasindaki sorunlar yuzunden olmali onun bunun yuzunden degil ama yeter artik ya gor artik fln diye baya patladm bin sukur ailesine karsi tavrini koydu 2 senedir bana bulasan yok ayrica evladini cidden bir aslan gibi koru yeri geldimi cirkefles evlat bu kimsenin karismasina musade etme
Kesinlikle haklısınız. Ben zaten bu doğum olaylarını hic anlamiyorum. Dogumdan sonra annesi yanina gelmedi de bilmemneredeki teyzesinin yanina gitti diye sinir olanlar var. 2.cocuga annem bakacak ablaminkine bakiyor diyen de var. Yanlış anlamayın lütfen,insan tabiki annesini ister o da kendine yardımcı olsun vs diye
Ben kaynanamla görüşmüyorum . Kusuz. Dogal olarak evime gelmiyor,gelemiyor.Oglu gidiyor yanına falan.
Bana önceden demisti ki "Bebek yeni dogdugunca cok kakasini yapıyor. Insanin yardima ihtiyaci oluyor. Dogum yapan kisi yaninda annesini ister"
Kizkardesi dogum yapmisti kaynananin ordan konu açıldı falan.
Kizkardesi dedigim en kucuk kardesi 40 yasinda kalabalıklar onlar.. neyse
Ben dedim ki ben istemem.. Ne gerek var insan kendine bakabilirse hele. Zanneti ki kendi annemi kast ediyorum.
Kulağına kar suyu damlattim da anlamadi...
Dedi ki "Ben geliriimmm"
Aptal gerizekalı
Simdi nasıl gelebilecek acaba merak icindeyim
Ben esimle daha simdiden konuştum. Hos hamile falan degilim de, annen gelsin dedi.. o da 2 tabak yemek yapcak annem ki zaten yaşlı
En azindan gelipte sütü yok sütün varmi vs diye sormaz el gibi.. Su kadinlar kulübünde oyle seyler okudum ki nefrer ettim lohusa kadinlarin basina gelenlerden dolayi boyle islerden
Ay cok sinir oldum.
Yine de ama sonuca bakmak lazim. Haticeye degil neticeye.
Senin dedigin oluyor mu? Oluyor. Eninde sonunda senin dedigin yapılmıyor mu? Yapılıyor. Bitti gittiii
Ben hic icime karistirtmam bir de kavgaciyim da esim cok iyi bilir kin tutacagimi hep uzak durdum ailesinden her hafta oradaydik . Zaten törenleri bitmiyor ne alakaysa sanki baska isimiz yok yemege gidiyorduk
Simdi daha mutluyum insallah da barışmayız.
Kesinlikle haklısınız. Ben zaten bu doğum olaylarını hic anlamiyorum. Dogumdan sonra annesi yanina gelmedi de bilmemneredeki teyzesinin yanina gitti diye sinir olanlar var. 2.cocuga annem bakacak ablaminkine bakiyor diyen de var. Yanlış anlamayın lütfen,insan tabiki annesini ister o da kendine yardımcı olsun vs diye
Ben kaynanamla görüşmüyorum . Kusuz. Dogal olarak evime gelmiyor,gelemiyor.Oglu gidiyor yanına falan.
Bana önceden demisti ki "Bebek yeni dogdugunca cok kakasini yapıyor. Insanin yardima ihtiyaci oluyor. Dogum yapan kisi yaninda annesini ister"
Ben dedim ki ben istemem.. Ne gerek var insan kendine bakabilirse hele. Zanneti ki kendi annemi kast ediyorum.
Dedi ki "Ben geliriimmm"
Aptal gerizekalı
Ben esimle daha simdiden konuştum. Hos hamile falan degilim de, annen gelsin dedi.. o da 2 tabak yemek yapcak annem ki zaten yaşlı
En azindan gelipte sütü yok sütün varmi vs diye sormaz el gibi.. Su kadinlar kulübünde oyle seyler okudum ki nefrer ettim lohusa kadinlarin basina gelenlerden dolayi boyle islerden
Ay cok sinir oldum.
Senin dedigin oluyor mu? Oluyor. Eninde sonunda senin dedigin yapılmıyor mu? Yapılıyor. Bitti gittiii
Ben hic icime karistirtmam bir de kavgaciyim da esim cok iyi bilir kin tutacagimi hep uzak durdum ailesinden her hafta oradaydik . Zaten törenleri bitmiyor ne alakaysa sanki baska isimiz yok yemege gidiyorduk
Zaten torenleri bitmiyor demissiniz ya cok guldurdunuz beni,siz de hep gulun insallah:))Hakikaten erkek ailesinin torenleri,yemekleri bitmiyor.Surekli bir bahaneyle toplanmalar,yemek yapip davet etmeler.Ola ki iki hafta gidemedik kadin hasta oluyor uzuntuden bu neyse:))Bekarken de oglu eve koye sigmaz,odasindan cikmazmis.Bunlar evlenince kiymetli oluyor herhalde.Bizi beklemisler,ne hos:))Kesinlikle haklısınız. Ben zaten bu doğum olaylarını hic anlamiyorum. Dogumdan sonra annesi yanina gelmedi de bilmemneredeki teyzesinin yanina gitti diye sinir olanlar var. 2.cocuga annem bakacak ablaminkine bakiyor diyen de var. Yanlış anlamayın lütfen,insan tabiki annesini ister o da kendine yardımcı olsun vs diye
Dedi ki "Ben geliriimmm"
Aptal gerizekalı
Ay cok sinir oldum.
Kavga olunca mecbur gorusulmuyo zaten suan kavga olayi olmadigi icin mecbur gidiceksinzKeske olaylar bu seviyeye gelmese.Isin tuhafi az gorusmek istedigimi soylemistim esime onu da gerceklestirmeme imkan vermedi.Gorusmemek ne demek oyle sey mi olur,benim hatirim icin dedi.
Kavga etme seviyesine asla gelmedik cunku ben icime atip,cevap vermeyen bir insanim ama bundan sonra kendimi savunacagim.Sabretmekle olmuyor,biraz kendilerine gelirler belki.Kavga olsa esim beni bosar buyuk ihtimalle,oyle aileci bir insanKavga olunca mecbur gorusulmuyo zaten suan kavga olayi olmadigi icin mecbur gidiceksinz
Annenden dolayı psikolojim bozuldu de uyuyamiyorum panik atak oldum, anksiyete oldum de, ağlama krizlerine bir sonra da seansı 300 tl olan bir psikolog bul her hafta git böyle, bak bakalım para gitmesin diye dengeyi nasıl kuruyor.[/QUOTE
Esim bunu teklif etmisti,istersen tedavi icin gidelim diye.Ben de sinirlenmistim.Ailesine ceki duzen verse ben zaten iyilesirdim ki.Sen asil sorunu cozmedikten sonra beni istedigin kadar tedavi ettir demistim.Sacmaliga bak,sen anneni de gotureceksin o zamanAnnenden dolayı psikolojim bozuldu de uyuyamiyorum panik atak oldum, anksiyete oldum de, ağlama krizlerine bir sonra da seansı 300 tl olan bir psikolog bul her hafta git böyle, bak bakalım para gitmesin diye dengeyi nasıl kuruyor.