Sanirim haklisiniz.Nazim kendi aileme geciyor.Bazen annem de gerekli gereksiz birseylere karisir ama annem ya tepkimi verebiliyorum.Sonra uzuluyor,kendime kiziyorum.Annene verdigin tepkinin binde birini ele karsi veremiyorsun diye.Yok yok ne kusuru anlatın tabi. Zor durumlar bunlar,biraz daha fazla net olmanızı öneriyorum tabi kırmadan. Sizi biraz sakin ve kibar buluyorolabilir.Kendisi de baskın bir karakter oldugu için.
Tepkilerinizi belli ettikten sonra bir süre alısamayacaktır. Sabırlı olun, bu bir sürec.Sonucta bugüne kadar daha naiftiniz. Alıskanlıklar zamanla değişir ve hallolur umarım =)Sanirim haklisiniz.Nazim kendi aileme geciyor.Bazen annem de gerekli gereksiz birseylere karisir ama annem ya tepkimi verebiliyorum.Sonra uzuluyor,kendime kiziyorum.Annene verdigin tepkinin binde birini ele karsi veremiyorsun diye.
Sabrettim sabrettim de inanin ruh hastasi oldum.Iyiliklerini inkar edemem,Allah var,guzel seyleri de oldu ama tek istegim biraz saygi,mudahale edilmemesi,oglunun da ayri bir dunyasinin oldugunu kabul edip aile reisi gibi davranmayi birakmasi.Bunu da esim saglamali ama maalesef annem de annem,ailem de ailem modunda hep.7 yıl iyi sabretmissin
Insallah cok tesekkur ederim size verdiginiz destekten dolayiTepkilerinizi belli ettikten sonra bir süre alısamayacaktır. Sabırlı olun, bu bir sürec.Sonucta bugüne kadar daha naiftiniz. Alıskanlıklar zamanla değişir ve hallolur umarım =)
Ne demek, hiçbirsey yapmadım ki =)Insallah cok tesekkur ederim size verdiginiz destekten dolayi
Olur mu fikirlerinizi paylasmaniz yeter:)Iste ben uzun zamandir bu saatlere kadar bunlari dusunup dusunup strese giriyorum.Bir yazi okumustum o kadar hakli ki diyor ki kayinvalidenizle sorun yasadiginizda kayinvalideniz uzulur ama sizin evliliginiz bitme noktasina gelebilir.Kayinvalidenin size hicbir zaman veremeyecegi zarari,yanlis davranarak,sinir olarak kendi kendinize vermeyin.Onun huyunu degistiremeyeceginize gore dogru adimlar atarak sorunu cozmeye calisin.Hakikaten o misil misil uyurken benim bu denli yiprandigimdan haberi bile yok.En buyuk zarari kendi kendime verdimNe demek, hiçbirsey yapmadım ki =)
Merhaba iyi geceler Evet kizimi ne zorlukla buldum ben,oglumu kaybettim.Heves ettim ilk yas gunu icin.Ben neden kizim buyudugunde videolara bakarken anne burasi neresi dediginde kizim babaannenin evi demek zorunda kalacaktim ki.Yani bu bizim icin ozel bir ani.olmali.Ustelik kendi arkadaslarima,akrabalarima dogum gunu yapacagiz ama kendi evimizde degil,babaannesinde oraya buyrun demek ne kadar sacma olurdu.Insanlar mecbur mu baska adrese gitmeye.Yine dogumumda olmak istemesi. Zaten yasak bilmiyor da diyelim ki degil ben kendi annemi isterim belki.Yani nedir bu herseyde on planda olayim istegi.Bir de kizima hamileyken dedi ki insallah elleri oglumun ellerine benzer,oglumun elleri guzel.Benim ellerimi cirkin buluyor demek ki.Hayir insan fiziksel ozelliklerini kendi secemiyor ki.Senin oglunu,guzel ellerini yaratan Allah yaratmadi mi.beni.Ustelik daha once torunun vefat etmis.Onceligin saglik olsun.Amann iste ne bileyim yazik kirici olmaya ne gerek var.Bir insan neden doğumgününü babaannesinin evinde kutlasın ki?
Sizin babaanneniz hayatta mı? Simdi Allah aşkına babaanneniz ya da anneannenizin evinde mi doğumgünü kutlardınız kendi evinizde anne babanızla mı bekarken?
Cocuk 1 yasında diye,derdini ya da isteklerini anlatamıyor diye boyle saçmalık mi olur ne sacma bir kayinvalide o ya
Hayır,birsuru kişi cocuguna doğumgünü yaptı
O süslemeli puslemeli yani konseptli :) hicbiri babaanne evinde yapmadı
2. Bir husus,doguma girmek istemek nedir ya ? Mahrem bir olay sonucta neden sizin oranızı buranızı görecek? Sanki diş çektirmeye gitmissiniz.
Kayinvalideniz haddini ve sınırları cok aşıyor bence.
Evinizdeki düzen onu ilgilendirmez. Ister koltugu tv nin yanına koyarsınız,ister abajuru kapının arkasına ona ne?
Herseyi o iyi bilmiyor. Biz internet cocugu sayılırız.. Elimizin altında hersey var gitsinler,gorumcenizle otursunlar,sizin oraya da fazla burnunu sokmasınlar.
Ben yerinde olsam,eşine birsey demezdim
Sen kendi kendini savunmalısın
Susma.
Bak böyle uyku tutmaz işte.
Kibar bir dille tersleyebilirsin,ya da saygi cercevesi icinde cevap verebilirsiniz
Esiniz de klasik erkek iste kisilige hakaret degilmis elestiriymis. Bazi insanlar elestiriyi kabul etmez. Bende etmem mesela
Bilemiyorum ki kiskanclik degil de guc savasi olarak yorumluyorum ben cunku adimiza kararlar almaya calisiyor,esime soyluyor,esim de annesinin dedigi olsun istiyor oncelikli olarak.Esim ben reddedince israr etmiyor ama kabul etsem daha memnun olacak.Oglu onun kararlarini uygulasin,gelini de buna uysun istiyor sanirim.Kanun gibi hafta sonu mutlaka gorusulecek,gitmezsek hemen telefon,ugramadiniz bugun diye.Sizsiz bogazimdan yemek gecmiyor,yok keyfim olmuyor.Iyi de bizim de planimiz olabilir.Zaten her hafta sonu bir gun geliyoruz.Baska gelini yok canim.Esim tek erkek.Iki gorumcem var.Ah ah ne diyeyim bilmem ki. Bunların hepsinin sebebi kıskanclık olanilir mi ? Başka gelini var mı? Varsa ona da böyle davranıyor mu ?
Merhaba iyi geceler Evet kizimi ne zorlukla buldum ben,oglumu kaybettim.Heves ettim ilk yas gunu icin.Ben neden kizim buyudugunde videolara bakarken anne burasi neresi dediginde kizim babaannenin evi demek zorunda kalacaktim ki.Yani bu bizim icin ozel bir ani.olmali.Ustelik kendi arkadaslarima,akrabalarima dogum gunu yapacagiz ama kendi evimizde degil,babaannesinde oraya buyrun demek ne kadar sacma olurdu.Insanlar mecbur mu baska adrese gitmeye.Yine dogumumda olmak istemesi. Zaten yasak bilmiyor da diyelim ki degil ben kendi annemi isterim belki.Yani nedir bu herseyde on planda olayim istegi.Bir de kizima hamileyken dedi ki insallah elleri oglumun ellerine benzer,oglumun elleri guzel.Benim ellerimi cirkin buluyor demek ki.Hayir insan fiziksel ozelliklerini kendi secemiyor ki.Senin oglunu,guzel ellerini yaratan Allah yaratmadi mi.beni.Ustelik daha once torunun vefat etmis.Onceligin saglik olsun.Amann iste ne bileyim yazik kirici olmaya ne gerek var.
Eşin de işine geldiği gibi davranıyor.Sana yapılınca eleştiri,kendine olunca niye sert tepki veriyor?Çünkü sen el kızısın!Anası kendine laf söyleyince nasıl koymuş kimbilir.O evlatken zoruna gidiyorsa,sen niye cekesin?Dengeyi kocan kuracak.Bu arada denge kuramayan bi zahmet evlenmesin yaa.Bu nedir yaa?Arti oglumu kaybettikten sonra es dost soruyordu ne zaman bebek sahibi olmayi dusunuyorsun diye.Ben de hayirlisi kismet dedum.Halbuki oglumun ustune iki tane dusugum olmustu ama soylememistik.Kv biliyordu tabiide.Neyse ne dese begenirsiniz.Benim oglum gece yarilarina kadar bilgisayar basinda oturuyor.Girip karisinin koynuna yatmayinca nasil olcak dedi bebek.Ben sok oldum.Bu soylenecek laf mi arkadaslar.Bizim mahremimizi konusuyor baskalarina.Hadi beni dusunmedin,oglunu da mi dusunmedin.Boyle patavatsizlik olur mu?Buna esim sert tepki verdi Allah var.
Bence cinnet gecirmeniz gerekiyor okurken ben daraldim bi insanın üstüne bukadar gidilmezki ben kafayı yediydim şimdiye. Eşiniz de sorun hiç bi şekilde bırak savunmayi denge bile kuramamis hep üstünü kapatmisMerhaba telefonda konusulanlari duyduktan sonra esimin kiz kardesine konusmayi duydugumu soyledim.Hatta cok sinirlendim,6 yildir bu mevzulardan cok yiprandigimi,esimle aramin bozuldugunu soyledim.Sonra esime anlattim.O da elestiri dedi,kisiligine hakaret yok dedi.Ben gercekten anlayamiyorum,o kadar anlatmaya calisiyorum.Allah icin diyorum hakliyi haksizi ayir ama yok hep onlar iyi niyetli ben abartiyormusum.
Çok iyi anlıyorum ben de aynı şeyleri yaşıyorum kendimi asla onun karısı onun ailesi hissetmedim boşanmak istiyorum bırakmıyor ama çok mutsuzumSabrettim sabrettim de inanin ruh hastasi oldum.Iyiliklerini inkar edemem,Allah var,guzel seyleri de oldu ama tek istegim biraz saygi,mudahale edilmemesi,oglunun da ayri bir dunyasinin oldugunu kabul edip aile reisi gibi davranmayi birakmasi.Bunu da esim saglamali ama maalesef annem de annem,ailem de ailem modunda hep.
Benim kayinvalideme cok benziyo isterdiki herseyde kendi olsun yada kendi evinde olsun.her bayram once ona gdilsin cocugun dogum gunu kendiyle kutlansin.dogumu kendi evinde yapmami istedi mesela hastaneden ckinca ona gideymisim.sonra zamanla kendi ailem bana gelmeye kalktgnda bi bahane bulup kendi evine cagiriodu sonunda ne mi oldu kavga tartisma ve suan konusmuyorum kafam cok rahatMerhaba arkadaşlar Ben alti bucuk yildir evliyim.Bir tane kizim var ve onu cok zor buldum.Toplamda 5 kez hamile kaldim.4.hamileligimde kizima kavustum.Ilk hamileligim 37.haftada olu dogumla sonuclandi.Esimle iyi anlasiyoruz.Aramizdaki tek sorun annesi.Gerci bu konu sadece bana gore sorun esim icin cunku ona gore ailesi bana sadece yardim etmek istiyor,oysa ki yardim adi altinda mudahale ediliyor.Sanki ben hicbir konuda birsey bilmiyorum.Surekli ne yapmam gerektigi soyleniyor.Herseyin en dogrusunu onlar biliyor.Ne giyecegime,nereye gidip,gitmeyecegime,evimin esyasinin yerlesim duzenine kadar karisiliyor.Oyle ki kac cocuk sahibi olmam gerektiginden,ne zaman olmasi gerektigine kadar!Annesi evimi,beni ve esimi yonetmek istiyor.Ben de esim bunlari gorsun ve dengeyi kursun istiyorum ama hatali olduklari konuda dahi masum gostermeye calisiyor.Ornek vermem gerekirse:Annesi doguma kisa zaman kala esime dogumdan sonra bize gelin demis.Esim bana iletti.Ben de rahat edemeyecegimi,kendi evimde kalmak istedigimi soyledim.Benim annemi dusunen yok.Ben annesinde kalsam annem ne yapacakti.Ailemin ilk torunuydu ustelik.Annemin hakki yok mu yanimda kalmaya.Esim annesinin gonlu olmuyor diye bana bozuluyor.Kizimin birinci yasini bile kendi evinde kutlamak istedi.Kizim sosyal,guler yuzlu bir bebek.Bizim gibi candan,sizi bilmem ama diyor.7 yildir beni ve ailemi bilememis.Surekli kendilerini ovmeler vs...Dogumuma bile girmeye kalkti.Esim son ana kadar kararsizdi doguma girip girmemeye.Hos son anda cesaretini toplayip girdi ama oncesinde annesi dedi ki oglum giremezse ben gireyim.Dogum ebesi hayir yasak desi.Niyeee ben babaannesiyim diyor.Allahim cildiracaktim.En son olarakta annesi beni aramisti.Neyse konustuk telefon kapanmadi.Ben de kapatamadim ekran gelmiyordu.Sonra annesi ve iki gorumcem benim hakkimda konusmaya basladi.Iste kizima iyi bakamiyormusum,cantasina gerektigi kadar yedek esya almiyormusum,kizim ustunde bir badyle gelip,gidiyormus.Kizimi ben hasta etmisim.Geciyormusum kose basina oturuyormusum.Esim bu olayi da yumusatti.Elestiriymis bunlar,kisiligime hakaret etmemisler.Cok uzattim kusura bakmayin,cok doluyum.Psikolojim bozuldu.Rahat bir uyku yuzu goremiyorum dusunmekten
Evet gercekten esim isine gelme mevzusunda asmis durumda.Bazen oyle kiliflar uyduruyor ki hayret ediyorum.Anlasilmadigim icin defalarca anlatiyorum diyor ki dikkatimi cekmedi.Ama gecenlerde ben annesine yaptigim bir davranis dikkatini cekmis,onu soyluyor bana.Hosuna gitmemis.Benim soyledigim hicbbir sey dikkatini cekmiyor ama benim davranisim cekiyor.Pes diyorum artik.Eşin de işine geldiği gibi davranıyor.Sana yapılınca eleştiri,kendine olunca niye sert tepki veriyor?Çünkü sen el kızısın!Anası kendine laf söyleyince nasıl koymuş kimbilir.O evlatken zoruna gidiyorsa,sen niye cekesin?Dengeyi kocan kuracak.Bu arada denge kuramayan bi zahmet evlenmesin yaa.Bu nedir yaa?
Haklisiniz en son bu mevzu oldugunda aslinda kabahat annende degil sende dedim esime.Sen dengeyi saglayamadigin icin catisiyoruz dedim.Bence cinnet gecirmeniz gerekiyor okurken ben daraldim bi insanın üstüne bukadar gidilmezki ben kafayı yediydim şimdiye. Eşiniz de sorun hiç bi şekilde bırak savunmayi denge bile kuramamis hep üstünü kapatmis
:)bu sonuca ulasiliyor dimi dogruEşinizle aranızdaki tek sorun EŞİNİZ..