Eşimle aramdaki tek sorun Kayınvalide

Yok yok ne kusuru anlatın tabi. Zor durumlar bunlar,biraz daha fazla net olmanızı öneriyorum tabi kırmadan. Sizi biraz sakin ve kibar buluyorolabilir.Kendisi de baskın bir karakter oldugu için.
Sanirim haklisiniz.Nazim kendi aileme geciyor.Bazen annem de gerekli gereksiz birseylere karisir ama annem ya tepkimi verebiliyorum.Sonra uzuluyor,kendime kiziyorum.Annene verdigin tepkinin binde birini ele karsi veremiyorsun diye.

Sanirim haklisiniz.Nazim kendi aileme geciyor.Bazen annem de gerekli gereksiz birseylere karisir ama annem ya tepkimi verebiliyorum.Sonra uzuluyor,kendime kiziyorum.Annene verdigin tepkinin binde birini ele karsi veremiyorsun diye.
Tepkilerinizi belli ettikten sonra bir süre alısamayacaktır. Sabırlı olun, bu bir sürec.Sonucta bugüne kadar daha naiftiniz. Alıskanlıklar zamanla değişir ve hallolur umarım =)

7 yıl iyi sabretmissin
Sabrettim sabrettim de inanin ruh hastasi oldum.Iyiliklerini inkar edemem,Allah var,guzel seyleri de oldu ama tek istegim biraz saygi,mudahale edilmemesi,oglunun da ayri bir dunyasinin oldugunu kabul edip aile reisi gibi davranmayi birakmasi.Bunu da esim saglamali ama maalesef annem de annem,ailem de ailem modunda hep.

Tepkilerinizi belli ettikten sonra bir süre alısamayacaktır. Sabırlı olun, bu bir sürec.Sonucta bugüne kadar daha naiftiniz. Alıskanlıklar zamanla değişir ve hallolur umarım =)
Insallah cok tesekkur ederim size verdiginiz destekten dolayi

Bir insan neden doğumgününü babaannesinin evinde kutlasın ki?
Sizin babaanneniz hayatta mı? Simdi Allah aşkına babaanneniz ya da anneannenizin evinde mi doğumgünü kutlardınız kendi evinizde anne babanızla mı bekarken?
Cocuk 1 yasında diye,derdini ya da isteklerini anlatamıyor diye boyle saçmalık mi olur ne sacma bir kayinvalide o ya
Hayır,birsuru kişi cocuguna doğumgünü yaptı
O süslemeli puslemeli yani konseptli :) hicbiri babaanne evinde yapmadı

2. Bir husus,doguma girmek istemek nedir ya ? Mahrem bir olay sonucta neden sizin oranızı buranızı görecek? Sanki diş çektirmeye gitmissiniz.

Kayinvalideniz haddini ve sınırları cok aşıyor bence.
Evinizdeki düzen onu ilgilendirmez. Ister koltugu tv nin yanına koyarsınız,ister abajuru kapının arkasına ona ne?

Herseyi o iyi bilmiyor. Biz internet cocugu sayılırız.. Elimizin altında hersey var gitsinler,gorumcenizle otursunlar,sizin oraya da fazla burnunu sokmasınlar.

Ben yerinde olsam,eşine birsey demezdim
Sen kendi kendini savunmalısın
Susma.
Bak böyle uyku tutmaz işte.
Kibar bir dille tersleyebilirsin,ya da saygi cercevesi icinde cevap verebilirsiniz

Esiniz de klasik erkek iste kisilige hakaret degilmis elestiriymis. Bazi insanlar elestiriyi kabul etmez. Bende etmem mesela

Ne demek, hiçbirsey yapmadım ki =)
Olur mu fikirlerinizi paylasmaniz yeter:)Iste ben uzun zamandir bu saatlere kadar bunlari dusunup dusunup strese giriyorum.Bir yazi okumustum o kadar hakli ki diyor ki kayinvalidenizle sorun yasadiginizda kayinvalideniz uzulur ama sizin evliliginiz bitme noktasina gelebilir.Kayinvalidenin size hicbir zaman veremeyecegi zarari,yanlis davranarak,sinir olarak kendi kendinize vermeyin.Onun huyunu degistiremeyeceginize gore dogru adimlar atarak sorunu cozmeye calisin.Hakikaten o misil misil uyurken benim bu denli yiprandigimdan haberi bile yok.En buyuk zarari kendi kendime verdim

Merhaba iyi geceler Evet kizimi ne zorlukla buldum ben,oglumu kaybettim.Heves ettim ilk yas gunu icin.Ben neden kizim buyudugunde videolara bakarken anne burasi neresi dediginde kizim babaannenin evi demek zorunda kalacaktim ki.Yani bu bizim icin ozel bir ani.olmali.Ustelik kendi arkadaslarima,akrabalarima dogum gunu yapacagiz ama kendi evimizde degil,babaannesinde oraya buyrun demek ne kadar sacma olurdu.Insanlar mecbur mu baska adrese gitmeye.Yine dogumumda olmak istemesi. Zaten yasak bilmiyor da diyelim ki degil ben kendi annemi isterim belki.Yani nedir bu herseyde on planda olayim istegi.Bir de kizima hamileyken dedi ki insallah elleri oglumun ellerine benzer,oglumun elleri guzel.Benim ellerimi cirkin buluyor demek ki.Hayir insan fiziksel ozelliklerini kendi secemiyor ki.Senin oglunu,guzel ellerini yaratan Allah yaratmadi mi.beni.Ustelik daha once torunun vefat etmis.Onceligin saglik olsun.Amann iste ne bileyim yazik kirici olmaya ne gerek var.

Gercekten bir degisik aile.Hamileyim daha once de cok kayip var diye esim beni biden fazla doktora goturuyor.Neyse cinsiyet ogrenme zamani geldi.Kiz dendi,tamam cok guzel.Zaman ilerledi,7 aylik hamileyim.O ana kadar aksi soylenmemis,yani 4 tane doktor kiz demis,kimse erkek dememis,gorumcem diyor ki belki de erkektir.Neymis karnimin sekli vs.Ya tabii ya 7 ay 4 doktor yaniliyor olabilir,sen karnimin seklinden hala umidediyorsun ki erkek olabilir diye.Bu olay erkege ne kadar deger verdiklerinin gostergesi.Iyi de ben kizim olacak diye cok mutluydum.Herseyden once saglik,hayirli omur degil mi onemli olan.E oglum da vardi,noldu Allah geri aldi.Yani cok gereksiz davranislar.Annesi hamile oldugumu duydugunda sevinmisti,erkek oldugunu ogrendiginde ise sevincten aglamisti.Varin siz dusunun vahamiyeti.

Ah ah ne diyeyim bilmem ki. Bunların hepsinin sebebi kıskanclık olanilir mi ? Başka gelini var mı? Varsa ona da böyle davranıyor mu ?
Bilemiyorum ki kiskanclik degil de guc savasi olarak yorumluyorum ben cunku adimiza kararlar almaya calisiyor,esime soyluyor,esim de annesinin dedigi olsun istiyor oncelikli olarak.Esim ben reddedince israr etmiyor ama kabul etsem daha memnun olacak.Oglu onun kararlarini uygulasin,gelini de buna uysun istiyor sanirim.Kanun gibi hafta sonu mutlaka gorusulecek,gitmezsek hemen telefon,ugramadiniz bugun diye.Sizsiz bogazimdan yemek gecmiyor,yok keyfim olmuyor.Iyi de bizim de planimiz olabilir.Zaten her hafta sonu bir gun geliyoruz.Baska gelini yok canim.Esim tek erkek.Iki gorumcem var.

Kesinlikle haklısınız. Ben zaten bu doğum olaylarını hic anlamiyorum. Dogumdan sonra annesi yanina gelmedi de bilmemneredeki teyzesinin yanina gitti diye sinir olanlar var. 2.cocuga annem bakacak ablaminkine bakiyor diyen de var. Yanlış anlamayın lütfen,insan tabiki annesini ister o da kendine yardımcı olsun vs diye
Ben kaynanamla görüşmüyorum . Kusuz. Dogal olarak evime gelmiyor,gelemiyor.Oglu gidiyor yanına falan.
Bana önceden demisti ki "Bebek yeni dogdugunca cok kakasini yapıyor. Insanin yardima ihtiyaci oluyor. Dogum yapan kisi yaninda annesini ister"
Kizkardesi dogum yapmisti kaynananin ordan konu açıldı falan.
Kizkardesi dedigim en kucuk kardesi 40 yasinda kalabalıklar onlar.. neyse
Ben dedim ki ben istemem.. Ne gerek var insan kendine bakabilirse hele. Zanneti ki kendi annemi kast ediyorum.
Kulağına kar suyu damlattim da anlamadi...
Dedi ki "Ben geliriimmm"
Aptal gerizekalı
Simdi nasıl gelebilecek acaba merak icindeyim
Ben esimle daha simdiden konuştum. Hos hamile falan degilim de, annen gelsin dedi.. o da 2 tabak yemek yapcak annem ki zaten yaşlı
En azindan gelipte sütü yok sütün varmi vs diye sormaz el gibi.. Su kadinlar kulübünde oyle seyler okudum ki nefrer ettim lohusa kadinlarin basina gelenlerden dolayi boyle islerden
Ay cok sinir oldum.
Yine de ama sonuca bakmak lazim. Haticeye degil neticeye.
Senin dedigin oluyor mu? Oluyor. Eninde sonunda senin dedigin yapılmıyor mu? Yapılıyor. Bitti gittiii
Ben hic icime karistirtmam bir de kavgaciyim da esim cok iyi bilir kin tutacagimi hep uzak durdum ailesinden her hafta oradaydik . Zaten törenleri bitmiyor ne alakaysa sanki baska isimiz yok yemege gidiyorduk
Simdi daha mutluyum insallah da barışmayız.

Eşin de işine geldiği gibi davranıyor.Sana yapılınca eleştiri,kendine olunca niye sert tepki veriyor?Çünkü sen el kızısın!Anası kendine laf söyleyince nasıl koymuş kimbilir.O evlatken zoruna gidiyorsa,sen niye cekesin?Dengeyi kocan kuracak.Bu arada denge kuramayan bi zahmet evlenmesin yaa.Bu nedir yaa?

Bence cinnet gecirmeniz gerekiyor okurken ben daraldim bi insanın üstüne bukadar gidilmezki ben kafayı yediydim şimdiye. Eşiniz de sorun hiç bi şekilde bırak savunmayi denge bile kuramamis hep üstünü kapatmis

Çok iyi anlıyorum ben de aynı şeyleri yaşıyorum kendimi asla onun karısı onun ailesi hissetmedim boşanmak istiyorum bırakmıyor ama çok mutsuzum

çok abartılacak şeyler değil. görüşme sıklığını azaltıp duymamaya çalışacaksınız.

Benim kayinvalideme cok benziyo isterdiki herseyde kendi olsun yada kendi evinde olsun.her bayram once ona gdilsin cocugun dogum gunu kendiyle kutlansin.dogumu kendi evinde yapmami istedi mesela hastaneden ckinca ona gideymisim.sonra zamanla kendi ailem bana gelmeye kalktgnda bi bahane bulup kendi evine cagiriodu sonunda ne mi oldu kavga tartisma ve suan konusmuyorum kafam cok rahat

Evet gercekten esim isine gelme mevzusunda asmis durumda.Bazen oyle kiliflar uyduruyor ki hayret ediyorum.Anlasilmadigim icin defalarca anlatiyorum diyor ki dikkatimi cekmedi.Ama gecenlerde ben annesine yaptigim bir davranis dikkatini cekmis,onu soyluyor bana.Hosuna gitmemis.Benim soyledigim hicbbir sey dikkatini cekmiyor ama benim davranisim cekiyor.Pes diyorum artik.

Bence cinnet gecirmeniz gerekiyor okurken ben daraldim bi insanın üstüne bukadar gidilmezki ben kafayı yediydim şimdiye. Eşiniz de sorun hiç bi şekilde bırak savunmayi denge bile kuramamis hep üstünü kapatmis
Haklisiniz en son bu mevzu oldugunda aslinda kabahat annende degil sende dedim esime.Sen dengeyi saglayamadigin icin catisiyoruz dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…