eşimle ailem konuşmuyor, bayramda da tek başıma aileme gitmek zoruma gidiyor :(

kediii1506

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
347
90
arkadaşlar merhaba. bayram yaklaşıyor malum kayınvalidelere gitme gelme durumları sözkonusu. sizlerden düşüncelerinizi almak istedim bazı konularda. daha önce burda bahsetmiştim ailemle eşimin arası bozuk konuşmuyorlar 9-10 aydır. sebeplerini olayı burdaki konumda anlatmıştım. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...yapayim-simdi-ben-kaderim-mi-bu-benim.824959/
daha sonra kayınvalide bize geldiğinde ben de kayınvalide ile ilgili sorun yaşamıştım. onu da burda anlatmıştım. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...in-duzenine-karismasi-ve-ilk-kavgamiz.843883/ bu tartışmadan sonra kayınvalide 2 kez aradı beni. telefonda mesafeli konuştum ben de, kısa konuşup kapattık zaten. ama görümce hiç aramadı. ben de ne görümceyi ne kayınvalideyi hiç aramadım.

bu olayların ardından 1 ay kadar önce eşimle yaşadığımız şiddetli tartışmadan sonra bazı kararlar aldık. ben eşime ailemle barışması konusunda ısrarcı olmayacaktım ve o barışmadığı için daha önce eşime soğuk davranırdım bazen, artık bunları unutup ona ailemle arasındaki sorunu yansıtmayacaktım. o da benim aileme istediğim zaman gidip gelmeme karışmayacaktı. o beni ben de onu aileler konusunda zorlamayacaktık.

e şimdi bayram geliyor. 3-4 gün sonra memlekete gideceğiz. 8-9 gün kalıcaz. 4 gün kendi ailemde 4 gün kayınvalidelerde kalıcam. bayramın ilk günü Allah nasip ederse kayınvalidelerle birlikte kurbanımızı kesicez. 2. gün de eşimin halalarını amcalarını teyzelerini falan gezicez. 3. gün de bizim akrabalara geçicez. iki taraf arası 1,5 saat mesafede bu arada. gidince benim halamlarımı ve amcamları gezicez. ama eşim benim aileme bayramlaşmaya gelmek istemiyo. ben de söz verdiğim için ısrar etmek istemiyorum ona da. dün annemle konuştum bayrama memlekete gelicez diye. annem bize de gelin dedi. anneme ara o zaman eşimi bize de buyrun gelin diye kendin davet et dedim. hayır aramam ama istiyosanız gelin diyo. sen aramazsan eşim gelmez anne dedim. yok aramam hayatta diyo. peki dedim sen bilirsin. sen de onun akrabalarını ziyarete gitme o zaman kendi ailesiyle birlikte gitsin diyo annem. olur mu hiç anne dedim evliyiz biz yalnız mı bırakayım olmaz dedim. hem eşim benim akrabalarımı ziyarete de gelcek ama sen aramadıkça size gelmicek ben gelcem bi tek dedim. gelmişken de 4 gün kalcam dedim. iyi gelmesin o zaman ben aramam yine de dedi annem. hem akrabalara gidip kayınpederine gelmemesi çok ayıp falan dedi.
ya kızlar çok zoruma gidiyo aslında bayramda kendi aileme tek başıma gitçek olmak ama ne yapabilirim ki bilmiyorum.

bu arada bu aile konuları hariç eşimle çok iyiyizdir. çok iyi anlaşıyoruz hiçbir sıkıntımız yok. ikimiz de birbirimize çok düşkünüz. hayatında ilk planda olduğumu hep söyler ve hissettirir bana. son 1 ay öncesine kadar birkaç aylık kötü olduğumuz ve aile konularını açarak tartıştığımız çok oldu ama aldığımız karar doğrultusunda birbirimize aile konularını yansıtmamaya karar verdik ve 1 aydır da çok mutluyuz Allah'ıma şükürler olsun.

hiç ısrar etme. onun yerinde sen de olabilirdin.
ha annen arayıp davet etseydi iş değişirdi belkide. ama şimdi söz verdiğin gibi yapın..

Konularını okumadım canım ama ne olursa olsun bayramda davet beklenmez anne senin annen bile olsa eşinin bu yaptığı terbiyesizlik bence bir saat de olsa fedakarlık yapmak zorunda sen 4 gün kalıyorsun sonuçta
Eşimle annem 9-10 aydir konusmuyorlar. Annem inat ediyo eşim de inat ediyo barismiyolar. Esimle annemin arasindaki olaydan sonra annem babama tarafli bi sekilde olayi anlatiyo ve babami da kendi tarafina cekiyo. Babam beni aradi bi gün. Konustu etti. Gelmesin eşin bundan sonra istemiyorum onu sen istiyosan gel demisti. Annem de simdi istiyosa gelsin barisalim diyo. Ama eşim de inatçı gitmez. Annem arasa buyrun gelin dese gider de aramadan gitmez. 10 aydir eşimle ailem hicbir sekilde birbirini aramiyo zaten.

Bence bayan icinde erkek icinde arada ne sorun yasanirsa yasansin ben senin ailene gelmem demek yanlis. Sorun olabilir ama arada uzulecek bir es var. Illa gelip can ciger olmasina gerek yok gelsin seninle bayramlarini kutlasin biraz otursun yine mesafesini korusun. Konunu okudum annen cok hakli degil ama arada senin hatrin var.

Bence konus esinle. Ben seni anliyorum samimi olmak icinde zorlamiyorum ama benim hatrim icin bayram bu kucuk olan biziz gel benimle de.

Sizin anlaşma tek tarafa yarar sağlayan bir anlaşma olmuş , senin kazandığın ne ben anlamadım .

Herkes kendi ailesine gitsin o zaman , anlaşma böyle olur.
Esimle bu aile mevzusu yüzünden ayrilma noktasina gelmistik artik 1 ay önce. Çünkü ben ailemle konusmadiklari icin bu durum ara ara aklima geldikce eşime surat yapiyodum huzursuzluk cikariyodum falan. Eşim de bıkmıştı artik bu durumdan. Ben de kayinvalideyle gorumceyle tartistigim icin 1,5 aydir arayip sormuyorum hic onlari. Esim de bana hicbi sey demiyo.

Bence anlasmayi soyle degistirin. Esinizde sizde mesafenizi koruyun. Durmadan aramaya cok sik gorusmeye ikinizde birbirinizi zorlamiyin ama bayram gibi dugun gibi cenaze gibi onemli gunlerde es hatri icin ailelere beraber gidin.

Tamam isteyen istediği ile konuşmasın , kimse de tavır almasın bu mantıklı .

Ama senin onun ailesinde 4 gün kalıp , onun senin ailene bir saat bile uğramaması çok ayıp bence . İki anne de haksız kayinvaliden sanki melek mi , onun tavırlarını da begenmedim .Ama sen paşa paşa gidiyorsun nedense .

Ne kadar ekmek o kadar köfte . Fazla fedakarlık pişmanlık getirir .

Bak canım aynı durumda sen olsaydın eşinin diyeceği laf benim hatrıma olanları yoksay şimdim sende ona aynısı söyle senin hatrına bir zahmet gidip ellerini öpsün babanın sana söylediklerini inşallah eşine anlatmamışsındır anladığım kadarı ile seninle kv arasında sorun var buna rağmen sen gidip dört gün kalacaksın

Bence anlasmayi soyle degistirin. Esinizde sizde mesafenizi koruyun. Durmadan aramaya cok sik gorusmeye ikinizde birbirinizi zorlamiyin ama bayram gibi dugun gibi cenaze gibi onemli gunlerde es hatri icin ailelere beraber gidin.
Eşim en çok amcası vefat ettiginde annemin babamin baş sağlığı icin esimi de kayinvalidemleri de aramamasi sebebiyle aileme bozuk. O olaydan sonra da kesinlikle gitmicem ailene demisti bana.

Eşim en çok amcası vefat ettiginde annemin babamin baş sağlığı icin esimi de kayinvalidemleri de aramamasi sebebiyle aileme bozuk. O olaydan sonra da kesinlikle gitmicem ailene demisti bana.

Evet cenaze gibi aci durumlarda kusluk bir kenara birakilmali keske anneni arasaymis iyi olmamis ama dedigim gibi yinede konusun gelsin hic konusmasin ama yaninizda oldugunu gostersin. Biz bir aileyiz beni yanliz birakma diyin. Gun gelir o sizden boyle bir fedakarlik ister sizde ona yaparsiniz.

İki arada kalmak cok zor ama esinizn kucuklugunu bilip annenizn elini opmeye gitmesi lazim bayramda davet olmaz

sen onun ailesine gidiyorsan anlaşmanız gereği onun da senin ailene kısa bir süre de olsa uğraması lazım.
ama eşin haklı şu anda. ölüm gibi mühim bir olayda yaş ve tecrübe olarak ailen daha olgun davranıp başsağlığı için aramalıydı. bayramda da çocuk gibi ailen. senin hatrın için eşini arayıp hal hatır sorup davet edebilirler.
ben de olsam istenmediğim yere gitmem.

Eski konularınızı okudum, yorum da yaptığımı hatırlıyorum hatta ama emin olamadım tam. Biraz eleştirel yaklaşacağım, umarım incitmem sizi. Farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum duruma:

Annenizle eşiniz arasındaki sorunda annenizi hatalı buldum ben. Miras parasını sorun edip nikahınıza gelmemekle tehdit etmiş. Bu en başta kırıcı zaten daha çok sizin açınızdan. eşinizin annenize karşı mesafeli olmasına yol açmıştır yine de. ama o otogar olayında ne olurdu anneniz 10 dakika daha bekleseymiş, çocuk gibi davranmasaymış. Eşiniz götürmem dememiş ki. biraz bekleseymiş hem götürecek, hem de alahaısmarladık diyecekmiş zaten. Oturup oturup gitmemezler de etmemiş, uykudan kalkmış. ki siz de eşinizi savunmuşsunuz annenize karşı ve bu yüzden size kızmış. Eşinizin bundan sonra mesafeyi artırması normal. Bir telefon, bir gönül alma bu kadar mı zor?

Cenaze ve ameliyat durumunu ben de yaşadım ve eşimin kalbi hala kırıktır bu konuda. Bir tane arayan soran olmadı benim tarafımdan. Herkesin dünürleri ziyaret ederken o bir geçmiş olsun, başınız sağolsun duymadı. Ama gitme gelme, arama sorma mevzusunda hiç sorun çıkarmaz yine de, ben onu, o beni idare ederiz işte. Karşılıklı olduğundan değil, hatrımız için, gönlümüz için.

Kayınvalideyle olan durumda da sizi hem haklı hem haksız buldum. Ama eşinizin beni arayıp davet edecekler demesindeki ısrarına da biraz siz sebep olmuşsunuz gibi geldi bana. Sizde kaldıkları bir 10 gün ütü olayını çok abartmışsınız. Eğer orada eşinizin hatrı diyerek durumu idare etseydiniz, o da anneniz konusunda daha idareli olurdu gibime geliyor.

Evet siz haklısınız, size karışamamalılar. Ama bunlar her an dibinizde olan insanlar değil. En klasiğinden bir Türk annesi ve ablası. Ütüyü filan kadın yapar kafasındalar, oğlumuzun rahatı yerinde diye görmek isterler. . Level atlamamışlar bu konuda. Daha önce size bir kötülükleri de dokunmamış. Yalnızca 10 gün durumu idare etmekle pek çok şeyi kurtarır, eşinizin gönlünü alırdınız. Eğer eşinizin ailesi yakınınızda olsa ve bunalrı sürekli yapacak olsalar, kesinlikle çok doğru yapmışsınız. size karışamayacaklarını görsünler derdim, ama bayramda seyranda görüşüyorsunuz. Eşinizle normalde beklememiş bunları, yalnızca kaldıkları süre içinde idare etseydin demiş ama siz bunu o zaman bir daha düzenime karışmayacaklar, çocuğuma bakmayacaklar diye önüne şart koşmuşsunuz. Ki hiç gerek yokmuş. Eşiniz zaten sizin fikrinizi desteklerdi bence.

Şimdi eşiniz illa beni arayacaklara getirmiş işi, ama siz onun ailesine gidiyorsunuz. Keşke o da biraz daha idareli olsa. O küçüklüğünü bilerek büyüklük etse, uzatmasa, gidip kalıp gelse bir kaç gün.

Yani siz de hiçkimse eğilmediği için, herkes kırılmış.

Bunda sizin tavırlarınızın da payı olmuş.

Aile ailedir, bu kadar kalemi kalemine hesaplaşmayı doğru bulmuyorum ben. Kol kırılır, yen içinde kalır. En büyük kavgalar yaşansa (namus ve onur meseleleri dışında) , yine de aile sarıp sarmalar, birleştirir. Arkadaşlıklarda hesap kitap olur da, ailede biraz nahoş duruyor. Biraz sen, biraz o, biraz biz derken oluşuyor aile. hayatta en önemli şey haklı olmak değil, geriye baktığında mutlu anılar hatırlamak, dostluklar kurmak.

Uzun oldu. Bunlar benim görüşlerim. Sizi iyi niyetli ama biraz acemi buldum ben. Gencecik bir öğretmenimiz ilk dersine girdiğinde bize çok mesafeli ve sert davranmıştı, anlam verememiştik. Sonra kanka olmuştuk. Sert davran, şımarmasınlar demişler. E biz zaten ultra uslu bir sınıftık. Gerek yoktu ona. Sonra he beraber gülmüştük. Kayınvalide olayını buna benzettim biraz.

Neyse, umarım bayramda iki ailenizle de hep beraber olursunuz, ikiniz için de mutlu geçer.

Annenle alakali sorunu okudum annenin miras icin imza at demesi cok itici! Bu ne yahu paraya tapmak gibi bişey. Ama esin gelmeli annenleri ziyarete. Sen kv ile kurban kesiyorsun o annenlere bile gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…