Eşimin Tuhaf Halleri

Eşinizden yazarsınız ama artık uyumustur eğer yazışıyorlarsa hemen cevap verir eğer cevap gelmezse silersiniz ben olsam yaparım siz yarın akşam eşiniz uyuduğu gibi yapın iş yerinde sorarsa da eşine eşiniz de size sorarsa bilmiyorum ben yapmadım deyip inkar edersiniz

Bilmiyorum ya gerçekten eşim Gerizekalı olduğu için böyle eline yüzüne bulaştırdıysa. Hayatı boyunca pek sosyal kadın arkadaşı olmamış. Ya arkadaşlarının sevgilileri, eşleri ya da böyle iş ortamında gördüğü insanlar. Nasıl iletişim kuracağını bile bilmiyor. Belki de gerçekten olay doğru ve ne diyeceğini bilmediği için önce nasılsın yazdı.

Bunu eşime güvendiğim ya da bir şeyleri kabullenemediğim için söylemiyorum. Konu açmamın sebebi zaten şüphe duymam. Ama sadece şüphe işte. Böyle şeyler yaparak gidişatı etkilemek istemiyorum. Bir şey varsa da karışma çıkacaktır elbet.

Bilmiyorum ya gerçekten eşim Gerizekalı olduğu için böyle eline yüzüne bulaştırdıysa. Hayatı boyunca pek sosyal kadın arkadaşı olmamış. Ya arkadaşlarının sevgilileri, eşleri ya da böyle iş ortamında gördüğü insanlar. Nasıl iletişim kuracağını bile bilmiyor. Belki de gerçekten olay doğru ve ne diyeceğini bilmediği için önce nasılsın yazdı.

Bunu eşime güvendiğim ya da bir şeyleri kabullenemediğim için söylemiyorum. Konu açmamın sebebi zaten şüphe duymam. Ama sadece şüphe işte. Böyle şeyler yaparak gidişatı etkilemek istemiyorum. Bir şey varsa da karışma çıkacaktır elbet.
Ben de okurken çok ihtimal vermedim ama üyeler güzel irdelemiş belki başka yol bulur üyeler ertesi gün isten gelince sorarsınız kadının durumu nasıl iyi mi merak ettim diye

Diyaloglar hayatın olağan akışına aykırı maalesef :/

Bir çalışan iş yerinde sinir krizi de geçirse ambulans bile gelse, hastaneye bile kaldırılsa, krizin nedeni kulaktan kulağa yayılmakla beraber 1. halkadan çevresi hariç diğer çalışanlar nedenini bilmiyormuş gibi yapar. Geçirilen bir kriz üzerine ekip arkadaşına geçmiş olsun dilemek başka bir şey, nedenini bildiğini göstererek yardım teklif etmek bambaşka bir şey.
Hanımlardan biri yazmıştı yukarıda, ben de kadının kocasından şiddet görse dahi, kriz geçirse dahi, nedenini sadece kendine yakın bulduğu insanlara anlatacağını düşünüyorum. Ve sadece kendini yakın hisseden biri sorar "yapabileceğim bir şey var mı?" diye.

Çok ilginç buldum ya. Çok çok ilginç buldum.

İlk silinen mesaj, size anlatabileceği şiddet ve kriz konusu hakkında hiç bahsetmemesi, mutfağın köşesine gidip konuşması, sizi manipüle etmeye çalışması, üste çıkması... Yemeğe ve size küsmesi de manipülasyonun bir parçası. Daha fazla üstüne gitmeyin diye içine kapanmış, sizinle iletişimi koparmaya çalışmış, üstündeki baskıyı azaltmış, zaman kazanmış. Yarın daha sağlam bir hikayeyle detayları daha iyi kurgulamış olarak çıkacak karşınıza belli ki.

Bence eşinizin fabrikadan yakın arkadaşlarını eve davet edip (eşleriyle) bir yemekte tanışabilirsiniz, hem tanışma hem sosyalleşme. Neden 3 aydır çağırmadın da bugünü bekledin derse, "İşe ve ortama alışmanı bekledim" dersiniz. Yakın iş arkadaşlarını yemeğe davet etmek Türk gelenek ve örflerine göre adettendir:KK66:
Ne olursa olsun iş arkadaşlarıyla tanışmalısınız. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama ya acil bir durum olursa iş yerinde, ya eşinize ulaşamazsanız, telefonu kapanırsa, deprem yangın afetler.. Muhakkak tanışıp bağlantı kurmalısınız. Bu, yazılı olmayan bir kuraldır.

Umarım devamı güzel gelir, meraklar bekliyorum...
Uzun aradan sonra sadece sizin için girdim siteye..

Bu konudan bağımsız daha önce konuşmuştuk arkadaş meselesini. Kimseyle samimi olmadığını söylemişti. Bugün bu meseleyi tartışırken de yine kimseyle bir samimiyetim yok duydum geçmiş olsun yazdım dedi. Yani arkadaş davet etme olayına sıcak bakmaz. Yine de denerim bunu tabi. Mantıklı çünkü.

Manüplasyon kısmına sonuna kadar katılıyorum, çok belliydi. Bir de derin düşüncelere daldı bir süre. Var bir şey ama çözemiyorum işte.

Dediğiniz gibi yarın daha sağlam bir hikayeyle gelecek karışma. Şu an uyandırsam, direkt konuya girsem. Çelişen her şeyi birbir söylesem. En azından kurgulamaya vakti olmaz. Açıkçası ilk başta buraya yazmadan önce burada söylenen bazı detayları görememiştim. O yüzden eşimle konuşurken konu havada kaldı. Kendince beni ikna ettiğini düşündü.

Şimdi uyandırıp konuşmayı düşünüyorum çünkü dayanamayacağım. Bu şekilde ben yarın normal hayatıma devam edemem mümkün değil. Kafayı yerim.

Bu konudan bağımsız daha önce konuşmuştuk arkadaş meselesini. Kimseyle samimi olmadığını söylemişti. Bugün bu meseleyi tartışırken de yine kimseyle bir samimiyetim yok duydum geçmiş olsun yazdım dedi. Yani arkadaş davet etme olayına sıcak bakmaz. Yine de denerim bunu tabi. Mantıklı çünkü.

Manüplasyon kısmına sonuna kadar katılıyorum, çok belliydi. Bir de derin düşüncelere daldı bir süre. Var bir şey ama çözemiyorum işte.

Dediğiniz gibi yarın daha sağlam bir hikayeyle gelecek karışma. Şu an uyandırsam, direkt konuya girsem. Çelişen her şeyi birbir söylesem. En azından kurgulamaya vakti olmaz. Açıkçası ilk başta buraya yazmadan önce burada söylenen bazı detayları görememiştim. O yüzden eşimle konuşurken konu havada kaldı. Kendince beni ikna ettiğini düşündü.

Şimdi uyandırıp konuşmayı düşünüyorum çünkü dayanamayacağım. Bu şekilde ben yarın normal hayatıma devam edemem mümkün değil. Kafayı yerim.
Sakin olun lütfen, şu an uyandırmayın.
Uyandırsanız bile yine üste çıkmaya çalışır, sizi takıntılı olmakla suçlar.

Sakin olun. Belki de gerçekten bir şey yok, belki kendi aralarında bir yanlış anlaşılma durumu,
belki de yolun en başındaydı daha başlamadan sönecek.
Nasıl yönettiğinize bağlı.
Unutmuş gibi davranın. Zamanla kontrol edin.
Diğer arkadaşların yazdıklarını dikkate alın, öfkeyle kalkarsanız suçlanan siz olursunuz :(

Bu saatte adam uyandırılır mı hay Allah insan sabah ne dediğini hatırlamaz bile vazgeçin

Sakin olun lütfen, şu an uyandırmayın.
Uyandırsanız bile yine üste çıkmaya çalışır, sizi takıntılı olmakla suçlar.

Sakin olun. Belki de gerçekten bir şey yok, belki kendi aralarında bir yanlış anlaşılma durumu,
belki de yolun en başındaydı daha başlamadan sönecek.
Nasıl yönettiğinize bağlı.
Unutmuş gibi davranın. Zamanla kontrol edin.
Diğer arkadaşların yazdıklarını dikkate alın, öfkeyle kalkarsanız suçlanan siz olursunuz :KK43:
Sonra her tartışmada da paranoyaklık ile suçlar

Eşiniz geçmiş olsun yazdıysa kadının en azından bir teşekkür etmesi lazımdı. Sadece iyiyim sen nasılsın yazmış kadın. Yani ayrıca eşinden şiddet gören kadına mesaj atmak ne alaka. Üstelik sözde şiddet gören kadının kendisi arıyor eşinizi, öyle bir durumda kimse 3 aylık çalışanla dertleşmek istemez bence.

Ya da bu konunun en azından aranızda geçmesi gerekirdi diye düşünüyorum normal bir iletişiminiz varsa. Ya şöyle bir olay olmuş üzüldüm kadına falan der insan. Takipte kalın bence.

Koskoca işyerinin şiddetten nasıl haberi oldu?

“Merhaba,
Az önce dayak yedim. Bugün aranızda olamayacağım. Tarafıma göndereceğiniz mailleri x e gönderip beni cc’leyebilirsiniz.
Teşekkürler
İyi çalışmalar”

Diye bir mail falan mı geçmiş hayırdır?

Çok üzücü ve evet insan olanın destek olacağı bir durum, ama şirkette herkes arıyor demiş ne alaka? Ayrıca şuan iyi misiniz darp raporu aldınız mı, güvende misiniz diye neden soramıyor yanınızda?

Hiç iyi düşünmedim. Neden iştahtan kesildi ki? Günah almayayım ama haklı buldum sizi.

Var mı bir gelişme konu sahibi en son adamı uyandıracağım demişsiniz?

Uyandırdım. Her söylediğime bir açıklaması var. Mantıksız da değildi açıklamaları. Ama kadının mesajdan sonra araması, eşimin mutfakta konuşması, bunlar kafamı bulandıran şeyler.

Kadının aramasını eşim de beklemiyormuş. Neden aradı bilmiyorum diyor. Kadın demiş ki, olayı duydun o yüzden mi yazdın. Eşim de evet ne zaman oldu yeni duydum dedi onu söylerken ben de duydum zaten.

Diyor ki ilk başta nasılsın yazdım gelen cevaba göre de geçmiş olsun vs yazacaktım. Cevap gelmeyince ben de sildim çünkü birine sadece nasılsın yazmışım öyle kalmış görsen bu ne diyecektin ben de sildim diyo.

Ben zaten maddi manevi bu kadar sıkıntı yaşıyorum böyle şeyler düşünecek halim mi var dedi. Eniştemle aynı yerde çalışıyorum nasıl böyle bir şey yapabilirim dedi. İstersen teyzeme ara sor kadını o da tanıyordur dedi. Hiç sanmıyorum tanıdığını zaten arayıp sormayacağımı da biliyor da neyse. Sonuç olarak inkar ediyor. Hikaye bana hala tuhaf geliyor. Her şey doğru olsa bile neden kadını geçmiş olsun demek için arıyorlar burası hala garip.

Eşime de dedim dayak yemiş birine ne diye geçmiş olsun diyorsunuz. Ayrıca dayak sebebi nedir biliyor musunuz ne cesaret kadına mesaj atıyorsunuz arıyorsunuz. Belki de adam kıskançlıktan şiddet uyguladı dedim. Diyelim ki sen bana şiddet uygulayan bir insansın ve bunu duyup erkek arkadaşlarım beni arıyor mesaj atıyorlar, ne yapardın dedim. Şiddet uygulayan adamla aynı evde değildir herhalde dedi. Binlerce kadın cinayeti nasıl işleniyor o zaman dedim. Polis alıp sorgulayıp bıraktıysa hala aynı evde olabilirler ne cesaret mesaj atıyorsun dedim. Bir şey diyemedi.

Belkide adam karısıyla senin mesajlaşmanı yakaladığı için şiddet uyguladı dedim. Aklıma takılan tüm detayları söyledim. Hepsine bir cevap var işte. Ama tuhaflık diz boyu.

Uyandırdım. Her söylediğime bir açıklaması var. Mantıksız da değildi açıklamaları. Ama kadının mesajdan sonra araması, eşimin mutfakta konuşması, bunlar kafamı bulandıran şeyler.

Kadının aramasını eşim de beklemiyormuş. Neden aradı bilmiyorum diyor. Kadın demiş ki, olayı duydun o yüzden mi yazdın. Eşim de evet ne zaman oldu yeni duydum dedi onu söylerken ben de duydum zaten.

Diyor ki ilk başta nasılsın yazdım gelen cevaba göre de geçmiş olsun vs yazacaktım. Cevap gelmeyince ben de sildim çünkü birine sadece nasılsın yazmışım öyle kalmış görsen bu ne diyecektin ben de sildim diyo.

Ben zaten maddi manevi bu kadar sıkıntı yaşıyorum böyle şeyler düşünecek halim mi var dedi. Eniştemle aynı yerde çalışıyorum nasıl böyle bir şey yapabilirim dedi. İstersen teyzeme ara sor kadını o da tanıyordur dedi. Hiç sanmıyorum tanıdığını zaten arayıp sormayacağımı da biliyor da neyse. Sonuç olarak inkar ediyor. Hikaye bana hala tuhaf geliyor. Her şey doğru olsa bile neden kadını geçmiş olsun demek için arıyorlar burası hala garip.

Eşime de dedim dayak yemiş birine ne diye geçmiş olsun diyorsunuz. Ayrıca dayak sebebi nedir biliyor musunuz ne cesaret kadına mesaj atıyorsunuz arıyorsunuz. Belki de adam kıskançlıktan şiddet uyguladı dedim. Diyelim ki sen bana şiddet uygulayan bir insansın ve bunu duyup erkek arkadaşlarım beni arıyor mesaj atıyorlar, ne yapardın dedim. Şiddet uygulayan adamla aynı evde değildir herhalde dedi. Binlerce kadın cinayeti nasıl işleniyor o zaman dedim. Polis alıp sorgulayıp bıraktıysa hala aynı evde olabilirler ne cesaret mesaj atıyorsun dedim. Bir şey diyemedi.

Belkide adam karısıyla senin mesajlaşmanı yakaladığı için şiddet uyguladı dedim. Aklıma takılan tüm detayları söyledim. Hepsine bir cevap var işte. Ama tuhaflık diz boyu.
Eşinden Dayak yiyen, çok da samimi olmadığı bir iş arkadaşına sadece nasılsın diye mesaj atan erkek biraz salaktir ve sosyal iletişimi yonetmeyi çok beceremiyordur veya yalan soyluyordur başka bir nane yiyordur. Eşinizi uyandirdiginizda soyledikleri ise o ana kadar kafasına size karşı hazirladigi şeyler zaten. O yüzden inandirici geliyor. Bunlar is dışında böyle flortlesme vari mesajlasiyorlardi belli ki. Eşiniz kadının arayacagini düşünmedi. Bi anlamda sizin tarafinizdan basilmis oldu. Dayak olayının tamamen uydurma olduğunu düşündüm ben. Amatorce bi yalan. O yüzden onun cevresinde olayı mantik cervecesinde donduremiyor. Ne dese garip kalıyor kadin is yerinde sinir krizi geçirmis vs. Gerci böyle büyük bir olayi Enistenizden de teyit edebilirsiniz. Bence böyle yapın. Sizin us yerinde bi kadini eşi dovmus herkes de sinir krizi gecirdigine şahit olmak haberin var mi çok şaşırdık eşim de üzüldü vs deyin. Bakalim ne diyecek eniste

Her şeyden ziyade sizin yanınızda değil de köşe bucak saklanarak konuşması şüphe uyandırıcı. Allah korktuğunuza uğratmasın.

Daha iki gün önce bu forumda " gökce" adli ksiiniin eski olsyini okidum ve " mat rujun". Ikisindede böyle cok ufak seylerle takilip aslinda aldstildiklarini fark ettiler.
Oradan ögrendigim seyde " whatsapp uygulamayi silince tekrar yükleyince eski konusmalar yükleniyor". Yanlis hatirlamiyosam böyleydi. Deneyin derim

Ise baslayali 3 ay olmus
Kucuk bi kutu tatli alip gecerken ugramak isyerini gormek istedim demek o an seviniyor mu şok mu oluyor gozlemlemek, siddet goren kadin gercekten siddet gormus mu teyit etmek, belki de adami bekar sanip flort eden kadinin, adamin evli oldugunu ogrenmesi acisindan vs vs iyi olabilir miydi acaba 🙄

Back
X