Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konu sahibi,eşinizin kadına yazdığı ve sildiği mesaj ile akşam kadının araması arasında ne kadar zaman dilimi var?
2 saat ? 6 saat ?
Bilgisayariniz var mi?Whatsapp web yükleme şansınız yok mu..tüm yazışmalarını görürsünüz oradan.esinizin telefonunun kısa süreli elinize geçmesi yeterli diye biliyorum yüklemek için...Bir araştırın bence.
Hayır birde kimseyle samimiyetim yok deyip neden kadına mesaj atıyor. Yemeğe çağıracak kadar hiç bir adamla münasebet kurmamış ama üç ayda bu kadınla maşallah yani
Kafamda bir şeyleri oturtmaya çalışıyorum belki de yanılıyorum bilmiyorum.Hiç dikkat etmedim ben.
Ne açıdan önemli bu?
Kadının arama saatini az çok tahmin ederim 18.30 gibi. Ama mesajın saatine bakmadım. Eğer silmediyse bu akşam bakarım. Dün gece kadının numarasını almak için baktığımda mesaj duruyordu inşallah bugün silmemiştir.
Çevremizde okadar çok aynı buna benzer olaylar var ki artık hepimiz sonunu biliyoruz.Ben de ilk sayfadan beri böyle düşünüyordum ve mutlaka biri yazmıştır diye yorum yapmamıştım.
Burnuma kötü kokular geliyor.Bu ikisinin arasında her ne geçiyorsa daha öncelere ait yazışma araşma geçmişleri vardır. Kadının kocası da bundan ötürü dövmüş olabilir karısını.Eli havada adama bahane gerekmez kaldı ki iş yerine yeni gelmiş bir adamın mesajlarını görecek.
Konu sahibi durumunuza üzüldüm ama serinkanlı kalmanızı öneririm.
Şimdi yastıkla boğsanız da,hesap sorsanızda sizi tatmin edecek mantıklı cevap alamayacaksınız. Akıllı davranın bari.
Eşinizin faturalarına ulaşma şansınız var mı,arama geçmişi vs?
Kadınla bu akşam dışı hiç telefonda konuşmuş mu?
Bir insan iş yerindeki bir “abla” diyebileceği üç aydır tanıdığı biriyle ne konuşabilir da mesaj geçmişini silme gereği duyar ki?
Yani en fiyasko yeri burada başlıyor zaten akıl almaz şeyler dönüyor.
Yani “geçmiş olsun falanca hanım”veya “geçmiş olsun falanca abla” gibi bir mesaj ise niye silsin??
Çok saçma.
Daha da saçması kadının şiddet gördüğünü tüm fabrikanın duyması herkes sanki kaza geçirmiş gibi geçmiş olsun muhabbeti yapmaları.
Saçma.
Var bir halt
Kafamda bir şeyleri oturtmaya çalışıyorum belki de yanılıyorum bilmiyorum.
Şimdi: Ortada dayak yiyen şiddet gören kadın var. Velev ki eşiniz herkes gibi “geçmiş olsun,şu an nasılsın?” dedi.
Kadının cevabı “Şu an daha iyiyim teşekkürler” gibi olurdu.
“İyiyim,sen nasılsın?” olmazdı.
Bu cevap şiddet dışında geçmiş olsun dışında eşinizin ne yazdıysa artık mesajına verilebilecek cevap.
Gayet sakin,her şey normal,ve bu nasılsın mesajları ilk defa olmuyormuş gibi,belirli aralıklı yazıştığın kişiye yazarsın bu şekilde.
Yukarıda bir üye,konuyu tam okumadınız galiba(okudum) konu sahibin eşi gün içinde neşeliymiş,iştahlıymış yani konu sahibinin eşinin mesajı yüzünden dayak yememiş kadın yazdı.
Ben pek emin olmazdım.Eşinizle dip dibeydiniz,araba tamiri vs işler. O arada kadınla detaylı konuşamayacağı için veya daha dayak yediğini o saat öğrenmediği için neşeli ve hayatın olağan akışına göre davranmış olabilir.
Oyuzden sordum mesaj saatı kaçtı diye. Oğlen 12 de kadına geçmiş olsun dediyse ve akşama kadar neşeliyse,evet şiddete sebep vermiş olmayabilir.
Ama atıyorum eve 18:00 geldiniz o ara geçmiş olsun mesajı attı şiddet olayını öğrendi,üstüne kadın aradı,evet gayette eşinizle alakalı durum ortaya doğar.
Yoksa kim dıdısının dıdısı için içine kapansın yemek yemesin neşesi kaçsın?
Evet çok üzüldüm ,elleri kırılsın şerefsiz der size olan biteni bildiği kadarını anlatır,yemeğini de iştahla yerdi.
Bilmiyorum inşallah ben kuruntu yaptım,eşiniz size karşı dürüsttür ve en kısa zamanda çözülür bu meseleniz.
Yani eşinizin ağzından duyunca mantıklı geldi,paranoyaklık bir durum yok gibi. Sadece mesajları silmeseymiş iyimiş mideyi bulandıran da o zaten.Anlattığı hikaye şu şekilde. Eşimin ağzından anlatayım:
Kadınla aynı vardiyadaydık, bilgisayara veri girişi yapılacağında onun bilgileriyle giriyorum. Bilgisayar ona tanımlı. Kullandığı makinayı aynı şekilde ortak kullanıyoruz bir şey olduğunda onu arıyorum. Ya da vardiyada kiminle ortak kullanıyorsak onu arıyoruz işleyiş bu şekilde. Ben bu kadınla üç aydır aynı yerdeyim birlikte çalışıyoruz. Geçen hafta vardiyası değişti. Sebebini bilmiyorum. Bugün başka vardiyadan bir abi bana çiçek getirdi ( bunu eşim daha önce söylemişti, değişik sukulentler yetiştiren bir abi var bana fotoğraflarını gösterdi, birini beğendim büyütüp bana da getirecek demişti). Öyle ayak üstü sohbet ederken o bahsetti. Kadın fabrikada sinir krizi geçirmiş düşmüş falan. Herkes öyle öğrenmiş olayı. Arayıp sormuşlar hep. Ben de daha önce böyle bir şeyler karşılaşmadım ne desem bilemedim. Önce nasılsın diye mesaj attım. Cevap yazdıktan sonra da bir şey duydum geçmiş olsun yazacaktım ama nasılsın mesajıma cevap gelmedi. Ben de sen görünce bu ne alaka dersin diye sildim. Konuşma gerçekleşse silmezdim dedi.
Sonra kadın da iyiyim sen nasılsın yazmış. Sonra da arayıp olayı duyduğun için mi yazdın dedi. Ben de evet ne zaman oldu şimdi nasılsın diye sordum ( bunları ben de duydum mutfakta bu şekilde konuştu). Yapabileceğim bir şey var mı dedim geçmiş olsun dedim kapattım.
Eşimin anlattığı bu şekilde.
Kadın neden iyiyim sen nasılsın yazdıktan sonra bir de üzerine aradı diye sordum. Ben ne bileyim dedi.
Benimde eşim işinden dolayi kadinlarla kizlarla muhattap oluyor. Ariyorlar işi geregi gayette benim yanimda konuşuyor. Ztn kalkip gitse vardr bir sey diye dusunrm. Sizde bir sey hissetmişsinz ki soruyorsnz. Takipte kalin
Cevap gelmiş ya iyiyim sen nasılsın diyeÖnce nasılsın diye mesaj attım. Cevap yazdıktan sonra da bir şey duydum geçmiş olsun yazacaktım ama nasılsın mesajıma cevap gelmedi.
Her şeyden bağımsız akşam vakti evli bir adam iş arkadaşı evli bir kadına nasılsın diye niye mesaj atsın ki? Zaten tüm gün iş yerinde birlikteler işten çıkar çıkmaz yazmanın alemi ne? Ha kadın gün içinde hastaneye kaldırıldıysa da X hanım geçmiş olsun nasıl oldunuz vs denilebilir. Bence buna bile gerek yok ertesi gün görüp hal hatır sorabilir.Uyandırdım. Her söylediğime bir açıklaması var. Mantıksız da değildi açıklamaları. Ama kadının mesajdan sonra araması, eşimin mutfakta konuşması, bunlar kafamı bulandıran şeyler.
Kadının aramasını eşim de beklemiyormuş. Neden aradı bilmiyorum diyor. Kadın demiş ki, olayı duydun o yüzden mi yazdın. Eşim de evet ne zaman oldu yeni duydum dedi onu söylerken ben de duydum zaten.
Diyor ki ilk başta nasılsın yazdım gelen cevaba göre de geçmiş olsun vs yazacaktım. Cevap gelmeyince ben de sildim çünkü birine sadece nasılsın yazmışım öyle kalmış görsen bu ne diyecektin ben de sildim diyo.
Ben zaten maddi manevi bu kadar sıkıntı yaşıyorum böyle şeyler düşünecek halim mi var dedi. Eniştemle aynı yerde çalışıyorum nasıl böyle bir şey yapabilirim dedi. İstersen teyzeme ara sor kadını o da tanıyordur dedi. Hiç sanmıyorum tanıdığını zaten arayıp sormayacağımı da biliyor da neyse. Sonuç olarak inkar ediyor. Hikaye bana hala tuhaf geliyor. Her şey doğru olsa bile neden kadını geçmiş olsun demek için arıyorlar burası hala garip.
Eşime de dedim dayak yemiş birine ne diye geçmiş olsun diyorsunuz. Ayrıca dayak sebebi nedir biliyor musunuz ne cesaret kadına mesaj atıyorsunuz arıyorsunuz. Belki de adam kıskançlıktan şiddet uyguladı dedim. Diyelim ki sen bana şiddet uygulayan bir insansın ve bunu duyup erkek arkadaşlarım beni arıyor mesaj atıyorlar, ne yapardın dedim. Şiddet uygulayan adamla aynı evde değildir herhalde dedi. Binlerce kadın cinayeti nasıl işleniyor o zaman dedim. Polis alıp sorgulayıp bıraktıysa hala aynı evde olabilirler ne cesaret mesaj atıyorsun dedim. Bir şey diyemedi.
Belkide adam karısıyla senin mesajlaşmanı yakaladığı için şiddet uyguladı dedim. Aklıma takılan tüm detayları söyledim. Hepsine bir cevap var işte. Ama tuhaflık diz boyu.
Yani eşinizin ağzından duyunca mantıklı geldi,paranoyaklık bir durum yok gibi. Sadece mesajları silmeseymiş iyimiş mideyi bulandıran da o zaten.
Neyse sizde takmayın kafanıza artık üzmeyin kendinizi. Sessizce gözlemleyin.
Bir işyerinde kismenin vardiyası kolay kolay değişmez ya pozisyonu değişir ya da mutlaka bir sorun olmuşturEşimin olduğu bölümde 3 kadın varmış. Bilgisayara veri girişini onlar yapıyormuş. Eşim de daha önce o kadınla aynı vardiyada olduğu için bilgisayara o kadının bilgileriyle giriyormuş. Bir de kullandıkları makina da ortakmış. Bu hafta kadının vardiyası değişmiş. Neden değişti dedim ne bileyim vardiya amirine sor dedi. Şimdi de mesela diğer kadınla ortak kullanıyorlarmış bilgisayarı.
Bunları gece uyandırıp sorunca anlattı.
Cevap gelmiş ya iyiyim sen nasılsın diye
Bir işyerinde kismenin vardiyası kolay kolay değişmez ya pozisyonu değişir ya da mutlaka bir sorun olmuştur
Her şeyden bağımsız akşam vakti evli bir adam iş arkadaşı evli bir kadına nasılsın diye niye mesaj atsın ki? Zaten tüm gün iş yerinde birlikteler işten çıkar çıkmaz yazmanın alemi ne? Ha kadın gün içinde hastaneye kaldırıldıysa da X hanım geçmiş olsun nasıl oldunuz vs denilebilir. Bence buna bile gerek yok ertesi gün görüp hal hatır sorabilir.
Umarım yanılıyorumdur ama eşinizle hanımefendinin yazışmalarını eşi gördü ve şiddet olayı yaşandı kadında eşinizi uyarmak ya da yardım istemek için aramış olabilir.
Çok şey var hem de.Hikayede mantığa uymayan çok şey var ama.