Merhaba arkadaşlar. Biraz önce yaşanan bir olayı anlatmak istiyorum.
Eşimin telefonu çaldı. Telefonu açtı ve konuşurken kalktı mutfağa doğru yürüdü. Karşı taraftan bir kadın sesi geliyordu. Eşime rahatsız ettim gibi bir şey söyledi herhalde ki eşim de yok sorun değil dedi. Sonra da “ne zaman oldu” dedi. Böyle davranınca ben de acaba birine bir şey mi oldu diye kalkıp arkasından gittim. Mutfağın en köşesine gitmiş orda konuşuyordu. Yapabileceğim bir şey var mı falan dedi. Bir an önce kapatmaya çalışır gibiydi. Neyse kapattı ben de kim diye sordum. İş yerinden birini kocası dövmüş ben de mesaj atmıştım ama geri aradı dedi.
Biraz tuhaf geldi. Eşinden şiddet görmüş birini telefonla aramak da ne bileyim. İş yerinde karşılaşır geçmiş olsun dersin tamam da. Herkes aramış, ayıp olmasın diye ben de mesaj attım dedi. Mesaj attıysan niye arıyor geri yazsaymış dedim. Neyse sonra bir ara telefonu içerde kaldı mesaja baktım. Kadından gelen bir mesaj var. İyiyim sen nasılsın yazıyor. Eşime sordum ne alaka sadece böyle bir mesaj var senin yazdığın nerde dedim. Her şeyden bir anlam çıkardığın için sildim gibi bir şeyler geveledi.
Yalnız daha önce eşimle aramızda hiç böyle bir muhabbet olmadı. Benim de erkek arkadaşlarım gerek sosyal hesabımda gerek telefonumda eklidir, aynı şekilde eşimin de.
Bir de kadına muhtemelen hal hatır sormuş olmalı ki kadın da iyiyim sen nasılsın demiş ama ardından eşimi neden aradı acaba? İyiyim sen nasılsın yazdıktan sonra araması ne alaka dedim. Kadın telefonda geçmiş olsun demek için mi yazmıştın demiş eşim de evet demiş.
Bu arada biz yemek sipariş etmiştik. Ben böyle sorgulayınca eşimin tadı kaçtı. Ben oturup yedim ama eşim yemeğine hiç dokunmadı. Normalde deli gibi tartışsak da ne olursa olsun hiç umursamaz normal hayatına devam eder. Daha önce bununla ilgili konu da açmıştım hatta. Umursamaz vs diye. Ben o an nedense çok gerildim biraz söylendim sorguladım yani gıcık oldum işte. Oturup bir güzel yemeğimi de yedim. O da savunmaya geçti önce. Sonra da oturdu bir kenara.
Eşim bu iş yerinde 3 aydır çalışıyor onu da ekleyeyim.
Somut bir şey yok ama tuhaf geldi işte. Sizce bir şeylerden şüphe etmeli miyim?
Diyaloglar hayatın olağan akışına aykırı maalesef :/
Bir çalışan iş yerinde sinir krizi de geçirse ambulans bile gelse, hastaneye bile kaldırılsa, krizin nedeni kulaktan kulağa yayılmakla beraber 1. halkadan çevresi hariç diğer çalışanlar nedenini bilmiyormuş gibi yapar. Geçirilen bir kriz üzerine ekip arkadaşına geçmiş olsun dilemek başka bir şey, nedenini bildiğini göstererek yardım teklif etmek bambaşka bir şey.
Hanımlardan biri yazmıştı yukarıda, ben de kadının kocasından şiddet görse dahi, kriz geçirse dahi, nedenini sadece kendine yakın bulduğu insanlara anlatacağını düşünüyorum. Ve sadece kendini yakın hisseden biri sorar "yapabileceğim bir şey var mı?" diye.
Çok ilginç buldum ya. Çok çok ilginç buldum.
İlk silinen mesaj, size anlatabileceği şiddet ve kriz konusu hakkında hiç bahsetmemesi, mutfağın köşesine gidip konuşması, sizi manipüle etmeye çalışması, üste çıkması... Yemeğe ve size küsmesi de manipülasyonun bir parçası. Daha fazla üstüne gitmeyin diye içine kapanmış, sizinle iletişimi koparmaya çalışmış, üstündeki baskıyı azaltmış, zaman kazanmış. Yarın daha sağlam bir hikayeyle detayları daha iyi kurgulamış olarak çıkacak karşınıza belli ki.
Bence eşinizin fabrikadan yakın arkadaşlarını eve davet edip (eşleriyle) bir yemekte tanışabilirsiniz, hem tanışma hem sosyalleşme. Neden 3 aydır çağırmadın da bugünü bekledin derse, "İşe ve ortama alışmanı bekledim" dersiniz. Yakın iş arkadaşlarını yemeğe davet etmek Türk gelenek ve örflerine göre adettendir

Ne olursa olsun iş arkadaşlarıyla tanışmalısınız. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama ya acil bir durum olursa iş yerinde, ya eşinize ulaşamazsanız, telefonu kapanırsa, deprem yangın afetler.. Muhakkak tanışıp bağlantı kurmalısınız. Bu, yazılı olmayan bir kuraldır.
Umarım devamı güzel gelir, meraklar bekliyorum...
Uzun aradan sonra sadece sizin için girdim siteye..