Eşimin Tuhaf Halleri

Telefonunda şifre var zaten. Benim de var. Ama birbirimizin şifrelerini biliyoruz. İnstagram şifrelerimizi bilmiyoruz sadece. Ama yeri geliyor telefonu içerde bırakıyor. Bir şeyler olsa bırakmaz. Ya çok dikkatli her şeyi temizliyor. Ya da şu ana kadar bir şey yoktu.

Bundan sonra da şifreyi değiştirse çok dikkatimi çekeceğini bilir değiştiremez. Şifresini bildiğim için de dikkatli davranmaya devam eder. Hiçbir şey bulamam ki.
Çok kurcalarsan birşey varsa şifreyi değiştirir. Neden değiştirdin yeni şifren ne diye sorarsan da "bana güvenmiyorsun, güvenmeyi öğrenene kadar vermem" der. Suç yine sana kalır. O hep üste çıkmanın yolunu bulur. Yıpranan sen olursun.

Kesinlikle sessiz sedasız araştırmanı yap mutlaka birşeyi açık verecek çünkü erkekler bu konularda biraz gerizekalı çok kısa sürede yakayı ele verirler. Sen sadece sabırlı ol ve uzaktan takip et. Belli etme sakın.

Evet mide bulandırıcı. Eğer şiddet görmüş bir kadın olsaydı karşıdaki oturup size anlatırdı. Belliki evliliğiniz normalmiş telefonu ortada bırakıp yanınızda da açtığına göre.
Ben bekar bir anneyim çok darda kaldığımda bile belli saatlerde ararım ihtiyaç duyduğum kişileri. Ki
O da gerçekten ihtiyaçtır eşlerinin numarası da vardır ben de.
Bıktık gerçekten erkeklerin bu aç gözlülüğünden.
Belki yanılıyorumdur ama bir gözlemleyin bakalım

Bence kocası, eşinizle samimi msjlari falan yakaladı oyuzden dövdü. Kadın da eşinizi oyuzden aradı
Ben de ilk sayfadan beri böyle düşünüyordum ve mutlaka biri yazmıştır diye yorum yapmamıştım.

Burnuma kötü kokular geliyor.Bu ikisinin arasında her ne geçiyorsa daha öncelere ait yazışma araşma geçmişleri vardır. Kadının kocası da bundan ötürü dövmüş olabilir karısını.Eli havada adama bahane gerekmez kaldı ki iş yerine yeni gelmiş bir adamın mesajlarını görecek.

Konu sahibi durumunuza üzüldüm ama serinkanlı kalmanızı öneririm.

Şimdi yastıkla boğsanız da,hesap sorsanızda sizi tatmin edecek mantıklı cevap alamayacaksınız. Akıllı davranın bari.

Eşinizin faturalarına ulaşma şansınız var mı,arama geçmişi vs?

Kadınla bu akşam dışı hiç telefonda konuşmuş mu?

Bir insan iş yerindeki bir “abla” diyebileceği üç aydır tanıdığı biriyle ne konuşabilir da mesaj geçmişini silme gereği duyar ki?
Yani en fiyasko yeri burada başlıyor zaten akıl almaz şeyler dönüyor.

Yani “geçmiş olsun falanca hanım”veya “geçmiş olsun falanca abla” gibi bir mesaj ise niye silsin??

Çok saçma.
Daha da saçması kadının şiddet gördüğünü tüm fabrikanın duyması herkes sanki kaza geçirmiş gibi geçmiş olsun muhabbeti yapmaları.

Saçma.
Var bir halt

Konu sahibi mesajlaşma uygulama üstünden mi yoksa sms mi? Şifreyi biliyorsunuz madem , hazır uyuyormuş da, uygulamayı silip tekrar yükleyince silinen mesajlar geliyor geri deniyordu.

Telefonda ne zaman oldu diye sordu ve yapabileceğim bir şey var mı dedi. Sadece bunları söyledi zaten. Başka bir konuşma olmadı.

Güya kadın iş yerinde sinir krizi geçirmiş herkes bunu konuşmuş eşim de öyle duymuş. Herkes aramış falan eşim de mesaj atmış. Kadın da mesaja karşılık eşimi aramış.
Şimdilik pek anlaşılmıyor siz gizliden tetikte olun yine de

Uygun bir zamanda kadının numarasını alayım telefonundan. Bilmiyorum bir işime yarar mı ama yine de elimin altında olsun. Başka ne yapabilirim mesela?
Keske alsaydın, kontrol edersin sürekli aynı anda çevrimiçi mi oluyorlar meselâ..ama bu bile ispat değil inkar eder başkasıyla konuşuyor olamaz mı diye...kafanda emin olursun ama bu süreç seni çok yıpratır..yakaladin diyelim boşanacak mısın..

Keske alsaydın, kontrol edersin sürekli aynı anda çevrimiçi mi oluyorlar meselâ..ama bu bile ispat değil inkar eder başkasıyla konuşuyor olamaz mı diye...kafanda emin olursun ama bu süreç seni çok yıpratır..yakaladin diyelim boşanacak mısın..

Aldım numarayı kaydettim telefonuma.

Evet boşanırım. 3 senedir evliyim inanılmaz sıkıntılar yaşadık maddi manevi. Ama bunu kabul etmem.

Evet ama nasıl? 45-50 yaşında kadın ne saçmalıyorsun falan dedi ( kendisi 31 yaşında). Genç olsa flört edeceksin yani dedim. Beni bu şekilde itham edemezsin, böyle düşündüğün için gidip mutfakta konuştum dedi.
Ayy siz sakin yaşa takılmayın çok çok yakın bir akrabam erkek ailesinden gizli kendinden kaç yaş büyük arkadaşıyla evlendi sonra da boşandı yok artık dedim içimden bunla mı evlendin ne tipe bakıyor ne yaşa noldu sonra boşandı işte

Valla kimler kimlere bakıyor. Hatta genelde aldattıkları diger kadına gore eşi daha güzel oluyor hep. Yani bir is cevirdigi kesin. Isyerinden birini esi dovse vs esime anlatirim..gecmis olsun yazacak vakti var size diyecek vakti mi yok. Bizim bir akraba var 60 yasında. Kadinin evli sevgilisi varmis yillardır hala devam hatta. Sizin eş baya acik etmis kendisini daha başindalar flort evresinde galiba. Yakinda diger aşamalara geçerler bilemiyirum ama ne yapsanız. Ben o süpheyle ayrilirdim galiba..gerçi esimele sizin olayiyasadik en inanmadım esim her yolu denerdi kadini bile arardı vs telefonu verirdi. am yani masum olan bjnlari yapar. Hee eşinizin telefondan kadına yazın eşinizmis gibi. Nasil oldun falan deyin akabinde senden hoslaniyorum yazın bakalim kadın ne diyecek.
Yok artık kadına senden hoşlanıyorum yazılır mı hoş şeyler değil bunlar olmayacak bir şey varsa oldurur bu mesaj yani örneğin şuan gece yanlışlıkla...gibi mesaj atıp sonra da telefonumla uyuyakalmışım diyebilir

Ben de ilk sayfadan beri böyle düşünüyordum ve mutlaka biri yazmıştır diye yorum yapmamıştım.

Burnuma kötü kokular geliyor.Bu ikisinin arasında her ne geçiyorsa daha öncelere ait yazışma araşma geçmişleri vardır. Kadının kocası da bundan ötürü dövmüş olabilir karısını.Eli havada adama bahane gerekmez kaldı ki iş yerine yeni gelmiş bir adamın mesajlarını görecek.

Konu sahibi durumunuza üzüldüm ama serinkanlı kalmanızı öneririm.

Şimdi yastıkla boğsanız da,hesap sorsanızda sizi tatmin edecek mantıklı cevap alamayacaksınız. Akıllı davranın bari.

Eşinizin faturalarına ulaşma şansınız var mı,arama geçmişi vs?

Kadınla bu akşam dışı hiç telefonda konuşmuş mu?

Bir insan iş yerindeki bir “abla” diyebileceği üç aydır tanıdığı biriyle ne konuşabilir da mesaj geçmişini silme gereği duyar ki?
Yani en fiyasko yeri burada başlıyor zaten akıl almaz şeyler dönüyor.

Yani “geçmiş olsun falanca hanım”veya “geçmiş olsun falanca abla” gibi bir mesaj ise niye silsin??

Çok saçma.
Daha da saçması kadının şiddet gördüğünü tüm fabrikanın duyması herkes sanki kaza geçirmiş gibi geçmiş olsun muhabbeti yapmaları.

Saçma.
Var bir halt

Benim de başından beri aklıma gelen bu aslında ama böyle düşününce kalbim sıkışıyor. Hayır diyorum böyle olmamalı. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum şu an. Ama o kadar modu düştü, yüzü asıldı ki. Bu tedirgin halleri beni daha da şüphelendirdi.

Açıkçası eşimin telefonuna rahatça bakıp karıştırabiliyordum. Böyle konulardan değil ama kardeşiyle bir ortaklık meselemiz vardı. O konuda kardeşiyle yazışıyor mu diye zaman zaman baktığım olurdu. Kardeşinin yazdığını da silmişti bir keresinde. Neden diye sorduğumda görüp sinir olma demişti. Ama yazışma duruyordu sadece bir cümleyi silmişti. Buradan anlıyorum ki sadece görmem gerekenleri bırakıp, sakıncalı gördüğü şeyleri gayet temizleyebilir.

Bir de bazı kişiler var instadan takip ettiği. Tanıyorum ama ben takip etmiyorum. Versene bakayım derdim verirdi bakardım kim ne paylaşmış. Telefonunu bana verirken tereddüt etmezdi.

Öte yandan tuvalete giderken bile elinden bırakmazdı ama bu beni rahatsız etmezdi. Çünkü ben de öyleyim. Tuvalette bile bir şeyler izliyorum evet normal değil ama akışkanlık. Hatta şarjım azsa doldurup öyle gidiyorum😕 o nedenle bu hareketinden de şüphe etmedim hiç.

Demek istediğim başka yazışma, arama vs varsa bile telefonu düzenli olarak temizliyor olabilir. Tamamen silmeyip, kafa karıştıracak olanları yok ediyor herhalde.

Bugün kadına nasılsın yazdı ama hemen cevap alacağını düşündü belki. Eve gelene kadar yazışma bitip, telefondan silecekti. Kadın cevap yazmadı hemen. O arada bizim işlerimiz vardı telefonu eline almaya vakti olmadı. Sonra da kadın aradı işte.

Kadın aradıktan sonra ben üzerine gidip telefonuna bakabilir miyim diyince de yine silmeye vakti olmadan vermek zorunda kaldı ve kadının mesajını gördüm. Zaten o mesajı görmesem biraz daha normal gibiydi. Tabi ki şiddet gördüğü için eşimin ve diğer herkesin araması çok anormal o ayrı mesele.

Mesaj silme konusunda diyor ki. Sen mesaj atmış olmamı sorun edersin diye sildim. İçerikten bağımsız, neden mesaj attın diyeceğim diye silmiş güya.

Kendi numaramdan mı? Ne yazacağım ki? Eşimden yazma ihtimalimi düşünemiyorum bile. İyice çirkinleşir durum.
Eşinizden yazarsınız ama artık uyumustur eğer yazışıyorlarsa hemen cevap verir eğer cevap gelmezse silersiniz ben olsam yaparım siz yarın akşam eşiniz uyuduğu gibi yapın iş yerinde sorarsa da eşine eşiniz de size sorarsa bilmiyorum ben yapmadım deyip inkar edersiniz

Merhaba arkadaşlar. Biraz önce yaşanan bir olayı anlatmak istiyorum.

Eşimin telefonu çaldı. Telefonu açtı ve konuşurken kalktı mutfağa doğru yürüdü. Karşı taraftan bir kadın sesi geliyordu. Eşime rahatsız ettim gibi bir şey söyledi herhalde ki eşim de yok sorun değil dedi. Sonra da “ne zaman oldu” dedi. Böyle davranınca ben de acaba birine bir şey mi oldu diye kalkıp arkasından gittim. Mutfağın en köşesine gitmiş orda konuşuyordu. Yapabileceğim bir şey var mı falan dedi. Bir an önce kapatmaya çalışır gibiydi. Neyse kapattı ben de kim diye sordum. İş yerinden birini kocası dövmüş ben de mesaj atmıştım ama geri aradı dedi.

Biraz tuhaf geldi. Eşinden şiddet görmüş birini telefonla aramak da ne bileyim. İş yerinde karşılaşır geçmiş olsun dersin tamam da. Herkes aramış, ayıp olmasın diye ben de mesaj attım dedi. Mesaj attıysan niye arıyor geri yazsaymış dedim. Neyse sonra bir ara telefonu içerde kaldı mesaja baktım. Kadından gelen bir mesaj var. İyiyim sen nasılsın yazıyor. Eşime sordum ne alaka sadece böyle bir mesaj var senin yazdığın nerde dedim. Her şeyden bir anlam çıkardığın için sildim gibi bir şeyler geveledi.

Yalnız daha önce eşimle aramızda hiç böyle bir muhabbet olmadı. Benim de erkek arkadaşlarım gerek sosyal hesabımda gerek telefonumda eklidir, aynı şekilde eşimin de.

Bir de kadına muhtemelen hal hatır sormuş olmalı ki kadın da iyiyim sen nasılsın demiş ama ardından eşimi neden aradı acaba? İyiyim sen nasılsın yazdıktan sonra araması ne alaka dedim. Kadın telefonda geçmiş olsun demek için mi yazmıştın demiş eşim de evet demiş.

Bu arada biz yemek sipariş etmiştik. Ben böyle sorgulayınca eşimin tadı kaçtı. Ben oturup yedim ama eşim yemeğine hiç dokunmadı. Normalde deli gibi tartışsak da ne olursa olsun hiç umursamaz normal hayatına devam eder. Daha önce bununla ilgili konu da açmıştım hatta. Umursamaz vs diye. Ben o an nedense çok gerildim biraz söylendim sorguladım yani gıcık oldum işte. Oturup bir güzel yemeğimi de yedim. O da savunmaya geçti önce. Sonra da oturdu bir kenara.

Eşim bu iş yerinde 3 aydır çalışıyor onu da ekleyeyim.

Somut bir şey yok ama tuhaf geldi işte. Sizce bir şeylerden şüphe etmeli miyim?

Diyaloglar hayatın olağan akışına aykırı maalesef :/

Bir çalışan iş yerinde sinir krizi de geçirse ambulans bile gelse, hastaneye bile kaldırılsa, krizin nedeni kulaktan kulağa yayılmakla beraber 1. halkadan çevresi hariç diğer çalışanlar nedenini bilmiyormuş gibi yapar. Geçirilen bir kriz üzerine ekip arkadaşına geçmiş olsun dilemek başka bir şey, nedenini bildiğini göstererek yardım teklif etmek bambaşka bir şey.
Hanımlardan biri yazmıştı yukarıda, ben de kadının kocasından şiddet görse dahi, kriz geçirse dahi, nedenini sadece kendine yakın bulduğu insanlara anlatacağını düşünüyorum. Ve sadece kendini yakın hisseden biri sorar "yapabileceğim bir şey var mı?" diye.

Çok ilginç buldum ya. Çok çok ilginç buldum.

İlk silinen mesaj, size anlatabileceği şiddet ve kriz konusu hakkında hiç bahsetmemesi, mutfağın köşesine gidip konuşması, sizi manipüle etmeye çalışması, üste çıkması... Yemeğe ve size küsmesi de manipülasyonun bir parçası. Daha fazla üstüne gitmeyin diye içine kapanmış, sizinle iletişimi koparmaya çalışmış, üstündeki baskıyı azaltmış, zaman kazanmış. Yarın daha sağlam bir hikayeyle detayları daha iyi kurgulamış olarak çıkacak karşınıza belli ki.

Bence eşinizin fabrikadan yakın arkadaşlarını eve davet edip (eşleriyle) bir yemekte tanışabilirsiniz, hem tanışma hem sosyalleşme. Neden 3 aydır çağırmadın da bugünü bekledin derse, "İşe ve ortama alışmanı bekledim" dersiniz. Yakın iş arkadaşlarını yemeğe davet etmek Türk gelenek ve örflerine göre adettendir;)
Ne olursa olsun iş arkadaşlarıyla tanışmalısınız. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama ya acil bir durum olursa iş yerinde, ya eşinize ulaşamazsanız, telefonu kapanırsa, deprem yangın afetler.. Muhakkak tanışıp bağlantı kurmalısınız. Bu, yazılı olmayan bir kuraldır.

Umarım devamı güzel gelir, meraklar bekliyorum...
Uzun aradan sonra sadece sizin için girdim siteye..

buluttan nem kapmam
ama burda yağmur yağıyor
madem normal görüşme açar konuşurdu

Back
X