• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin temizlik takıntısı

Eşinizin temizlik beklentisi aslında olması gerektiği gibi. Keşke herkes böyle olsa. Buna bu kadar takılmak yerine düzenli bi kadın alın temizliğe. Bi gelişinde ekstradan dolapların içini diğer gelişinde duvarları vs silsin. Ütüyü de yaptırın. Sırf bu yüzden eşiniz için demediğiniz kalmamış kafasını patlatmak vs sinirleriniz bozulmuş sanırım
az çok tanıyorsunuz beni..

eşimle kvnin evime girmesi dışında çok çok büyük problemlerimiz olmadı..
temizlik konusu hariç..
evliliimizin ilk başlarında acayip bunaltıyordu beni sonra ben bi sinir krizi geçirdim düzeldi gibi oldu.
şimdi artık haftasonu gelsin istemiyorum çünkü bıktım sürekli temizlik yapmaktan.

normalde her cumartesi evi süpürüp silerim tuvaletleri akıtırım benim için temizlik budur.
arada bir dolapları düzenlerim mutfakta bişeylerin yerini değiştiririm.
ama eşime göre temizlik bu değil bakın gerçekten küçücük salonu tam 20 dk süpürdü vallahi billahi napıyorsun diyorum temizlik böyle olur sen 2 dkda nasıl süpürüyorsun ben anlamıyorum diyor bide.

banyo akıtmaya giriyor allahım 1 saat çıkamaz o küçücük banyodan. off anlattıkça deliriyorum bıktım artık. her cumatesi sabahtan akşama kadar mal gibi evde bişeyler yapıyoruz yardım ediyor ama ben istemiyorum ne konuşsun ne de yardım etsin.

geçen cumartesi çıkmış yatak odasında dolabın üstünü silmiş gelmiş bana gösteriyor bu ne bakar mısın bi poşet toz diyee bende ee napayım dedim ne diyim yani benim aklıma gelmiyor oraları temizlemek ayrıca uğraşmakta istemiyorum o böyle uyuz uyuz davrandıkça beni bunalttıkça hiç bişey yapmak gelmiyor içimden.

arada bir kadın çağırıyorum camları siliyor öyle bi evi topluyor gidiyor bende işte haftada 1 gün KENDİMCE DETAYLI eşime göre baştansavma iş yapıyorum.

normalde insanlar mutlu olur cuma günü ben yarın eminm ki yine kavga etcez o yüzden yarın olsun istemiyorum.
bazen delirip evde bişeuyleri kırıyorum bıktım artık diye ağlıyorum bağırıyorum gelip bana ağlayacak bişey yok doğru düzgün iş yapmıyorsun diyor.
evet herkesin temizlik anlaşıyı farklı zaten bizim ailelerimiz de çok farklı onun annesi teyzeleri gece bile sarı bezle uyuyorlar neredeyse evde silinmedik bir yer yok tv tozu alır gibi duvar siliyorlar eşimde benim öyle olmamı istiyor e ben çalışıyorum ve çalışmasam bile istemiyorum ya bu nedir böyle.
içim daralıyor eve gitmek istemiyorum artık.
ayrıca evimi görseniz gayette temiz bana göre. ortalıkta toz falan yok yerler de öyle ama nerede kuytu köşe var eşimin aklına oralar geliyor ya çamaşır makinesinin arkasını bir insan nasıl akıl edipte süpürelim der ayrıca 3-4 günde bir nevresim değiştiriyoruz ve her ay istisnasız her ay perde yıkıyoruz sırf onun o kokusu eve huzur veriyormuş temizlik kokuyormuş daha ne olsunmuş.

yemin ederim ağlıcam sinirden işten çıkcam evde full temizlik yapcam diyorum ahaahahsaah çok komiksin aşkım hadi bırak şakayı da buzdolabında el izi var onu sil diyor..
yok mutfak dolapları lekeli bilmem ne.
bir giydiğinibi bir daha giymez şuan evde 4 makina çamaşır var tüm montları koymuş banyoda bekliyor ayakkabıları bekliyor çamaşır askılığı sırf onun eşyalarıyla dolu.
bazen çok kızıyorum bırakıyorum kendin temizle diyorum tamam sen otur diyor geçip salona oturuyorum ama onun 1 odayı böyle 1-2 saate temizlemesi beni hasta ediyor gidip süpürge sapıyla kafasına vurup beynini dağıtasım geliyor. ver şunu deyip hızlı hızlı ben yapıyorum gerçekten bıktım.
inanın bana haftasonu artık zehir oluyor.

he sakın kv ne güzel temizliyordu bak şimdi böyle yapıyorsun demeyin çünkü kv temizlerken de biz yine aynı şeyleri yaşıyorduk bir ara düzelmişti karışmıyordu hiç şimdi yine şiddetlendi dün gece bana bazanın içinde toz gördüm içindekileri çıakrtıp temizleyip tekrar koyalım dedi.. ne işin var baza altında diyorum sen böylesin işte sadece görünen yerlerle ilgileniyorsun diyor.
ne yapayım ben bu adama 3 ayda bir sinir krizi mi geçirmem lazım dizginlemek için gerçekten dayanamıyorum şimdi 2 gün yandık artık tavandan su borularına kadar evi temizlicez.

Eşin haklı bence temizlik dip köşe yapılnalı benim de dağınıklığa toza tahammülüm yok her yer pırıl pırıl olmalı

Kuvvetle muhtemelen eşinizde obsesif komplesif bozukluk var. Bunun için bağırıp çağırmanız ağlamanız vb şeyler onu etkilemez çünkü bu onun elinde olan birşey değil. Tek başınıza altından kalkabileceğiniz birşey de değil zira yeteri kadar sabırlı değilsiniz. Bence bi psikolog ile konuşun ve eşinize nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenin zaten sizin dediğiniz şekilde ise eşiniz şke de terapiye başlayacaklardır.
OKB kontrol altında tutulmazsa daha da ilerleyebilir zira. Annesinin ki gibi. Elinde sarı bez ile uyuyabilir yani.

böyle olmasından daha iyi ben kendimi evde biblo gibi hissediyorum işten gidip ayaklarımı uzatıp kanepede oturamıyorum çünkü ayaklarımız pis ve yıkamadan koltuğa uzatırsak koltuk pislenir.
koltuk pislenirse onu silmek zorunda kalırız.
normal insanlar koltukları 1 saatte temizlerken biz sabah 8 gibi başlayıp akşama kadar anca bitiririz..

banyo yaparken bile etrafa su sıçratmıyım da şimdi ortalıkda damla kalmasın diye tribe giriyorum. kaçıp gitcem en sonunda.
Temizlik konusu haklı ama abartılı Okb var mı

Kuvvetle muhtemelen eşinizde obsesif komplesif bozukluk var. Bunun için bağırıp çağırmanız ağlamanız vb şeyler onu etkilemez çünkü bu onun elinde olan birşey değil. Tek başınıza altından kalkabileceğiniz birşey de değil zira yeteri kadar sabırlı değilsiniz. Bence bi psikolog ile konuşun ve eşinize nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenin zaten sizin dediğiniz şekilde ise eşiniz şke de terapiye başlayacaklardır.
OKB kontrol altında tutulmazsa daha da ilerleyebilir zira. Annesinin ki gibi. Elinde sarı bez ile uyuyabilir yani.
Ben de de var temizliği çok önemserim hastayken dinlenmek yerine iş yapıyorum hep

az çok tanıyorsunuz beni..

eşimle kvnin evime girmesi dışında çok çok büyük problemlerimiz olmadı..
temizlik konusu hariç..
evliliimizin ilk başlarında acayip bunaltıyordu beni sonra ben bi sinir krizi geçirdim düzeldi gibi oldu.
şimdi artık haftasonu gelsin istemiyorum çünkü bıktım sürekli temizlik yapmaktan.

normalde her cumartesi evi süpürüp silerim tuvaletleri akıtırım benim için temizlik budur.
arada bir dolapları düzenlerim mutfakta bişeylerin yerini değiştiririm.
ama eşime göre temizlik bu değil bakın gerçekten küçücük salonu tam 20 dk süpürdü vallahi billahi napıyorsun diyorum temizlik böyle olur sen 2 dkda nasıl süpürüyorsun ben anlamıyorum diyor bide.

banyo akıtmaya giriyor allahım 1 saat çıkamaz o küçücük banyodan. off anlattıkça deliriyorum bıktım artık. her cumatesi sabahtan akşama kadar mal gibi evde bişeyler yapıyoruz yardım ediyor ama ben istemiyorum ne konuşsun ne de yardım etsin.

geçen cumartesi çıkmış yatak odasında dolabın üstünü silmiş gelmiş bana gösteriyor bu ne bakar mısın bi poşet toz diyee bende ee napayım dedim ne diyim yani benim aklıma gelmiyor oraları temizlemek ayrıca uğraşmakta istemiyorum o böyle uyuz uyuz davrandıkça beni bunalttıkça hiç bişey yapmak gelmiyor içimden.

arada bir kadın çağırıyorum camları siliyor öyle bi evi topluyor gidiyor bende işte haftada 1 gün KENDİMCE DETAYLI eşime göre baştansavma iş yapıyorum.

normalde insanlar mutlu olur cuma günü ben yarın eminm ki yine kavga etcez o yüzden yarın olsun istemiyorum.
bazen delirip evde bişeuyleri kırıyorum bıktım artık diye ağlıyorum bağırıyorum gelip bana ağlayacak bişey yok doğru düzgün iş yapmıyorsun diyor.
evet herkesin temizlik anlaşıyı farklı zaten bizim ailelerimiz de çok farklı onun annesi teyzeleri gece bile sarı bezle uyuyorlar neredeyse evde silinmedik bir yer yok tv tozu alır gibi duvar siliyorlar eşimde benim öyle olmamı istiyor e ben çalışıyorum ve çalışmasam bile istemiyorum ya bu nedir böyle.
içim daralıyor eve gitmek istemiyorum artık.
ayrıca evimi görseniz gayette temiz bana göre. ortalıkta toz falan yok yerler de öyle ama nerede kuytu köşe var eşimin aklına oralar geliyor ya çamaşır makinesinin arkasını bir insan nasıl akıl edipte süpürelim der ayrıca 3-4 günde bir nevresim değiştiriyoruz ve her ay istisnasız her ay perde yıkıyoruz sırf onun o kokusu eve huzur veriyormuş temizlik kokuyormuş daha ne olsunmuş.

yemin ederim ağlıcam sinirden işten çıkcam evde full temizlik yapcam diyorum ahaahahsaah çok komiksin aşkım hadi bırak şakayı da buzdolabında el izi var onu sil diyor..
yok mutfak dolapları lekeli bilmem ne.
bir giydiğinibi bir daha giymez şuan evde 4 makina çamaşır var tüm montları koymuş banyoda bekliyor ayakkabıları bekliyor çamaşır askılığı sırf onun eşyalarıyla dolu.
bazen çok kızıyorum bırakıyorum kendin temizle diyorum tamam sen otur diyor geçip salona oturuyorum ama onun 1 odayı böyle 1-2 saate temizlemesi beni hasta ediyor gidip süpürge sapıyla kafasına vurup beynini dağıtasım geliyor. ver şunu deyip hızlı hızlı ben yapıyorum gerçekten bıktım.
inanın bana haftasonu artık zehir oluyor.

he sakın kv ne güzel temizliyordu bak şimdi böyle yapıyorsun demeyin çünkü kv temizlerken de biz yine aynı şeyleri yaşıyorduk bir ara düzelmişti karışmıyordu hiç şimdi yine şiddetlendi dün gece bana bazanın içinde toz gördüm içindekileri çıakrtıp temizleyip tekrar koyalım dedi.. ne işin var baza altında diyorum sen böylesin işte sadece görünen yerlerle ilgileniyorsun diyor.
ne yapayım ben bu adama 3 ayda bir sinir krizi mi geçirmem lazım dizginlemek için gerçekten dayanamıyorum şimdi 2 gün yandık artık tavandan su borularına kadar evi temizlicez.
Bence eşiniz hakli..haftada bir temizlikmi olurmuş?ben 2gunde bir yaparim tum bunlati bazen hergun.banyoya girdimmi en erken 1saatye cikarim.temizlik takintim pek yok ama sizde hiç temizlik yapmiyormuşsunuz sanki.haftada 1 ne yaa

Dua et eşin değişmesin ne guzel yardımcı oluyor
son paragrafları okumadım ama
Adam kendi kendine yapıyor niye üzülüyorsun bırak yapsın

Ben de de var temizliği çok önemserim hastayken dinlenmek yerine iş yapıyorum hep
Olabilir yapmak istiyorsanı elbette ki yapabilirsiniz. Ama temizlik yapma ihtiyacı ile temiz olmama korkusu ve bu korkunun getirdiği sürekli temizlik yapma farklı şeyler önemli olan farkında varıp ona göre hareket etmek

Kadın alıyorum her hafta.
Ömrümü ve kocamı helak edemem, bi haftasonumuz var zaten. Evi bile süpürmem coooook coooook nadirdir.
Kocam ise bu durumdan cok Mutlu.

Ne etti bu Başaklar size ya? :KK61:
İyidir Başaklar. Sevin onları.
Hiç sevmediğim erkek modeli.
Her şeye burnunu sokan.
Ama sizinki iyiymiş.Kendi yapıyor.
Bırakın yapsın.Sizi de çok zorlarsa alttan alın. 1 Saatlik işi 3 saatte yapın. Bir daha iş beklemez.
Nasıl kocalarınız var sizin kızlar ya.Çamaşır suyu kokusu sevilir mi?? Benim midemi bulandırıyor.

Bazı hanımların ne kadar titiz olduğunu görüyorum burada, gerçi benim eltimden dah titizini görmedim ben daha ama bana fenalık gelir o kadar iş yapmaktan.

Bir hanım, haftada bir temizlik mi olur demiş, ben haftada bir yapıyorum oluyor walla:KK45: bana yetiyor yani. Temiz ve düzenli olsun ortalık, fazlasını aramam. Haftada bir dip köşe, toz alma, iki günde bir süpürme, banyo tuvalet haftada 3 kere. Düzenim böyle, dahası benim bünyeye zarar.

Ya konuyu okuyunca gerçekmı dedım,demekkı boyle eşlerde varmış,allah yardımcın olsun.. Eşinde sanırım tıtızlıkten cok hastalık var gıbı.okadar cok temızlık yazmışın kı,gunlerınız temızlıkle gecıyor dıye cok uzuldum, ınsan evınde mutlu şekılde işten gelınce oturup eşıyle cay ıcmek ıster,ama sız tam tersı bırlıkte temızlık yapıyorsunuz,hayal ettımde gerçekten zor

Bence eşiniz hakli..haftada bir temizlikmi olurmuş?ben 2gunde bir yaparim tum bunlati bazen hergun.banyoya girdimmi en erken 1saatye cikarim.temizlik takintim pek yok ama sizde hiç temizlik yapmiyormuşsunuz sanki.haftada 1 ne yaa
Ay cevap yazmadan duramadım kuzum siz çıkıp gezip tozmuyor alışveriş yapmıyor çocuk büyütmüyor musunuz?????ben demek ki o kadar beceriksizim. Ev hanımıysanız belki olır hergün de yine de hergün temizlik olmaz ya.......
Konu sahibi Allah yardımcın olsun keşke benimkide seninkinden azcık feyz alsa hoş çocuktan sonra saldım çayıra mevlana kayıra insanım yahu onbeş te bir temizlikçi gelir arada da ben süpürür toz aşır şöyle bir vileda yaparım.

Annesi teyzesi sarı bezle mi uyuyor :KK70: :KK70: :KK70:
Rüyasında bile temizlik yapıyolar demek
Eşin annesinden kapmış bence
Bende aşırı titizi çekemem
Eşimde biraz kıldır ama seninkini görünce halime şükrettim

Beğenmiyosan sen yap de
Sen yemek yap o temizlik en iyisi

Bırakın yapsın fakat umursamayın
Sadece erken kalkıp yapsın ne bileyim 2 saatte isini bitirsin 1 saat dinlensin sonra gezmeye çıkın.

Sırf temizlik için o günü evde geçirmeyin
Erkegin temiz olması güzel ama titiz olması sıkıcı.

Ya da bir pazarınızı tamamen temizliğe ayırın.
Siz cumartesi günü yapmayın.
Pazar da butun isi ona yukleyin. Siz de yapın fakat isin büyüğü ona kalsın bence iyi bir yorulursa çok fazla karışmayı bırakır.

Her yerin yetişmediğini de görür eğer detaylı yapıyorsa.
Camlar, dolaplar, halılar, banyo-tuvalet derken bayağı yorulur :) laf etmeyi azaltır .

Back
X