• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin temizlik takıntısı

Tamam bende fazla titizim ama eşim böyle olsa istemem yaa!çekilir gibi değil senin eşin bu konuda tedavi görmeli çok abartılı yani titizlik güzel şeydir ama eşin seni bunaltıyor ve yaşam kaliteniz düşüyor,bence biraz destek almalı yoksa senin psikolojin hiç iyiye gitmiyor....

Zor durum benimde eşim titizdir ama karışmaz hiç, canım istediğinde temizlik yaparım evimde pis değildir şükür eşim çok temiz ve düzenlidir iki kişiyiz tozlar sinir ediyor beni bugün alsanda yarın toz oluyor hergünde teöizlik yapamam kimse kusura bakmasın :27:

az çok tanıyorsunuz beni..

eşimle kvnin evime girmesi dışında çok çok büyük problemlerimiz olmadı..
temizlik konusu hariç..
evliliimizin ilk başlarında acayip bunaltıyordu beni sonra ben bi sinir krizi geçirdim düzeldi gibi oldu.
şimdi artık haftasonu gelsin istemiyorum çünkü bıktım sürekli temizlik yapmaktan.

normalde her cumartesi evi süpürüp silerim tuvaletleri akıtırım benim için temizlik budur.
arada bir dolapları düzenlerim mutfakta bişeylerin yerini değiştiririm.
ama eşime göre temizlik bu değil bakın gerçekten küçücük salonu tam 20 dk süpürdü vallahi billahi napıyorsun diyorum temizlik böyle olur sen 2 dkda nasıl süpürüyorsun ben anlamıyorum diyor bide.

banyo akıtmaya giriyor allahım 1 saat çıkamaz o küçücük banyodan. off anlattıkça deliriyorum bıktım artık. her cumatesi sabahtan akşama kadar mal gibi evde bişeyler yapıyoruz yardım ediyor ama ben istemiyorum ne konuşsun ne de yardım etsin.

geçen cumartesi çıkmış yatak odasında dolabın üstünü silmiş gelmiş bana gösteriyor bu ne bakar mısın bi poşet toz diyee bende ee napayım dedim ne diyim yani benim aklıma gelmiyor oraları temizlemek ayrıca uğraşmakta istemiyorum o böyle uyuz uyuz davrandıkça beni bunalttıkça hiç bişey yapmak gelmiyor içimden.

arada bir kadın çağırıyorum camları siliyor öyle bi evi topluyor gidiyor bende işte haftada 1 gün KENDİMCE DETAYLI eşime göre baştansavma iş yapıyorum.

normalde insanlar mutlu olur cuma günü ben yarın eminm ki yine kavga etcez o yüzden yarın olsun istemiyorum.
bazen delirip evde bişeuyleri kırıyorum bıktım artık diye ağlıyorum bağırıyorum gelip bana ağlayacak bişey yok doğru düzgün iş yapmıyorsun diyor.
evet herkesin temizlik anlaşıyı farklı zaten bizim ailelerimiz de çok farklı onun annesi teyzeleri gece bile sarı bezle uyuyorlar neredeyse evde silinmedik bir yer yok tv tozu alır gibi duvar siliyorlar eşimde benim öyle olmamı istiyor e ben çalışıyorum ve çalışmasam bile istemiyorum ya bu nedir böyle.
içim daralıyor eve gitmek istemiyorum artık.
ayrıca evimi görseniz gayette temiz bana göre. ortalıkta toz falan yok yerler de öyle ama nerede kuytu köşe var eşimin aklına oralar geliyor ya çamaşır makinesinin arkasını bir insan nasıl akıl edipte süpürelim der ayrıca 3-4 günde bir nevresim değiştiriyoruz ve her ay istisnasız her ay perde yıkıyoruz sırf onun o kokusu eve huzur veriyormuş temizlik kokuyormuş daha ne olsunmuş.

yemin ederim ağlıcam sinirden işten çıkcam evde full temizlik yapcam diyorum ahaahahsaah çok komiksin aşkım hadi bırak şakayı da buzdolabında el izi var onu sil diyor..
yok mutfak dolapları lekeli bilmem ne.
bir giydiğinibi bir daha giymez şuan evde 4 makina çamaşır var tüm montları koymuş banyoda bekliyor ayakkabıları bekliyor çamaşır askılığı sırf onun eşyalarıyla dolu.
bazen çok kızıyorum bırakıyorum kendin temizle diyorum tamam sen otur diyor geçip salona oturuyorum ama onun 1 odayı böyle 1-2 saate temizlemesi beni hasta ediyor gidip süpürge sapıyla kafasına vurup beynini dağıtasım geliyor. ver şunu deyip hızlı hızlı ben yapıyorum gerçekten bıktım.
inanın bana haftasonu artık zehir oluyor.

he sakın kv ne güzel temizliyordu bak şimdi böyle yapıyorsun demeyin çünkü kv temizlerken de biz yine aynı şeyleri yaşıyorduk bir ara düzelmişti karışmıyordu hiç şimdi yine şiddetlendi dün gece bana bazanın içinde toz gördüm içindekileri çıakrtıp temizleyip tekrar koyalım dedi.. ne işin var baza altında diyorum sen böylesin işte sadece görünen yerlerle ilgileniyorsun diyor.
ne yapayım ben bu adama 3 ayda bir sinir krizi mi geçirmem lazım dizginlemek için gerçekten dayanamıyorum şimdi 2 gün yandık artık tavandan su borularına kadar evi temizlicez.
azı karar çogu zarar diye boşuna dememişler bu bi hastalık allah sabır versin size

Off cok cok sonir bozicu erkek tipi ne isin var senin bazanin altindaki tozla gir macini izle bujadarda abartilmazki
Siz haftasonu gezmiyirmusunuz baabasa

Uff temizlik sevmeyen biri olarak öyle bir koca düşman başına.köşe bucak temizlerim sonra da zevkle batırırım. Benim kafa ayrı bi güzel.eşim temizlikçi degil hatta pistir ama sıkıntı yok.basımda vır vır temizlik yapmasından sa pis olsun da hafta sonumu güzel geciriyim.gecenlerde halıya cay döktüm benimki bagırıyo kos kos ben kahvaltı mı yapıyom dedim tuttum bi bez bastım.sonra sildim cıkmadı kurudu bende halıyı yıkadım serdim bak sıkıntı edecek bi şey yok.bi halı için ne huzurumu bozim.allah sana sabır versin

az çok tanıyorsunuz beni..

eşimle kvnin evime girmesi dışında çok çok büyük problemlerimiz olmadı..
temizlik konusu hariç..
evliliimizin ilk başlarında acayip bunaltıyordu beni sonra ben bi sinir krizi geçirdim düzeldi gibi oldu.
şimdi artık haftasonu gelsin istemiyorum çünkü bıktım sürekli temizlik yapmaktan.

normalde her cumartesi evi süpürüp silerim tuvaletleri akıtırım benim için temizlik budur.
arada bir dolapları düzenlerim mutfakta bişeylerin yerini değiştiririm.
ama eşime göre temizlik bu değil bakın gerçekten küçücük salonu tam 20 dk süpürdü vallahi billahi napıyorsun diyorum temizlik böyle olur sen 2 dkda nasıl süpürüyorsun ben anlamıyorum diyor bide.

banyo akıtmaya giriyor allahım 1 saat çıkamaz o küçücük banyodan. off anlattıkça deliriyorum bıktım artık. her cumatesi sabahtan akşama kadar mal gibi evde bişeyler yapıyoruz yardım ediyor ama ben istemiyorum ne konuşsun ne de yardım etsin.

geçen cumartesi çıkmış yatak odasında dolabın üstünü silmiş gelmiş bana gösteriyor bu ne bakar mısın bi poşet toz diyee bende ee napayım dedim ne diyim yani benim aklıma gelmiyor oraları temizlemek ayrıca uğraşmakta istemiyorum o böyle uyuz uyuz davrandıkça beni bunalttıkça hiç bişey yapmak gelmiyor içimden.

arada bir kadın çağırıyorum camları siliyor öyle bi evi topluyor gidiyor bende işte haftada 1 gün KENDİMCE DETAYLI eşime göre baştansavma iş yapıyorum.

normalde insanlar mutlu olur cuma günü ben yarın eminm ki yine kavga etcez o yüzden yarın olsun istemiyorum.
bazen delirip evde bişeuyleri kırıyorum bıktım artık diye ağlıyorum bağırıyorum gelip bana ağlayacak bişey yok doğru düzgün iş yapmıyorsun diyor.
evet herkesin temizlik anlaşıyı farklı zaten bizim ailelerimiz de çok farklı onun annesi teyzeleri gece bile sarı bezle uyuyorlar neredeyse evde silinmedik bir yer yok tv tozu alır gibi duvar siliyorlar eşimde benim öyle olmamı istiyor e ben çalışıyorum ve çalışmasam bile istemiyorum ya bu nedir böyle.
içim daralıyor eve gitmek istemiyorum artık.
ayrıca evimi görseniz gayette temiz bana göre. ortalıkta toz falan yok yerler de öyle ama nerede kuytu köşe var eşimin aklına oralar geliyor ya çamaşır makinesinin arkasını bir insan nasıl akıl edipte süpürelim der ayrıca 3-4 günde bir nevresim değiştiriyoruz ve her ay istisnasız her ay perde yıkıyoruz sırf onun o kokusu eve huzur veriyormuş temizlik kokuyormuş daha ne olsunmuş.

yemin ederim ağlıcam sinirden işten çıkcam evde full temizlik yapcam diyorum ahaahahsaah çok komiksin aşkım hadi bırak şakayı da buzdolabında el izi var onu sil diyor..
yok mutfak dolapları lekeli bilmem ne.
bir giydiğinibi bir daha giymez şuan evde 4 makina çamaşır var tüm montları koymuş banyoda bekliyor ayakkabıları bekliyor çamaşır askılığı sırf onun eşyalarıyla dolu.
bazen çok kızıyorum bırakıyorum kendin temizle diyorum tamam sen otur diyor geçip salona oturuyorum ama onun 1 odayı böyle 1-2 saate temizlemesi beni hasta ediyor gidip süpürge sapıyla kafasına vurup beynini dağıtasım geliyor. ver şunu deyip hızlı hızlı ben yapıyorum gerçekten bıktım.
inanın bana haftasonu artık zehir oluyor.

he sakın kv ne güzel temizliyordu bak şimdi böyle yapıyorsun demeyin çünkü kv temizlerken de biz yine aynı şeyleri yaşıyorduk bir ara düzelmişti karışmıyordu hiç şimdi yine şiddetlendi dün gece bana bazanın içinde toz gördüm içindekileri çıakrtıp temizleyip tekrar koyalım dedi.. ne işin var baza altında diyorum sen böylesin işte sadece görünen yerlerle ilgileniyorsun diyor.
ne yapayım ben bu adama 3 ayda bir sinir krizi mi geçirmem lazım dizginlemek için gerçekten dayanamıyorum şimdi 2 gün yandık artık tavandan su borularına kadar evi temizlicez.
Esiniz tam.benim kafadan =)))benim kocamda benden bıktı evi saatlerce havalandırırım yemek kokusu kalmicak mis gibi Kokcak takıntı işte hemen hemen hergün temzlik yaparım ama.benim eşimde aşırı dağınık ben böyle olmasam evi b.
k götürurdu=))

Benim eşimde titizdır sözde ama benden bekler kendi yapmaz.sizin ki en azından yapıyormuş.
Mesela benim eşim striptizci kadınlar gibidir.üstüne giydiği monttan başlar çıkar cikara yatak odasına ulaşır. Kıyafetlerden nereye gittiğini iz sürerek takip edebilirsiniz..:KK57::rolleyes:
Aynı benim eşim valla =)ben toplamasam k...Çını bilmiyorum nolurdu

Bende titizimdir, boyle bi es isterdim dogrusu. Ama asla ve asla kabul edemiycem bisey yapiyor ve oda is buyurmak. Emir vermek. Yapicam varsada yapmam ben o isi. Bugazini kitlerim, o kdr.

Konu sahibi esinden neden soguyorsun belli ki adamin rahatsizligi var.Bunun icin yardim almasi gerek .Yorumlarda yazdilarmi bilmiyorum soyle bir ustten baktim yok temizlik hastaligi saka degildir boyle psikolojik rahatsizlik gercekten var.Tez vakit yardim alin.Adamin ne isi var dolabin tepesinde yahu.

benim eşim de ailesinden süper manyak bir temizlik anlayışı görerek büyümüş. 7 aylık evliyim, 1 kere yer sildim. kadın geldikçe yapıyor. kadının gelmesine takılıyor, bir kere yer silmiyorum dedim, ona takıldı. artık öğrendim huyunu hiçbir şey demeden hallediyorum. temizliği de kendime göre yapıyorum ona "ya şurayı yapamadım" desem hemen neden lütfen yapar mısın aşkım dikkat et der:KK12: çok şükür ki anlamaz hiçbir şeyden. sizinki çok zor. yukardaki yoruma katılıyorum yardım alması gerek. normal değil ki bu kadar.

bence eşiniz okb olma yolunda ilerliyor... temizlik hastası bence takıntı yapmaya başlamış ilerde dahada siddetlenir benden soylemesi

Eşinde Okb yok bence. Adam takıntılı değil, sadece titiz. O da yetiştirme tarzından dolayı. Bu özellikler bir kadında olsa temiz olur, takıntılı olmazdı, eşinde bunun erkek versiyonu. Pek alışık olmadığımız şaşırıyoruz ama aslında hep söylediğimiz şey değil mi, anneler erkek çocuklarının önünde gidip gelmesin, onlara da iş yaptırsın, öğretsin diye. Hem ileride çocuğuna iyi bir örnek, kızmak yerine sevin bence.

Benim eltim de çok titiz, söylemiştim. Oğulları da öyle yetişmiş, kirli valizi getirirler okuldan, görsen yeni yerleştirilirmiş, okula gönderiyor zannedersin. Anneleri şehir dışına gider, çocuklar anneleri dönmeden dip köşe yapar. Mutfak dolap kapaklarını elbeziyle tutarak açarlar. Eşlerine çok yardımcı olacaklardır eminim ama kız rahatsa, biraz çektireceklerdir.

Titiz olmak başka bir şey , sürekli karşındakini eleştirerek,yargılayacak ,burnundan getirerek iş yapmak çok ayrı bir şey.
Üstelik temizliği hayatının önüne geçirmek , önde tutmak takintidir, evet tedavi olmalı.

Sizin tepkilerinizi anlayabiliyorum ancak anlamsız buluyorum. Sinirlenmeniz , onun bu durumunu tetikler.

Yapın kahvenizi için o temizlik yaparken. Bırakın kaç saat sürüyorsa sürsün. Hatta dışarıya çıkın.
Bazen onunla yapın. Bırakın o istediği gibi yapsın, sizde başka yeri yapın.

Bu arada bazen eşiniz oturken, tam yorulmuş dinlenmek isterken , altındaki koltukta toz gördüğünüzü , söyleyin. Hemen bir Kova ve çamaşır suyu getirin. Silmeye başlayın. Çok etkili terbiye etme yoludur, rahatsız etmek :)

Hem çalışıp hem de eşinin istediği gibi evde aktif bir rol izlemen çok zor. Ayrıca eşinle de çok zor. Allah sabır versin. :KK14:

Eşinde Okb yok bence. Adam takıntılı değil, sadece titiz. O da yetiştirme tarzından dolayı. Bu özellikler bir kadında olsa temiz olur, takıntılı olmazdı, eşinde bunun erkek versiyonu. Pek alışık olmadığımız şaşırıyoruz ama aslında hep söylediğimiz şey değil mi, anneler erkek çocuklarının önünde gidip gelmesin, onlara da iş yaptırsın, öğretsin diye. Hem ileride çocuğuna iyi bir örnek, kızmak yerine sevin bence.

Benim eltim de çok titiz, söylemiştim. Oğulları da öyle yetişmiş, kirli valizi getirirler okuldan, görsen yeni yerleştirilirmiş, okula gönderiyor zannedersin. Anneleri şehir dışına gider, çocuklar anneleri dönmeden dip köşe yapar. Mutfak dolap kapaklarını elbeziyle tutarak açarlar. Eşlerine çok yardımcı olacaklardır eminim ama kız rahatsa, biraz çektireceklerdir.

Aynı benim teyzem :)
Şimdi hiç bir şey yapamıyorum diyor (52 yaşında)
Yapıyorsun ya daha ne diyoruz.
Eskiden her gün cam silerdim şimdi hafta da 1 siliyorum deyip beni krize sokuyor.:KK53:
Çalışınca nasıl yapılamadığınada anlam veremiyor.:KK47:
Ben gece uyku uyumam gene yaparım diyor.:KK57:
Hee uyuma da iş yerinde her gün evde temizlik yapacağım diye uyukla, 2 güne de seni işten çıkarsınlar diyorum.. :KK14:

Ben kendimin de eşimin de dağınıklığından şikayetçiyim ama senin ki gerçekten daha zor. Acaip keyfime düşkün bir insanım temizlik yaparken de sıkıldığım anda bırakırım, canım istemez hiç yapmam, eşim yardım etmez hiç yapmam, güzel bir film bulurum hiç yapmam, gezmeye çıkarız hiç yapmam genelde hiç yapmamak içinde çok bahane bulurum ama evi de temizlemek lazım bizimki de alıp başını gidiyor..

Şu işin ortasını bir bulsak ya...

başak burcu evet :KK43:
Benimki de başak burcu burçla alakası yok tuvalet banyo temizlemesi 3 dakika sürüyor, süpürdüğü zaman çöp kovasını bile kaldırıp altını süpürmek aklına gelmiyor market poşetini bile yerden kaldırmıyor evi à dan Z ye tenizlemesi 15 dakika sürer, eşin gelsin de eşimi görsün baştan savma temizlik nasıl yapılır :KK53:

eşin ve ailesinde bişeyi dozunda bırakma gibi bi durum yok sanırım. illa abartcaklar insanı çileden çıkarcaklar huyları bu sanırım

Back
X