• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin temizlik takıntısı

Ayy pembesu gerçekten çok bayıyorsun sürekli konu açmayı alışkanlık haline getirdin farkında mısın bağımlılık oldu illa bir şey kurup yazıyorsun valla sıkılmadın mı cidden geerçektne bu kadar konu açacak kadar eşinle ve aileyle anlaşamıyorsan ayrıl yaniii

yerinde olsam koca ağzını açtığı anda bir atar çekip kendin yap diyerek evden giderdim
akşama kadar da gelmezdim ..
çenesi çalışacağına eli çalışsın ,temizlesin eviii
titizliğini geçtim ,,
böylesinin çenesi çekilemzz
ALLAH KORUSUNN öte gitsin

Ama öyle Allah'ın bildiğini kuldan saklayamam, ben öyle temizlik takıntısı olan bir kadın değilim, piste değilimdir ama ev işi konusunda gamsızımdır, 2 toz alıp 1 saat mola veririm, eşimde aksine titiz tertipli biri, benim huyumu suyumu bilerek sevdi, yapamıyorum istemiyorum dediğim anda o girişir, ne var bunda? Hiç dert etmem böyle şeyleri, benden güzel yapıyor adam, bırakın yapsınlar, yeter ki arada aşk olsun, elinde toz bezi olan adamdan zarar gelmez.
Kesinlikle doğru.Bizde eskiden bu konuda çok didişiyorduk işte, sonra baktım bana söylenmediği sürece sıkıntı yok Tçok yardımı dokunuyor allah razı olsun kendisinden..

Ayrıca temizlik işine eşiniz kendini girmek zorunda hissettiğine göre çokta dediğin gibi Detaylı Temizlik yapmıyorsun demek ki yani. salon bu ne kadar küçük olabilir ki 20 dk çook dediğinize göre siz 5 dk çıkıyorsunuz sanırım koltuk altları arkaları kalıyor ki haftada bir yapıyormuşsunuz ve kadın geliyormuş eve titiz bir adam demek ki yani akşamdan akşama da biraz yapabilirsiniz illa hepsini haftasonu yapmayın siz de.

Bunun biraz daha katlanılabilir modeliyle beraberim, zorlaması yoktur ama yaptığıma karışmaya yeltenirdi evliliğimizin ilk zamanları. "Al sen yap" der çekilirdim.

10 dakikada bitirdiğim iş için yarım saatten fazla harcar. El alışkanlığı olayı değil, kılmış yünmüş inceleyecek iyice...

Evlendik evleneli banyo yıkamadım ben, o iş eşimdedir mesela. Sadece saç bırakmam, o tip şeylere dikkat ederim çünkü şahsi pisliğim. Eşim ise sever banyo yıkamayı, daha doğrusu adam suyla oynamayı seviyor. 2 saatini alır banyo temizlemesi, eski diş fırçasıyla derz aralarını fırçaladığına bile şahit olmuşumdur ki bana çok abes gelir bu kadarı. Tıpkı verdiğin duvar silme örneği gibi...

Senin en çok neye sinirlendiğini yazında okur okumaz aldım, sen harcanan vakte kızıyorsun. Senin de vaktinden, gezeceğiniz anlardan çalmasına kızıyorsun? Haksız mıyım?

Canını sıkmak istemem ama bu huy, değişmiyor, değişmeyecek. Temizlik için sağlam bir yardımcı edinme imkanınız varsa hiç gecikmeden bu seçeneği devreye sokun. Umarım ona da itiraz eden bir eş değildir eşiniz.

Not: Birlikte temizliği paylaşarak yaptığımız da olur, yardımcı aldığımız da.
Vakit konusunda sıkıldığınız an yardımcı alın...
Bu arada benimki de başak burcu... Git gide inanmaya başlıyorum galiba burçlara...

bizimkide ellerim krem değil çamaşır suyu koksun istiyormuş :mad:
parfüm değil sabun kokusu olmalıymış vucüdumda..

sizinkide aynı modelmiş.. bende haftada 1 e çeksem yardımcı olayını çok iyi olur ama kadına da karıştığı için bize dayanmaz yardımcı eminim. ama bu hafta çağırcam ben yapmıyorum dicem :KK14:
siz eşinizi bir çamaşır suyuna yatırın bence kokmak ne demekmiş bi anlasın.ailesinden alışmış işte kötü bir durum sabırlar dilerim.ama siz ne kadar temizleseniz de yeterli görmeyeceği için kendinizi sakinleştirin o temizlerken siz başka bişeyle ilgilenseniz mesela yemek yapmak gibi ya da kulaklık takın ne bileyim zaman geçirin yoksa çekilecek gibi değil insan sinir olur.

Kesinlikle doğru.Bizde eskiden bu konuda çok didişiyorduk işte, sonra baktım bana söylenmediği sürece sıkıntı yok Tçok yardımı dokunuyor allah razı olsun kendisinden..
Yani, adam söylenip yaptığı temizliği burnundan getirmediği sürece sıkıntı yok, hayat böyle şeyleri dert etmek için çok kısa, kızım bebekken eşim kızımın alacağı ek gıdalar içinde gelir şunu yemesi bunu yemesi lazım derdi, tarif alır yapardı, bir güzelde yedirirdi.
Çocuğa bakar, evi temizler, alışverişe yemek işlerine yardım eder, daha ne isterim Allah'tan, eğitimli ev erkeğim benim, huyuna suyuna kurban olduğummmmmm:KK68:

benim eşimde aynı. çok titiz ve gerçekten insanı bunaltıyor.
tamam, yardımcı da oluyor ama o kadar sıkılıyorsun ki bu durumdan yardım da etmesin yeter ki sussun istiyorsun.
geçen akşam kabuklu fıstık getirdim çayın yanına, baktım kabuklarını soyup tabağa topluyor.
bu ne dedim sen yere döküyorsun dikkat etmiyorsun buradan yersin işte ne güzel diyor :):)

Yani, adam söylenip yaptığı temizliği burnundan getirmediği sürece sıkıntı yok, hayat böyle şeyleri dert etmek için çok kısa, kızım bebekken eşim kızımın alacağı ek gıdalar içinde gelir şunu yemesi bunu yemesi lazım derdi, tarif alır yapardı, bir güzelde yedirirdi.
Çocuğa bakar, evi temizler, alışverişe yemek işlerine yardım eder, daha ne isterim Allah'tan, eğitimli ev erkeğim benim, huyuna suyuna kurban olduğummmmmm:KK68:

Maşallah maşallah :nazar:

Biz de heykeltraş olduk yonta yonta :p

Not: Ya yine de kıyamadım adama ya hakkını yemeyeyim,
çoğu zaman da o kalkındırmıştır beni. Bir adamın iyi huyları baskınsa zaten, olup gidiyor, görülmüyor bile bunlar...

Senin en çok neye sinirlendiğini yazında okur okumaz aldım, sen harcanan vakte kızıyorsun. Senin de vaktinden, gezeceğiniz anlardan çalmasına kızıyorsun? Haksız mıyım?

Onunda çözümü var, haftasonu eşi temizlik yaparak zaman geçiriyorsa önce eşine teklif etsin hayatım hava güzel gel birlikte biraz hava alalım dışarı çıkalım diye, adam ben iş yapacağım diyorsa giyinsin kendi dolaşmaya çıksın veya evde yapmayı planladığı başka bir iş varsa onu yapsın.
Erkek iş yaparken oturup seyirci kalmak daha çok sinirlenmesine neden olur, gerek yok sinirleri yıpratmaya.

az çok tanıyorsunuz beni..

eşimle kvnin evime girmesi dışında çok çok büyük problemlerimiz olmadı..
temizlik konusu hariç..
evliliimizin ilk başlarında acayip bunaltıyordu beni sonra ben bi sinir krizi geçirdim düzeldi gibi oldu.
şimdi artık haftasonu gelsin istemiyorum çünkü bıktım sürekli temizlik yapmaktan.

normalde her cumartesi evi süpürüp silerim tuvaletleri akıtırım benim için temizlik budur.
arada bir dolapları düzenlerim mutfakta bişeylerin yerini değiştiririm.
ama eşime göre temizlik bu değil bakın gerçekten küçücük salonu tam 20 dk süpürdü vallahi billahi napıyorsun diyorum temizlik böyle olur sen 2 dkda nasıl süpürüyorsun ben anlamıyorum diyor bide.

banyo akıtmaya giriyor allahım 1 saat çıkamaz o küçücük banyodan. off anlattıkça deliriyorum bıktım artık. her cumatesi sabahtan akşama kadar mal gibi evde bişeyler yapıyoruz yardım ediyor ama ben istemiyorum ne konuşsun ne de yardım etsin.

geçen cumartesi çıkmış yatak odasında dolabın üstünü silmiş gelmiş bana gösteriyor bu ne bakar mısın bi poşet toz diyee bende ee napayım dedim ne diyim yani benim aklıma gelmiyor oraları temizlemek ayrıca uğraşmakta istemiyorum o böyle uyuz uyuz davrandıkça beni bunalttıkça hiç bişey yapmak gelmiyor içimden.

arada bir kadın çağırıyorum camları siliyor öyle bi evi topluyor gidiyor bende işte haftada 1 gün KENDİMCE DETAYLI eşime göre baştansavma iş yapıyorum.

normalde insanlar mutlu olur cuma günü ben yarın eminm ki yine kavga etcez o yüzden yarın olsun istemiyorum.
bazen delirip evde bişeuyleri kırıyorum bıktım artık diye ağlıyorum bağırıyorum gelip bana ağlayacak bişey yok doğru düzgün iş yapmıyorsun diyor.
evet herkesin temizlik anlaşıyı farklı zaten bizim ailelerimiz de çok farklı onun annesi teyzeleri gece bile sarı bezle uyuyorlar neredeyse evde silinmedik bir yer yok tv tozu alır gibi duvar siliyorlar eşimde benim öyle olmamı istiyor e ben çalışıyorum ve çalışmasam bile istemiyorum ya bu nedir böyle.
içim daralıyor eve gitmek istemiyorum artık.
ayrıca evimi görseniz gayette temiz bana göre. ortalıkta toz falan yok yerler de öyle ama nerede kuytu köşe var eşimin aklına oralar geliyor ya çamaşır makinesinin arkasını bir insan nasıl akıl edipte süpürelim der ayrıca 3-4 günde bir nevresim değiştiriyoruz ve her ay istisnasız her ay perde yıkıyoruz sırf onun o kokusu eve huzur veriyormuş temizlik kokuyormuş daha ne olsunmuş.

yemin ederim ağlıcam sinirden işten çıkcam evde full temizlik yapcam diyorum ahaahahsaah çok komiksin aşkım hadi bırak şakayı da buzdolabında el izi var onu sil diyor..
yok mutfak dolapları lekeli bilmem ne.
bir giydiğinibi bir daha giymez şuan evde 4 makina çamaşır var tüm montları koymuş banyoda bekliyor ayakkabıları bekliyor çamaşır askılığı sırf onun eşyalarıyla dolu.
bazen çok kızıyorum bırakıyorum kendin temizle diyorum tamam sen otur diyor geçip salona oturuyorum ama onun 1 odayı böyle 1-2 saate temizlemesi beni hasta ediyor gidip süpürge sapıyla kafasına vurup beynini dağıtasım geliyor. ver şunu deyip hızlı hızlı ben yapıyorum gerçekten bıktım.
inanın bana haftasonu artık zehir oluyor.

he sakın kv ne güzel temizliyordu bak şimdi böyle yapıyorsun demeyin çünkü kv temizlerken de biz yine aynı şeyleri yaşıyorduk bir ara düzelmişti karışmıyordu hiç şimdi yine şiddetlendi dün gece bana bazanın içinde toz gördüm içindekileri çıakrtıp temizleyip tekrar koyalım dedi.. ne işin var baza altında diyorum sen böylesin işte sadece görünen yerlerle ilgileniyorsun diyor.
ne yapayım ben bu adama 3 ayda bir sinir krizi mi geçirmem lazım dizginlemek için gerçekten dayanamıyorum şimdi 2 gün yandık artık tavandan su borularına kadar evi temizlicez.
Ne kadar güzel anlatmışsın canım ya epey güldüm.. eğlenceli bi anlatım tarzın var.. sizin eve benim k.v salasım geldi.. hiçbir iş yapmaz sabahtan akşama yatar totosunu asla kaldırmaz tuvalete gidicem diye su bile içmez.. gece de sabah 6 7ye kadar nette oyun oynar.. k.p evi temizler yemek yapar içeceği ilacı yiyeceği yemeği önüne koyup kaldırır. Adam hem evde hem işte çalışıyo garibim.. bi de çok güzel gezmeyi bilir... paçalardan pislik akarken o gamsız gamsız giyinip süslenip gezer banyoyu bile 2 haftada bir yapar.. kocana böyle bi kadın lazımmış o zaman görürdü gününü :KK70::KK70:

Evt belki eşiniz takıntılı olabilir ya da cok titiz olabilir bence hafta bir hadi hiç olmadı iki haftada bir dip köşe yapılır ya normal bu aşırı titizlikle alakası yok ki koltuk altları zaten ben her süpürge yaptığımda kesinlikle süpürürüm camasır makinasını buzdolabı fırın bende cekerim hatta arkasını filan camasur suyuyla silerim cok normal lambalarıda silerim cünkü en cok toz kapan seyler dolap üstü filan cok normal ya bence sizin biraz pek temizlik filan aranız yok olabilir yani cok istiypsa siz normal temizliği yapın eşinizde dip köşe yapsın bölün işleri yani ama okurken gülümsedim yani

Benim eşimin bi üst modeli :KK51: Bizimki de eve gelir, ayakkabılarını ıslak mendille siler dolaba kaldırır. Banyoya girer el,ayak,yüz sabunla 1 saat kaşıya kaşıya yıkar kendini. Sonra bütün evin tozunu ıslak medille almaya başlar. Bari toz bezi, camsil vereyim öyle sil diyorum. Yok ıslak mendil alkollüymüş mikrop kırıyormuş. Normal adamlar eşini süslü püslü görünce bi hoş olur, bizimki bütün evi temizlemiş, kan ter içinde kalmış, suratım pancar gibiyken bana aşkla bakıyo resmen.. Doğum gününde ona bi koli ıslak mendil alıcam, çılgınlar gibi silsin gönlünce..

Onunda çözümü var, haftasonu eşi temizlik yaparak zaman geçiriyorsa önce eşine teklif etsin hayatım hava güzel gel birlikte biraz hava alalım dışarı çıkalım diye, adam ben iş yapacağım diyorsa giyinsin kendi dolaşmaya çıksın veya evde yapmayı planladığı başka bir iş varsa onu yapsın.
Erkek iş yaparken oturup seyirci kalmak daha çok sinirlenmesine neden olur, gerek yok sinirleri yıpratmaya.

Birlikte gezmek istiyordur konu sahibi ve "Ya hu bu adam hiç mi benle gezmek istemiyor, temizlik daha mı cazip geliyor" halinde öfkeye dönüşüyordur. Belki burada denenebilecek bir yöntem tek başına gezmeye çıkma durumu... Eşi de katılmayı başarır umarım.

Ve evet, iş yapışını izlemek sinirleri oldukça yıpratabilen bir şey :))

Eşiniz tıril bi aileden geliyo onun suçu yok öyle görmüş öyle büyümüş alışmış size onun yaptıkları gözünüze fazla geliyo sizinde suçunuz yok bırakın yapsın o yaparken sizde alışveriş e gidin evin başka islerini siz halledin bide siz görücu usulü mu tanıştınız

temizlik konusu hariç..
evliliimizin ilk başlarında acayip bunaltıyordu beni sonra ben bi sinir krizi geçirdim düzeldi gibi oldu.
şimdi artık haftasonu gelsin istemiyorum çünkü bıktım sürekli temizlik yapmaktan.

normalde her cumartesi evi süpürüp silerim tuvaletleri akıtırım benim için temizlik budur.
ama eşime göre temizlik bu değil bakın gerçekten küçücük salonu tam 20 dk süpürdü vallahi billahi napıyorsun diyorum temizlik böyle olur sen 2 dkda nasıl süpürüyorsun ben anlamıyorum diyor bide.

banyo akıtmaya giriyor allahım 1 saat çıkamaz o küçücük banyodan. off anlattıkça deliriyorum bıktım artık. her cumatesi sabahtan akşama kadar mal gibi evde bişeyler yapıyoruz yardım ediyor ama ben istemiyorum ne konuşsun ne de yardım etsin.

geçen cumartesi çıkmış yatak odasında dolabın üstünü silmiş gelmiş bana gösteriyor bu ne bakar mısın bi poşet toz diyee bende ee napayım dedim ne diyim yani benim aklıma gelmiyor oraları temizlemek ayrıca uğraşmakta istemiyorum o böyle uyuz uyuz davrandıkça beni bunalttıkça hiç bişey yapmak gelmiyor içimden.

arada bir kadın çağırıyorum camları siliyor öyle bi evi topluyor gidiyor bende işte haftada 1 gün KENDİMCE DETAYLI eşime göre baştansavma iş yapıyorum.

normalde insanlar mutlu olur cuma günü ben yarın eminm ki yine kavga etcez o yüzden yarın olsun istemiyorum.
bazen delirip evde bişeuyleri kırıyorum bıktım artık diye ağlıyorum bağırıyorum gelip bana ağlayacak bişey yok doğru düzgün iş yapmıyorsun diyor.
evet herkesin temizlik anlaşıyı farklı zaten bizim ailelerimiz de çok farklı onun annesi teyzeleri gece bile sarı bezle uyuyorlar neredeyse evde silinmedik bir yer yok tv tozu alır gibi duvar siliyorlar eşimde benim öyle olmamı istiyor e ben çalışıyorum ve çalışmasam bile istemiyorum ya bu nedir böyle.
ayrıca evimi görseniz gayette temiz bana göre. ortalıkta toz falan yok yerler de öyle ama nerede kuytu köşe var eşimin aklına oralar geliyor ya çamaşır makinesinin arkasını bir insan nasıl akıl edipte süpürelim der ayrıca 3-4 günde bir nevresim değiştiriyoruz ve her ay istisnasız her ay perde yıkıyoruz sırf onun o kokusu eve huzur veriyormuş temizlik kokuyormuş daha ne olsunmuş.

yemin ederim ağlıcam sinirden işten çıkcam evde full temizlik yapcam diyorum ahaahahsaah çok komiksin aşkım hadi bırak şakayı da buzdolabında el izi var onu sil diyor..
bir giydiğinibi bir daha giymez şuan evde 4 makina çamaşır var tüm montları koymuş banyoda bekliyor ayakkabıları bekliyor çamaşır askılığı sırf onun eşyalarıyla dolu.
bazen çok kızıyorum bırakıyorum kendin temizle diyorum tamam sen otur diyor geçip salona oturuyorum ama onun 1 odayı böyle 1-2 saate temizlemesi beni hasta ediyor gidip süpürge sapıyla kafasına vurup beynini dağıtasım geliyor. ver şunu deyip hızlı hızlı ben yapıyorum gerçekten bıktım.

he sakın kv ne güzel temizliyordu bak şimdi böyle yapıyorsun demeyin çünkü kv temizlerken de biz yine aynı şeyleri yaşıyorduk bir ara düzelmişti karışmıyordu hiç şimdi yine şiddetlendi dün gece bana bazanın içinde toz gördüm içindekileri çıakrtıp temizleyip tekrar koyalım dedi.. ne işin var baza altında diyorum sen böylesin işte sadece görünen yerlerle ilgileniyorsun diyor.
ne yapayım ben bu adama 3 ayda bir sinir krizi mi geçirmem lazım dizginlemek için gerçekten dayanamıyorum şimdi 2 gün yandık artık tavandan su borularına kadar evi temizlicez.
erkeğin bu durumu insanı sıkar birazcık...dayanamayıp kendi yapıyor o da fena bir durum değil.
beni rahatsız eden şey bak bunu da yapmamışın özensiz yapmışsın demesi oldu. size de " heh bak mis oldu, hayat müşterek" gibi bir şey dese belki bu kadar kızmassın ?

bizimkinin de temizlikle pek iş yoktur. anası da feci pistir. aynı bezle tüm evi wc dahil sil garip gelmez eşime. çünkü öyle görmüş. benim kv banyo bezimin rengini cok beğenip mutfak kurulama bezi yapmıştı. fellaaakkkett bezi çöpe attım. bişr daha aynı manzara ile karşılaşmayım diye.

neyse dolap, her dk yatak altı makine dibi bende silmem. senin yaptığın günlük ev toplama. bende aynı taktiği uyguluyorum. öteki türlüsü ciddi eziyet oluyor.
kafama estigi zamanda büyük temizlik yapayım diyorum camı perdesi koltuk altı üstü avize vs.. artık ne varsa kalkıp iniyor evde.
birde extra yaptığım artık gözüme ciddi kirli köşeleri de 10 dk da acilinden temizliyorum. heh oldu bu beni 2-3 ay idare eder diyorum :KK70:
tek fark : bende köpek var ve kışın soğuklarda eve alıyorıum. mecburen her gün elek. süp. yapıp siliyorum.

Anam o ney be Allah yardım etsin çok zor olur öyle benim eşim en küçük bisey diyince kalk kendin yap diyorum boylesiyle hayat nasıl geçecek

temizlik konusu hariç..

benim esim de yillarca kendi evinde tek yasadigi icin ayni cati altinda yasamaya basladigimizda temizlige dair her seye "oyle olùaz-boyle olur" demesi beni geriyordu ama zamanla oturuyor bir seyler. ya eve hafta ici de bir kadin tutun yahut esiniz kendi capinda takillsin; duymazdan gelin.

Back
X