• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin temizlik takıntısı

pembesu bana kızma ama bişey diycem. sen çok fevrisin sanki :( yani konularını okuyorum çoğunda hep eşine bağırıp çağırdığından kırıp döktüğünden bahsediyosun. adamı bu kadar hor kullanma ya.

az çok tanıyorsunuz beni..

eşimle kvnin evime girmesi dışında çok çok büyük problemlerimiz olmadı..
temizlik konusu hariç..
evliliimizin ilk başlarında acayip bunaltıyordu beni sonra ben bi sinir krizi geçirdim düzeldi gibi oldu.
şimdi artık haftasonu gelsin istemiyorum çünkü bıktım sürekli temizlik yapmaktan.

normalde her cumartesi evi süpürüp silerim tuvaletleri akıtırım benim için temizlik budur.
arada bir dolapları düzenlerim mutfakta bişeylerin yerini değiştiririm.
ama eşime göre temizlik bu değil bakın gerçekten küçücük salonu tam 20 dk süpürdü vallahi billahi napıyorsun diyorum temizlik böyle olur sen 2 dkda nasıl süpürüyorsun ben anlamıyorum diyor bide.

banyo akıtmaya giriyor allahım 1 saat çıkamaz o küçücük banyodan. off anlattıkça deliriyorum bıktım artık. her cumatesi sabahtan akşama kadar mal gibi evde bişeyler yapıyoruz yardım ediyor ama ben istemiyorum ne konuşsun ne de yardım etsin.

geçen cumartesi çıkmış yatak odasında dolabın üstünü silmiş gelmiş bana gösteriyor bu ne bakar mısın bi poşet toz diyee bende ee napayım dedim ne diyim yani benim aklıma gelmiyor oraları temizlemek ayrıca uğraşmakta istemiyorum o böyle uyuz uyuz davrandıkça beni bunalttıkça hiç bişey yapmak gelmiyor içimden.

arada bir kadın çağırıyorum camları siliyor öyle bi evi topluyor gidiyor bende işte haftada 1 gün KENDİMCE DETAYLI eşime göre baştansavma iş yapıyorum.

normalde insanlar mutlu olur cuma günü ben yarın eminm ki yine kavga etcez o yüzden yarın olsun istemiyorum.
bazen delirip evde bişeuyleri kırıyorum bıktım artık diye ağlıyorum bağırıyorum gelip bana ağlayacak bişey yok doğru düzgün iş yapmıyorsun diyor.
evet herkesin temizlik anlaşıyı farklı zaten bizim ailelerimiz de çok farklı onun annesi teyzeleri gece bile sarı bezle uyuyorlar neredeyse evde silinmedik bir yer yok tv tozu alır gibi duvar siliyorlar eşimde benim öyle olmamı istiyor e ben çalışıyorum ve çalışmasam bile istemiyorum ya bu nedir böyle.
içim daralıyor eve gitmek istemiyorum artık.
ayrıca evimi görseniz gayette temiz bana göre. ortalıkta toz falan yok yerler de öyle ama nerede kuytu köşe var eşimin aklına oralar geliyor ya çamaşır makinesinin arkasını bir insan nasıl akıl edipte süpürelim der ayrıca 3-4 günde bir nevresim değiştiriyoruz ve her ay istisnasız her ay perde yıkıyoruz sırf onun o kokusu eve huzur veriyormuş temizlik kokuyormuş daha ne olsunmuş.

yemin ederim ağlıcam sinirden işten çıkcam evde full temizlik yapcam diyorum ahaahahsaah çok komiksin aşkım hadi bırak şakayı da buzdolabında el izi var onu sil diyor..
yok mutfak dolapları lekeli bilmem ne.
bir giydiğinibi bir daha giymez şuan evde 4 makina çamaşır var tüm montları koymuş banyoda bekliyor ayakkabıları bekliyor çamaşır askılığı sırf onun eşyalarıyla dolu.
bazen çok kızıyorum bırakıyorum kendin temizle diyorum tamam sen otur diyor geçip salona oturuyorum ama onun 1 odayı böyle 1-2 saate temizlemesi beni hasta ediyor gidip süpürge sapıyla kafasına vurup beynini dağıtasım geliyor. ver şunu deyip hızlı hızlı ben yapıyorum gerçekten bıktım.
inanın bana haftasonu artık zehir oluyor.

he sakın kv ne güzel temizliyordu bak şimdi böyle yapıyorsun demeyin çünkü kv temizlerken de biz yine aynı şeyleri yaşıyorduk bir ara düzelmişti karışmıyordu hiç şimdi yine şiddetlendi dün gece bana bazanın içinde toz gördüm içindekileri çıakrtıp temizleyip tekrar koyalım dedi.. ne işin var baza altında diyorum sen böylesin işte sadece görünen yerlerle ilgileniyorsun diyor.
ne yapayım ben bu adama 3 ayda bir sinir krizi mi geçirmem lazım dizginlemek için gerçekten dayanamıyorum şimdi 2 gün yandık artık tavandan su borularına kadar evi temizlicez.
Gardrop üstleri için bir şey diyemiycem(çalıştığım halde ben de temizliyorum,çünkü orayı es geçersem katman halinde toz oluyor.) Ama ilk evlendiğimiz zamanlarda eşimle temizlik konusunda çok kavga ediyorduk.Her yer temiz olsa da her gün illa temizlenecek, sanki müfettiş gelecek evimize. ki Ben çalışıor olmama rağmen elimi evin üstünden çekmem işler birikmesin diye...
Eşimin zaten OKB (takıntı ve kaygı rahatsızlığı.Çok çeşitleri var) tanısı vardı ama bekarken nedir ne değildir bilmiyordum.Piskiyatri doktoruna anlattım İalçlarını değiştirdi.Daha iyi tedavilere yanıt veriyor.
Çenesi durdu, aşırılığıda gitti şükür.Bana bulaşmıyor.Ama o elektrik süpürgesinde ne var bilmiyorum hala büyük aşk yaşıyorlar :KK71:. :KK53: Erkekleri piskiyatrilere yönlendirmek biraz zordur.Ama bi tekliften zarar gelmez.Suçlamadan ikna etmeyi deneyin bi..Kendisine de yazık Sürekli kafa meşgul..
Ama nasıl bir zorluk içinde olduğunuzu tahmin ediyorum..

Bende haftada bir yardımcı alıyorum. Daha dün kadın buradaydı offf ne güzel temizlik kokuyor diyor..kadını kıskandım:-)

Hahahaa :KK48::KK48::KK48: Bizde geçen gün annemlere gittik, tam kapıdan çıkarken annemin alt kat komşusuda kapıyı açtı bir çamaşır suyu kokusu geldi eşimde ki tepki "ohhh mis gibi çamaşır suyu kokuyor" :KK57::KK57:

bizimkide ellerim krem değil çamaşır suyu koksun istiyormuş :mad:
parfüm değil sabun kokusu olmalıymış vucüdumda..

sizinkide aynı modelmiş.. bende haftada 1 e çeksem yardımcı olayını çok iyi olur ama kadına da karıştığı için bize dayanmaz yardımcı eminim. ama bu hafta çağırcam ben yapmıyorum dicem :KK14:

Aynı aynı, ben ilk hafta sonları aldım kadını baktım bizde de kadına karışıyor. Onu öyle yapma, burayıda sil, şunu şuraya koy falan kadına iyice güvenince cuma günleri almaya başladım. Biz işteyken o temizliği bitiriyor. Kimseye karışamıyor :KK48::KK48: Sende üzme hiç canını, al kadını. Böyle erkeklerle başka türlü başa çıkılmaz.

kiz senin koca evlere temizlige gitsin koseyi doner valla:KK48:

Valla kovulur mu yoksa çok mu para kazanır orası muamma işte, büyük bir eve gitse 1 günde bitirip çıkamaz ki benim ki. :KK70:Eşimle aynı büroda avukatlık yapıyoruz, odalarımız ayrı, gelen onun odasını benim odam sanıyor, dava dosyalarının tozunu alıyor düşünün :KK70:

ayy bizdede durum tam tersi eşim buralara gelip konu açarsa şaşırmam cumartesi olsun istemiyor adam yiyelim gezelim tozalım yatalım modunda hafta sonu.çık şu gardrobun üzerini sil diyorum kim görüyo oraları boş veeer der.ona göre evin içine işemediğimize göre temizliğe ne hacet.:KK43:

az çok tanıyorsunuz beni..

eşimle kvnin evime girmesi dışında çok çok büyük problemlerimiz olmadı..
temizlik konusu hariç..
evliliimizin ilk başlarında acayip bunaltıyordu beni sonra ben bi sinir krizi geçirdim düzeldi gibi oldu.
şimdi artık haftasonu gelsin istemiyorum çünkü bıktım sürekli temizlik yapmaktan.

normalde her cumartesi evi süpürüp silerim tuvaletleri akıtırım benim için temizlik budur.
arada bir dolapları düzenlerim mutfakta bişeylerin yerini değiştiririm.
ama eşime göre temizlik bu değil bakın gerçekten küçücük salonu tam 20 dk süpürdü vallahi billahi napıyorsun diyorum temizlik böyle olur sen 2 dkda nasıl süpürüyorsun ben anlamıyorum diyor bide.

banyo akıtmaya giriyor allahım 1 saat çıkamaz o küçücük banyodan. off anlattıkça deliriyorum bıktım artık. her cumatesi sabahtan akşama kadar mal gibi evde bişeyler yapıyoruz yardım ediyor ama ben istemiyorum ne konuşsun ne de yardım etsin.

geçen cumartesi çıkmış yatak odasında dolabın üstünü silmiş gelmiş bana gösteriyor bu ne bakar mısın bi poşet toz diyee bende ee napayım dedim ne diyim yani benim aklıma gelmiyor oraları temizlemek ayrıca uğraşmakta istemiyorum o böyle uyuz uyuz davrandıkça beni bunalttıkça hiç bişey yapmak gelmiyor içimden.

arada bir kadın çağırıyorum camları siliyor öyle bi evi topluyor gidiyor bende işte haftada 1 gün KENDİMCE DETAYLI eşime göre baştansavma iş yapıyorum.

normalde insanlar mutlu olur cuma günü ben yarın eminm ki yine kavga etcez o yüzden yarın olsun istemiyorum.
bazen delirip evde bişeuyleri kırıyorum bıktım artık diye ağlıyorum bağırıyorum gelip bana ağlayacak bişey yok doğru düzgün iş yapmıyorsun diyor.
evet herkesin temizlik anlaşıyı farklı zaten bizim ailelerimiz de çok farklı onun annesi teyzeleri gece bile sarı bezle uyuyorlar neredeyse evde silinmedik bir yer yok tv tozu alır gibi duvar siliyorlar eşimde benim öyle olmamı istiyor e ben çalışıyorum ve çalışmasam bile istemiyorum ya bu nedir böyle.
içim daralıyor eve gitmek istemiyorum artık.
ayrıca evimi görseniz gayette temiz bana göre. ortalıkta toz falan yok yerler de öyle ama nerede kuytu köşe var eşimin aklına oralar geliyor ya çamaşır makinesinin arkasını bir insan nasıl akıl edipte süpürelim der ayrıca 3-4 günde bir nevresim değiştiriyoruz ve her ay istisnasız her ay perde yıkıyoruz sırf onun o kokusu eve huzur veriyormuş temizlik kokuyormuş daha ne olsunmuş.

yemin ederim ağlıcam sinirden işten çıkcam evde full temizlik yapcam diyorum ahaahahsaah çok komiksin aşkım hadi bırak şakayı da buzdolabında el izi var onu sil diyor..
yok mutfak dolapları lekeli bilmem ne.
bir giydiğinibi bir daha giymez şuan evde 4 makina çamaşır var tüm montları koymuş banyoda bekliyor ayakkabıları bekliyor çamaşır askılığı sırf onun eşyalarıyla dolu.
bazen çok kızıyorum bırakıyorum kendin temizle diyorum tamam sen otur diyor geçip salona oturuyorum ama onun 1 odayı böyle 1-2 saate temizlemesi beni hasta ediyor gidip süpürge sapıyla kafasına vurup beynini dağıtasım geliyor. ver şunu deyip hızlı hızlı ben yapıyorum gerçekten bıktım.
inanın bana haftasonu artık zehir oluyor.

he sakın kv ne güzel temizliyordu bak şimdi böyle yapıyorsun demeyin çünkü kv temizlerken de biz yine aynı şeyleri yaşıyorduk bir ara düzelmişti karışmıyordu hiç şimdi yine şiddetlendi dün gece bana bazanın içinde toz gördüm içindekileri çıakrtıp temizleyip tekrar koyalım dedi.. ne işin var baza altında diyorum sen böylesin işte sadece görünen yerlerle ilgileniyorsun diyor.
ne yapayım ben bu adama 3 ayda bir sinir krizi mi geçirmem lazım dizginlemek için gerçekten dayanamıyorum şimdi 2 gün yandık artık tavandan su borularına kadar evi temizlicez.

Bir kuzenim var aynen böyle bir adam. Temizlik manyağı. Bütün hafta sonunu evde temizlik yaparak geçirmek istiyor. Eşi yıllar boyunca katlandı buna böyle. Son zamanda artık pes etmiş vaziyette. Çocukları alıp dışarı çıkıyor hatun bütün haftasonu kuzen de evde temizlik yapıyor.

Sen de bu yöntemi denesen nasıl olur acaba? Temizliğe kalkıştığı anda dışarı çıksan ona bıraksan işi. Ya da her haftasonu arkadaşlarınla plan yapsan. Bazen onu da katsan, temizlik yapmaya zaman bulamasa falan. Olur mu ki?

ayy bizdede durum tam tersi eşim buralara gelip konu açarsa şaşırmam cumartesi olsun istemiyor adam yiyelim gezelim tozalım yatalım modunda hafta sonu.çık şu gardrobun üzerini sil diyorum kim görüyo oraları boş veeer der.ona göre evin içine işemediğimize göre temizliğe ne hacet.:KK43:

Ayy sesli güldüm:rolleyes::rolleyes:

Benimki de böyle, akşam çay keyfi sırasında kalkar koltukların altına bakar "bak uçuşuyor tozlar" der, ufacık tozu görür, bir oda süpürür aman Allah'ım ufak ucu takar dip köşe,koltukların minderleri kalkar,dipleri süpürülür , toz bezleri beyaz sabunla yıkanır, çamaşır suyu kokusuna bayılır, cam kenarlarına bakar görüyon mu bak der :)

Ben yardımcı bayan alıyorum, bir hafta 1 gün geliyor, diğer hafta 2 gün buna rağmen koltukların altında toz uçuşuyormuş ,düşün artık.

Yok artık atıyor bence
Benim ev 3 hafta supurulmedigi olur bazen toz ucusmuyor hiç
Bizim evde bir tuhaflik var

Her şey dozunda güzel evet evin temiz olması, misler gibi kokması benim de çok hoşuma gider ama temizlik başka titizlik başka. Siz en iyisi 15 günde bir yardımcı alın, dolap tepelerini camları dip köşeyi o temizlesin siz de üstten kendi temizliğinizi yapın.

bizim evdede durum tam tersi :( eşime yalvar yakar yardım istiyorum ( perde atması , dolapların üstünü gibi yüksek yerler içim ...akşam 9 da eve gider yemek yapar yatana kadarda evimle ilgilenirim gece yatana kadar hep yatacak bir işim vardır en sevdiğim dizilerde bile en kötu salonda yapacak bi iş buluyorum :( ve bu duruma engel olamıyorum kızlar haftanın 6 gunu calısıyorum bi pazar evdeyım artık siz düşünün pazar günü nasıl temızlık yapıyorum...kendimi çok yoruluyorum ama engel olamıyorum..oh beee asıl derdi olan benmisim anlattım rahatladm :)))

sizinkide aynı modelmiş.. bende haftada 1 e çeksem yardımcı olayını çok iyi olur ama kadına da karıştığı için bize dayanmaz yardımcı eminim. ama bu hafta çağırcam ben yapmıyorum dicem :KK14:

Benimki de tam tersi. Benim karımın eli çamaşır suyu kokmasın, ojeleri soyulmasın, hamamcı teyze gibi beyaz sabun kokmasın der.

Kadını hafta içi bir güne al, karışamasın. Ben cuma alıyorum. Haftasonuna temiz giriyoruz.

hayır banada baskı yapıyor çok bunalıp bağırınca tamam sen otur ben yaparım diyor başlıyor yapmaya ama o öyle uyuz uyuz yaptıkça bana geliyorlar adam ampulleri siliyor ya görünce sinir geliyor bana ben istiyorum ki karışmasın hiç.
ne konuşsun ne de yardım etsin.
Siz tepki gösterdiğinizde tamam sen otur deyip kendi yapıyorsa ve daha sonradan oturdunuz diye laf etmiyorsa, hiçte sinir olmayın bırakın ev işlerini yapsın.
Benim eşimde titiz biridir, bu yüzden tüm evi milim milim kendi süpürür, hiç sesimi çıkarmam, yemek yediği tabağı anında yıkar kaldırır, gözüne batan bir yer varsa sıvar kollarını girişir, Allah razı olsun, sayesinde benimde işim az oluyor hiç olmazsa.
Sizi temizlik konusunda rencide edecek şeyler söylemiyorsa gerçekten bırakın yapsın, bunda sinir olacak birşey yok, aksine bazı erkekler hiç yardım etmiyor öylesi daha fena bence.

Yok artık atıyor bence
Benim ev 3 hafta supurulmedigi olur bazen toz ucusmuyor hiç
Bizim evde bir tuhaflik var

Ya şimdi evde 2 çocuk var, biri 17 aylık diğeri 7 yaşında. Oyuncakları, büyüğün aktiviteleri vs. Mutlaka toz oluyordur ama uçuşacak kadar değil tabi, yani en azından benim için öyle ama artık o nasıl bakıyorsa ona uçuşuyor görünüyor. Benim kv 'de bu şekilde. Yer bal dök yala,derler ya öyledir. Ama o ben görüyorum, der.:KK70:Bende pis değilim, bende severim temizliği kadın almadan önce gece saat 02'de cam silmişliğim, doğuma gitmeden önceki gece de mutfağın camı unutulmuş diyerek cam silmişliğim var. Bu yüzden pek takmıyorum kafaya, kadın geliyor yapıyor. Hafta içi de eşim süpürür ben mutfağı toplarken. Yuvarlanıp gidiyoruz.

öyle diyo vallahi perdelerede yağlı ellerimizi sürmüyoruz nedemeye yıkanıyor bu perdeler der asarken bir sürü konuşur.:KK53:

Herkes değişik değişik işte, napalım Allah huzurumuzu bozmasın.

Siz tepki gösterdiğinizde tamam sen otur deyip kendi yapıyorsa ve daha sonradan oturdunuz diye laf etmiyorsa, hiçte sinir olmayın bırakın ev işlerini yapsın.
Benim eşimde titiz biridir, bu yüzden tüm evi milim milim kendi süpürür, hiç sesimi çıkarmam, yemek yediği tabağı anında yıkar kaldırır, gözüne batan bir yer varsa sıvar kollarını girişir, Allah razı olsun, sayesinde benimde işim az oluyor hiç olmazsa.
Sizi temizlik konusunda rencide edecek şeyler söylemiyorsa gerçekten bırakın yapsın, bunda sinir olacak birşey yok, aksine bazı erkekler hiç yardım etmiyor öylesi daha fena bence.
Tamda bu işte :KK66:

benimki de sen yine ace mi kullandin şu ellerini iyice durula sonra kremle der deterjan kokusundan hazzetmez
benimki dozunda azcik pasaklida diyebilirim esiniz boyleyse Allah yardimciniz olsun obsesif kompulsif bozukluga benziyor temizlik takintisi

Aslında eşiniz yardım ediyormuş ne güzel bırakın yapsın. Çünkü haklı. Sadece görünen yerleri temizlemek temizlik değildirki. Hiç yardımcı olmuyor deseniz anlayacağımda temizlikçi tutuyorsunuz eşinizde yardım ediyormuş eee daha ne olsun. Dolabın üstünden 1 poşet toz çıkması bayan olarak önce sizi rahatsız etmeli bence.

Ama öyle Allah'ın bildiğini kuldan saklayamam, ben öyle temizlik takıntısı olan bir kadın değilim, piste değilimdir ama ev işi konusunda gamsızımdır, 2 toz alıp 1 saat mola veririm, eşimde aksine titiz tertipli biri, benim huyumu suyumu bilerek sevdi, yapamıyorum istemiyorum dediğim anda o girişir, ne var bunda? Hiç dert etmem böyle şeyleri, benden güzel yapıyor adam, bırakın yapsınlar, yeter ki arada aşk olsun, elinde toz bezi olan adamdan zarar gelmez.

Ben birinin evine gitsem sehpasinda toz gorsem yada halida sac falan ona pis demem azicik evi ihmal etse onlar olur zaten.
Ama camasir makinesinin arkasinda toz yumaklari gorsem yada dolaplarin uzerinde toz gorsem pis derim cunku onlar bir hafta on gunde olusabilen seyler degildir.
Esinize hak verdim sizi zorlamadan kendi yapiyosa ve sizin iciniz rahatsa bu durumda birakin yapsin is.

Back
X