Eşimin tavırları..

iste boyle olmak his hos degil,
o sana soyluyor sen ona soyluyorsun,
evin huzuru kaciyor.

biz de yapiyoruz bu arlar.

ben de esime evimizin huzuru kaciyor bak boyle olmayalim diyorum guzelce normal zamanlarda tabi,
o bana bagirirsa ben daha cok bagiririm ve susmam iyi bilir, bir kaz kez tecrube ettik.

umarim siz de cozersiniz.
ama bu anlarda degil daha sakin anlarinizda bolca konusmanizi oneririm.

İnanın defalarca konuştum, konuştuk. Senin yüzünden diyor mesela, ney benim yüzümden ama belli değil? Emziği bulamamak bir suç mudur? Ya da arkamda gözüm olmadığı için bana çarpacak insanı görememiş olmam normal değil midir? Yoruldum sürekli bir şey duymaktan dedim, yeri geldi bağırdım çağırdım hatta küstüğüm de bir defa geldi diyelim yanağımdan makas aldı hemen gülüp boynuna atlamadım diye yine suçlu oldum :)

Hani hiç duymadım seni üzdüm deyip özür dilediğini, hayır ben bıçağı verirken alamayıp yere düşürse ona bile ' düzgün veremiyorsun ki ' diyor. İnanın bende çözemiyorum? Diyorum şartların zorluğu mu böyle yaptı ki yapsa bile bana böyle davranmaya hakkı yok! Yoksa bana karşı farklı hisler içinde mi? Nefret mi duyuyor mesela, gıcık mı oluyor, her şeyim batıyor mu? Yoksa bir çeşit psikolojik rahatsızlık mı? Çünkü; bir insan hiç mi kendin hatalı görmez? Her şeyi en güzel o yapar, en iyi o çalışır, kendini övme eylemi de var zaten.

Bende geriliyorum böyle, iyice tahammülsüz oluyorum. Sürekli bir kusur buluyor, bir şeylerden söyleniyor, bana mal ediyor sonuçta, hatta artık 'bugün ne bulacak acaba' diye bile düşünüyorum? Daha eve gitmeden moralim bozulmuş oluyor. :KK14:

Arkadaşlarımla yakın oturmuyoruz, sık sık konuşuyoruz ama çokta görüşemiyoruz. Arkadaşlarımla çok farklılaştık. Nasıl bu kadar değiştiler anlayamıyorum bazen:) Ne gezme düşünürler, ne sosyal hayat?

Kırk sene dışarı çıkmasalar, ay sıkıldım bir hava alayım ya da sinemaya gidelim demezler. Bense ev ortamından daha çok dışarı da olmayı tercih ederim. Bir kahve içmek, yemek yemek ne bileyim hava almak iyi geliyor. İş ortamında da tek bayanım. Gerçi eşimin hiç görüştüğü arkadaşı yoktur o da ayrı bir mesele vardır ama dışarı da görüşme huyları yoktur.
Komsunuz falan yok mu? Her seyiniz esinizin uzerine mi kurulu?

Komsunuz falan yok mu? Her seyiniz esinizin uzerine mi kurulu?

Hayatım eşimin üzerine kurulu değil ki, sadece çocuktan sonra hayatım ister istemez değişti. Her yere eskisi gibi gidemiyorum yani bir olursa üç olmuyor. Annelerin en büyük sorunu zaten yetişememek. Ev, iş, çocuk derken zaman kalmıyor ne yazık ki.

Hayatım eşimin üzerine kurulu değil ki, sadece çocuktan sonra hayatım ister istemez değişti. Her yere eskisi gibi gidemiyorum yani bir olursa üç olmuyor. Annelerin en büyük sorunu zaten yetişememek. Ev, iş, çocuk derken zaman kalmıyor ne yazık ki.
Ben de anneyim. Biliyorum ama tum sorun zaten herseyi bizim yapmamizdan kaynaklaniyor. O kadar saçımızı supurge ediyoruz, kendimizi adiyoruz ki sonunda degerimiz kalmiyor. Hersey bizim gorevimiz olarak algilaniyor. Bircok anne olmus kadininben buyuk derdi de bu zaten. Eslerinin cocuktan onceki ve cocuktan sonraki tabirlarinda farklilik oldugu. Bizler superman degiliz ama supermenlige soyunuyoruz. Karsi taraf da tesekkur etmeyi birak giderek saygisizlasiyor. Cunku es konumundan hizmetci konumuna burunuyoruz, kendi hayatimizi birakarak....

Ben de anneyim. Biliyorum ama tum sorun zaten herseyi bizim yapmamizdan kaynaklaniyor. O kadar saçımızı supurge ediyoruz, kendimizi adiyoruz ki sonunda degerimiz kalmiyor. Hersey bizim gorevimiz olarak algilaniyor. Bircok anne olmus kadininben buyuk derdi de bu zaten. Eslerinin cocuktan onceki ve cocuktan sonraki tabirlarinda farklilik oldugu. Bizler superman degiliz ama supermenlige soyunuyoruz. Karsi taraf da tesekkur etmeyi birak giderek saygisizlasiyor. Cunku es konumundan hizmetci konumuna burunuyoruz, kendi hayatimizi birakarak....

Çocuk konusunda asla hakkını yiyemem, çok ilgilidir. Bir anne gibi ilgilenir, altını alır giydirir, ben sabah daha erken çıkarım evden, yani gözüm kapalı bırakır her yere gidebilirim. Doğduğundan beri bu konuda desteğini hep verdi ki olması gereken aslında tabii, sıkıntı yaşatabilirdi yaşamadım o anlamda. Sadece sözlü iletişimimiz çok zayıfladı, çok fazla tartışır olduk. Sebebi de küçük şeyler, yan tarafımızda da 2. bebeğini dünyaya getiren bir komşum var 2. evliliği maşallah seslerini duymadım daha, yani karakterle alakalı biraz bence eşimin dışa vurumu bu, bence bana tahammülü yok, her hareketim batıyor bu yüzden kulp buluyor her şeye.

Düşünüyorum, ancak tahammül edemediğimiz bir insanın her şeyi gözümüze batar.

O kaşığı kendi düşürse senin yüzünden 'düzgün koyamamışsın ki' der aradaki ince çizgi bu maalesef, yanlış dahi yapsa biri sebep olmuştur mutlaka, ayrıca işi rahat kaç senedir aynı yerde 9-6 çalışır, cumartesi tatil, hizmet sektöründe masa başı ama olağanüstü rahat, ben onun kadar olamadım hiç mesela..
Rahatlık tepmesi olayında yaşıyor olabilir

Çocuk konusunda asla hakkını yiyemem, çok ilgilidir. Bir anne gibi ilgilenir, altını alır giydirir, ben sabah daha erken çıkarım evden, yani gözüm kapalı bırakır her yere gidebilirim. Doğduğundan beri bu konuda desteğini hep verdi ki olması gereken aslında tabii, sıkıntı yaşatabilirdi yaşamadım o anlamda. Sadece sözlü iletişimimiz çok zayıfladı, çok fazla tartışır olduk. Sebebi de küçük şeyler, yan tarafımızda da 2. bebeğini dünyaya getiren bir komşum var 2. evliliği maşallah seslerini duymadım daha, yani karakterle alakalı biraz bence eşimin dışa vurumu bu, bence bana tahammülü yok, her hareketim batıyor bu yüzden kulp buluyor her şeye.

Düşünüyorum, ancak tahammül edemediğimiz bir insanın her şeyi gözümüze batar.
Başka kadınlara gözü kayıyorsa böyle olmuştur
Ben ne yapardım bilmem herhalde günlerce konuşmadım sen benimle doğru düzgün konuşmayı öğrenene kadar konuşmayacağım işlerinide yapmayacağım bana hiç bir şeyi sorma derdim çamaşırını dağ yapar tek gömleğini bile yıkamazdım
Yemeği oturur oğlumla yer ona bir şey bırakmazdım

Başka kadınlara gözü kayıyorsa böyle olmuştur
Ben ne yapardım bilmem herhalde günlerce konuşmadım sen benimle doğru düzgün konuşmayı öğrenene kadar konuşmayacağım işlerinide yapmayacağım bana hiç bir şeyi sorma derdim çamaşırını dağ yapar tek gömleğini bile yıkamazdım
Yemeği oturur oğlumla yer ona bir şey bırakmazdım

Şuan evimizde misafir var gitmelerini bekliyorum.
Bu sefer bu yolu deneyeceğim bakalım, inşallah artık kendine çeki düzen verir.

Eşin nasılsa onu bırakamazsın diye resmen psikolojik şiddete başlamış
Belki farkında bile değil
Şimdi eskiden böyle miydi bilmiyorum ama bazı insanların yapısı böyle oluyor agrasif.benim böyle bir srkadasım vardı mesela ufacık birşeye sinirlenir bağırır hep azarlar gibi böyle ben hiç sevmem banada yapmaya çalıştı bitirdim arkadaşlığımı
Yani bu karekteriyse değişmez
Yok şımardıysa bir ayar çek
Bana düzgün davranıcaksın diye konuş
Atar yaptığında cevap bile verme
Muhattab olma
Kavga edersen kavgadan beslenir

Back
X