Eşimin tavırları..

İyi tarafından bakmaya çalışıyorum ,çocuk yormuştur belki.
takipte kalın az daha ,sonra konuşun kendiyle ilgili bir sorunu yoksa sorun sevgisizliktir ki umarım değildir.

Çocuğun bizi çok yorduğunun farkındayım, o da farkında eminim ki, ama yapacak bir şey yok. Oğlumuz zor bir çocuktu, uykusu sorunlu, çok hareketli ki hala aynıdır en erken 1' de uyur. Hep beraber yatıyoruz, hep beraber kalkıyoruz şuan, hiç çocuk uyudu deyip dizi, film keyfimiz olmadı mesela. Her şey tamam da, bunları ben biliyordum hatta maddi manevi büyük sorumluluğunu düşündüğüm için eşimin bir anda bu kadar net, kolay çocuk istemesini anlamlandıramamıştım? İşin bu yüzünü düşünmemiş demek ki hiç.

hatırladım sizi işyerin de problemleriniz vardı, onları farkında olmadan eve yansıtıyor olabilirmisiniz.

eşler genelde ne olursa olsun karşısında çok söylenmeyen hanımları istiyor.

bugün aklıma düştünüz :)
eşinizde de sizde de tahammül azalmış çocuk olunca da değişiyor insanlar tahammül azalıyor

biraz sabredin gözlemleyin
sonra konuşmayı deneyin

birde dünde yazdım sanırım aldırmayın
evin içinde neşeli gezin çocuğunuzla ilgilenin
o soru falan sorduğu zaman veya konuştuğunda güzelce cevap verin ama üzerine düşmeyin
gece uyurken öpün muhakkak :)

hatırladım sizi işyerin de problemleriniz vardı, onları farkında olmadan eve yansıtıyor olabilirmisiniz.

eşler genelde ne olursa olsun karşısında çok söylenmeyen hanımları istiyor.

Evet, hala var iş değiştirdim ama benim de şansım bu herhalde, eşim senin en büyük şansızlığın patronla bire bir muhatap olman der. Bol aksiyonlu bir hayatım var maalesef. Bir şey olduğunda anlatır geçerim genelde, ki kendisi de olunca anlatır sadece. Ne o, ne de ben üzerinde durmayız.

bugün aklıma düştünüz :)
eşinizde de sizde de tahammül azalmış çocuk olunca da değişiyor insanlar tahammül azalıyor

biraz sabredin gözlemleyin
sonra konuşmayı deneyin

birde dünde yazdım sanırım aldırmayın
evin içinde neşeli gezin çocuğunuzla ilgilenin
o soru falan sorduğu zaman veya konuştuğunda güzelce cevap verin ama üzerine düşmeyin
gece uyurken öpün muhakkak :)

O öpücük niye :)

Senin
Çok hareketli oğlum dün gece 1' de uyudu mesela, ondan önceki gece 2: 10 geçe, ben sabah 6:30 yola çıkarım zaten, ilgi göstermeye pek zamanımız olmuyor zaten birbirimize karşı maalesef. Sadece ikimiz de iyiyiz bir sorun yok diyelim bir yere gidiyoruz çocuk huysuzluk yapıyor ya da ilacını içmek istemiyor o an eşim hemen sinirlenir ve bana 'düzgün tutamıyorsun' 'veremiyorsun' gibi laflar söyler yani benimle alakası olmasa bile o durumdaki problemin sebebi olarak beni görür.
Aramızda hiç bir şey yokken en ufak bir şeyden gergin olması, gerginliğini bana yansıtması sorun.
senin oğlun yine iyiymiş , benimkisi gece uyumuyor sabah uyuyor.hareket desen doktor hiperaktiviteden şüpheleniyor ama ben genelde çocuklar çok hareketli diye götürmüyorım doktora.kısaca sadece siz değil genelde bütün çocuklu kadınların çoğu uykusuz ve yorgun.ben gece uykusuna hasretim.çocuğum uykudan nefret ediyor.ama eşim sizinkinin aksine , duruma şahit olduğu için , bana extra anlayış gösteriyor. Çünkü nekadar yoruldugumu görüyor.oyüzden eşinizin tahammül edememesi şuan içinde bir buhran yaşaması.geçecek ama sabırlı olmanız gerek ve stratejik olmanız lazım.malesef evlilik bisüre sonra evcilik oyununa dönüşmeye başladığı için ufak tefek stratejik şeyler şart.

Senin

senin oğlun yine iyiymiş , benimkisi gece uyumuyor sabah uyuyor.hareket desen doktor hiperaktiviteden şüpheleniyor ama ben genelde çocuklar çok hareketli diye götürmüyorım doktora.kısaca sadece siz değil genelde bütün çocuklu kadınların çoğu uykusuz ve yorgun.ben gece uykusuna hasretim.çocuğum uykudan nefret ediyor.ama eşim sizinkinin aksine , duruma şahit olduğu için , bana extra anlayış gösteriyor. Çünkü nekadar yoruldugumu görüyor.oyüzden eşinizin tahammül edememesi şuan içinde bir buhran yaşaması.geçecek ama sabırlı olmanız gerek ve stratejik olmanız lazım.malesef evlilik bisüre sonra evcilik oyununa dönüşmeye başladığı için ufak tefek stratejik şeyler şart.

Biz de öyleydik, şuan oğlum 22 aylık 16 ay boyunca kaçta yattığımız belli değildi. 2 de yatıp 4' de uyandığı sabah 7 de tekrar uyuduğumuz olurdu. Benim psikolojik olarak uzman yardımı almam gerek. Bana çocuk olayı maddi olarak ta sekteye uğrayınca çok ağır geldi. Eve kapandım, çevrem yoktu. Saçlarım beyazlamaya başladı hatta, biraz ilgilensin diye önce kendim bekledim fark etsin diye ama yok, hiç oralı olmayınca kendim iyi değilim ben dedim o da bana 'sende bir şey yok, ne var ki sende, millet kaç tane bakıp büyütüyor? maddi tarafından bakınca 'millet kaç tane çocuk büyütüyor asgari ücrete' diyordu.

Yani haklısın evet farkındayım iyi olmadığını ve ya geçecek hiç demedi. Tam tersi 'tiye aldı, basitleştirdi' Çok mu alıştırdım istediklerinin olmasına farkında olmadan bilmiyorum? O bana çok koymuştu mesela nasıl görmez? Hadi görmedi söyleyince ilgilenmez, endişelenmez.

Evet, hala var iş değiştirdim ama benim de şansım bu herhalde, eşim senin en büyük şansızlığın patronla bire bir muhatap olman der. Bol aksiyonlu bir hayatım var maalesef. Bir şey olduğunda anlatır geçerim genelde, ki kendisi de olunca anlatır sadece. Ne o, ne de ben üzerinde durmayız.
işte siz anlatıp geçtim dedikçe, o belki çalışmanızın sebebi kendisi dolayısıyla onun yüzünden sıkıntı çekiyorsunuz sanabilir.Hani her anlattığınız şeyden hayatından benle evli olmaktan mutlu değil, yada istediği hayatı ona sunamıyorum diye düşünüp içine attıklarını bu şekilde farklı olaylarla dışa vurabilir.
yinede sürekli birşeylerden sorumlu tutulmak, sürekli kavga ve gerginlik ortamı bir evlilikte sabredilmesi en güç durum, Allah yardımcınız olsun

Biz de öyleydik, şuan oğlum 22 aylık 16 ay boyunca kaçta yattığımız belli değildi. 2 de yatıp 4' de uyandığı sabah 7 de tekrar uyuduğumuz olurdu. Benim psikolojik olarak uzman yardımı almam gerek. Bana çocuk olayı maddi olarak ta sekteye uğrayınca çok ağır geldi. Eve kapandım, çevrem yoktu. Saçlarım beyazlamaya başladı hatta, biraz ilgilensin diye önce kendim bekledim fark etsin diye ama yok, hiç oralı olmayınca kendim iyi değilim ben dedim o da bana 'sende bir şey yok, ne var ki sende, millet kaç tane bakıp büyütüyor? maddi tarafından bakınca 'millet kaç tane çocuk büyütüyor asgari ücrete' diyordu.

Yani haklısın evet farkındayım iyi olmadığını ve ya geçecek hiç demedi. Tam tersi 'tiye aldı, basitleştirdi' Çok mu alıştırdım istediklerinin olmasına farkında olmadan bilmiyorum? O bana çok koymuştu mesela nasıl görmez? Hadi görmedi söyleyince ilgilenmez, endişelenmez.
hiç bir erkek bunu demez işte, ben sana size aileme yetemiyorum demez, diyen varsada alnından öpmeli. erkekler her şartta mutlu olmamızı şükretmemizi bekliyor.Şartları her defasında dillendirmeyin, yada geçmişten bekar hayatınızı özlediğinizden ,bilemiyorum ama baba evindeki maddi durumun daha iyi olduğundan vs bahsetmeyin.

hiç bir erkek bunu demez işte, ben sana size aileme yetemiyorum demez, diyen varsada alnından öpmeli. erkekler her şartta mutlu olmamızı şükretmemizi bekliyor.Şartları her defasında dillendirmeyin, yada geçmişten bekar hayatınızı özlediğinizden ,bilemiyorum ama baba evindeki maddi durumun daha iyi olduğundan vs bahsetmeyin.

Şimdi aslında işin özü biz eşimle evlendik ama evi ikimizin geçindirebileceği bilinciyle evlendik. Misal ben çalışmazsam dümen dönmüyordu daha çocuk yokken bile. Üzerine endometriozis (çikolata kistim) olduğunu öğrenince 4 aylık evliyken, 6 ay ilaç kullandım doktor ki bu sürede bile 'çocuk yap, pişman olursun, çok uğraşırsın' dedi her kontrolde.

Eşimin bana çocuk konusunda baskı yapmasıyla ve benim doktorların söylediğinin aksine hemen hamile kalmam, işten çıkarılmam, bir taraftan hamilelik, bir taraftan aklıma gelenlerin başıma gelmesiyle maddi sıkıntı arttı.

Alttan alırsam, kendime haksızlık etmiş gibi olacağım sanki, kaldı ki eşimin bu ani çıkışları 'hata kabul etmeme' yönünden, ben ufak şeylere takılmam, her zaman söyledim. Markete gider asıl alacağını unutur başka bir şey alır güler geçerim mesela, ama ben en ufak bir şeyi unutunca 'unutkan' olurum 'dikkatsiz' olurum.

Ha, şunu da yaptım bir eksiği olunca 'ben yapsam şöyle derdin şimdi, şöyle yapardın' diye söylediğim de oldu susardı. Hani kendini görsün, benim nasıl yaklaştığımı görsün diye ama o anlık sadece sonra yine aynısı oluyor.

Son düzenleme:

Ah bu erkekler..
Destek iyi gelebilir ama sana değil , kocana şart....
Kocanın mantığı değişmediği sürece senin destek alman boşa olur.bi söz vardı tam hatırlayamamıl olabilirim ama çok doğru;

Pskologlar söyle dermiş ; bize gerçek hastalar gelmez.gerçek hastaların hasta ettikleri kişiler gelir....

Kendinizle mesgul olun. Sevdiginiz seyleri yapin. Cocuktan sonra sorumlulyk artiyor biliyorum ama kendinizi de ihmal etmeyin..Zamanla kendinize deger verdiginizi gordukce o da tavirlarini degistirip saygi duymaya baslayacaktir. Bu arada alttan da almayin, kendinizi ezdirmeyin.

Ah bu erkekler..
Destek iyi gelebilir ama sana değil , kocana şart....
Kocanın mantığı değişmediği sürece senin destek alman boşa olur.bi söz vardı tam hatırlayamamıl olabilirim ama çok doğru;

Pskologlar söyle dermiş ; bize gerçek hastalar gelmez.gerçek hastaların hasta ettikleri kişiler gelir....

Benim destek alma isteğim aslında şuan hiç bir şeyden keyif alamama, hiç bir şeyin benim için önemi olmamasıyla ilgili. Bu içsel bir duygu ve engel olamıyorum. Yaşadığım zor geçen 2 seneyi unutamıyorum ve şuan bir daha olamayacağını bildiğim isteklere ngelleyemediğim bir açlık hissediyorum. Üzülüyorum. Mesela hafta sonu kaçamaklarımız olmadı hiç, ne bileyim zamanını bizi belirleyebileceğimiz gezmeler.. Bu saatten sonra olmayacağını da biliyorum ama üzülmeme engel olamıyorum maalesef.

Kendinizle mesgul olun. Sevdiginiz seyleri yapin. Cocuktan sonra sorumlulyk artiyor biliyorum ama kendinizi de ihmal etmeyin..Zamanla kendinize deger verdiginizi gordukce o da tavirlarini degistirip saygi duymaya baslayacaktir. Bu arada alttan da almayin, kendinizi ezdirmeyin.

Bakım ve giyim konusunda hiç etmedim diyebilirim.
Hatta eşim bana bazen takılırdı 'sen genç kız mısın, çocuklu kadınsın' artık diye.

Bakım ve giyim konusunda hiç etmedim diyebilirim.
Hatta eşim bana bazen takılırdı 'sen genç kız mısın, çocuklu kadınsın' artık diye.
Ben kendinizle meşgul olun derken aslında bakımı ya da giyimi kastetmemiştim. Tabi ki onları da ihmal etmeyin ama mesela sizin de arkadaş çevreniz olsun. Eşiniz mesela evde iken siz de onlarla buluşun. Eş odaklı her şeyi eşiyle yaşayan olmayın. Böyle ilişkilerde erkek bir süre sonra neden bilmem eskisi kadar değer vermiyor eşine, ya da saygısını yitirebiliyor. Gerektiğinde tavrınızı koyun ve mümkün olduğunca bağırmadan konuşun, susmayın, size kötü davrandığında bunu neden yaptığını sorun. Çok da totosunu kaldırmayın. Onun sorumluluklarını üzerinize almayın, çünkü bir süre sonra teşekkür görmediğiniz gibi onlar sizin üzerinize vazife olarak yapışıp kalacaktır.

Ben kendinizle meşgul olun derken aslında bakımı ya da giyimi kastetmemiştim. Tabi ki onları da ihmal etmeyin ama mesela sizin de arkadaş çevreniz olsun. Eşiniz mesela evde iken siz de onlarla buluşun. Eş odaklı her şeyi eşiyle yaşayan olmayın. Böyle ilişkilerde erkek bir süre sonra neden bilmem eskisi kadar değer vermiyor eşine, ya da saygısını yitirebiliyor. Gerektiğinde tavrınızı koyun ve mümkün olduğunca bağırmadan konuşun, susmayın, size kötü davrandığında bunu neden yaptığını sorun. Çok da totosunu kaldırmayın. Onun sorumluluklarını üzerinize almayın, çünkü bir süre sonra teşekkür görmediğiniz gibi onlar sizin üzerinize vazife olarak yapışıp kalacaktır.

Arkadaşlarımla yakın oturmuyoruz, sık sık konuşuyoruz ama çokta görüşemiyoruz. Arkadaşlarımla çok farklılaştık. Nasıl bu kadar değiştiler anlayamıyorum bazen:) Ne gezme düşünürler, ne sosyal hayat?

Kırk sene dışarı çıkmasalar, ay sıkıldım bir hava alayım ya da sinemaya gidelim demezler. Bense ev ortamından daha çok dışarı da olmayı tercih ederim. Bir kahve içmek, yemek yemek ne bileyim hava almak iyi geliyor. İş ortamında da tek bayanım. Gerçi eşimin hiç görüştüğü arkadaşı yoktur o da ayrı bir mesele vardır ama dışarı da görüşme huyları yoktur.

Son düzenleme:
bir iki bu dediklerinizi biz de yasadik,
ama ben kabul edemem bu tarz davranisi,
ben de ayni misli ile karsilik verdim,
her zaman da derim, bana bagiramazsin, benimle bu sekilde konusamazsin izin vermiyorum diye.

bu aralar biz de cok tartisir olduk bu tarz,
ama sanirim ben de biraz baskin oldugum icin gelip ozur dileyen kendisi oluyor.

ne yasiyorsa yasiyor, streli olabilir, yorgun olabilir, amenna,
ama size bu sekilde davranmasina bir kez bile izin vermeyin bence. sonrasi aliskanlik olur cunku.

bir iki bu dediklerinizi biz de yasadik,
ama ben kabul edemem bu tarz davranisi,
ben de ayni misli ile karsilik verdim,
her zaman da derim, bana bagiramazsin, benimle bu sekilde konusamazsin izin vermiyorum diye.

bu aralar biz de cok tartisir olduk bu tarz,
ama sanirim ben de biraz baskin oldugum icin gelip ozur dileyen kendisi oluyor.

ne yasiyorsa yasiyor, streli olabilir, yorgun olabilir, amenna,
ama size bu sekilde davranmasina bir kez bile izin vermeyin bence. sonrasi aliskanlik olur cunku.

Özür dileme huyu yok çünkü hep haklı. Misal çocuk uyurken vurdu, uyandırdı. Eşim bana neden vurmasına izin veriyorsun diye trip atıyor ki bir şeyle ilgileniyordum o an, sonra altını değiştirdim falan uyanmasını buna bağladı, bir uyuyamadım, falan, her gece birlikte yatıyoruz 'ben fazla mı uyuyorum' dedim? orada altını değiştirdiğim için uyanmış. Bazen sırf konuşmak için konuşuyorsun bezini değiştirirken değil, sana vurduğunda uyanmıştın zaten sarmaya yer arıyorsun dedim. Böyle şeylerden tartışıyoruz biz maalesef.

Özür dileme huyu yok çünkü hep haklı. Misal çocuk uyurken vurdu, uyandırdı. Eşim bana neden vurmasına izin veriyorsun diye trip atıyor ki bir şeyle ilgileniyordum o an, sonra altını değiştirdim falan uyanmasını buna bağladı, bir uyuyamadım, falan, her gece birlikte yatıyoruz 'ben fazla mı uyuyorum' dedim? orada altını değiştirdiğim için uyanmış. Bazen sırf konuşmak için konuşuyorsun bezini değiştirirken değil, sana vurduğunda uyanmıştın zaten sarmaya yer arıyorsun dedim. Böyle şeylerden tartışıyoruz biz maalesef.

iste boyle olmak his hos degil,
o sana soyluyor sen ona soyluyorsun,
evin huzuru kaciyor.

biz de yapiyoruz bu arlar.

ben de esime evimizin huzuru kaciyor bak boyle olmayalim diyorum guzelce normal zamanlarda tabi,
o bana bagirirsa ben daha cok bagiririm ve susmam iyi bilir, bir kaz kez tecrube ettik.

umarim siz de cozersiniz.
ama bu anlarda degil daha sakin anlarinizda bolca konusmanizi oneririm.

Back
X