Eşimin tavırları..

Kocanız ergenliğe yeni mi girdi? Bu ne delilik...

Sanmam, 30 yaşında kendisi.
Hırsını benden almaya alışmış, karşılığında burun buruna gelsek bile, hani bastıramıyor ama yine de devam ediyor. Bazı arkadaşlar konuş demiş çok konuştum hatta böyle giderse 'sonumuz yok' dedim. Hep o anlık. Bu akşam yine konuşacağım ama kalıcı olarak bir şeylerin değişeceğinden umudum yok açıkçası.

Sanmam, 30 yaşında kendisi.
Hırsını benden almaya alışmış, karşılığında burun buruna gelsek bile, hani bastıramıyor ama yine de devam ediyor. Bazı arkadaşlar konuş demiş çok konuştum hatta böyle giderse 'sonumuz yok' dedim. Hep o anlık. Bu akşam yine konuşacağım ama kalıcı olarak bir şeylerin değişeceğinden umudum yok açıkçası.

Konuşmak çare olmaz, sanmıyorum. Çünkü her seferinde o yapmış, siz alttan almışsınız, affetmişsiniz. Bir şekilde sonuçlarını yaşamamış hiç.
O nedenle bence profesyonel bir yardım almaya çalışın, çift terapisi olabilir. Tavırlarının altındaki asıl sebebi bulmaya da yardımcı olur belki.

Egosunu size bu şekilde davranarak tatmin ediyor.Komplex haline getirdiği herhangi bir durum olmuş olabilir.Sizin için önemsiz olup eşinizde komplex oluşturabilecek birşey yaşayıp yaşamadığınızı düşünün.Erkekler konuşsanızda kolayca itiraf etmezler böyle şeyleri.Örnek veriyorum çalışıyorsanız gelirinizin onunkinden fazla olması mesela.Eğer öyle bir durum yok diyorsanız.Kendi ailesindeki davranış biçimleride etkili.Babası annesine nasıl davranıyor mesela.Her durumdada yaptığının yanlışlığını siz konuşsanızda anlamaz.Bunu ona dışarıdan birinin anlatması lazım.İlişki terapisine gidebilirsiniz.Çok gençsiniz yaşanacak güzel zamanlarınızı birbirinizle çekişerek geçirmeyip huzurunuzu satın alın derim ben nacizane tavsiye olarak.Allah huzur ve sağlık versin.

Egosunu size bu şekilde davranarak tatmin ediyor.Komplex haline getirdiği herhangi bir durum olmuş olabilir.Sizin için önemsiz olup eşinizde komplex oluşturabilecek birşey yaşayıp yaşamadığınızı düşünün.Erkekler konuşsanızda kolayca itiraf etmezler böyle şeyleri.Örnek veriyorum çalışıyorsanız gelirinizin onunkinden fazla olması mesela.Eğer öyle bir durum yok diyorsanız.Kendi ailesindeki davranış biçimleride etkili.Babası annesine nasıl davranıyor mesela.Her durumdada yaptığının yanlışlığını siz konuşsanızda anlamaz.Bunu ona dışarıdan birinin anlatması lazım.İlişki terapisine gidebilirsiniz.Çok gençsiniz yaşanacak güzel zamanlarınızı birbirinizle çekişerek geçirmeyip huzurunuzu satın alın derim ben nacizane tavsiye olarak.Allah huzur ve sağlık versin.

Orasını hiç sormayın, kayın validem hayatta değil. Ama kayın pederimi çok sevip karşılığını görememiş, ezilmiş bir insandı kendisi, eşimse bana karşı asla sevgili olduğumuz dönemde de evliliğimin başında da böyle değildi. En azından gönül alırdı.

Aynı durumlar bizdede yaşandı.Bende sessiz kalmazdım ama çözümde bulamazdım.Eşim asla özür dilemeyi bilmezdi.Haklı veya haksız olmaya bakmaksızın sırf uzamasın konu diye ben alttan alırdım,ne kadar zoruma gitsede bazı şeyler.Çok samimi bir arkadaşım vardı.Onun biraz dominant bir yapısı vardı.Onunla paylaştım bu durumu.Bana küsüp konuşma özür dileyene kadar dedi.Ben küsme bilmeyen insan olarak,bunu yine hatta kardeşimin yanında bana yaptığı bir davranışından sonra uygulamaya karar verdim ve yaptım.Adam nasıl inatsa tam 20 gün süren bir küslük sonrası özür dileyebilmişti.Ama sağlam bir özür yani.Tabi beni çantada keklik görmemesi gerektiği,benimde sabrımın bir sınırının olduğunu kendisine sağlam bir tehditle dile getirmeyide ihmal etmemiştim.Ondan sonra tartışsakta en azından başkalarının yanında bana hiçbir zaman ağzını açmadı şükür.

Alın boşanma belgelerini koyun önüne ya kendine çeki düzen ver ya da imzala bitsin bu iş deyin. Size böyle davranamaz yarın çocuğun yanındada aynı şeyi yapacak o zaman çocuğunuz da size saygı duymamaya başlayacak . En başından önlem almak lazım .

Düşünüyorum ben ne zaman böyle davranırım ya da davransaydım neden böyle davranırdım diye tek bir cevap geliyor aklıma; gıcık olmak. Birine taktıysam ve gıcık oluyorsam herşeyi batar. Ama burda sözkonusu olan eşiniz... neden taktı acaba bu kadar

Adam ottan b.ktan sinirleniyor, beni suçluyor bir görme, iki görme, bende artık böyle davranıyorum istem dışı. O da hiç irdelemiyor ay kendime gülüyorum şuan cidden çok değişik bir evliliğim varmış.
benim eşimdi çocuktan sonra böyle oldu yayın burcu mi Eşiniz

Iki yöntem var ya siz daha çok bağırıp eşinizi sindireceksiniz size bagirmaya kızmaya cekinecek veya çok ilgili davranacaksiniz size kizamayacak aranız iyi olursa zaten bu sekilde davranamaz ilişkinizin biraz canlanmaya ihtiyacı var bence eşinizin sinirinin sebebi bu olabilir çocuktan sonra ilginiz azaldığı için birbirinizden uzaklaşmış olabilirsiniz

2 sebebi vardir bence:1. Is hayatiyla ilgili ciddi bir sikintisi vardir
2. Cinsel acidan nasil desem.. açtır .
Ilk konuysa didikleyip konusun, ikinciyse sebep, ne yapacaginizi biliyorsunuz

Eşiniz sıkılmış sizden.
Biraz geri çekin kendinizi.
İlgisiz olun.
Merak etsin noluyoz ya desin.

2 sebebi vardir bence:1. Is hayatiyla ilgili ciddi bir sikintisi vardir
2. Cinsel acidan nasil desem.. açtır .
Ilk konuysa didikleyip konusun, ikinciyse sebep, ne yapacaginizi biliyorsunuz

İş hayatında sıkıntısı yok hatta çok memnun, iş değişikliği bile hiç düşünmemiştir.
Çünkü onun çalışma standartlarına gerçekten sahip olan çok az insan var.
Ben bayanım mesela hiç denk gelemedim mesai saati 9-6 olup yoğun iş temposu olmayan, öğle arası 1 saat olan.
İzin alma konusunda sıkıntı yaşatmayacak bir iş yerine hatta sürünerek eve geldiğimi bilirim mesai saatlerinin belirsizliğinden..

Eşiniz sıkılmış sizden.
Biraz geri çekin kendinizi.
İlgisiz olun.
Merak etsin noluyoz ya desin.

Çok hareketli oğlum dün gece 1' de uyudu mesela, ondan önceki gece 2: 10 geçe, ben sabah 6:30 yola çıkarım zaten, ilgi göstermeye pek zamanımız olmuyor zaten birbirimize karşı maalesef. Sadece ikimiz de iyiyiz bir sorun yok diyelim bir yere gidiyoruz çocuk huysuzluk yapıyor ya da ilacını içmek istemiyor o an eşim hemen sinirlenir ve bana 'düzgün tutamıyorsun' 'veremiyorsun' gibi laflar söyler yani benimle alakası olmasa bile o durumdaki problemin sebebi olarak beni görür.
Aramızda hiç bir şey yokken en ufak bir şeyden gergin olması, gerginliğini bana yansıtması sorun.

Aynı durumlar bizdede yaşandı.Bende sessiz kalmazdım ama çözümde bulamazdım.Eşim asla özür dilemeyi bilmezdi.Haklı veya haksız olmaya bakmaksızın sırf uzamasın konu diye ben alttan alırdım,ne kadar zoruma gitsede bazı şeyler.Çok samimi bir arkadaşım vardı.Onun biraz dominant bir yapısı vardı.Onunla paylaştım bu durumu.Bana küsüp konuşma özür dileyene kadar dedi.Ben küsme bilmeyen insan olarak,bunu yine hatta kardeşimin yanında bana yaptığı bir davranışından sonra uygulamaya karar verdim ve yaptım.Adam nasıl inatsa tam 20 gün süren bir küslük sonrası özür dileyebilmişti.Ama sağlam bir özür yani.Tabi beni çantada keklik görmemesi gerektiği,benimde sabrımın bir sınırının olduğunu kendisine sağlam bir tehditle dile getirmeyide ihmal etmemiştim.Ondan sonra tartışsakta en azından başkalarının yanında bana hiçbir zaman ağzını açmadı şükür.

Önceden küssem küstürmezdi. Konuşmaya çalışır, gıdıklar, sarılır, güldürmeye çalışırdı şimdi nasılsa çocuktan dolayı mutlaka konuşacağız ya umursamıyor.

Düşünüyorum ben ne zaman böyle davranırım ya da davransaydım neden böyle davranırdım diye tek bir cevap geliyor aklıma; gıcık olmak. Birine taktıysam ve gıcık oluyorsam herşeyi batar. Ama burda sözkonusu olan eşiniz... neden taktı acaba bu kadar

Çok merak ettim şimdi dediğiniz gibi neyden gıcık olabilir bana?
Bunu hazmedemiyorum işte eğer bana gıcık olacak sebepleri varsa ben ona daha çok gıcık olurum.
Hep bir şekilde onun istedikleri oldu.
Rahatsızlığımdan dolayı çocuğumuz olmayabilirdi.
Maddi durum, ben hazır mıyım bakmadan çocuk istemeye başladı.
Hazır değilim ayrıca maddi çok sarsılırız ben çalışamayınca nasıl geçiniriz dedim?
Anne olmayı henüz düşünmediğim için bencil, lükslerim' den vazgeçemeyen oldum, onun babalık duygusunu elinden alan oldum.
Bunlar hep yaşandı ve hala o mu bana taktı, gıcık öyleyse ilginç gerçekten.

Aslan burcu ise,egosu biraz yüksek ve bencil oluyor.Pohpohlanmayı seviyorlar ve hep kendilerini haklı görüyorlar.Onunla inatlaşaşırsanız çözüme gidemezsiniz.Olgunlaşması zaman alabilir.Bu yıpratıcı bir süreç olabilir. Siz eski siz olarak kalmayabilirsiniz tabiki.

Aslan burcu ise,egosu biraz yüksek ve bencil oluyor.Pohpohlanmayı seviyorlar ve hep kendilerini haklı görüyorlar.Onunla inatlaşaşırsanız çözüme gidemezsiniz.Olgunlaşması zaman alabilir.Bu yıpratıcı bir süreç olabilir. Siz eski siz olarak kalmayabilirsiniz tabiki.

Yani adam demek ki elde edince kendini dizginlediği yönleri ister istemez rahatlıktan açığa çıktı. Zor bir karakter, hatta kendisi de iyi bilir zor olduğunu aşırı tahammülsüz ya bende tabi ki yıprandım eskisi gibi değilim ama beni 5'le çarpar, sanki o anne olmuş, hayatı değişmiş. Üstelik çalışıyorum ve rahatta değilim kendisi kadar türlü insanın ağız kokusunu çekiyorum onun bu yaptığı bence şımarıklık derdi, sıkıntısı falan yok. Beni bastırarak egosunu tatmin etmeye çalışacak bence istediği bu.

İş konusunda bir sıkıntısı yok, biliyorum yani.
Rahat oldukça, işinde sıkıntı yok.
Çokta memnun.
Doğrudur, bende yoruldum.
Zor günler geçirdim çocukla, evde sürekli.
İkimiz içinde zordu, ikimizde yıprandık.
Bende çalışıyorum sabah 6 da ayaktayım, hele bundan önceki işimi sormayın gitsin.
Cumartesi 2 de geliyordum muhasebeci olarak girdim ama her şeye baktım temizlik dahil.
Ekonomimiz düzeldi, hatta işten hiç konuşturmaz mesela, iş konuşmayalım der kapatır.
Kendisinde sorun olduğunda işle alakalı anlatır, saklamaz.

İyi tarafından bakmaya çalışıyorum ,çocuk yormuştur belki.
takipte kalın az daha ,sonra konuşun kendiyle ilgili bir sorunu yoksa sorun sevgisizliktir ki umarım değildir.

Back
X